GTA 4 - technická stránka hry

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
hypnotic666
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: Grand Theft Auto IV - PC

Příspěvek od hypnotic666 »

Tak já jsem to teď asi 3 hoďky hrál a musím říct, že to je fakt brutální ty nároky... Hraju to v 1440x900, textury medium, render low a posuvníky v rozmezí 10-30 a přes den jsem rád, že jsem nad 30fps, ale v noci a nad ránem je to fakt horor.. kolem 20-30fps a jednou mi v noci i pršelo a to jsem občas byl i pod 20fps... Neřeknu kdybych to měl na medium-high, ale na low? Mimochodem stíny jsou fakt hrůza... Trošku se ta pixelovatost dá odstranit když zmáčknete P, ale tím zapnete bloom, který to celé rozmaže, takže je to nepříjemný na koukání...
Hra je to supr, ta fyzika nemá chybu, ale optimalizace je bída... :(
PC: Intel i7-7700K | ASUS PRIME Z270-K | Kingston 16GB KIT DDR4 2400MHz CL15 HyperX Fury Black Series | MSI GTX 1070 GAMING X 8G | Corsair RM650x | AOC 24", 144Hz | Windows 10 64bit

Arguing on the Internet is like running at the Olympic Games for mentally challenged.Even if you win, you stay retarded.
Baneshee
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Baneshee »

Me odmita fungovat multiplayer, resp neda se prihlasit do toho podelanyho GfW Live - ve winech se v pohode prihlasim do Live i do Social Clubu, ale ve hre to po me chce prihlasit znova a hodi to nejakou trapnou chybu ze v me oblasti neni Live sluzba dostupna nebo co. Jede to vubec nekomu?

Dalsi lahudka je nemoznost ulozit si vlastni nastaveni ovladani. Pokud vypnu a spustim tak je my nastaveni pryc a je tam defaultni :(
Ryzen 7800X3D | Noctua C12P SE14 | 2x32GB Kingston Fury 6000MHz | Sapphire Pulse 9070XT 16GB | ASRock X870 Pro RS | Micron 2TB NVMe & Kingston KC3000 4TB | FD North Black TG | Seasonic GX 750W | Dell G3223Q
m1na
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od m1na »

Pekne :)
Jak is muzou todle dovolit vydat ... Ocekavam, ze s tim nic moc neudelaj a max tak opravi padani a problemy s ati grafikama, ale narust vykonu nepredpokladam. Po bully dalsi beta od rockstaru.
scream
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od scream »

tiez silne pochybujem ze tu hru nejak zoptimalizuju... a ked aj tak pochybujem ze s patchom a ovladacmi to bude robit viac ako 10%... SLI/CF neriesim
i5 750@ 3,7Ghz 1,35V+ scythe Kabuto, AUSS P7P55D-E LX, 8GB RAM, GTX970 gaming 1500/7800, SSD Crucial M4 128GB, Fortron Raider 750W
Zub
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Zub »

ja vám nevim ale tech chyb je preci jenom nejak moc, je mi jedno jestli mate origo nebo ste si to nekde vyšašili ale kdyz uz mate nejakou cracklou verzi ktera zpusobuje mnoho chyb nepiste to sem, odrazuje to pripadny zajemce od koupe. hlavne tu nechci vyvolat flame kdo co ma a kdo ne, a druha vec je nevim proc tady obr pise ze se ta hra na atinach "seka jako prase" kdyz na youtube jsou videa a i tady v tomhle vlaknu nekdo postoval videa ktery behaji dobre. ja uz nevim kdo tady ma pravdu a kdo ne, ale jak to tady tak ctu, tak to sou prispevky na hru jako by to mela byt nejaka traparna, ktera se vali za 150 korun v trafice vedle kobry 11
Naposledy upravil(a) Zub dne čtv 4. pro 2008, 23:47, celkem upraveno 1 x.
hypnotic666
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od hypnotic666 »

Mě zatím nic nespadlo... A zjistil jsem, že mi totální kolabs dělají ty stíny, takže když nastavím shadows na nulu, tak to jede schopně i v noci... Takže už jsem prakticky pořád nad 30fps, přes den dokonce i nad 40. A dobrý je, že tam stíny i tak zůstanou, akorát tam nejsou ty hnusný dynamický.

