Assassin’s Creed Odyssey

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
Swat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: Assassin’s Creed Odyssey

Příspěvek od Swat »

Já mám v Odyssey 190 hodin, v Origins 200, obě hry dohraný na 100% dle statistik na uPlay. Po takový době mě ty dlc už absolutně netáhly. Pokud Ubi něco nezmění a ty questy nezačnou být zajímavější, tak budu mít s dalšíma AC hrama asi problém, protože dělat 100x dokola vlastně totéž, akorát v jinejch lokacích, mě jednoduše nebaví.

Nedávno jsem dohrál hlavní příběh RDR2, podle statistik opět přes 200 hodin, total completion mi to hlásí 87% a pořád mám chuť se do tý hry vrátit a dělat všechny ty výzvy potřebný ke 100% kompletaci. To se s AC vůbec nedá srovnávat. Jak jsem tu už někde psal, v AC vítězí kvantita nad kvalitou.
MB: Asrock Z370 Extreme4, CPU: Intel Core i5-8600K@5 GHz (SilentiumPC Navis PRO 240 AiO), RAM: 2x8 GB G.Skill DDR4 3200 MHz, GPU: Gigabyte RTX 2080 Gaming OC, HDD: SSD WD Blue 3D 1TB, Seagate IronWolf 6TB, DVD: Asus, PSU: Seasonic Focus Plus 850 Gold, CASE: Corsair T600 Graphite White Edition, MONITOR: BenQ XR3501, TV: 55" Samsung Q6FN
Raikkonen
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Raikkonen »

Začínají se objevovat zprávy, že příští díl by měl být zaměřený na vikingy. Zasazení bych viděl pravděpodobně do oblasti Danelaw (východ Anglie) a bojů vikingů s anglosasy. Časové ohraničení by mohlo být přibližně na období Alfréda Velikého (871-899), pokud by se hra zaměřila především na Anglii. Ale v případě většího rozsahu hry na celé okolí severního moře by bylo zajímavější sledovat nástup Knuta Velikého k moci (1015-1035), jak se postupně stal králem Anglie, Dánska a Norska +ovládal část Švédska (také se mu říká císař severu). Mimochodem v roce 1027 byl v Římě na korunovaci císaře Svaté říše římské. Materiálu a možností na vedlejší mise či celé DLC je u vikingů až až. Snad by se také vrátilo střídání ročních období, jak to bylo ve trojce.
Sice bych byl rád za díl z Říma, ale chápal bych Ubisoft, že chtějí nějakou změnu a ne aby potřetí za sebou bylo zasazení do středomoří. Ale snad na ten Řím ještě brzy dojde...
durod
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od durod »

Hlavne by meli zmenit koncept hry a vratit se na pocatek, dalsi lootbox simulator nepreziji
i5 2500K, 16GB RAM, HD7750
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Raikkonen píše:Začínají se objevovat zprávy, že příští díl by měl být zaměřený na vikingy.
To at si strcej do..... :evil:
Raikkonen
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Raikkonen »

No pokud by to připomínalo Frontier z AC3 se změnami ročních období a sněhem, lovem, efektními souboji a malými zajímavými příběhy při postupném rozvoji vesnice, tak to bych byl celkem rád.
AllowedCry
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od AllowedCry »

Jestli to bude s Ragnarem tak sem s tím :-D
Ryzen 9800X3D || Asrock X870 Pro || 64GB @ 6000Mhz cl30 || XFX RX 9070 XT @ UV-OC || M2 VP4300 4TB || HDD RED+ 4TB || Fractal R5 + Corsair HX850 || [4K] Philips 32M2N8900 240Hz + Philips 48OLED707.
schali
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od schali »

Vyšel další datadisk. Konečně nový prostředí. Vizuálně velmi povedené.
i7 12700KF | Asus Prime Z690-A | Kingston 32GB RAM DDR5 5200 Mhz | TUF RTX3060TI-O8G | 2x Samsung 970 EVO PLUS 1TB | Fractal Define S2 | Corsair RM 850x V2 | Logitech G Pro Wireless | Logitech G915 GL Tactile | NOCTUA NH-U12A + 5x NOCTUA NF-A12x25
2 PC - Asus Z97-AR | Xeon E3-1231v3 | 16 GB RAM | MSI 1060 Gaming 6G | MX500 500 GB | MX500 1TB |850 EVO 500GB | Corsair RM 550x | Fractal R4 | Samsung C24FG73
Raikkonen
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Raikkonen »

