Zaklínač 3 - technická stránka hry

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
Paul
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Zaklínač 3 - Technická stránka hry

Příspěvek od Paul »

Padre píše:http://www.pcgamer.com/witcher-3-graphi ... -settings/

Postované "an hour ago"...

Výcuc:

We'll get into some more detailed framerate tests as our review progresses, but here's how it performs up on my office machine—GTX 970 GPU, i5-2500K CPU (4x3.3GHz), 16GB RAM.
Ultra: 40 - 50 FPS, dropping to near 30 in some conversations. Disabling HairWorks immediately adds 5-10 FPS, dropping shadows down to from ultra to high in addition gives smooth close-to-60 performance.
Medium: 70-100 FPS
Low: 100-120 FPS
Přesně jak jsem říkal. Shodit hairworks/shadows/foliage distance a 60fps je na 970 v pohodě.
Takže zítra objednávám grafiku. Nejdřív ale testnu jak to v noci poběží na 280X.
Ryzen 5800X3D, Gigabyte Aorus X470 Gaming, 2*8GB FlareX@3200, nVidia RTX 3080Ti, 500GB SSD Evo 970, 2TB Crucial MX500, 120GB M4 SSD, 2 * Samsung F1 1TB SATAII, A4-Tech A7, Panasonic ST50 55" Plasma, NEC 24WMGX3 24", Win10 64bit Home, Steam Deck

If you have been voting for politicians who promise to give you goodies at someone else's expense, then you have no right to complain when they take your money and give it to someone else, including themselves.
ondra91
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ondra91 »

Paul píše:
Přesně jak jsem říkal. Shodit hairworks/shadows/foliage distance a 60fps je na 970 v pohodě.
Takže zítra objednávám grafiku. Nejdřív ale testnu jak to v noci poběží na 280X.
Není to unáhlené ? Třeba tě w nebude bavit :D
Nordir
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nordir »

Paul: urcite testni jelikoz mam Ati 7950 coz jsou podobne karty a zajima me jak to pojede. Diky
Me nezajimaji zadny podmínky, jaky mel suvereni stat nekde za krale klacka
Paul
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paul »

ondra91 píše:
Paul píše:
Není to unáhlené ? Třeba tě w nebude bavit :D
Není, grafika objednána už dnes :D
Za 9200, witcher a batman k tomu (oba prodám), to není zlá cena.
Witcher zatím vypadá na jednu z nejlepších her všech dob, konečně pořádný open world co není plný debilních collectibles a retardovaných fedex questů ala EA/UBI/Everyone.
A jsem fanouškem Zaklínače už 16 let, ságu jsem poprvé četl v 99 :)
Takže tohle završení pro mě je dost epická záležitost.
Nordir píše:Paul: urcite testni jelikoz mam Ati 7950 coz jsou podobne karty a zajima me jak to pojede. Diky
Jo testnu to dneska v noci a zítra po práci na 280X.
Ryzen 5800X3D, Gigabyte Aorus X470 Gaming, 2*8GB FlareX@3200, nVidia RTX 3080Ti, 500GB SSD Evo 970, 2TB Crucial MX500, 120GB M4 SSD, 2 * Samsung F1 1TB SATAII, A4-Tech A7, Panasonic ST50 55" Plasma, NEC 24WMGX3 24", Win10 64bit Home, Steam Deck

If you have been voting for politicians who promise to give you goodies at someone else's expense, then you have no right to complain when they take your money and give it to someone else, including themselves.
fmx rider
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od fmx rider »

Udělal jsem si seznam co budu okamžitě vypínat a zatím je tam Blur & Motion Blur, Chromatic Aberration, Depth of Field a Vignette. :D
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Riku píše:Jako vypadá to pěkně, ale prostě ta tráva a listí/jehličí je strašný. Třeba na tomhle to je hezky vidět co mi vadí
http://abload.de/img/the-witcher-3-wild-huszpnp.png
Abych tedy zacal i trocha kritiky, z hi-res screenshotu (tedy bez komprese na YT) se mi ta vegetace taky moc nezamlouva, ale spis mi vadi ta epidemie epilepsie na vegetaci. No uvidíme jak to bude vypadat primo "nazivo". To si ještě brousim zuby na to, jak to pojede na Keplerovi. Pokud opravdu tak blbe, budy zly. Jinak je pekny, ze hra ma vyborny moznosti nastaveni (zdravim Ubisoft). Docela by me zajímalo, zda tam bude i nejaka podpora modderum. Takovy Vurt by s vegetaci udelal divy.
Paul píše: grafika objednána už dnes :D
Tak tomu se říká zapal pro vec :)
0martas0
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od 0martas0 »

