Rage - novinka od id Softu

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
Paul
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Rage - novinka od id Softu

Příspěvek od Paul »

Frky píše:Na obrázcích to nebe vypadá hezky, to je v reálu fakt tak hrozný? Zrovna to nebe se mi tam líbilo nejvíce :-D
Ne, ve hře vypadá normálně pěkně, tady se to jenom troluje :) .

BTW můj konfig je easy:

vt_pageimagesizeuniquediffuseonly2 8192
vt_pageimagesizeuniquediffuseonly 8192
vt_pageimagesizeunique 8192
vt_pageimagesizevmtr 8192
vt_restart
vt_maxaniso 4
image_anisotropy 4

tohle v rageconfig.cfg v rage\base

k tomu 1920*1200, 8*AA, GPU transcode enabled.
Naposledy upravil(a) Paul dne ned 9. říj 2011, 19:12, celkem upraveno 1 x.
Ryzen 5800X3D, Gigabyte Aorus X470 Gaming, 2*8GB FlareX@3200, nVidia RTX 3080Ti, 500GB SSD Evo 970, 2TB Crucial MX500, 120GB M4 SSD, 2 * Samsung F1 1TB SATAII, A4-Tech A7, Panasonic ST50 55" Plasma, NEC 24WMGX3 24", Win10 64bit Home, Steam Deck

If you have been voting for politicians who promise to give you goodies at someone else's expense, then you have no right to complain when they take your money and give it to someone else, including themselves.
Weightlifter
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Weightlifter »

Tay se netroluje, jen se poukazuje na to že je to hra pro konzole
Riku
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Riku »

Aha, tak to je potom asi jediná hra kde při focení screenshotu přepne textura nebe na nějokou low-res a pak se zas při hraní přepně zpět :lol:
PS5 Pro | LG OLED CX55
Paul
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paul »

Weightlifter píše:Tay se netroluje, jen se poukazuje na to že je to hra pro konzole
zase nesmyslnej žvást o ničem aka troll
Ryzen 5800X3D, Gigabyte Aorus X470 Gaming, 2*8GB FlareX@3200, nVidia RTX 3080Ti, 500GB SSD Evo 970, 2TB Crucial MX500, 120GB M4 SSD, 2 * Samsung F1 1TB SATAII, A4-Tech A7, Panasonic ST50 55" Plasma, NEC 24WMGX3 24", Win10 64bit Home, Steam Deck

If you have been voting for politicians who promise to give you goodies at someone else's expense, then you have no right to complain when they take your money and give it to someone else, including themselves.
Weightlifter
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Weightlifter »

Crysis z roku 2007 ukázal jak vypadá počítačová hra a do dnes je to jedna nejlépe vypadajících her, která umí všechny nejnovější technologie. Tady je statický skybox v nízkém rozlišení
Pepa1
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Pepa1 »

Paul píše:
Frky píše:Na obrázcích to nebe vypadá hezky, to je v reálu fakt tak hrozný? Zrovna to nebe se mi tam líbilo nejvíce :-D
Ne, ve hře vypadá normálně pěkně, tady se to jenom troluje :) .

BTW můj konfig je easy:

vt_pageimagesizeuniquediffuseonly 8192
vt_pageimagesizeunique 8192
vt_pageimagesizevmtr 8192
vt_restart
vt_maxaniso 4
image_anisotropy 4

tohle v rageconfig.cfg v rage\base

k tomu 1920*1200, 8*AA, GPU transcode enabled.
chci se zeptatna dvě věci:

1) jestli je nutný před příkaz dát seta
tzn. v konfigu to bude
nebo
seta vt_pageimagesizeuniquediffuseonly2 8192
anebo je to jedno?