Ale proč píšu... Teď jsem se poprvé setkal s mikhailem (snad je to dobře napsané) a prostě nemůžu si pomoct, ale ho musel dabovat nějaký český dabér :D Ten klasickej českej přízvuk je tam znát jako prase + ten hlas mi někoho strašně připomíná :D
PC: Intel i7-7700K | ASUS PRIME Z270-K | Kingston 16GB KIT DDR4 2400MHz CL15 HyperX Fury Black Series | MSI GTX 1070 GAMING X 8G | Corsair RM650x | AOC 24", 144Hz | Windows 10 64bit

Arguing on the Internet is like running at the Olympic Games for mentally challenged.Even if you win, you stay retarded.
wallot
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od wallot »

bowling - A/D zvolis misto odkud budes hazet, levym mysitkem se dostanes do hazeciho modu a pohybem mysis dozadu a rychle dopredu hodis. dyt ti to hra rika co mas delat jako u vsech ostatnich aktivit.

mam steam verzi, vse je maximalne stabilni zadnejch vypadlejch textur jsem si nevsiml
Benchmark
Average FPS: 36.15
Duration: 37.26 sec
CPU Usage: 96%
System memory usage: 63%
Video memory usage: 90%

Graphics Settings
Video Mode: 1920 x 1200 (60 Hz)
Texture Quality: Medium
Render Quality: Highest
View Distance: 60
Detail Distance: 100

jediny co mi vadi je kamera pri rizeni, ale uz si pomalu zvykam
7800X3D, 9070XT Nitro+, QMK GMMK2 - TTC Frozen V2, Razer Naga V2 Pro, TCL 34R83Q + Dell P3223QE, Fractal Design Scape
barco
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od barco »

Hmm, takže po splnení 20 misí (a 14% z hry) môžem konštatovať, že som peniaze za hru rozhodne nevyhodil, ba naopak :-)

Čo sa týka hrateľnosti, tak tam odkážem na môj podpis, nič viac netreba dodať :thumbsup:
Na grafiku si treba zvyknúť, chvíľu to trvá. Hlavne si však treba uvedomiť, že rozdiel medzi min. a max. detailami je v tejto hre naozaj malý, nech sa niekto neobáva nastaviť low detaily s tým, že si hru vôbec neužije. Okrem zlej (žiadnej ?) optimalizácie treba ešte vytknúť nemožnosť zapnúť antialiasing ani v hre, ani v ovládačoch ...

Na mojom PC, tjst. E6600 @ 3375Mhz ; 2GiB DDR2 ; 8800GTS-512 OC ; Vista SP1 x32 sa hra hýbe pri 30 FPS a viac, samozrejme, sú momenty, kedy je to menej (hmla), ale dá sa to prežiť. Nastavenie Graphics:

Kód: Vybrat vše

Resultion: 1280x1024x32 
Texture Quality: Medium
Render Quality: High
View Distance: 35/100
Detail Distance: 75/100
Vehicle Density: 40/100
Shadow Density: 2/16
.
kubbing
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kubbing »

Mam ati hd4850 a docela bych mozna i souhlasil s tim, ze se to seka jako prase. Proste to neni ono - na medium to neni plynule (40+ je pro mne plynulost)... Uvidime co patch a nove ovladace.
bong
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od bong »

ako je mozne ze mi v nastaveniach nejdu nastavit detaily na viac ako low??Mam sice 8600GT 256 MB a ukazuje ked zvysim napr rozlisenie ze nato musi vyuzit viac pamate ale neda sa to nejako obist??Grafika na low nevyzera zrovna najvabnejsie.....
MB: Asus P8H61-M LX soc. 1155 H61 DD3 mATX CPU: i5-2500, 3,30 GHz, 6MB, LGA1155 BOX RAM: Kingston 2x4GB DDR3, 1333MHz CL9 GPU: ASUS ENGTX560 Ti DC/2DI/1GD5 1GB/256-bit GDDR5 HDD: SAMSUNG 400 GB SATA2 16 MB - HD401LJ SSD: Kingston 64GB SSDNow V100 Series SATA2, 2.5"
Still.Lord
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Still.Lord »