No já teda nemůžu z těch screen-slidů co dával HEAD, prej config tweaks on a je zapnutý AO. To si jako dělají asi prdel ne? Hrabání se v configu aby si člověk zapnul AO? To bych sakra ve hře co hlásali jak bude graficky skvělá čekal automaticky, přednostně před nějakým hairfórem.
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

To nevim kde jsi vzal, ale AO normalne volíš v menu. Vybiras mezi HBAO+, SSAO a off.
Padre
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Padre »

The Witcher 3: Wild Hunt Graphics, Performance & Tweaking Guide

http://www.geforce.com/whats-new/guides ... king-guide

Tohlě mě pobavilo, hlavně ty grafy u Hairworks v souvislosti se sestavou, na které to rozjeli...

Titan X SLI a 75fps HW off na 3840x2160..
AMD RYZEN 5 3600 -- ARCTIC FREEZER 34 -- ASUS ROG CROSSHAIR VI -- PATRIOT VIPER 4 BLACKOUT SERIES 16GB 3600MHz CL17 -- XFX RADEON® 6700XT QICK319 -- KINGSTONE SSD M.2 A2000 500GB -- - SEAGATE 1TB -- TOSHIBA P300 3TB -- SilentiumPC Regnum RG1 Pure Black -- Corsair Gaming Series 600W -- SAMSUNG ODYSSEY G5 Gaming FreeSync 144Hz - LCD IPS monitor 27" přepastováno Thermal Grizzly Kryonaut 12,5W/mK
staré sestavy:
Intel Core i5-4460 -- SilentiumPC Fera 2 HE1224 -- MSI Z97-G43 Gaming -- Kingston HyperX Blue 4x4GB DDR3 1600 -- Sapphire RX 470 NITRO+ OC 4GB GDDR5
AMD Phenom II X4 960 Black Edition -- GELID Solutions Tranquillo - revize 2 -- ASUS M5A97 PRO - AMD 970 -- Kingston HyperX Blue 4x4GB DDR3 1600 -- Sapphire HD 7870 GHz Edition 2GB GDDR5 -- iiyama ProLite E2407HDS // AMD Athlon 64 X2 4800+ EE (socket AM2) BOX ADO4800DDBOX -- ASUS M2N-SLI Deluxe - nForce 570 SLi -- Geil Value 4GB (2x1GB) DDR2 800 -- Sapphire HD 4850 Vapor-X 1GB, PCI-E // MIX -- ASUS ENGTX560 DCII OC/2DI/1GD5 -- Sapphire Atlantis ATI Radeon X1950PRO Ultimate 256 MB, PCI-E -- Gigabyte GA-K8NE - nVidia nForce4 4X -- ASUS M5A97 PRO - AMD 970 -- ASUS M2N32 WS Professional - nForce 590 SLi -- ASUS M2N-E - nForce 570 Ultra -- Thermaltake Mambo VC2421 - Middletower 450W
0martas0
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od 0martas0 »

Hladis píše:To nevim kde jsi vzal, ale AO normalne volíš v menu. Vybiras mezi HBAO+, SSAO a off.
http://international.download.nvidia.co ... s-off.html
Zrovna tady, se podívej na on/off.
morke
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od morke »

PC: I5-11600K, Gigabyte Z590 UD AC,
PNY RTX 3070, Corsair 16 GB DDR4, Seasonic Prime GX 750, SSD Samsung 850 EVO 500 GB/Samsumg 980 Pro 500 GB/980 1TB, Noctua NH-D15, Fractal Design Torrent
Zvuk: Foobar2000 → KS → Topping D10s → Chord C-line → Primare i22 → Chord Clearway → Monitor Audio Silver 2
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Padre:
To uz tu davno je.

0martas0:
To není o AO, ale o tweaku stinu jako takových. AO není o tom, ze ti lavicka vrha stin. Kazdopadne to je navíc a zere to další vykon. Autori do hry instalovali jejich nastaveni jak si to predstavuji a zbytek nechali na moznosti upravy přes config. Podle me vyborny reseni, podobny jako Skyrim. Porad lepsi, nez když mas třeba u AC:U jen pet nastaveni a vyhul.

