Chlazení GF s G92
Moderátor: morke
- tomrocek
- Nováček

-
Chci se zeptat, jestli 8800GT vůbec mění takty mezi 2D a 3D. Já mám doma 8800GT od Zotacu v normál verzi (core 660MHz, Shadery 1700MHz a paměti 1800MHz) a frekvence se vůbec nemení.
S originálním chladičem byla teplota 60/90 v 2D/3D....
Zkoušel jsem upravit bios. Nastavit frekvenci pro 3D a 2D a změnit napětí.
2D jsem nastavil 300/800/300 s napětím 0,8V a pro 3D jsem dal 700/1800/1800 s napětím 1.1V....A po nahrání biosu, se frekvence sice změnily, ale na hodnotu 3D i v 2D.....tak nechapu co s tím.
Já nepotřebuji, aby i v 2D žrala grafika jako v 3D....co s tím?
S originálním chladičem byla teplota 60/90 v 2D/3D....
Zkoušel jsem upravit bios. Nastavit frekvenci pro 3D a 2D a změnit napětí.
2D jsem nastavil 300/800/300 s napětím 0,8V a pro 3D jsem dal 700/1800/1800 s napětím 1.1V....A po nahrání biosu, se frekvence sice změnily, ale na hodnotu 3D i v 2D.....tak nechapu co s tím.
Já nepotřebuji, aby i v 2D žrala grafika jako v 3D....co s tím?
- Apophis.k
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
co s tím nevím, ale moje Grafika od Twintechu to dělá taky... jediná možnost je si nastavit v rivatuneru profily a pak se jen mezi nima přepínat, což je minimální práce, funguje to i na klávesový skratky....
Intel Core2Duo E6300@3,3GHz (Coolermaster Gemin II)
Gigabyte P965 DS3 + Thermalright HR-05 SLI
TwinTech GeForce 8800GT zatím 650/1670/1900
2x512MB+2x1GB Corsair TwinXMS2 800MHz@944 MHz CL5
Samsung 250GB
Gigabyte P965 DS3 + Thermalright HR-05 SLI
TwinTech GeForce 8800GT zatím 650/1670/1900
2x512MB+2x1GB Corsair TwinXMS2 800MHz@944 MHz CL5
Samsung 250GB
- owoce
- Začátečník

-
Cus, od pátku mám doma Gigabyte 8800GT 512 mb z CZC a byl sem překvapen, karta je malá jak zvukovka a je na ní zalman vf700 alcu !!! za 5700 kc docela super, vcetne hry neverwinter night nebo co
Zde sou fotky :

První nadšěení z Zalkmnu ohned po zapnutí odpadlo, jede furt na max a nelze kartu regulovat...Vyřešila to redukce Revoltec na 9,5V a zapojení do desky, luxus
teploty idle kolem 48 stupnu a load v crysis cca 85 , ale je to tichounke

První nadšěení z Zalkmnu ohned po zapnutí odpadlo, jede furt na max a nelze kartu regulovat...Vyřešila to redukce Revoltec na 9,5V a zapojení do desky, luxus
Apple MacBook Pro Unibody | 2.4 GHz (@2.7 GHz Windows 7) | NViDIA 9400M/9600GT | 4 GB RAM | MyBook 750GB | Apple Numeric Keyboard | Apple Magic Mouse | Razer Copperhead | Razer ExactMat |vDell 2408WFP | Genius 5.1 ve dřevě
Apple iPhone 3G 8GB | Koss Porta/Pro
- junglist
- Začátečník

tak jsem na svoji Jetway 8800GT poridil Accelero S1 a zatim celkem spokojenost. Mometalne mi jede grafika na taktech 700/1007/1750 a pri stock chladici byly teploty cca 55/85 stupnu (iddle/burn)
S accelerem na kterym mam prichycenej 12cm vetrak Thermaltake Smart Case Fan stazenej dodavanym potenciometrem na minimalni otacky jsou teploty 38/46 stupnu (iddle/burn).
Pameti na karte chladim tema hlinikovejma chladicema co byly u accelera a na ty regulatory napeti jsou soupnul takovy maly pasivky co se kdysi davali k deskam Epox. Mam to tam zatim jen chvili, ale vypada to zatim stabilne
EDIT: tak pri hrani Crysis mi teplota vylezla na 49 stupnu, ale i tak je to celkem slusny proti tomu puvodnimu chladici
S accelerem na kterym mam prichycenej 12cm vetrak Thermaltake Smart Case Fan stazenej dodavanym potenciometrem na minimalni otacky jsou teploty 38/46 stupnu (iddle/burn).
Pameti na karte chladim tema hlinikovejma chladicema co byly u accelera a na ty regulatory napeti jsou soupnul takovy maly pasivky co se kdysi davali k deskam Epox. Mam to tam zatim jen chvili, ale vypada to zatim stabilne
EDIT: tak pri hrani Crysis mi teplota vylezla na 49 stupnu, ale i tak je to celkem slusny proti tomu puvodnimu chladici
- SagiCZ
- Začátečník