2) co je to GPU transcode enabled ?
kotas
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od kotas »

Podle mě tam má bej předtím i to: seta
- v tom configu, já to mám jak napsal Paul, tedy:
seta vt_pageimagesizeuniquediffuseonly 8192
seta vt_pageimagesizeunique 8192
seta vt_pageimagesizevmtr 8192
seta vt_restart
seta vt_maxaniso 4
seta image_anisotropy 4

+ můj screen z nastavení videa po aplikaci toho patche:
Obrázek

Ten patch mi zrychlil načítání loadingu ve hře a navíc i to zdlouhavé načítání textur, co bylo předtím! Důrazně doporučuji. Co je transcode, to nevím, ale mám taky enabled + 8x AA + 16x AF 8) a jede to plynule!

//edit:
GPU TRANSCODE-
Once you transcode over the GPU instead of over the CPU, the speedup is significant.
GeForce CUDA ready graphics cards are a requirement.
- takže to asi bude jen pro nVidia??...
GIGABYTE B450M DS3H, AMD Ryzen 7 2700 (8C/16T), 32GB RAM DDR4 (@2933 CL14-14-14-34), Sapphire Pulse RX 5700 XT 8GB/256 bit GDDR6, SSDs CRUCIAL MX500, LCD 32" IIYAMA IPS 2560x1440, HP OMEN 1100 mechanical keyboard, Logitech G402 mouse, Windows 11PRO
Youki
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Youki »

spajdr píše:Pro nás, co máme SLI (které zatím nejde) je možno zapnout na druhé kartě CUDA transcode
Stačí přidat k startup parameters:
+cu_device 1
Prosim ta ako si to vlozil do toho startup parameters?To je ked kliknem pravou myskou na Rage.exe a dam vlastnosti?Uz som to dlho nerobil a teraz to stale nieco hlasi ako zadana zlozka v poli spustacia zlozka je neplatna.presvedce sa ci zlozka existuje a ci je spravne zadana cesta.
Dik za pomoc
CPU: Core i7-3930K @ 4400Mhz / 1.30V, MB: Gigabyte GA-X79-UD5, RAM: G.Skill RipjawsZ 4x2048MB DDR3 2133 9-11-10-28,VGA: 2 x Gigabyte 580 GTX SLI @ 855/1710/4200, HDD: Corsair SSD Force Series 240GB,2x WD Caviar Black 1TB SATA3,PSU: Enermax Revolution ERV950EWT,Audio: Creative Sound Blaster X-Fi Titanium Fatal1ty Champion Series,Keyboard: Logitech G19,Mouse: G9x + Razer Destructor,LCD: 30"HP ZR30w,Case: CM HAF X,OS: Microsoft Windows 7 Ultimate 64-bit
Paul
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paul »

seta tam může a nemusí být, je to jedno, a gpu transcode je přepočítávání textur přes CUDU, takže jen nvidie.

Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

Pepa1 píše:1) jestli je nutný před příkaz dát seta
tzn. v konfigu to bude
nebo
anebo je to jedno?
V ID engine už od první verze platí, že když je v konfigu příkaz s prefixem "set" nebo bez prefixu, engine bere příkaz jen jako tzv. "dočasný". Pokud je ale příkaz zapsán s prefixem "seta", příkaz se "uloží" nastálo a změní se až s další změnou hodnoty příkazu.
RaZZoR
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RaZZoR »

Po aplikaci patche se to už jakžtakž dá hrát, hodně se zlepšilo to otřesný doskakování textur. Ale, herně to teda žádnej zázrak rozhodně neni. Je to jen maskovaná koridorovka, s každym úkolem mě pošlou do jinýho koridoru, kde nemám šanci někam uhnout nebo zabloudit. Ale co mě sere nejvíc, sou slaboučký zbraně, kdy i na posranýho banditu vyplejtvám mrak nábojů než padne, nemluvě o těch větších blbech. Navíc se mi zdá, že je tu i nulovej zásahovej systém, vysolim banditovi hedku a nic.
Naposledy upravil(a) RaZZoR dne pon 10. říj 2011, 06:32, celkem upraveno 1 x.
Kositch
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kositch »

