MSI K8N Neo4 F /FI /Platinum (939, nF4 /Ultra) - tipy a rady

Pro procesory AMD Athlon 64, Athlon 64 X2, Athlon FX, Opteron, Sempron a další.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
Aros
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Aros »

No, to mi připadá málo... Tam je třeba důležitá dobrá deska(chipová sada) a umět všechno nastavit... já jsem se dostal na základním napětí z 2 na 2.82 naprosto stabilně... s 3800+. kdybych měl lepší chladič, což už jsem myslím psal, jelo by to i na 3Ghz. Je to otestované v zimě s otevřeným oknem, takže kdyby byl lepší chladič, jde to stabilně na 150%... Těžko říct no. Přece jen nf4 už není žádná novinka... a je to s939, kde jsem taktoval jen jednojádrové čipy, takže nevím... Asi to je v pořádku.
Most people think time is like a river that flows swift and sure in one direction. But I have seen the face of time and I can tell you: They're wrong. Time is an ocean in a storm. You may wonder who I am and why I say this. Sit down, and I will tell you the tale like none, of which you have ever heard.
MORFEUS
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od MORFEUS »

Ještě zkusím snížit frekvenci RAM ze 166 na 133 a měl bych se už dostat na těch 3000 Mhz s procesorem ;)
Home PC CPU-Intel Core i5 750@4 Ghz, RAM-Corsair XMS3 (4X 2GB) 8 GB, 1600 Mhz DDR3, MB-MSI P55 - GD80@200 Mhz BCLK,VGA-GTX 460 2GB ,HDD-Seagate Baracuda 500 GB SATA-2
NoteBook Lenovo IdeaPad G780 Dark Metal
Aros
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Aros »

Jak říkám, nevím jak je na tom s939 a tvoje konkrétní deska, jaké má schopnosti... Za pokus to stojí... Bude to chtít trochu přidat na napětí, ale to až tehdy pokud ti to vůbec naběhne... Potom ti to bude padat a bude to nestabilní, to je ten čas, kdy přidávat na napětí... Pokud ti to vůbec nenajede, nemá cenu to zkoušet s napětím...
Most people think time is like a river that flows swift and sure in one direction. But I have seen the face of time and I can tell you: They're wrong. Time is an ocean in a storm. You may wonder who I am and why I say this. Sit down, and I will tell you the tale like none, of which you have ever heard.
MORFEUS
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od MORFEUS »

Jako stabilně to naběhne ale padá to skrs teplotu a proto sem už objednal vodní chlazení na CPU ;)
Home PC CPU-Intel Core i5 750@4 Ghz, RAM-Corsair XMS3 (4X 2GB) 8 GB, 1600 Mhz DDR3, MB-MSI P55 - GD80@200 Mhz BCLK,VGA-GTX 460 2GB ,HDD-Seagate Baracuda 500 GB SATA-2
outofmoney
Nováček
Nováček

Příspěvek od outofmoney »

rozmyslam o kupe pasivneho chladica na cipset thermalricht hr-05 sli....aj v tomto threade bolo pisane ze je to dobre riesenie ako sa zbavit hluku huciaceho malickeho vetracika co montuje MSI....
no a moja otazka: da sa chladic namontovat tak ze rebrovana cast bude smerovana smerom nahor (teda smerom k procesoru)???
naopak teda smerom na spodnu cast ho dat nemozem bo tam uz vyplnili miesto 2x12cm vetraky na accelere S1 co chladi moju Atinu X1950GT.....
pytam sa hlavne preto ci sa bude dat manipulovat, vytahovat ramky a celkovo ci sa tam zmesti..dakujem za reakcie este prikladam foto (len z mobilu ako to vypada u mna v debni)
http://www.upnito.sk/imggal.php?viewGal ... fd0597c9f3
http://www.upnito.sk/imggal.php?viewGal ... 49cb61b94e
MSI K8N Neo4-F, Athlon64 3200@3800(2400Mhz Venice), DCH 2x1024Mb DDR 400Mhz Aeneon, 80 Gb WD800LB + 320 Gb WD3200KS, Sapphire X1950GT 256mb + S1 + 2x12cm Thermaltake TT-1225(500/1200), LCD HP L1908w, Creative Inspire 2400 2+1
MORFEUS
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od MORFEUS »

