Velký test zdrojů do 600W - výsledky !!!!!

Problémy, rady a vše ostatní k PC zdrojům, UPS, napájení a voltážím, wattmetrům i počítání spotřeby.
comm
Nováček
Nováček

Příspěvek od comm »

Ja mam Nexuse 8040 a muzu jen doporucit (pisou ucinnost kolem 90%), jako minus uvadi cenu (maji tam 2908Kc), ale da se koupit mnohem levneji... http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... archType=1

Skoda ze v testu neni vice typu Seasonicu, koho zajima Eurocase a Trust
Jackal
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Jackal »

oyza píše:hele jackale, pisou tam na kolika kusech to testovali? jestli na jednom od kazdyho, tak je to mrtvy.... :)

btw zrovna 500w seasonic me zajmal taky - by me zajmalo koho napadlo testovat treba zdroj trust nebo silverstone - misto treba toho seasonica ci kdyz uz tam hodili ec tak proc ne kme...
xsuchy09 odpověděl dobře, to jak se ptáš a chceš zpochybnit test, je laciné. :wink:
AMD Ryzen™ 7 7840HS 5,1 GHz, Hynix 32GB RAM DDR5 5600MHz, GeForce RTX 4050 Laptop, Samsung SSD 990 EVO Plus 2TB (systém), Samsung SSD 990 EVO Plus 4TB, 17" IPS QHD 2560 × 1440 165 Hz, Microsoft Windows 11 Pro
Samsung Galaxy S25 Ultra 12GB/256GB Titanium Jetblack / Spigen Capella Magnet / Samsung Galaxy Watch Ultra Šedý Titan
Jackal
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Jackal »

comm píše:Ja mam Nexuse 8040 a muzu jen doporucit (pisou ucinnost kolem 90%), jako minus uvadi cenu (maji tam 2908Kc), ale da se koupit mnohem levneji... http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... archType=1

Skoda ze v testu neni vice typu Seasonicu, koho zajima Eurocase a Trust
To je sice pravda, ale priznejme si, kolik lidí na zdroji právě šetří a mají EC, taky jsem byl v jejich řadách. :wink:
AMD Ryzen™ 7 7840HS 5,1 GHz, Hynix 32GB RAM DDR5 5600MHz, GeForce RTX 4050 Laptop, Samsung SSD 990 EVO Plus 2TB (systém), Samsung SSD 990 EVO Plus 4TB, 17" IPS QHD 2560 × 1440 165 Hz, Microsoft Windows 11 Pro
Samsung Galaxy S25 Ultra 12GB/256GB Titanium Jetblack / Spigen Capella Magnet / Samsung Galaxy Watch Ultra Šedý Titan
Jackal
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Jackal »

xsuchy09 píše:Pže co ti kdo dodá, to otestuješ ... málokdy si můžeš nadiktovat, co ti má kdo dát :) jinak tomuhle testu bych jako jednomu z mála z Computeru věřil, dělal ho kámoš a co vím, tak podobně přesný a kompletní proměření min. v CZ nikdo jiný nikdy neudělal ... jinak spokojenost, Enermax byla loni dobrá volba, i když to jsem věděl i před tímto testem, naprostá spokojenost ;) no a co se týče přihlouplé poznámky jestli to bylo testováno na jednom kusu tak nic, ukaž mi jediný test, kde se testovalo např. 5 kusů od jednoho výrobku v podobném počtu testovaných výrobků ... to je jaksi dosti nemožné ...
Souhlasím s tebou. Zdroje byli vybrány podle trhu. Proč testovat všechny zdroje, které nejsou adekvátní na dnešní HW. Seasonic je jeden a to 550, ta bude stejná jako 500, ale proč testovat 500, když podle 550 se dá usoudit jaká 500 je. :-D
F1l1p
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od F1l1p »

Můžete někdo srovnat podle té recenze Enermaxe vs. Seasonica?
Pavlis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Pavlis »

F1l1p píše:Můžete někdo srovnat podle té recenze Enermaxe vs. Seasonica?
vzdyt to mas na prvni strane Seasonic je jina trida :wink:
Jackal
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Jackal »

F1l1p píše:Můžete někdo srovnat podle té recenze Enermaxe vs. Seasonica?
Já bych to napsal takto. Když chceš dobrej 500W zdroj, kup Enermaxe. Když chceš 550 a výše, kup Seasonic, tak bych to podle toho testu pochopil. Hlavně mluvíme tu o kvalitních zdrojích za které se bohužel platí, tak cenu/výkon nechte venku. :-D
F1l1p
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od F1l1p »

Lazovak píše:vzdyt to mas na prvni strane Seasonic je jina trida :wink:
No, to vím taky, ale vycházím z toho, že Seasonic ať už mám 550W, nebo 500W, kvalitativně na tom budou stejně. Oni ty zdroje nějak hodnotily - účinnost, hluk, atd. Tak když se někdo kdo ten časák má na to podívá, tak by to srovnat mohl...
Jackal
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Jackal »

Kód: Vybrat vše

No, to vím taky, ale vycházím z toho, že Seasonic ať už mám 550W, nebo 500W, kvalitativně na tom budou stejně. Oni ty zdroje nějak hodnotily - účinnost, hluk, atd. Tak když se někdo kdo ten časák má na to podívá, tak by to srovnat mohl...
Nerad bych opisoval časopis, ale věř mi, že máš super zdroj a řekl bych, že Enermax a Seasonic, jsou na stejné úrovní a jestlli se liší, tak v detailech, ale jako celkové zdroje, jsou to výborné zdroje. :wink:
Pavlis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Pavlis »