Další várka spekulací o příštím dílu s vikingy - vydání 2020, podtitul Ragnarok, hlavním hrdinou by měl být spojenec synů Ragnara Lodbroka (vikingský vůdce v 9. století, legendami o něm je inspirován seriál Vikingové) a děj by se měl točit okolo Velké pohanské armády (takže jsem to asi odhadl dobře, to je právě to období Alfréda Velikého). Mapa má být největší v celé sérii - má obsáhnout Velkou Británii, Dánsko, Švédsko, Norsko a Finsko a v DLC má být Island. No to Finsko mi tam už moc nehraje, to by se tam spíš kvůli nájezdům Vikingů hodil sever Francie nebo Německa a alespoň by tam ty přístavní města pro kontrast vynikly. Celkově se trochu bojím, jestli tam má být tolik Skandinávie (pokud ji tedy opravdu hodně nezkomprimují), jak tu mapu chtějí pořádně naplnit, aby to nevypadalo všechno dost na jedno brdo. Každopádně těžištěm hry by mělo být právě to období boje s anglosasy na východním pobřeží Anglie a určitě si autoři nenechají utéct, aby nějak do příběhu nezahrnuli Alfreda Velikého. Příběh by se měl točit okolo Mjolniru a DLC okolo bájného stromu Yggdrasil (propojení devíti světů). No ještě mě napadá, jestli taky nebudou do DLC chtít autoři dát Leifa Erikssona a jeho objevení ameriky, protože tam by možná mohli udělat propojení se trojkou (ten chrám první civilizace, jak ho chránili Connorovi předci). Vývoj probíhá pod rukami tvůrců Black Flag a Origins.

https://www.allgamesdelta.net/2019/05/a ... -leak.html
https://games.tiscali.cz/oznameni/speku ... oka-327717
Swat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Swat »

Ty ubisoftí 'největší mapy, který jsme kdy stvořili', začínaj pomalu ale jistě mít opačnej efekt. Začali s Wildlands, pak Origins - obě ty mapy byly boží a bavily mě. Ale v Origins jsem si už říkal, že to je trochu overkill, protože zejména ta prázdná poušť to zbytečně zvětšovala. Pak Odyssey, o 40% větší, než Origins - ten už jsem dohrával vyloženě jen na 100% kompletaci, ale ta mapa už mě dávno nebavila.

Ještě větší mapa bude fajn, pokud změněj koncept hry a nebudou to jen opakující se úkoly v jiných částech mapy plus vyzobávání otazníků. Pokud to bude totéž, co Origins a Odyssey, tak to bude vopruz jako kráva, alespoň pro mě teda už jo.

Aby to nevyznělo špatně, Origins i Odyssey jsem si užil, obě hry na 100% dohrál, v obou 200 hodin (dle uPlay), ale poslední, na co bych si stěžoval, je velikost map..
MB: Asrock Z370 Extreme4, CPU: Intel Core i5-8600K@5 GHz (SilentiumPC Navis PRO 240 AiO), RAM: 2x8 GB G.Skill DDR4 3200 MHz, GPU: Gigabyte RTX 2080 Gaming OC, HDD: SSD WD Blue 3D 1TB, Seagate IronWolf 6TB, DVD: Asus, PSU: Seasonic Focus Plus 850 Gold, CASE: Corsair T600 Graphite White Edition, MONITOR: BenQ XR3501, TV: 55" Samsung Q6FN
Raikkonen
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Raikkonen »

Ono se o zbytečně velkých mapách mluvilo poprvé u trojky, protože už tehdy tam bylo dost nevyužitého místa, i když ta hra sama o sobě nabízela mnohem více obsahu než předešlé díly. Ono dost záleží na tom, jestli a jakým způsobem to dokáží autoři naplnit obsahem. V tomhle se myslím povedlo Unity, že na svoji velikost ta mapa vypadala dobře využitá. Origins a Odyssey se ale svou velikostí nemůžou s ničím předchozím srovnat.

Každopádně největší samostatná mapa by měl být Black Flag s 235km2, ale ta mapa je z drtivé části jen voda+nedostupná země, města a některá větší místa jsou totiž samostatné mapy, takže tam reálně jsou k projití jen malé ostrovy, písčiny a pevnosti. Jedička měla všechny města dohromady 0,30km2 (nepočítám hodně velký, ale prázdný Kingdom), dvojka všechny mapy dohromady asi 2km2, trojka 4km2, ale to bylo vždy více map dohromady a některé části nebyly dostupné, takže v reálu méně. Pro srovnání největší města v jednotlivých dílech: Damašek 0,13km2, Benátky 0,37 km2, Řím 1,4km2, Konstantinopole 0,94km2, NY 0,93km2 (Frontier 1,7km2), Kingston 0,4km2, Paříž 2,4km2, Londýn 3,7km2. Origins by mělo mít cca 90km2, z toho Alexandrie 0,78km2, Odyssey asi 256km2 z toho Athény 1,01km2.