bong píše:ako je mozne ze mi v nastaveniach nejdu nastavit detaily na viac ako low??Mam sice 8600GT 256 MB a ukazuje ked zvysim napr rozlisenie ze nato musi vyuzit viac pamate ale neda sa to nejako obist??Grafika na low nevyzera zrovna najvabnejsie.....
Uživatelé by se měli naučit číst aspoň poslední stránku diskuze!!! barco o pár postů výš píše že detaily mezi Low a High jsou malé.. Co jsem viděl screeny tak krom trochu horších textur není není mezi různými nastaveními moc změna.
martan
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od martan »

bong píše:ako je mozne ze mi v nastaveniach nejdu nastavit detaily na viac ako low??Mam sice 8600GT 256 MB a ukazuje ked zvysim napr rozlisenie ze nato musi vyuzit viac pamate ale neda sa to nejako obist??Grafika na low nevyzera zrovna najvabnejsie.....
Pusti si launcher "LaunchGTAIV.exe" s parametrom "-norestrictions" a "-nomemrestrict"

Na to aby ti dane prikazy fungovali musis byt prihlaseny a mat pusteny R* Social Club.
Inak sa ti LauncgGTAIV.exe spusta 2x a potom prikazy nefunguju.

Ostatne prikazy su popisane tu:
http://forums.steampowered.com/forums/s ... p?t=761829
E8400^3.8GHz 4.6 GHz || NOCTUA NH-U12F || 6GB DDR2 800MHz || SAMSUNG HD103UJ+HD753LJ || VelociRaptor 150GB^Silentmaxx
ASUS P5K-Premium || CORSAIR HX520W || PALIT 4870 Sonic 512MB^AC S1^790/4100MHz || ANTEC P182^4xNoctua 120mm

X2 BE2350^2.4GHz || SCYTHE Shuriken || A-DATA EE 2x2GB DDR2 800MHz || 2xSAMSUNG HD103UJ 1TB || Silverstone SUGO SG02-F
GIGA MA78GM-S2H || FORTRON 400W FSP400-60GLN || ATi HD3200 || MS Remote Control & Keyboard || WiN Seven x64 & MediaPortal & Boxee Beta

Accessories:
SS Ikari Laser^Everglide Titan Monster || Wireless X360 MS Pad || Microsoft SideWinder X6 || Creative X-Fi Music || HDD space =3.9TB
iNTEL Desktop^Hyundai 24" W241D || AMD HTPC^PANASONIC 37" FULLHD 1080p TX-37LZD70F || Acer TravelMate 7730G || XBOX360 Arcade 120GB
fmx rider
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od fmx rider »

sakra, pořád mi to háže chybu RES10 a to po jedné, max dvou misích...u mě se to bez patche nedá hrát, tak doufám že nějaký vyjde
martan
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od martan »

RESC10 = Out of video memory, please reboot
Stazuju sa na to viacery. Nieje zial na to riesenie pokial viem.

Ja osobne som nemal zatial naozaj ziaden problem(co sa tyka errorov).
V hre jedine som sa stretol z vypadavanim textur a divnym doskakovanim objektov, praca s detail distance(objekty aj pri blizkej vzdialenosti su rozmazane).

Na tomto linku je cely zoznam errorov a pripadne ich rieseni:
http://forums.steampowered.com/forums/s ... p?t=762088
(Treba listovat dole)
Naposledy upravil(a) martan dne pát 5. pro 2008, 10:13, celkem upraveno 1 x.
E8400^3.8GHz 4.6 GHz || NOCTUA NH-U12F || 6GB DDR2 800MHz || SAMSUNG HD103UJ+HD753LJ || VelociRaptor 150GB^Silentmaxx
ASUS P5K-Premium || CORSAIR HX520W || PALIT 4870 Sonic 512MB^AC S1^790/4100MHz || ANTEC P182^4xNoctua 120mm

X2 BE2350^2.4GHz || SCYTHE Shuriken || A-DATA EE 2x2GB DDR2 800MHz || 2xSAMSUNG HD103UJ 1TB || Silverstone SUGO SG02-F
GIGA MA78GM-S2H || FORTRON 400W FSP400-60GLN || ATi HD3200 || MS Remote Control & Keyboard || WiN Seven x64 & MediaPortal & Boxee Beta

