theedge píše:Ahoj. Neměl jsem teď čas sledovat dění. Mám dotaz -> už probíhají reklmace P67 čipsetů ? Reklamoval jste už někdo na Alze ? jak to vyřídili ?
P8P67 Deluxe není skladem, takže čekám na výměnu. Jinak B3 verze jsou dostupné.
Ale už měnil někdo?
theedge píše:Ahoj. Neměl jsem teď čas sledovat dění. Mám dotaz -> už probíhají reklmace P67 čipsetů ? Reklamoval jste už někdo na Alze ? jak to vyřídili ?
Ano, mj. i v Alze a bez jediného problému... To samé v Alfě.... => Chcete novou revizy nebo vrátit peníze? Vyřešeno "na počkání" dle mého přání.
Že by možnost špatného napájení desky pro PCI-E a tím snížení výkonu samotné grafiky při zátěži, kdy si gpu bere více šťávy ? Jiná možnost mě moc nenapadá, když se zmiňuješ "po odpojení pc od zásuvky a znovu zapojení je vše v pořádku". Kdyby si měl možnost zkusit jinou desku a porovnat či je deska vadná nebo to je jiným HW v pc.
Zkus se podivat v jakem modu ti jede graficka karta. Everesthome / Sandra ci GPU-Z to zobrazuji, mozna i ATi ovladace to maji v sobe. Obcas se mi stavalo ze po restartu se mi snizila rychlost PCI-E z 16x na 1x / 4x (dle nalady). Nakonec to zpusobovalo vypnuti nepouzivanych radicu (Marvell radic, Firewire, COM). Po zapnuti problem nebyl.
Wiruz píše:Zkus se podivat v jakem modu ti jede graficka karta. Everesthome / Sandra ci GPU-Z to zobrazuji, mozna i ATi ovladace to maji v sobe. Obcas se mi stavalo ze po restartu se mi snizila rychlost PCI-E z 16x na 1x / 4x (dle nalady). Nakonec to zpusobovalo vypnuti nepouzivanych radicu (Marvell radic, Firewire, COM). Po zapnuti problem nebyl.
Karta podle ovladačů a Gpuz jede v režimu 16x, bohužel pokud před zapnutím pc nevypnu aspoň zdrojový spínač a až pak zapnu pc je výkon prakticky o 30% nižší. Ovšem když to tak udělám výkon je pak v pořádku a bez změny po celou dobu zapnutí systému.
Mám pocit že si ze mě celý systém dělá prdel.
Zajímalo by mě jestli to může dělat samotná deska nebo nějaká šetřící funkce o které nevím, TPU a EPU jsou vypnuté, řadiče jako COM, Firewire nebo Bluetooth jsou také vypnuté, Marvell radic pro Sata6 mám zapnutý jedou mi na něm disky.
Tak se mi podařilo zapůjčit druhou identickou desku Asus P8P67 a problém přetrvává, takže desku mohu vyškrtnout a upnou oči na jiný HW v PC, který by mohl dělat takovou paseku.
- buď se jedná o problém biosu samotného nebo nějakého nastavení v něm
- další by připadala v úvahu grafická karta
nevím si rady
Když před zapnutím PC nevypnu samotný napájecí vypínač na zdroji a až pak zapnu pc, výkon systému je o 30% nižší. Kdyby se jednalo o problém zdroje, tak bych řekl že problémů bude rozhodně více.
Neměnil někdo náhodou v Alze - pobočka Brno, zdali je možné i vrácení peněz nebo jenom výměna desky ? Známý chce novou revizi nebo Pro verzi, tak abych věděl s čím mohu počítat u této pobočky.
Mam dotaz. Mam externí box na 2,5" disk s rozhranim USB 3.0 od sharkoonu. Dokud jsem ho použival všude přes USB 2.0 tak nebyl problem.
Když sem si konečně koupil sestavu s USB 3.0 viz podpis. Zapojil jsem disk na USB 3.0 vzadu na desce.... a disk se porad zapinal a vypinal? je to blbej ten externi box, nebo deska šitka? blby je že nemam nic jinyho s usb 3.0
jj. použival jsem ho normalně všude... včera jsem na něj chtěl něco nahrat... došlo mi že mam vlastně konečně desku s USB 3.0 ... plesknu to tam... a disk se jenom zapinal a vypinal...
některé extrení disky do USB amovolně "odchází", jakoby měly problém s nedostatečným napájením. Kámoš má sice disk užívaný v USB2, ale ani ne po půlroce mu už v půlce případů se nedetekuje, i když se plotny točí.
ROG Power PC1:AMD Ryzen 7 5700X, Crosshair VII Hero, ROG Ryuo II 360, 512GB NVMe+500GB Samsung SSD, 2x 16GB GSkill TridentZ Neo RGB 3600 MHz, Dual RTX 2060,CM V750, Lian Li O11 Dynamic XL. PC2:AMD FX-8370, Silentium Fera, Asus 970 Pro Gaming/Aura, 240GB SSD HyperX 3K, R9-270X OC, 2x 4GB GSkill RipjawsX 2400 MHz, Corsair AX750, Bitfenix Pandora
flanker píše:některé extrení disky do USB amovolně "odchází", jakoby měly problém s nedostatečným napájením. Kámoš má sice disk užívaný v USB2, ale ani ne po půlroce mu už v půlce případů se nedetekuje, i když se plotny točí.
A disk jako samotný funguje, pokud ho připojíš na pevno?
Za menší se OT se omlouvám