Senningiri_GR se porovnávání map v jednotlivých dílech dost věnoval (link níže na poslední srovnání, ale v threadu jsou i srovnání map v jednotlivých dílech, bohužel zatím bez Origins a Odyssey). Pak v jednom videu srovnávají velikost jednotlivých map.

https://www.youtube.com/watch?time_cont ... CySTctmCRU
https://forums.ubi.com/showthread.php/1 ... st11253669
Pepa1
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Pepa1 »

výše uvedené rovněž zde:
https://doupe.zive.cz/clanek/unikly-det ... -i-mjolnir

Z těch obrázků to vypadá, jako by byl zase štít při soubojích ???
Má už ragnarok svůj samostatný topic?
Riku
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Riku »

obrázky jsou fake
PS5 Pro | LG OLED CX55
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

https://games.tiscali.cz/oznameni/aktua ... sne-327717 Vsechny ty informace o vikinzich bych bral s velkou rezervou.
Raikkonen
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Raikkonen »

Obrázky jsou fake, ale jako první se objevila ta indicie ve hře The Division 2 v podobě plakátu textem Valhalla a postavou, která v ruce drží něco jako jablko z ráje (obrázek je na linku níže). Těch všelijakých fake obrázků ještě bude a objevily se snad před každým dílem a některé fakovaly i lokaci (některé přitom byly vážně moc pěkné). Ubisoft právě dost rád dává takové ester eggy do her, ale samozřejmě se na to spoléhat nejde a těch různých zavádějících stop je ve hrách taky až až (vždyť v nějakém díle třeba byly texty vztahující se k Čechám a zatím Praha v nedohlednu).

https://assassinscreed.fandom.com/f/p/3 ... 1476487323
Mirek E.
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Mirek E. »

Hrajete nekdo?
Nesetkal jste se nekdo s random bsod pri hrani?
Bratr si stezuje, ze mu hra zacala z niceho nic padat na pocitaci c.1 v podpisu.
Zkluseli jsme vse hodit do defaultu a porad to same.
B650M-HDV | 7600X + Elite 360 | Trident Z5 32GB 6000/30 | 9070XT Swift | SN850 1TB + KC3000 2TB | Focus GX 650W | Prime AP201 | UltraGear 32" QHD 165Hz | Nari, Basilisk V3 35K, Gigantus V2 XXL
PS5 1TB | MP600 PRO LPX 2TB
killerek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od killerek »

Tak se koukni, co to BSOD zpusobuje analyzovanim dumpu.
rbclass
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od rbclass »

Teploty su ok ? Pises ze vsetko si dal default..tj cpu,ram,gpu,vram ?

K tvojej otazke,nikdy som nemal bsod v tejto hre
Mirek E.
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Mirek E. »

S pretaktovanim se drzim do 70 na cpu i gpu. Na teploty na defaultu jsem ani nekoukal.

Ted bezel 2.5hod Memtest od Passmarku, nabootovanej z flashky. Bez chyb. Procesor vcera jen na zkousku v Aida64, hodku a taky nic.

Nastavil jsem dump a stahl soft od Microsoftu, az to zade padne, mrknu proc a kdyz tak hodim log do prislusneho temata, kdyby to nemelo nic spolecneho s hrou. Pada ale jen tato, BF5, GTA5 atd. vse jede treba 5 hodin bez padu. Assassin padne treba po pul hodce.
B650M-HDV | 7600X + Elite 360 | Trident Z5 32GB 6000/30 | 9070XT Swift | SN850 1TB + KC3000 2TB | Focus GX 650W | Prime AP201 | UltraGear 32" QHD 165Hz | Nari, Basilisk V3 35K, Gigantus V2 XXL
mlrs
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mlrs »

mi AC nespadlo nikdy - vrat vse na default (zadny pretaktovani niceho) a uvidíš, jestli bude porad padat...
Ryzen 7 5700X + Wraith Prism RGB, Sapphire Pulse Radeon 9070 16GB, ASUS PRIME X470-PRO, Patriot Viper 4 32GB DDR4 3000Mhz, 3,5TB SSD, Seasonic Focus GX 650, Montech Air 903 Max, Dell U3023E
PC2: Mac mini M2 Pro + Xbox Series X&S + ThinkPad T14 Gen 5 AMD
Mirek E.
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Mirek E. »

Tak podle memory dump to schazuje procesor...
Rok bezi na 5.1GHz a 1.35V a ted to pada i pri 1.38V. Hozeno zase zpet na default a uvidi se. Mozna zkusim vyndat a znovu usadit procesor, novou pastu atp. :|
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“