ATi - kvalita driverů a softwaru

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět

Máte problémy s ovladači od ATi?

Prakticky nikdy
66
51%
Výjimečně se něco objeví, ale zpravidla je to brzy vyřešeno
37
29%
Prakticky stále
16
12%
ATi suxxx, AMD suxxx, no-X suxxx
10
8%

Celkem hlasů: 129
Coololooser
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: OT

Příspěvek od Coololooser »

OndraSter píše:Tak tam jsem se spatne vyjadril - mel sem na mysli ze kdyz je nainstalovany (spusteny) CCC tak pada spousta programu :roll: .
Tu spoustu bych chtel videt...
OndraSter píše:Zajimavy ze zrovna nemuzu zadny najit, pritom to tam ctu minimalne 1x tydne :polk: .
To je fakt necekane... :wink:
0118 999 881 999 119 7253
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

problém s ATi drivery jsem neměl nikdy (a to mám na svých 3 PC všude ATiny).
ignorelist: kremrole a dezoláti
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

to OndraSter:

Moje posledni grafiky byly pouze od ATI 9700Pro,x800xt,1800xt a x1900xt nikdy jsem nemel problemy s ovladaci krome prvnich verzich CCC - ktere byly dost pomale.

Priste si to rozmysli nez zalozis lzivy thread a radsi pouzij aktualni fakta ne zvasty bez nulove praxe a znalosti. To aby se ti lidi zase znovu nesmali ze tve informace o fungovani neceho jsou 100let za opicemi. Myslim to uprime. Pravda nekdy boli.

Padani programu kvuli CCC? V soucasnosti ?....zde proste looool
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Jako zarytého nVidiáka mě kvalita driverů po pořízení X1950Pro celkem příjemně překpvapila. S CCC jsem zatím (naštěstí ?) nepřišel do styku :)
Goldnoob team proud member!
Fifi
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Fifi »

Neměl jsem nikdy žádný vážnější problém s ovladači ATI. O odcházení karet řady 9xx0 si myslím své. Provozuji 16 kusů 9600Pro a žádný problém. (Tedy pokud nepočítám, že mi šéf sebral jednu 9600Pro a vyměnil ji za 7500LE jež měl doma :lol:). Jediné s čím bych byl ochoten souhlasit je, že v minulosti ovladače ATI pro Linux nebyly nic moc. ATI karty používám už velice dlouho a jsem spokojen. (Ikdyž jsem si na chvíli odskočil na 6600GT, čehož jsem záhy litoval.)
Palec123
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palec123 »

Trident -> VooDoo3 :worship: -> od roku 2002 uz jen nVidia :comp:

Kupodivu, problem jsem s ATi ovladaci ovladaci nikdy nemel :roll:
OndraSter
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OndraSter »

Butch: to on tohle Mr. Dirk presunul na SD jako SPAM z doporuceni grafik, nicmene no-x to vytah zpet sem.. Takze "Priste si to rozmysli nez zalozis lzivy thread"->dal ho sem nox z SD

Achjo, ctu to tu porad ze CCC delaji problemy, at misto toho nahodi Ati tray tools, ale ted to tu nikde neni.. Ze sem radsi nedrzel hu.u... Holt to je moje stesti (mozna spis smula) ktera me provazi cely muj zivot :evil:

Tak sem se splet no, chapu, ted se mi budete smat vsichni 2 roky jako CU ktery se mi smeje za to, ze ATI TT podporujcii vsechny nV grafiky(a dokonce to bylo u downloadu napsany ze uz podporuje i nV.. KECALI!!) az na tu mou (tipuju, na ty my to proste nefungovalo) :stupid:

ja si myslim lock at tu uz nemusim reagovat :evil:

Sorry, splet sem se.. Prominte mi to, uz to snad nikdy neudelam, ATI je bozska, ATI je nej a nic min nez nej :worship:

Nicmene porad nema odpoved na G80 a to ji neprominu, ale o tom jinde :twisted:
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32

Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
Jan Machalík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Jan Machalík »

Nikdy jsem nemel nic proti samotne ATi.ATi je dle me vyborna a konkurence schopna , jeji karty jsou super.U me ma ATi nezpocet + avsak i nejake - , tim je napr. CCC . I pres nekolikere optimalizace je start CCC na muj vkus prilis pomaly.Musel jsem ho zakazat po startu systemu, protoze doba nez se nacetl byla neuprosna.Klasicky nVidia panel je oproti CCC prehledny, jednoduchy, nema problem s rychlosti nabehu.Prijde mi, jako by si ATi chtela zakladat u CCC na vzhledu, je jak omalovanky.Nejsem zadny zakryty nVidiak, kupuju karty podle aktualniho pomeru cena/vykon.Za poslednich 5 let jsem mel 5 ATi karet a 3 nVidia karty...

