Po delší době jsme zas obětoval nějaký čas benchmarku, na CPU x4 955 BE (0911EPMW), AIR chlazení, pokojové teploty se pohybovaly mezi 21-22 C.
nejprve jsem zkusil run maxpi, který škáluje celkem reálně v porovnání procesorového výkonu.
4M= 4.185s
Až potom jsem začal testovat své ohmatané benchamrky:)
[
Začal jsem s validací:
4305 MHz je myslím na Phenom II a vzduchové chlazení obstojné
Pokračování bylo až dnešního rána:
Započal jsem rendrováním v Cinebench, v x86 systému je každý bod navíc tvrdě vybojován, jelikož zde procesory neškálují tak dobře jako v x64 systému. Pro informaci, Cinebench je jeden z nejnáročnějších benchmarků jak pro paměti, tak pro procesor.
Cinebench R10-32bit 12 754 bodů, při 3958 MHz
těsně jsem tím překonal můj rekord asi o 10 bodů
Poté jsem se zas přepl do x64 Win7 a pokoušel se překonat můj dosavadní rekord:
Bohužel se nepovedlo
I přes vyšší frekvenci CPU, na které jsem byl schopen Cinebench zde projet, výsledek byl cca o 150 bodů horší. Problém spočíval v tom, že busspeed 206 již vyváděl pády programu a i když se mi ho asi napotřetí povedlo projet, scóre bylo horší . Zkusil jsem ještě jiné nastavení na 3939 MHz a 3958MHz, které projely také-ale s nižším uncore, to tedy také na původní výsledek nestačilo. Tak snad jindy...
Pro změnu jsem nabootoval do win XP x86 a pustil se do překonání populárního
1M superpí
1M=16.469s při 4162 MHz a vysokém uncore (northbridge)

Zde si můžete udělat obrázek o dosaženém výsledku s AIR chlazením sami (jsem na 39. pozici celkově, s AIR chlazením druhý)
http://www.hwbot.org/listResults.do?cpu ... &limit=100
Případně i CPU-Z
http://www.hwbot.org/listResults.do?cpu ... &limit=100 kde jsem překonal Asmolu z team Finland

a držím místo první se vzduchovým chladičem
Nakonec jsem spustil náročnější superpí 32M (zde jsou DDR2 hodně handicapem oproti sestavám s DDR3, u 1M jsou rozdíly minimální, ale při takto dlouhém výsledku naskáčou a s DDR3 jsou při stejném nastavení CPU a uncore výsledky asi o 20-25s lepší! )
superpí 32M=17m 33.564s