ATi Radeon HD4850 / HD4870 - info, testy, recenze

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Zamčeno
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Protože jediný výsledek, který v tom článku je, je skóre z 3DMarku. A nechápu, na základě čeho jiného docházíš k tomu desetiprocentnímu závěru, když ve skutečnosti je jádro taktováno o 20% výše a paměti o 80% výše, což znamená, že reálný rozdíl nemůže být nižší, než 20%...
Nejlepší moderátor ve výslužbě
spajdr
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spajdr »

Krteq píše:Možná to je trochu pozdě, ale na Beyond3D jsem našel detailní die-shot RV770 - není to nádhera :)

http://s1.directupload.net/images/080620/npcr22yj.jpg
to je jak koncentrační tábor pro NVIDIA zaměstnance, že? :)
goelr
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od goelr »

tak jsem sundal chladic, utrel dosti tlustou vrstvu polotvrde sede pasty, dal obycejny AC MX-2 a teplota ve vistach 65 stupnu (oproti 80)...akorat po zatezi jde teplota dolu velice pomalu...ale jinak vymena pasty funguje :D
CPU: AMD RYZEN 5 7600X MB: ASUS ROG STRIX B650E-F GK: GAINWARD GeForce RTX 5080 Phoenix 16G RAM: Kingston FURY 32GB SSD: Samsung 850 PRO, Crucial M4 HDD: Seagate 8TB PSU: Seasonic Focus Gold 850W Case: Fractal Define R6
spajdr
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spajdr »

goelr píše:tak jsem sundal chladic, utrel dosti tlustou vrstvu polotvrde sede pasty, dal obycejny AC MX-2 a teplota ve vistach 65 stupnu (oproti 80)...akorat po zatezi jde teplota dolu velice pomalu...ale jinak vymena pasty funguje :D
To je normoš, to je tak i u mojí karty, sníží se otáčky na úroveň 2D taktů, ale chladič je ještě zahřátý tím 3d režimem :)
redsaq
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od redsaq »

A 4870 taktovat nepujde? =)
//EDIT: Nechápu jak, ale ten příspěvek podemnou, jsem četl, ještě předtim, než jsem tohle napsal. Pak zmizel a objevil se až za timto.

! Reakce na příspěvek podemnou !
Naposledy upravil(a) redsaq dne pát 20. čer 2008, 20:25, celkem upraveno 1 x.
Sicco2
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sicco2 »

no-X píše:Protože jediný výsledek, který v tom článku je, je skóre z 3DMarku. A nechápu, na základě čeho jiného docházíš k tomu desetiprocentnímu závěru, když ve skutečnosti je jádro taktováno o 20% výše a paměti o 80% výše, což znamená, že reálný rozdíl nemůže být nižší, než 20%...
Dobře,ale i kdybych přeci jen vzal v potaz ten 3D Mark,ktarý už něco naznačuje,nepřijde ti to trochu divný??? Ovladače by to doladily jen trochu. Spíš se ty GDDR5 uplatní ve vyšších rozlišeních na nějakých 24" monitorech,ale při 1280x1024 nebo 1620x1200 moc velký rozdíl asi nebude.Ale to za předpokladu,ře tu HD 4850"nataktuji".
Ty možná bereš rozdíl 20% a více,ale já mluvil o nataktované HD 4850 vs. HD 4870.
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Nemyslím, že HD4850 bude nějaký OC grál :wink:
Nejlepší moderátor ve výslužbě
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

spajdr píše:...to je jak koncentrační tábor pro NVIDIA zaměstnance, že? :)
:lol: hlasuju pro výrok dne... jsem málem spadl ze židle
Robin_CG
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Robin_CG »

Krteq píše:
spajdr píše:...to je jak koncentrační tábor pro NVIDIA zaměstnance, že? :)
:lol: hlasuju pro výrok dne... jsem málem spadl ze židle
No mne to taky moc pobavilo. To se povedlo spajdre :-D
beardie
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od beardie »

Krteq píše:Obrázek
ste si vsimli ze napajanie je 6pin + 8pin, ale zapojeny je len 2x 6pin?
(nie ze by na tom 2x Ground bolo nieco extra, ale ako zaujimavost....)
¿ʇı ʇ,usı 'ƃuıʎouuɐ ʎʇʇǝɹd sı uʍop ǝpısdn ƃuıpɐǝɹ
Sobo
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Sobo »

jj, to udelali shvalne, aby si lidi mysleli, ze staci mit zdroj s 2*6pin a je hotovo, prece jenom kupovat novy zdroj by kartu prodrazilo, coz jistym zpusobem nezapada do cenove politiky ATi. Beztak ta karta ani nebezi a na 2D rezim by snad i 2*pin stacily. :D
So, Lone Star, now you see that the Evil will always triumph, because Good is dumb! - Lord Dark Helmet @ Spaceballs
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