-
Porizuju na ni Accelero S1 + Turbo modul..
potreboval bych ale poradit, cim presne chladit pameti, a cim napajeni.. jestli je to nutne..
Nebo je uz u Accelera S1 vsechno tohle?
Vejde se tohle vsechno do CoolMaster Centurion 5 Silver? A vejde se tam k tomu zvukovka? Poradte.
potreboval bych ale poradit, cim presne chladit pameti, a cim napajeni.. jestli je to nutne..
Nebo je uz u Accelera S1 vsechno tohle?
Vejde se tohle vsechno do CoolMaster Centurion 5 Silver? A vejde se tam k tomu zvukovka? Poradte.
Naposledy upravil(a) SagiCZ dne pon 24. pro 2007, 16:51, celkem upraveno 2 x.
- owoce
- Začátečník

-
Já měl x1900xt 512 + 120mm fan na tom a i s zvukovkou se to v poho na A8N-SLI Premium i P5k-E vešlo do do CM Centurion 534 lite
Takže není problém, být tebou bych taky vzal ten 120mm fan místo turbomodule, bude tišší, hodíš ho nad jádro + napěťové regulátory a bude to ok
Takže není problém, být tebou bych taky vzal ten 120mm fan místo turbomodule, bude tišší, hodíš ho nad jádro + napěťové regulátory a bude to ok
Apple MacBook Pro Unibody | 2.4 GHz (@2.7 GHz Windows 7) | NViDIA 9400M/9600GT | 4 GB RAM | MyBook 750GB | Apple Numeric Keyboard | Apple Magic Mouse | Razer Copperhead | Razer ExactMat |vDell 2408WFP | Genius 5.1 ve dřevě
- SagiCZ
- Začátečník

-
diky, takze treba tenhle fan?owoce píše:Já měl x1900xt 512 + 120mm fan na tom a i s zvukovkou se to v poho na A8N-SLI Premium i P5k-E vešlo do do CM Centurion 534 lite![]()
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=48841
jeste sem si vsiml, ze je u nej pasiv na napajeni
http://www.pctuning.cz/ilustrace3/lqf/s1/ramcool.jpg
je to ten delsi, ne? pasuje i na napajeni 88GT?
- owoce
- Začátečník

-
ANo, klidně tenhle fan, rovnou si k němu ale objednej redukci na 9,5V (třeba i dvě) a osobně jsem dával jen na paměti pasivky, na pamět. regulatory kašli, bude je ofukovat ta 120mm, popř na ně něco ubastli z pasivku na paměti VGA ... tohle na 88GT nepujde, pokud teda nekoupíš novou revizi 
- SagiCZ
- Začátečník

-
ok, muzu se jeste zeptat k cemu ty redukce? moc se v tom nevyznam, tak snad se neptam na moc blbym miste.owoce píše:ANo, klidně tenhle fan, rovnou si k němu ale objednej redukci na 9,5V (třeba i dvě) a osobně jsem dával jen na paměti pasivky, na pamět. regulatory kašli, bude je ofukovat ta 120mm, popř na ně něco ubastli z pasivku na paměti VGA ... tohle na 88GT nepujde, pokud teda nekoupíš novou revizi
na to napajeni zkusim neco vyrezat z toho prouzku heatsinku, co sem ukazoval.
- owoce
- Začátečník

-
No je to jednoduchý, ten xilence má 1400rpm a na max otáčky je nic moc 
- junglist
- Začátečník

SagiCZ píše: potreboval bych ale poradit, cim presne chladit pameti, a cim napajeni.. jestli je to nutne..
jak jsem psal hned nad tebou. Na pameti jsem dal pasivy co se davaj k acceleru. Velikostne na ne krasne vysli a s tim ze by nedrzeli jsem problem nemel. Na napetovy regulatory jsem soupnul maly pasivy co jsem tu mel. Jestli je to nutny, to netusim, kazdopadne pri stock chladici byly ty regulatory taky priliply na chladic, takze pokud by jsi tam chtel neco davat, tak by jsi musel neco dokoupit. No a na vsechno tohle fuci 120mm vetrak. Po dnesnim lehkym testu je vsechno OK.
- Crus
- Začátečník

-
Uchladi!xeq píše:a este jedna otazocka ze ci mi zalman reserator V2 uchladi procak a dve 8800GT alebo TT big water 745
Core 2 Duo 3GHz + Chipset X38 + GeForce GTS 512 MB @ 750/1850/2000 chlazeny blokama od Zalmana + Reserator 2. Teploty CPU v klidu cca 40 stupnu (pri zatezi nepresahne 50 stupnu), Chipset v klidu 52 stupnu (pri zatezi do 60), GPU v klidu 52 stupnu (pri zatezi do 62).
V casu nemam jedinej fan krome fanu ve zdroji (Silentmaxx Semi-fanless 600), jehoz spinani mam nastaveny pri 80 stupnich (takze se toci jen pri extremni zatezi). Vse stabilni a hlavne TICHY! Jediny co vydava zvuk sou HDD.
- Pampelisek__
- Nováček