Na posledních Beta ovladačích Nvidie mi to jede uplně v poho. Žádné záseky ani doskakování textur nepozoruji a grafika i na mé obstarožní sestavě je parádní. Neupravoval jsem ani žádný config, prostě základní nastavení.
CPU Intel Core i7-4790K (SilentiumPC Spartan 3 PRO HE1024) | MB GIGABYTE Z87M-D3H | RAM Kingston 8GB DDR3 1600MHz CL10 HyperX Fury Black Series | SSD Kingston SSDNow V300 120GB + 240 GB | PSU Seasonic SS-500ET-T3 | Case Fractal CORE 1000 | LCD 23.8" Dell P2414H | OS Dual Boot Win 10 x64 + Hackintosh MacOS | Notebook Microsoft Surface Pro LTE | Hry Xbox Series X|
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

Ja to samy.. 4870 a v 1680 vse na max.. a po updatu bez jedineho problemu (Textury maj hold cache tak se musej naloadovat, ale trva to 5-10 sec a pak uz je vse bez onoho otravneho loadingu).. nestiham se divit.. rozliseni textur me sice netesi, ale jinak to vypada uzasne.. to co se tady deje, je tradicni blaboleni zlodejicku.. :)

V kazdem pripade.. co na hre vadi me.. jsem teprve v prvnim vetsim meste, ale dosud byly vsechny mise jako klasicky tunel.. nikam se neda jit.. nikam skocit.. blbec pomalu nepreleze ani svodidla.. tohle me pripada tristni..
Druha vec je, ze to opravdu pusobi jako kopie Falloutu 3.. nevim na kolik do toho Bethesda zasahovala, at uz diktatem, tak technologiema, ale neco tady smrdi.. :)
T1ger
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od T1ger »

Tak hru som dokoncil na nightmare. A skvele som sa bavil po cely cas. Hlavne v druhej polovici ked mi najnovsi ovladac od Ati vyriesil padanie pri loadingoch.
Zabralo mi to cca(podla hry) 18 hodin, s tym, ze som popreliezal co sa len dalo. Niektore lokacie som navstivil niekolkokrat a hladal som kvetiny na zvysenie zivota. Celkovo hra je podla mna aj na nightmare prilis lahka. Zomrel som asi 8 krat pocas celej hry(a s toho raz som skocil zo skaly).

Vatsina tu nadava na koridorovost. Mne to proste k ID hram sedi. Necakal som sandbox ala Crysis 1 alebo Far Cry, takze u mna bez problemov. Mne sa doom pacil velmi takze...

Zbrane su dostatocne silne a variabilne. Zabit mutanta/cloveka neda vela namahy. Plus wingstick/santry gun/ a droidi to istia. Taktiez variabilita municii sa tiez da velmi dobre uplatnit. Tam kde normalne naboje nemaju sancu, tam to riesia vybusne broky alebo ocelove naboje.

Co ku grafike? Podla mna paradna. Nie nejde mi o polygony ci high res textury ale celkovo o design. Kazda lokacia ma svoj styl a nadych. Plusom je tiez variabilita nasvieteni. A to, ze sa da malovat na textury v hre je hned vydno. V podstate sa tam nerecikluju ako v inych hrach.
A ten level design :)

A zase nadavat na to, ze sa to podoba na fallout... no neviem ale vela moznosti na post-apo prostredie ani velmi nie je. A ked pocitam s tym, ze do zeme narazi asteroid, tak celkovo klima sa zmeni skor na pustnu.

Mna ale zase nebavili tie zavody. A hral som ich jedine kvoli nutnemu upgradu vozoveho parku.

Story tiez mohlo byt lepsie. A hlavne koniec. A styri roky vyvoja na 10-12 hodinovu hru? To je fakt malo. Ale kvalita..