Další "nástřel" výkonu HD4870

Obrázek

Obrázek
Mirek Koci
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mirek Koci »

no-X píše:
Sicco2 píše:tak se potrvrdil tn rozdíl 10% oproti HD 4850,nevím jestli se tahle karta vyplatí koupit,jestli nebude lepší řešení HD 4850 s nereferenčním chlazením a zvýšenými takty na úroveň HD 4870.Jediné plus bych viděl ve dvouslotovém chladiči.
Podle dvou výsledků z 3D Marku? Vzpamatuj se, prosím :)
Ty se taky vzpamatuj No -xi, poslední dobou mi začínáš připomínat Hulána akorát kopajícího za ATI.
alea iacta est
Sledujte PCTuning na Facebooku a Twitteru.
Obrázek Obrázek
redsaq
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od redsaq »

Ty si taky vzpamatuj, právě teď děláš to samé, co Hulán, pochop, že nemůžeš srovnávat 3D Mark s reálnym výkonem ve hrách.
Mirek Koci
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

redsaq píše:Ty si taky vzpamatuj, právě teď děláš to samé, co Hulán, pochop, že nemůžeš srovnávat 3D Mark s reálnym výkonem ve hrách.
koukám že nás napadlo stejné přirovnání na NOXe aspoň je potvrzeno že to je jev , který se dá spozorovat ve více lidech ( UFO ? ) :-D
alea iacta est
Obrázek Obrázek
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

Ale no-X má pravdu...se podívejte na ty grafy, co jsem před chvílí postoval...v 3Dmarkách je nárust cca. 10% ale ve hrách (crysis) je ten nárůst mnohem vyšší
Mirek Koci
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

Krteq píše:Ale no-X má pravdu...se podívejte na ty grafy, co jsem před chvílí postoval...v 3Dmarku06 je nárust cca. 10% ale ve hrách (crysis) je ten nárůst mnohem vyšší
Crysis bych nezminoval...když tam je 100% např 32fps avg, kolik je tedy např 15% narůst? zázrak to tedy není

A s tím Tureckým serverem bych se tu neoháněl..
alea iacta est
Obrázek Obrázek
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

mokrejbandita píše:
Krteq píše:Ale no-X má pravdu...se podívejte na ty grafy, co jsem před chvílí postoval...v 3Dmarku06 je nárust cca. 10% ale ve hrách (crysis) je ten nárůst mnohem vyšší
Crysis bych nezminoval...když tam je 100% např 32fps avg, kolik je tedy např 15% narůst? zázrak to tedy není
To není... ale jako důkaz, že HD4870 bude výkonější o více jak 10% než HD4850 to poslouží dobře ;)

//jj ti turci...však to taky není ofic. recenze...
Naposledy upravil(a) Krteq dne pát 20. čer 2008, 21:37, celkem upraveno 1 x.
Wilduv Pyj
Nováček
Nováček

Příspěvek od Wilduv Pyj »

Obrázek

To bude foukat teply vzduch do kisny? Snad nee. :sad:
Ze vseho nejhorsi je debatovat s volem... ktery me v PM sdelil, ze mu je 34 let... a dale se zdejsim wedenim...
Mirek Koci
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

Krteq píše:
mokrejbandita píše: Crysis bych nezminoval...když tam je 100% např 32fps avg, kolik je tedy např 15% narůst? zázrak to tedy není
To není... ale jako důkaz, že HD4870 bude výkonější o více jak 10% než HD4850 to poslouží dobře ;)

//jj ti turci...však to taky není ofic. recenze...
Tak 3-4 fps nárust v Crysis stejně nepoznáš. Na High je to hratelný parádně i ted. Ve very High to nemá smysl..Jinak paradní práce ATI to se musí uznat, silně uvažuji o 4870 do Crossu , že bych změnil značku? Ještě mi chybí fyzika... i když já prostě Radeon měl a ty ovladače..jak je to ted s Catalystama? stabilita a tak? interface se změnil? ptám se známý mám jen samý zelený :oops:
alea iacta est
Obrázek Obrázek
Zamčeno

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“