Asus M2A-VM (AM2, 690G) - zkusenosti?
Moderátor: Eddward
- gersa
- Začátečník
V diskusi u recenze na tuto desku na pctuning jsem cetl, ze tahle deska, respektive grafika ma problem pri pripojeni LCD s rozlisenim 1366x768. Muze mi to nekdo potvrdit, nebo radeji vyvratit?
Hodlam ji pouzit pro stavbu HTPC
BTW, jak je to s jeji toplotou? V recenzi se udava 30-60 stupnu, coz je nicnerikajici udaj
Hodlam ji pouzit pro stavbu HTPC
BTW, jak je to s jeji toplotou? V recenzi se udava 30-60 stupnu, coz je nicnerikajici udaj
- gersa
- Začátečník
Mam drobny problem s touto deskou a jejim pripojenim k LCD monitoru Samsung 205BW pres DVI.
Dost casto se stava, ze monitor v nepravidelnych intervalech blika. Zatim se mi nepodarilo objevit zpusob, kterym bych to spolehlive vyvolal. Casto je to pri minimalizaci aplikaci, ale ne vzdy. Obcas pri spusteni nejake aplikace, dost casto samo od sebe. Treba jen 1x zhasne a pak zase naskoci a pote opet dlouho jede normalne. Nekdy divoce blika jak barevna hudba. Skoro vzdy zabere spustit neco ve fulscreenu
Pres D-Sub to nedela
Dost casto se stava, ze monitor v nepravidelnych intervalech blika. Zatim se mi nepodarilo objevit zpusob, kterym bych to spolehlive vyvolal. Casto je to pri minimalizaci aplikaci, ale ne vzdy. Obcas pri spusteni nejake aplikace, dost casto samo od sebe. Treba jen 1x zhasne a pak zase naskoci a pote opet dlouho jede normalne. Nekdy divoce blika jak barevna hudba. Skoro vzdy zabere spustit neco ve fulscreenu
Pres D-Sub to nedela
- syrrius
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
zdravim.koupil jsem tuto desku asi pred 4-mi dny a uz jsem uvazl.s timto biosem se setkavam poprve a nemohu najit polozku k nastaveni frekvence PCIe zbernice.pokazde kdyz zvysim FSB nad 230Mhz tak se mi pocitac kousne a ja skoncil.dekuji za rady
CPU:DualCore AMD Athlon 64 X2 Black Edition 2,6GHz(13x200) 5000+ MB:Asus M2A-VM HDMI RAM:2942 MB(2x512+2x1024) A-Data 800MHz HDD: 298,1GB(2x160GB samsung SATAII) GK: ATI Radeon X1250 series.
- Alik
- Nováček
-
Ahojda,
jen tak na úvod - pc skoro vůbec nerozumím, ale vím, že mi kamarád před měsícem předělal pc a mám tam právě tuto desku od Asusu. Co se týče grafiky, tak mi byla doporučena Saphire 1950 GT, kterou jsem objednal. Domníval jsem se, že vložení grafiky do PCIex slotu zvládnu. Rozdělal jsem pc, zacvakl grafiku do slotu a připojil napájení. Zapnu pc, chladič u grafiky se pěkně otáčí a to je vše. Přečetl jsem kvůli tomu celý anglický návod k desce, půl dne nastavoval bios, pak se flashnul za nejnovější a nic. Bios vůbec grafiku nedetekuje. Grafika na jiných deskách běží. Na této jsem dal X 550, již nevím od koho, ale ta šla, ale to je již snad lepší ta integrovaná. U koho jsem koupil grafiku tvrdí, že to musí být deskou, a už vidím, jak zase prodejce desky bude tvrdit, že to je grafikou.
Tak a co s tím, 1950 vypadá pěkně, škoda jen že leží v šupleti u stolu.
Má někdo nějaký nápad ? Moc díky Alík
ps: zdroj EC 450 - vím, že žádný zázrak, CPU Athlon 64 X2 3800+, 2 x 1 GB A Data
jen tak na úvod - pc skoro vůbec nerozumím, ale vím, že mi kamarád před měsícem předělal pc a mám tam právě tuto desku od Asusu. Co se týče grafiky, tak mi byla doporučena Saphire 1950 GT, kterou jsem objednal. Domníval jsem se, že vložení grafiky do PCIex slotu zvládnu. Rozdělal jsem pc, zacvakl grafiku do slotu a připojil napájení. Zapnu pc, chladič u grafiky se pěkně otáčí a to je vše. Přečetl jsem kvůli tomu celý anglický návod k desce, půl dne nastavoval bios, pak se flashnul za nejnovější a nic. Bios vůbec grafiku nedetekuje. Grafika na jiných deskách běží. Na této jsem dal X 550, již nevím od koho, ale ta šla, ale to je již snad lepší ta integrovaná. U koho jsem koupil grafiku tvrdí, že to musí být deskou, a už vidím, jak zase prodejce desky bude tvrdit, že to je grafikou.