Accessories:
SS Ikari Laser^Everglide Titan Monster || Wireless X360 MS Pad || Microsoft SideWinder X6 || Creative X-Fi Music || HDD space =3.9TB
iNTEL Desktop^Hyundai 24" W241D || AMD HTPC^PANASONIC 37" FULLHD 1080p TX-37LZD70F || Acer TravelMate 7730G || XBOX360 Arcade 120GB
zaxxon
Začátečník
Začátečník

Dotaz na HW požadavky

Příspěvek od zaxxon »

Zdravím, chtěl bych se zeptat někoho kdo hru má a má už s ní nějaké zkušenosti, jestli má smysl s mojí sestavou - (C2d E6850 3.0Ghz, 4 GB ram (668), GF 8800GTX a Win Xp) pouštět se do GTA IV, myslím jestli to poběží na slušné detaily apod. Nechci vyhazovat peníze za hru, která se bude sekat, nebo jí hrát na nějaké min. detaily. Díky
DaDE
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DaDE »

Počkej si na patch, zatím je to docela nedolazený.
Cpu AMD X2 6400, AC Freezer7 pro, Mb Msi K9A2 Platinum, Ram 2x 1Gb 2x 2Gb, Gk Gigabyte HD4870 1024Mb, Hdd WD 320Gb Xilence, hitachi 500Gb Xilence, Dvd-rw Lg, Fortron 700W, X-fi titanium, Roccat Kave, Lcd Fujitsu Siemens 24, Logitech- mx518, G25, G15
P.CE
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od P.CE »

Tento odstavec píšu pouze pro ty, kdo chtějí GTA IV pro PC hrát na maximální detaily a nechápou, proč jim to jejich PC neumožňuje.

Pro začátek uvedu, že GTA IV je hra s nejdražším vývojem všech dob – 1.5 miliardy českých korun. Celkem na ní pracovalo asi 1000 lidí, jen pro správné zachycení intenzity deště, pořídili ze střech New Yorku přes 100 tisíc fotografií, tak si važte toho úsilí_ games tiscali)

Rockstar zcela jasně uvedlo, že GTA IV je v maximálním grafickém nastavení určena až pro PC další generace. Tzn. nemůžete očekávat, že si dnes pustíte GTA IV s grafickými efekty nastavenými na MAXimum a budete hrát PLYNULE s počítačem dneška, se kterým hrajete Crysis na high detaily. Je to hra v otevřeném světě. Žádná jednoduchá linearita ani omezený pohyb po jedné mapě (jako v Crysis). Proto není možné srovnávat GTA IV a Crysis.
Engine GTA IV se musí neustále vypořádávat s velkým tokem dat, pro zvyšování kvality zobrazení a detailů je potřeba obrovskou výpočetní sílu v podobě silného 4 jádrového procesoru a brutální grafickou výpočetní sílu, jakou je bezesporu GTX 280. Dále vám prospěje rychlý SATA II HDD a rychlá RAM. Pokud si mermomocí chcete zahrát na maximální detaily a rozlišení, vezměte peníze a kupte si absolutní HIGHEND dneška.
Uživatelé, kteří už dnes si užívají maximálních detailů GTA IV a hrají skutečně plynule (průměr 40 fps), mají ve svém PC následující 3 klíčové komponenty:

INTEL Core 2 Quad Q9550 - 2,83GHz (8 400 Kč ) a více
GeForce GTX 280 1 GB (10 000 Kč)
4 GB RAM DDR 2 (1 200 Kč)
Win Vista 64 bit (kvůli využití více než 3 GB RAM)

Pokud toto nemáte toto železo pohromadě, z testů stovky uživatelů je naprosto zřejmé, že nemůžete dosáhnout plynulosti a zároveň si NAIVNĚ nastavit všechny nastavení grafiky na maximum.

Další doporučení:

- doporučuji mít čerstvě přeinstalovaný Windows :)
- nainstalujte si VŠECHNY update pro Windows (ve Vistě Service Pack 1; v XP Service Pack 3). Vůbec nechápu ty, co diskutují nad důležitostí Service Packů, Service Packy se vyvíjejí pro lepší zabezpečení systému, jsou balíkem záplat a aktualizací, většinou zrychlí práci se systémem a mimochodem zvyšují výkon ve hrách. Je mi jasné, že vynucená instalace Service packů většinou žere piráty.... Dále si nainstalujte to, co požaduje hra, tzn.: NET Framework 3.5.
- před spuštěním hry vypněte všechny nepotřebné aplikace (ICQ, Skype, MSN, antiviry...) všechno, co by ubíralo výpočetní výkon, vypněte i prostředí AERO ve Windows Vistě.