F1l1p píše: No, to vím taky, ale vycházím z toho, že Seasonic ať už mám 550W, nebo 500W, kvalitativně na tom budou stejně. Oni ty zdroje nějak hodnotily - účinnost, hluk, atd. Tak když se někdo kdo ten časák má na to podívá, tak by to srovnat mohl...
seasonic je ve vsem lepsi oproti enermaxu, takze pokud resis jen tohle tak nemas duvod :wink:
Jackal
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Jackal »

seasonic je ve vsem lepsi oproti enermaxu, takze pokud resis jen tohle tak nemas duvod :wink:
Tak to je směšnej argument. Určitě máš mnoho zkušeností s těmi zdroji a víš o všem co je lepší na Seasonicu. To jsou tak laciné argumenty, až jsou směšné !!
comm
Nováček
Nováček

Příspěvek od comm »

Hlavne co se tyka hluku tak Seasonic nad Enermaxem vede, otestoval jsem je oba, ale na Nexus nema ani jeden :) Vsechny jsem mel v sestave nize a po zahrati na tom byl nejlip prave Nexus. Enermax byl celkem turbina, do hodne ticheho PC urcite spatna volba.
Jackal
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Jackal »

comm píše:Hlavne co se tyka hluku tak Seasonic nad Enermaxem vede, otestoval jsem je oba, ale na Nexus nema ani jeden :) Vsechny jsem mel v sestave nize a po zahrati na tom byl nejlip prave Nexus. Enermax byl celkem turbina, do hodne ticheho PC urcite spatna volba.
Já ho mám naprosto potichu a vlastně oněm ani nevím, ale přít se nebudu, je to možné co píšeš. Enermax není nejlepší zdroj, ale patří k těm lepším zdrojům na trhu.
Jackal
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Jackal »

Toto napsal časopis Computer o Enermaxu o jeho hlučnosti

Kód: Vybrat vše

" I když tento zdroj nepatří k nejtišším, plná teplotní regulace otaček způsobí to, že o něm nebudete vědět, dokud jej nezatížíte naplno. "
comm
Nováček
Nováček

Příspěvek od comm »

Nerikam ze je spatny, jen je proste z te trojice nejhlucnejsi, vem si, ze mas disk od WD, ten je pro me naprosto neprijatelny, jde slyset i samotne otaceni, zkousel jsem i Seagate ES, 7200.10 a nakonec mam Samsungy na molitanu a je konecne ticho :) a bez zatizeni slysim i Seasonic i Nexus :roll:
Jackal
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Jackal »

comm píše:Nerikam ze je spatny, jen je proste z te trojice nejhlucnejsi, vem si, ze mas disk od WD, ten je pro me naprosto neprijatelny, jde slyset i samotne otaceni, zkousel jsem i Seagate ES, 7200.10 a nakonec mam Samsungy na molitanu a je konecne ticho :) a bez zatizeni slysim i Seasonic i Nexus :roll:
Jasně v pohodě, já tomu věřím, nemůže být naprosto dokonalý. :-D :-D
Mrtvola
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Mrtvola »

Já jsem se rozhodl kvůli 88GTS SLI (druhá byla za hubičku, proto SLI) pro Corsair 620W,nejsem tak bohatý abych si mohl kupovat levné věci.
Jackal
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Jackal »

Mrtvola píše:Já jsem se rozhodl kvůli 88GTS SLI (druhá byla za hubičku, proto SLI) pro Corsair 620W,nejsem tak bohatý abych si mohl kupovat levné věci.
Já si myslím, že to je super volba. :wink:

Edit: podle toho testu, jsi jinou lepší volbu ani neměl. :wink:
Pavlis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Pavlis »

Jackal píše: Tak to je směšnej argument. Určitě máš mnoho zkušeností s těmi zdroji a víš o všem co je lepší na Seasonicu. To jsou tak laciné argumenty, až jsou směšné !!
zkusenosti mam o to se neboj, a jestli chces argumenty tak hluk, ucinnost by ti mohly stacit :wink:

ta zluta ti slusela vice
Don
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don »

Lazovak píše:
Jackal píše: Tak to je směšnej argument. Určitě máš mnoho zkušeností s těmi zdroji a víš o všem co je lepší na Seasonicu. To jsou tak laciné argumenty, až jsou směšné !!
zkusenosti mam o to se neboj, a jestli chces argumenty tak hluk, ucinnost by ti mohly stacit :wink:

ta zluta ti slusela vice
to je sice pravda ale jsou take veci ktere si jaksi neprectes ani je neuslysis... treba prave zminovane zvlneni napeti, jeho hodnoty pri urcitych zatizenich atd.

proste kazdy ma "toho sveho vyvoleneho" a najednou vysel test kde si zas tak ruzove nevede takze logicky hleda vse jen aby uhajil pozici ze... uz je to skoro jak ati/nv a intel/amd

myslim ze tech 60kc neni zas tak astronomicka cena za celkem dobry test
CPU:i3-10105; MB:Gigabyte B560M D3H; RAM:HyperX 2x8GB DDR4; HDD: SSD Samsung Pro 1TB, Samsung EVO 500GB, WD Red 1TB NVMe; PS:Corsair HX650W; Case:SilverStone GD09B Grandia; Monitor:Panasonic VX-P50VT50E; Mouse:Logitech MX Performance; Keyboard:Logitech Wireless Illuminated K800
Audio: Asus Xonar Essence ST, NAD C375BEE, VMA-II S
Odpovědět

Zpět na „Počítačové a záložní zdroje“