Tak a co s tím, 1950 vypadá pěkně, škoda jen že leží v šupleti u stolu.
Má někdo nějaký nápad ? Moc díky Alík
ps: zdroj EC 450 - vím, že žádný zázrak, CPU Athlon 64 X2 3800+, 2 x 1 GB A Data
- oňa
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Pípání desky - nenajede ani BIOS
Ahoj, koupil jsem si tuhle desku od ASUSe. Složil jsem počítač, zapnu ho a ozve dlouhý píííííp dokud komp nevypnu. Na obrazovce vidím tenké kmitající vertikální čáry (jako by byl problém s GK). Grafiku používám integrovanou (a bohužel tady nemám PCIe GK). Nenajede mi ani BIOS.
V manuálu (ani na netu) nejsou jednotlivé pípání popsány, tak nevím co desce chybí.
Co jsem zkoušel:
- spustit PC jen s tím nejnutnějším - MB+CPU+RAM -> pípání stejné
- spustit PC bez RAM -> pípání stejné
- složit PC na stole -> pípání stejné
- vyndat CPU -> žádné pípání
- 2x rozmontovat a složit PC -> pípání stejné
- vymazat CMOS -> pípání stejné
Zajímavost: Jednou se mi BIOS zobrazil a pak dokonce i nabídka Win XP co byly na hdd. Pak už ani jednou.
Nějaké rady?
//edit
Problém vyřešen. Deska najede jen s jedním modulem. Pak v BIOSu zvýšit napětí na 2,1V (rada z ASUS fóra) a už v pohodě běží s oběma. Platí pro 800MHz paměti.
V manuálu (ani na netu) nejsou jednotlivé pípání popsány, tak nevím co desce chybí.
Co jsem zkoušel:
- spustit PC jen s tím nejnutnějším - MB+CPU+RAM -> pípání stejné
- spustit PC bez RAM -> pípání stejné
- složit PC na stole -> pípání stejné
- vyndat CPU -> žádné pípání
- 2x rozmontovat a složit PC -> pípání stejné
- vymazat CMOS -> pípání stejné
Zajímavost: Jednou se mi BIOS zobrazil a pak dokonce i nabídka Win XP co byly na hdd. Pak už ani jednou.
Nějaké rady?
//edit
Problém vyřešen. Deska najede jen s jedním modulem. Pak v BIOSu zvýšit napětí na 2,1V (rada z ASUS fóra) a už v pohodě běží s oběma. Platí pro 800MHz paměti.
PC: AMD 2600+ Barton (socka A), MSI KT600, RAM Transcend 2x 512 MB DDR, GigaByte nVidia 6600 128MB AGP + AMD box (s754)
, Hitachi 250 GB SATA, DVD-RW NEC 4550A, case EC, zdroj Fortron 400W, LCD Samsung 940BW 19" wide

- sargeras
- Nováček
-
Chtěl bych si pořídit tuhle desku no a zaujala mě ta integrovaná grafická karta.Já nejsem žádný odborník a počítač mám jenom na hry,a proto bych chtěl vědět jestli ta deska dokáže zozjed bez pevné grafické karty neakou nárocnejsí hru jako treba Gothic 3.Nebo to tam je jenom na to aby se rozjel windows?
- Thellwin
- Administrátor
- sargeras
- Nováček
-
- baronett
- Nováček
-
- Kontaktovat uživatele:
Problem se zvukem
Zdravim vsechny majitele teto desky! Mam ji par dni a resim problem se zvukovkou. Po nainstalovani WinXP SP2 jsem updatoval BIOS (posledni verze 1404 podle webu ASUS), nainstaloval ovladace k chipsetu, integrovane zvukovce od Realteku (ALC883 HD Audio, sitovce... Vse posledni verze z webu.. PC chci pouzivat jako dom. kino, takze navic jeste mam televizni kartu Leadtek Winfast DTV2000 H - instalace bez problemu. Vse by bylo OK, kdyby z bednicek vychazel zvuk. Ve spravci zarizeni je vse OK, msinfo32 - nikde zadny konflikt. Ad. spravce zarizeni - jsou tam dve zarizeni, ktera se podle me hadaji - Realtek High Definition Audio a ATI Function Driver for High Definition Audio - ATI 791A. Pokud zakazu pouzivani zarizeni ATI Funct....., prehraji zvuk (MP3, ...) ale nefunguji systemove zvuky (prihlaseni Win, apod.). Nesetkali jste se nekdo s necim podobnym? Napada Vas nejake reseni, aby bylo vse funkcni? Uvitam jakykoliv konstruktivni navrh k odstraneni tohoto problemu.. Dik za info - Baron
Baron
- gigik
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
me v poho beha na 270fsb (4000+@5400+) ale ta teplota SB a NB chladicu uz v defaultu je rukou neudrzitelna (50-60st), procaku je jedno jestli jede 4000+@1,1v nebo 5400+@1,4v furt ma 40st. hodte nekdo odkaz na poradny chladice SB a NB co by tam sly?