Nezatracujte GTA IV PC:

- nedosahuje bezdůvodně jedno z nejvyšších hodnocení v recenzích her.
- Rockstar intenzívně pracuje na novém update pro GTA IV, a Nvidia se samozřejmě snaží vyladit nové ovladače pro grafické karty. Tyto update z velké části vyřeší padání hry u většiny uživatelů.
- co se týče toho, že ve hře nelze nastavit vyhlazování hran, pro Rockstar je dnes prioritou, aby hra běžela bez padání na co největším počtu PC, bez ohledu na to na kvalitu zobrazení. Vyhlazování snad bude Rockstar řešit později. Očekávám, že vyhlazování půjde minimálně zapnout díky některým novým ovladačům ke grafické kartě (ať už oficiálních nebo neoficiálních). Ale počítejte s tím, že vyhlazování hran, sežere další část výpočetního výkonu.
MB: Asus Formula Maximus II (bios 1802), CPU: Core Quad E9550 2.83 Ghz@4.0 Ghz - Thermalright Ultra-120+Noctua, RAM: 2x2GB OCZ DDR 2 1066Mhz, GPU: 8800 GTX, OS: Win XP SP3 ...SOUND: X-Fi Music, REPRO: Logitech Z-5500 5.1 500W RMS, THX, DD a DTS dekodér, LCD: 20.1" 1680x1050, CASE: Thermaltake Armor Jr. VC3000SNA + 4x Noctua Fan ZDROJ: Enermax NoiseTaker II 600W
hajcus
Nováček
Nováček

Příspěvek od hajcus »

Bych rekl ze pujde s prichodem Mafia 2 GTA IV smerem dolu ... a to i po technicke strance. Ja dneska chvili hral a po ulozeni hry jsem se ocitl ve zdi. Pri jizde autem zmizela silnice a je misto ni more. To mi prijde pomerne jako dost velka chyba ... uz aby byla ta zaplata nejaka ...
hurrican
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od hurrican »

Pekny clanok... No nie je to tak celkom pravda.. GTAcko zdaleka nevypda tak dobre..na to ako sa hybe.... Mam Zelezo ake je hore spominane..dokonca 4jadro na 3.65 a hra ma aj tak nepusti nastavit max.. (co ako raz pisu ze je to pre Pc druhej generacie a zas hned nizsie ze ak chcete hrat max. tak potrebujete Poriadne zelezo) Aj ked znizim detaily a viditelnost napr na 30-35 (co je zo 100 nic moc) tak hra niekde pada aj pod 20FPS.. (tak na 19) Co je Slusne zelezo ozaj bieda (a este bez AA takze to je cele kostrbate) Jasne vstavany benchmark mi ukaze priemer 60 FPS..ale v hre je skutocnost uplne ina.. Proste odflakli optimalizaciu .... Bo grafika na tie naroky urcite tak nevypada.. Uvidime ked pride Mafia 2 .. ;o)
Intel i7 7700k@4.8/4.5Ghz, MSI Z270 Xpower gaming titanium extreme6, Corsair Vengeance 16GB DDR4 3200Mhz Cl16, 2xGainward phoenix 1070 GS, 128+256 SSD, 750HDD,
Swat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Swat »

Tzn.kdo si hru koupil,ten se opět dobrovolně přihlásil do betatestu..Kam ten herní svět spěje :worship: Ano,zde je váš nový vůz,zatím jen na dvou kolech,když bude blbě jezdit,tak snad časem vám dodáme další dvě kola...Na volantu pracujeme....
MB: Asrock Z370 Extreme4, CPU: Intel Core i5-8600K@5 GHz (SilentiumPC Navis PRO 240 AiO), RAM: 2x8 GB G.Skill DDR4 3200 MHz, GPU: Gigabyte RTX 2080 Gaming OC, HDD: SSD WD Blue 3D 1TB, Seagate IronWolf 6TB, DVD: Asus, PSU: Seasonic Focus Plus 850 Gold, CASE: Corsair T600 Graphite White Edition, MONITOR: BenQ XR3501, TV: 55" Samsung Q6FN
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“