Vim ze moje problemy s CCC nemusi mit kazdy.Jen rikam jak je to zrovna u me.ATT neni zadnou omluvou, az ho bude ATi davat misto CCC ke svym ovladacum, pak to vezmu :wink:
SilentiumPC Regnum RG6V ARGB | Asus TUF Gaming B550M-Plus | AMD Ryzen 5 3600X | 16GB DDR4 Patriot Blackout 3600MHz CL17@3733MHz CL16 | ASRock Radeon RX 5600 XT D2 | Samsung 980 Pro Nvme 512GB | Crucial MX500 1TB SATA | Toshiba 3TB | Corsair TX750 | ARCTIC Liquid Freezer II 360 |
Coololooser
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

OndraSter píše:Butch: to on tohle Mr. Dirk presunul na SD jako SPAM z doporuceni grafik, nicmene no-x to vytah zpet sem.. Takze "Priste si to rozmysli nez zalozis lzivy thread"->dal ho sem nox z SD
Je jedno jestli zalozis lzivej thread nebo napises lzivej post, ve vysledku je to stejne ;)
OndraSter píše:Achjo, ctu to tu porad ze CCC delaji problemy, at misto toho nahodi Ati tray tools, ale ted to tu nikde neni.. Ze sem radsi nedrzel hu.u... Holt to je moje stesti (mozna spis smula) ktera me provazi cely muj zivot :evil:
Tohle nectes porat ;) Jedine co se tehle verzi podoba je to ze CCC nejedou bez nainstalovaneho net frameworku a na to obcas navazujici debatu zdali neni lepsi se na CCC vybodnout a pouzivat ATT ;)

Doporucuju koupit lepsi bryle.
OndraSter píše:Nicmene porad nema odpoved na G80 a to ji neprominu, ale o tom jinde :twisted:
No jo, hlavne ze ty budes g80 kupovat co? :roll:

Nvidia zas nema pulrok odpoved na rv570, skoro rok nemela odpoved na r580, ale koho to sere ze :)

Ale je hezke ze ses aspon omluvil, to se ceni :) ale priste by to chtelo trochu mene ironie ;)
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

S ovladači ATi jsem nikdy problém neměl. Ale spousta lidí nerozlišuje ovladače a CCCP. Naposledy, co jsem CCCP vyzkoušel, je to teda už víc než rok, ale byl to neskutečně pomalej bastl kterej akorát zabíral místo v paměti. Teď už je to prej lepší, ale stejně zůstávám u ATi Tray Tools. Ten tejden, co jsem měl nVidii, mi ATT prostě chyběl (hlavně to počítadlo FPS).
Výkaly prosím umisťujte do záchodové mísy a nikoliv diskuzního fóra.
durod
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od durod »

Ja pouzivam NGO ovladace+ ATI Tray tool a vse jede jak ma,a jsou lepsi(vykon + kvalita) nez ofic. catalysty
i5 2500K, 16GB RAM, HD7750
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

durod píše:Ja pouzivam NGO ovladace+ ATI Tray tool a vse jede jak ma,a jsou lepsi(vykon + kvalita) nez ofic. catalysty
NGO jsem taky používal, když ještě vycházely pravidelně, teď je to o ničem. btw, ten výkon a kvalitu, to máš nějak změřený?
crux2005
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od crux2005 »

výkon môže byť lepší ale len na úkor kvality ...
aj jedno aj druhé nemôže byť lepšie voči Catalystom nakoľko majú tie isté Catalysty aj NGO ovládače
a zásah do zdrojových kódov nie je možný
(teoretiky áno, ale prakticky nie)
s pozdravom, crux.
Coololooser
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

crux2005 píše:výkon môže byť lepší ale len na úkor kvality ...
aj jedno aj druhé nemôže byť lepšie voči Catalystom nakoľko majú tie isté Catalysty aj NGO ovládače
Ses zlej. Ted si mu znicil jeho placebo vykon ovladacu :-D
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

Lukfi píše:S ovladači ATi jsem nikdy problém neměl. Ale spousta lidí nerozlišuje ovladače a CCCP. Naposledy, co jsem CCCP vyzkoušel, je to teda už víc než rok, ale byl to neskutečně pomalej bastl kterej akorát zabíral místo v paměti. Teď už je to prej lepší, ale stejně zůstávám u ATi Tray Tools. Ten tejden, co jsem měl nVidii, mi ATT prostě chyběl (hlavně to počítadlo FPS).
je to CCC, ne CCCP :roll: a tehdy to bylo tak pomalý protože to bylo založeno na .NET FX 1.0 a 1.1, dneska to jede na verzi 2.0 která je nepoměrně rychlejší, proto to zrychlení.

