Jinak omluvte kvalitu fotek, je to foceno stařičkým Nikonem P80, na ISO 400 šumí jak niagára

Myslí, že jsi tu někde dával portrét na F2,8 a nepřišlo mi to to nějak hrozné, naopak plně použitelné. Co jsem zkoušel tu 150-tku na F2,8, tak není to jak břitva, jako od F4, ale použít se to dá. Zvláště když se fotka z těch 24MPx mírně doostří a zmenší.Blue Storm píše:No ta moje Sigma 70-200 je na f/2.8 už často hrozně měkká a pokud je velký konstrastní rozdíl, tak okolo toho světlejšího už často vytváří takovou záři. Musím teda fotit nejčastěji aspoň na f/3.2.
Pokud se chceš dostat dál, tak jedině FF, co jsem koukal na porovnání identických fotografií D5500/7200 a D500, tak v ISO tam extra rozdíl nebyl, ale je to logické, je to stále APS. Co je u něj vynikající je AF. Já zatím přechod na FF neplánuju, jednak mám tu 7200 zatím relativně čerstvě a plně vyhovuje a druhak by mě z menší hloubky ostrosti u makra asi jeblo, už takhle je problém správně zaostřit. Možná až někdy udělají něco, jako má Canon 5DS / 5DS R s 50MPx nebo více, at je z čeho dělat výřezy.Blue Storm píše:No já, čím více se angažuju ve všech možných druzích focení, se jednak trochu biju do hlavy, že jsem místo D5500 nepořídil hned D7200, ale to mě až tolik netrápí, jelikož kvalita výstupu je téměř identická... ale spíš teď čekám, co Nikon uvede do konce roku a trochu přemýšlím nad D620, pokud vyjde a bude to slušný foťák. Protože když jsem třeba fotil házenou v hale, tak omezení z pohledu šumu přišlo u D5500 moc brzo... D7200 na tom není lépe a jediné možnosti potom jsou buď FF nebo D500. Jenže D620 bude stát téměř určitě méně než D500, tak bych šel, když už, rovnou do něj.