Ahoj, chci si pořídit S1 + 120mm Noctuu v tom mám jasno.
Akorát mi vrtají hlavou ty pasivy na čipy... jaké tam mám dát? jak upevnit (někde jsem četl že někomu padali)
Doporučíte mi nějaké? Popř. mám je tam dávat nebo stačí jen S1 ??
Děkuji
Akorát mi vrtají hlavou ty pasivy na čipy... jaké tam mám dát? jak upevnit (někde jsem četl že někomu padali)
Děkuji
CPU_C2D E6850 @ 3Ghz - BOX
Gigabite_8800GTS-512Mb
RAM_DDR2-2GB 1066Mhz 5-5-5-15 Kingston
Gigabyte P35-DS4_rev1.1
Gigabite_8800GTS-512Mb
RAM_DDR2-2GB 1066Mhz 5-5-5-15 Kingston
Gigabyte P35-DS4_rev1.1
- tx3rf
- Začátečník

-
fakt ten zalman neni regulovanej? Pride mi to divny, ale je to zaroven mozny. Mam to GTcko objednany, a nechci tahat dalsi kabel kvulu regulaci.. Co vsude koukam na grafiky tak maj taky napajeni udelany akorat "cervenej cernej" a regulujou se taky. Nefungovala regulace ani v rivatuneru?owoce píše:První nadšěení z Zalkmnu ohned po zapnutí odpadlo, jede furt na max a nelze kartu regulovat...Vyřešila to redukce Revoltec na 9,5V a zapojení do desky, luxus
- SagiCZ
- Začátečník

-
rekl bych ze pasivy na pametich byt musi, protoze pameti celkem hrejou...Pampelisek__ píše:Ahoj, chci si pořídit S1 + 120mm Noctuu v tom mám jasno.
Děkuji
spouste lidem se osvedcilo nahrat lepici vrstvu na pasivech fenem a teple je primacknout na pameti...
ja to za par tejdnu budu taky davat dohromady, tak uvidim
- Mirkana
- Začátečník

-
tak musím řict že AC silencer 5 rev.3 je super chlazení na 88GT šfvagr ho nainstaloval před tydnem na kartu a teploty super v idle 45C a burn 58 C což je supr hned to vyzkouším na svoje SLI všem vřelel doporučuji 
MB: GIGABYTE B550 AORUS ELITE V2,CPU: Ryzen 7 5700x, GPU: Palit RTX 4070ti 12GB, Ram: Corsair 32GB KIT DDR4 3600MHz CL 18 RGB, SSD:Kingston NV2 500GB, SSD 2TB,HDD 4TB, SSD 500G Zdroj: Corsair 850W
- Pampelisek__
- Nováček

- Kamikadze
- Redaktor PCT

- Kontaktovat uživatele:
Takze na 8800GT jde bez problemu nainstalovat Swiftec MCW60-R, primo v baleni je k tomu vhodny backplate a i diry sednou perfektne. Zbytek karty jsem obskladal pasivama Primecooler. Pokud o tom Swiftecu nekdo premyslite, tak muzu jen a jen doporucit.
Vincent Vega v diskusi pod více než pozitivním testem Sapphire HD 5770 s oceněním poté, co byl autor lynčován za hanění dokonalé ATI, píše:Prosím autory PC Tuningu, aby zavedli novou hvězdu, třeba platinovou nebo diamantovou, a s tou odměňovali všechny ATi karty. Navíc také žádám, aby jste u karet této značky nepoužívali na závěr sloupeček s názvem "nevýhody", ale přeměnili ho na "nepodstatné drobnosti". Už mě totiž nebaví i potom, co danou kartu vychválíte do nebes, pročítat všechny ty komentáře od dětí, jak jste na jejich značku zlí. Děkuji
- Thomas CPU Killer 2.0
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
A Jake mas teploty ? popripade OC ?Kamikadze píše:Takze na 8800GT jde bez problemu nainstalovat Swiftec MCW60-R, primo v baleni je k tomu vhodny backplate a i diry sednou perfektne. Zbytek karty jsem obskladal pasivama Primecooler. Pokud o tom Swiftecu nekdo premyslite, tak muzu jen a jen doporucit.
- Kamikadze
- Redaktor PCT

- Kontaktovat uživatele:
Rivatuner mne hlasi 35°C v klidu a 40°C v zatezi, jedu na 650MHz. Vic ani min jsem zatim nezkousel.
Vincent Vega v diskusi pod více než pozitivním testem Sapphire HD 5770 s oceněním poté, co byl autor lynčován za hanění dokonalé ATI, píše:Prosím autory PC Tuningu, aby zavedli novou hvězdu, třeba platinovou nebo diamantovou, a s tou odměňovali všechny ATi karty. Navíc také žádám, aby jste u karet této značky nepoužívali na závěr sloupeček s názvem "nevýhody", ale přeměnili ho na "nepodstatné drobnosti". Už mě totiž nebaví i potom, co danou kartu vychválíte do nebes, pročítat všechny ty komentáře od dětí, jak jste na jejich značku zlí. Děkuji