Gigi bydlí na www.gigis.tk <<---- !!nové stránky!!
- charmie
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
Rekl bych, ze josargeras píše:Já HW moc nerozumím takze bych se chtel zeptat jestli je ta ATI Radeon X1250 lepší než moje vykopávka NVIDIA GeForce 5600XT...já vím,že je to stará karta
Jeste bych mel dotaz - prijde mi, ze ten chipset strasne topi. NEudrzim na nem ruku ani nahodou:( SIce mi program ASUS PC probe ukazuje tepolotu 37 stupnu, ale zda se mi, ze to topi vic. TEn chladic je uplne horkej. NEvite nejakou hranici pripustny teploty? ME se nepodarilo nikde nic najit
- Mach4
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
jak bylo řešeno tyto desky popřípadě HDMI verze je určena převážně pro HTPC tady jsou uživatelé, kteří ji mají doma http://www.mach4.cz/fireboard/sestavy-h ... .html#1175
na ww najdete vše o HTPC na jednom místě. Media Center PC
- Stany002
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Nazdárek. Mam menší problém. Když na této desce chci taktovat procesor tak mi to neunese fsb vic jak 230 ze zakladu 200. HT taky snizuju ale to mi taky nepomaha. I napeti jsem trochu zvysoval ale vysledky stejne. Nevite nekdo jak na to? Jo a jeste maly dotaz. Zvysuje se s frekvenci procesoru krome ramek i pci slot grafiky? dekuju za pripadne rady
PC cpu: X2 4000+ 2,3Ghz + cpu cooler Hyper 212,motherboard: ASUS M2A-VM, GK: ASUS 7950GT+acero S1, RAM: 4x512 Kingstone PC2 5300 667Mhz, Zdroj: Sharkoon SILENTSTORM 480W, HDD: Western Digital WD2500 250Gb LCD: Acer 19'' AL1916
- Mach4
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
- tovr1203
- Začátečník
- Stany002
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Bohuzel jsem zadnouu takovou frekvenci nenasel. Muzu jen nastavit LDT a PCI bus control, ale to je to samy jako HT. Nejde to prez nejaky program?
PC cpu: X2 4000+ 2,3Ghz + cpu cooler Hyper 212,motherboard: ASUS M2A-VM, GK: ASUS 7950GT+acero S1, RAM: 4x512 Kingstone PC2 5300 667Mhz, Zdroj: Sharkoon SILENTSTORM 480W, HDD: Western Digital WD2500 250Gb LCD: Acer 19'' AL1916
- PVT.SIMEK
- Nováček
-
Dovolím si taktéž napsat svůj názor, koupil jsem tuto desku s procákem AMD SEMPRON LE1100 vytaktoval jsem ho bez problémů z 1,9Gh na 2,5Gh při teplotě naměřil speedfan pouhých 12stupňů a bios hlasí 30stupňů takže maximální pohodička zaty prachy
a běží naprosto stabilně zatím dodnes
vše mi jede bez problémů, takže na tuto desku nedám dopustit 

- tovr1203
- Začátečník
tak tam je dobře rozhozený čidlo nebo to máš v mrazákuPVT.SIMEK píše:... naměřil speedfan pouhých 12stupňů a bios hlasí 30stupňů

PC: Ryzen5 1600; MSI B350 Tomahawk; 2x4GB + 2x8GB; Gigabyte GTX 1050Ti OC; Kingston 120GB SSDnow300V + Seagate 1TB + Samsung F1 500GB; LG GH20LS10 black (SATA); GMC H-60 Phoong; EVGA supernova 550 G3; Asus 28" TUF gaming V289Q
konzole: PS5
konzole: PS5
- PVT.SIMEK
- Nováček
-
- charmie
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
Ok, premyslej - v mistnosti mas vzduch teply cca 23 stupnu. V pocitaci ikdyz mas dobre vetrano musis mit taky 23 stupnu (zakon o zachovani energie, nemuzes ubrat energii a nikam ji nepridat), min mit proste nemuzes, spis vic. Takze abys uchladil pracujici procesor vzduchem "studenym" tech 23 stupnu (beru to minimum ) na 30 stupnu (tech 12 ani neberu v potaz, to ten procesor i ve vypnutem stavu musi byt studenejsi), tak bud AMD jsou neskutecny borci a zvladli vyrobit procesor, ktery se praci sam chladi, nebo mas opravdu rozhozene cidlo. Zvaz to sam:)PVT.SIMEK píše:mno asi tak, když položím ruku na chladič od cpu za běhu PC, cca 3hoďky tak je ledový)