Edit//
Hráči na PC se pak dočkají zvýšení hustoty vegetace, vylepšení stínů a hlavně celkové kvality textur. Odráží se to například na zpracování vody, která by po aplikaci patche měla být mnohem realističtější a umět reagovat na vítr, případně seslaná kouzla. Také případné pády framerate by měly být nižší, moudřejší ale skutečně budeme až po oficiálním vydání hry.
Ja myslim, ze celou tu legendu s velkym "downgrade" hry muzeme vesele pohrbit a to i diky moznosti dalšího nastaveni přes config a vůbec narocnosti hry. Tedy pokud někdo netruchli pro GPU verzi PhysX.

Vydeleni OT a uprava prispevku.
0martas0
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od 0martas0 »

Ta lavička budiž, ale co všechny ty domy okolo? Jako jasně, furt lepší možnost configu než nemožnost ničeho.
Ale zrovna když se podíváš co tam všechno chybí tak je to šílený.
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Ale není to sileny. Skyrim ma taky nejaky zakladni nastaveni a zbytek je volne k dispozici přes config. Uz na Ultra nastaveni ta hra vykazuje velkou narocnost. To jedine ze by autori udelali další nastaveni MegaUltra :) Mas zcela jasne moznost si tu hru upravit k obrazu svému. Co vic si muzes prat.
0martas0
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od 0martas0 »

Řekni mi v jaké jiné hře která se snaží být graficky pěkná chybí tolik stínů jako zrovna tady na tom screenu z města? Pokud je tak strašně náročná i bez toho, tak je asi někde něco špatně.
Možná se pletu, ale podle mě GTA V ukázalo, že optimalizovat se dá i obrovská open-world hra.
Paul
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paul »

0martas0 píše:Řekni mi v jaké jiné hře která se snaží být graficky pěkná chybí tolik stínů jako zrovna tady na tom screenu z města? Pokud je tak strašně náročná i bez toho, tak je asi někde něco špatně.
Možná se pletu, ale podle mě GTA V ukázalo, že optimalizovat se dá i obrovská open-world hra.
Zrovna o GTA bych v souvislosti se stíny moc nemluvil, tam je snad nejkratší shadow distance co jsem kdy viděl a pokud vím tak zvětšit nejde ani přes tweaky.

Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

0martas0:
Ja nemuzu relevantne hodnotit GTA V vs. Zaklinac 3, ale muzu hodnotit třeba Skyrim, coz je stejny zanr jako Zaklinac 3. Muzu ti rici, ze tam toho chybi tolik....... Kazdopadne da se to modifikovat k nepoznani, ze i nektery dnesni hry to strci do kapsy. Myslim ale, ze GTA V je trochu chudy pribuzny
To put it simply, the game is freaking massive. For those that need numbers, 1 “massive” is around 136km2, but that only accounts for the Novegrad, No Man’s Land and Skellige Islands, there are 4-6 more regions beyond that of unknown size, but we do know that they’re also on a grand scale. Even with this little bit of information, we can work out that The Witcher 3 is at least 3.7 times the size of the 36 km2 GTA San Andreas map, it’s 1.5 times bigger than the 81 km2 of GTA V, 3.3 times the 41 km2 of Read Dead Redemption, 3 times bigger than Far Cry 4’s 46 km2, three and a half times bigger than Skyrims modest 39 km2!
Ache
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Ache »

Hladis píše:0martas0:
Ja nemuzu relevantne hodnotit GTA V vs. Zaklinac 3...
Od totho sem tady já, nezaujatý a nevyhypovaný pozorovatel obou her. :twisted:
AMD Ryzen 7 9800X3D | MSI X670 Tomahawk | 64GB DDR5 6000 cl30 | INNO3D RTX 4070 Ti | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Neverim, ty jsi placeny Huanguv troll :lol: Konspirativne to vyvozuju z tvyho konspiračního avataru.

PS: Pokud Kepler pujde ve Witcherovi 3 vykonostne do kytek, tak asi zalozim konspiracni vlakno "Je nVidia ovladana zelenymi jestery z vesmiru ?" :mrgreen:
Icy_DeaD
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od Icy_DeaD »

Paul píše:Zrovna o GTA bych v souvislosti se stíny moc nemluvil, tam je snad nejkratší shadow distance co jsem kdy viděl a pokud vím tak zvětšit nejde ani přes tweaky.
what
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“