pomalej bastl co zabírá hodně paměti to ovšem pořád je ve srovnání s ATT 8-)
ignorelist: kremrole a dezoláti
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

zombux píše:je to CCC, ne CCCP :roll:
Přece Catalyst Control Center Program.
crux2005 píše:výkon môže byť lepší ale len na úkor kvality ...
Nevím, jak ty ovladače upravovali, ale údajně má NGO přepracovaný memory management, takže to podává lepší výkony s kartami s větší pamětí (nebo to tak mělo být alespoň v době kdy 256MB byl pořád nadstandard a 512MB karty se teprve začínaly objevovat jako experimenty s RX800/GF6800).
A kdysi jsem s Catalystama měl nějaký problém ve Warcraftu 3, bylo to takový rozplizlý a nevěděl jsem čím to bylo, ale nainstalování NGO to spravilo. Nevím proč.
MichiGen
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MichiGen »

cool.user píše:Vis, tohle jsou klasicke lamamytusy, ati ma spatne ovladce, ati ma katastrofalni ovladace, ati nema ovladace pro linux (a ono i kdyby je nemela, nebyla by to zadna skoda :roll:), ati je poruchova atd atd...
No napriklad premna ako pre jedneho z mnohych ludi zaujimajucich sa o Linux (Vista suxxx...) by mi to velmi vadilo a bol by to jeden z dovodov preco by som si tu grafiku aj nekupil, grafika bez podpory nieje grafika ale len kus srotu to len tak okrajovo k teme sa vyjadrim len tak ze pod Win XP som nemal s ATI ovladacmi problem no znamy ma teraz jeden problem a vyzera to byt softwarom konkretne hra stalker fps padnu na 0 :roll:
CPU: C2D E4500 2,2GHz@3,2GHz 1,352V real (Scythe Ninja Plus+ Noctua NF-P12-1300) MB:Asus P5K,bios ver 1005 RAM: Corsair 2x2GB Twin2X C5DHX 960MHz CL5-5-5-15 2T, 2,1V VGA:Palit GTX 260 OC 663/1152/2304MHz HDD:Seagate SATA II 320GB DVD-ROM:Plextor PX750A LCD Monitor:LG L226WTQ-PF 22" Black Zdroj:Corsair 520W HXEU Case: Rebel 9 Economy + 2xNoctua NF-S12-800 Gamepad: Logitech cordless Rumblepad 2 || 92% of teens have moved onto rap. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy and paste this into your signature ||
Hijacker933
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Hijacker933 »

no ja mam taky blby zkusenosti s ATi driverama kupodivu, jednou se nechce spustit CCC vubec a nebo nerozpozna muj moniotr a hodi ve woknech obnovovacku 75hz, ktera nejde prenastavit,proste se musi slozite vynutit 100hz. Chtel sem si zkusit zase po case ATi a trochu sem veril ,ze ty ovladace jsou uz lepsi,chyba. btw to ani nemluvim o tom jak mam v nekterych hrach nevykresleny rozmazany textury na urcitejch mistech s novejma ovladacema,napr . openGL Doom/Quake a Mafia (obrnenec ma totalne mazly textury az skoro po strechu). Uz je to nejakej patek co sme mel 9600XT a sni podobny problemy,napr. , ze v underground 2 sem mel hrozne kostkatou silnici. Potom sem mel nVidiu a naprosta spokojenost,66GT,68GS,78GS vsechny jely perfektne , o ovladacich ani nemluve. Podle me je proste nVidia komfort na kterej ATi porad jeste nema,je to stejny jak intel a jeho desky,stabilita a spolehlivost. Verim ,ze me ted bude kamenovat pul PCT, muzete si prskat jak chcete,jsou to my zkusenosti a nazor :)
honny
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od honny »

MichiGen píše: :roll:
Znám dost lidí co mají ATi a Linux a jede jim všechno ;-) Pravda, občas musíš zkoušet, ale co jede u Linuxu napoprvé... :lol:

Kód: Vybrat vše

desktop:  Ryzen 3400G | 32GB DDR4 | 500G SSD NVMe | debian
ntb: T480s | i7 8650U | 16GB DDR4 | 250G SSD NVMe | win10
storage: Athlon 200GE | 16GB DDR4 | 2x 4000G  HDD | debian
MichiGen
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MichiGen »

honny píše:Znám dost lidí co mají ATi a Linux a jede jim všechno ;-) Pravda, občas musíš zkoušet, ale co jede u Linuxu napoprvé... :lol:
Ved jasne :) ja netvrdim ani som netvrdil ze na Linux niesu ovladace, no dufam ze aj zo strany nV aj zo strany ATI im bude venovane trochu viac casu aj ked v tejto dobe je to nemozne ocakavat kedze sa obidve firmy snazia o ovladace jak na Win XP tak na Vistu pre svoje nove generacie.
CPU: C2D E4500 2,2GHz@3,2GHz 1,352V real (Scythe Ninja Plus+ Noctua NF-P12-1300) MB:Asus P5K,bios ver 1005 RAM: Corsair 2x2GB Twin2X C5DHX 960MHz CL5-5-5-15 2T, 2,1V VGA:Palit GTX 260 OC 663/1152/2304MHz HDD:Seagate SATA II 320GB DVD-ROM:Plextor PX750A LCD Monitor:LG L226WTQ-PF 22" Black Zdroj:Corsair 520W HXEU Case: Rebel 9 Economy + 2xNoctua NF-S12-800 Gamepad: Logitech cordless Rumblepad 2 || 92% of teens have moved onto rap. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy and paste this into your signature ||
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“