Chtěl bych si koupit svou první DSLR (EVF mi již jaksi přestává stačit) a dostal jsem myslím slušnou nabídku na Canon EOS 350D. Protože to bude moje první DSLR, tak jsem v tomto docela lama a mám pár dotazů:
1) je EOS 350D v této době alespoň trošku rozumná volba?
-> na vyšší třídu 40D apod. nedosahuji jak fotograficky, tak finančně. Proto jsem zvažoval ještě EOS 400D (výrazně dražší a proto uvažuju o 350D) a nebo D40x od Nikonu - který je prý ale výrazně "okleštěný" a hlavně absence motorku je prý z důvodu kompatibility na nic.
-> dle parametrů jsem si našel rozdíly mezi 350D a 400D. Ale z praktického hlediska je ten rozdíl nějak fatální - pro začínajícího uživatele DSLR?
2) 350D mám možnost koupit se setovým objektivem 18-55. Chtěl bych ale i delší ohnisko (něco jako 55-200 atp.) a nevím jaký objektiv dokoupit. Bohužel jsem výrazně limitován financemi, takže mi prosím doporučte nějaký levnější. Co jsem tak v rychlosti koukal, tak by se mi zamlouval třeba takovýto
TAMRON,
ale popravdě nevím, zda-li je pro EOS 350D vhodný? (jaké objektivy jsou vhodné pro třídu DSLR jako je 350D?)
3) jak je to se stabilizací? uvažoval jsem i o tomto
Nikonu D40x se dvěma setovými objektivy, z čehož má ten druhý (55-200) označení VR a je prý vybaven systémem redukce vybrací. Existuje pro Canon 350D nějaký takový objektiv nebo stabilizaci řeší Canon nějak odbobně jako jiní výrobci (stabilizací senzoru). Asi hloupá otázka, ale zatím jsem se odpověď na tuto otázku nikde nedočetl.
EDIT: tak jsem se pořádně podíval na stránky Canonu a zdá se, že stabilizaci "řeší" objektivy (s IS označením), které spadají do té dražší kategorie. Je tedy případná absence stabilizace velikým problémem? (na své současné EVF jí také nemám, ale kolega, co má EVF se stabilizací si jí nemůže vynachválit)
EDIT:
4) i když to zatím nebude na pořadu dne (kvůli financím), zeptám se hned. Chtěl bych si pak dokoupit ještě blesk do "sáněk". Nemohu si dovolit žádný profi, ale chtěl bych, aby měl alespoň výklopnou hlavu a aby na něj šel nasadit nějaký difuzér. Jaký byste mi doporučili a proč?
Děkuji za všechny rady, ale docela na to spěchám, protože ta nabídka na tu 350D tu nebude věčně....