No trochu som sa tu aj rozpisal. Snad to nevadi..
CPU: i7 4820k@4.5Ghz, 24Gb (6x4Gb) DDR3 Ram(1333Mhz), GPU: 1080Gtx G1 Gaming Vram(default), MB: Asus Rampage IV Extreme, HDD:2xOCZ Agility 3 120Gb, + 2x3Tb Caviar SS: Sonar X2D Logitech Z-5500 5.1 Monitor: LG 34" - Freesync 21:9 +Samsung 24" Roccat Kone+ Logitech G11 Nostromo N52te
http://valid.x86.fr/nqz82b
http://www.3dmark.com/3dm/10921982?
http://www.3dmark.com/3dm/10929111?
rbclass
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od rbclass »

Kde si nachadzal tie kvety zivota ?
Semo
Nováček
Nováček

Příspěvek od Semo »

T1ger píše:...
Naprosty souhlas... Takhle dobry dojem z level designu/grafiky jsem mel snad jen u Deus Ex:HR. Hratelnost suprova, hlavne od prichodu do 2.mesta. Je to sice "koridorovka", ale vynikajici!! ve svem zanru urcite 9/10. Kombinace brokovnice s bumerangem...tohle by me jen tak neomrzelo. Jen skoda, ze to tak brzo skoncilo. Ale jelikoz si chce id Software udelat znacku, nemuzou si hned vsechno vyplacat... tesim se na pokracovani. id Software proste fpska umi :)
CPU: i7 3770K@4.5Ghz/1.26V + Noctua NH-D14, MB: ASUS P8P67 DELUXE (B3), RAM: 16GB 2200MHz , VGA: GTX980 4GB, SSD:240GB , HDD: Seagate 320GB, 500 GB, 1TB, 3TB , DVD-RW: ASUS , Zdroj: CM RS-700 Silent PRO 700W, Zvukova karta: Creative SB X-Fi mX Xtreme Gamer, Case: Fractal Design Define R3, Monitor: LCD Monitor 23" LG IPS, Repro: Logitech X-540 5.1
Prometheus
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prometheus »

Netušíte proč po posledním update nefunguje cvarAdd g_infiniteAmmo 1? To byl jediný příkaz kromě skipintra, který jsem používal. Jak teď získat munici, když v krámě je drahá a na hitboxy se asi nehraje - cokoliv vydrží 2-5 ran do hlavy, takže její spotřeba je neúměrně vysoká.
Vždy prodávám i jinde.
kotas
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od kotas »

Vault-Tec..no to mě poser :lol: Obrázek

Teď budu dva dmy v kuse v práci, sakra, nejdříve si to zahraju ve středu, čtvrtek, kdy budu mít volno :( ..
GIGABYTE B450M DS3H, AMD Ryzen 7 2700 (8C/16T), 32GB RAM DDR4 (@2933 CL14-14-14-34), Sapphire Pulse RX 5700 XT 8GB/256 bit GDDR6, SSDs CRUCIAL MX500, LCD 32" IIYAMA IPS 2560x1440, HP OMEN 1100 mechanical keyboard, Logitech G402 mouse, Windows 11PRO
Wuuduu
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wuuduu »

Prometheus píše:Netušíte proč po posledním update nefunguje cvarAdd g_infiniteAmmo 1? To byl jediný příkaz kromě skipintra, který jsem používal. Jak teď získat munici, když v krámě je drahá a na hitboxy se asi nehraje - cokoliv vydrží 2-5 ran do hlavy, takže její spotřeba je neúměrně vysoká.
Skus sa naucit hrat hru a trosku sa snazit. Nesmrtelnost a nekonecne naboje su dobre pre 3 rocne deti.
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM uubuuW ... EVE Online H00d

MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
Paul
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paul »

Munice je drahá? Sakra jakto že mám do každý zbraně cca 800 nábojů, bez cheatů?

Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“