Jaké preferujete DISKY???

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Nejlepší výrobce disků???

Western Digital
39
19%
Segeate
57
28%
Maxtor
36
18%
Hitachi
57
28%
Samsung
12
6%
jiné...
1
0%

Celkem hlasů: 202
kutil tim
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kutil tim »

Jen jeden musí být nejlepší! A tím je SEAGATE.
Jacko
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jacko »

Ja si myslim ze ten najlepsi by mal byt Western Digital
Yahoo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Yahoo »

Vzdycky jsem byl pro WD, ale sel jsem ted do PATA Hitachi a super!!!!! Vsem doporucuju. Je naprosto tichej, moc netopi a rychlost vynikajici. Kdyz jsem kupoval tenhle hadr, tak si jeden muj kamos kupoval Maxtor SATA 120GB, ale reknu vam, ten hluk se neda srovnat. To je narez. A vysledky v HD-Tach mel na stejny urovni se mnou, i kdyz bych predpokladal, ze SATA pojede lip.
P4 2.4@3.01, ASUS P4G8X Deluxe, RAM 2x512MB DDR 333 Kingston CL2.5, grafika ATI 9500 PRO 128MB, HDD Hitachi 7K250 160GB 8MB 7200rpm, WD 60GB 2MB, Windows XP Professional SP2
wink
Nováček
Nováček

Příspěvek od wink »

mam pata maxtor80 a sata hitachi80 .. hlukom su na tom asi rovnako, spolahlivost ok (bez reklamacii), hitachi je na tom vykonnostne lepsie - davam hlas hitachi (zatial to na cele bolo to vyrovnane, teraz vedie :arrow: hitachi :wink:
Wilik
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Wilik »

Promazano a zkraceny nektere prispevky. Pokud by se obdoba postu Jacka a Kutila Tima objevila znovu, prikrocim k raznejsim krokum... tohle berte jako varovani!

Ja bych se taky priklonil k Hitachi... ikdyz i Seagate jsou dobry disky...
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Yahoo píše:Vzdycky jsem byl pro WD, ale sel jsem ted do PATA Hitachi a super!!!!! Vsem doporucuju. Je naprosto tichej, moc netopi a rychlost vynikajici. Kdyz jsem kupoval tenhle hadr, tak si jeden muj kamos kupoval Maxtor SATA 120GB, ale reknu vam, ten hluk se neda srovnat. To je narez. A vysledky v HD-Tach mel na stejny urovni se mnou, i kdyz bych predpokladal, ze SATA pojede lip.
Proč by mělo SATA jet líp ? Vždyť i ATA100 už má rezervu - disk to prostě nevyužije...
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
Boin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Boin »

Mě se na Serial-ATA děsně líběj štíhlý kablíky (vim že existujou normální taky tenký viz.EPOX, ale neni to ono)
a taky nemusíte přehazovat MASTER/SLAVE
-u Samsungu jsem se málem pos*al (takovejch možností bez popisku :x )
Mtex
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mtex »

Ja hlaoval pro Maxtor, mam jiz treti a nebyli s nimi problemy. Kamarad mel 3x Westerna a vzdy se mu pos..l :lol:
AMD R7 9700X cooled by Noctua NH-D14, ASUS B650E Pro gaming, 32GB Kinstone 6000Mhz, RTX 5060Ti 16GB...
johny128
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od johny128 »

Mtex píše:Ja hlaoval pro Maxtor, mam jiz treti a nebyli s nimi problemy. Kamarad mel 3x Westerna a vzdy se mu pos..l :lol:
presne, nechapem preco ma Maxtor len tak malo hlasov, su to vyborne disky :( , ale musime respektovat slobodu nazoru :)
Benet
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Benet »

Na rychlost: WD Raptor
Spolehlivost a celkovej dojem : Hitachi
:D
Moon
Nováček
Nováček

Příspěvek od Moon »

JJ píše:
Mtex píše:Ja hlaoval pro Maxtor, mam jiz treti a nebyli s nimi problemy. Kamarad mel 3x Westerna a vzdy se mu pos..l :lol:
presne, nechapem preco ma Maxtor len tak malo hlasov, su to vyborne disky :( , ale musime respektovat slobodu nazoru :)

Taky hlas pro Maxtor-3ks rok v provozu bez problemu.Ale ted bych asi koupil Hitachi :wink:
AMD--EPOX--ASUS--A-DATA--Hitachi+Maxtor--NEC--Chieftec--NEOVO--Logitech
Zero
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zero »

Hlasuji pro WD,mel jsem jich hodne a naprosta spokojenost.
Uvadet Hitachi a WD zvlast je trochu zavadejici kdyz je to jedna a tataz firma(teda WD je dalsi znackou Hitachi)
QDI Advance 10E(VIA Apollo Pro 133A),VIA Cyrix III 600Mhz,256Mb 133 Sdr VIA we connect...aby Vas kompl sqele hell...
Boin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Boin »

Ale nástupce IBM ne???
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Zero píše:Hlasuji pro WD,mel jsem jich hodne a naprosta spokojenost.
Uvadet Hitachi a WD zvlast je trochu zavadejici kdyz je to jedna a tataz firma(teda WD je dalsi znackou Hitachi)
Cože ? :shock: Kdes to zjistil ?
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
Spectral
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Spectral »

No nepovídej... Nepleteš si ty majetkové vztahy s IBM - Hitachi ?
Veterán
Boin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Boin »

Myslel jsem že značka IBM je ted Hitachi :?
random
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od random »

Tak to urcite nie...... sice v minulosti bolo zname ( rok 1997-2000... ) ze firmi dost spolupracuju....., ale spolocnich diskou bolo naozaj len malo ( aj ked na trch sa dostali..... ).... vacsina produkcie obidvoch firiem sa dost vyrazne lisila..... skor to bola vymena niektorych technologii..., ako predaj podobnich diskov......... Naviac sucasna produkcia sa lisi naozaj vyrazne... kazda firma uz pouziva vlastne konstrukcie diskov....
Sempron 2800@2160MHz ( 270x8 ), 1024MB GoodRam, MSI K8N Neo-FSR, Radeon 9800SE@8 pip 128MB 128b 378/290, 200GB HD Maxtor Pata, DVD RW LG4163
Zero
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zero »

Na tuhle myslenku me privedlo TSBohemia,... ted nevim,zkusim to najit
QDI Advance 10E(VIA Apollo Pro 133A),VIA Cyrix III 600Mhz,256Mb 133 Sdr VIA we connect...aby Vas kompl sqele hell...
johny128
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od johny128 »

Boin píše:Myslel jsem že značka IBM je ted Hitachi :?
ano, je

2Zero: IBM je teraz Hitachi.WD kedysi velmi uzko spolubracoval s IBM, dnes uz tomu tak nie je a preto nie je dovod ich davat do jedneho vreca, ved len na porovnanie, hitachi je jedina co ako material "diskov" pouziva sklo
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

Hitachi koupilo od IBM divizi disku (tusim ale ze jen "zdrave" tovarny)... a od sklenenych ploten se uz davno upustilo... nebo se pletu? :)
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“