outofmoney píše:rozmyslam o kupe pasivneho chladica na cipset thermalricht hr-05 sli....aj v tomto threade bolo pisane ze je to dobre riesenie ako sa zbavit hluku huciaceho malickeho vetracika co montuje MSI....
no a moja otazka: da sa chladic namontovat tak ze rebrovana cast bude smerovana smerom nahor (teda smerom k procesoru)???
naopak teda smerom na spodnu cast ho dat nemozem bo tam uz vyplnili miesto 2x12cm vetraky na accelere S1 co chladi moju Atinu X1950GT.....
pytam sa hlavne preto ci sa bude dat manipulovat, vytahovat ramky a celkovo ci sa tam zmesti..dakujem za reakcie este prikladam foto (len z mobilu ako to vypada u mna v debni)
http://www.upnito.sk/imggal.php?viewGal ... fd0597c9f3
http://www.upnito.sk/imggal.php?viewGal ... 49cb61b94e
No to tam asi nedáš i ten thermalricht se ti tam asi nevleze...
http://dlg.uloz.to/c878e859127a67c0dc02 ... pasivi.jpg
http://dlg.uloz.to/3954d9fd3365b197b1c3 ... oscaar.jpg
To je moje skřín s VGA 8800 GT 512 MB a tá bude asi větší než tvoje karta ...
outofmoney
Nováček
Nováček

Příspěvek od outofmoney »

hmm skoda no nic...inak thanx za tak rychlu odpoved
MSI K8N Neo4-F, Athlon64 3200@3800(2400Mhz Venice), DCH 2x1024Mb DDR 400Mhz Aeneon, 80 Gb WD800LB + 320 Gb WD3200KS, Sapphire X1950GT 256mb + S1 + 2x12cm Thermaltake TT-1225(500/1200), LCD HP L1908w, Creative Inspire 2400 2+1
Aros
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Aros »

MORPHEUS: Taky nemůžeš měnit ramky bez sundání chladiče processoru? Celkem na nic, že? Já jsem se s tím natrápil... Když jsem to skládal, hodil jsem si tam processor jako vždycky první, pak chladič... Pak jsem zjistil, že tam nedám paměti... Tak jsem zase všechno sundal, očistil, zjistil jsem, že mi došla pasta...
MORFEUS
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od MORFEUS »

Ani né a jaký máš chladič ?
Aros
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Aros »

Už jsem ti to psal... Ten stejný co ty, ale pouze v hliníku. Tj. Ruby ORB.
MORFEUS
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od MORFEUS »

Ne nemám problém z vyjmutím RAM :) mám oba Corsairy v pravém slotu :) jinak už vím proč nejde taktovat procesor přes 2,8 Ghz :) ve zprávě z EVERESTU sem vyčetl že jádro mého Athlona X2 4200+ Manchester snese maximální takt 3 Ghz ! ! ! Deska by
Šla i dál ale to už má procesor zamčené násobiče taktu :) a proto mě nepustí na maximální 3 Ghz
To by jádra už tak topili že by byl systém nestabilní skrs teplotu jádra. Při teplotě jádra nad 70 C se systém restartuje. .
Karel z mb
Nováček
Nováček

Příspěvek od Karel z mb »

Ahoj chlapi,
doufám, že vás nenaštvu s tím, že se míchám do tohoto fóra. Jsem nový uživatel a potřebuju poradit.
Přetaktoval jsem procesor AMD Opteron 1,8 na FSB 267, snížil RAMky na 166. Takže jsem získal z původních 1,8 GHz 2,4 GHz. Chová se to stabilně i při zatížení, ale při zapínání mi nenaběhne windows až po restartu. Kamarád mi dal tip, abych zkusil zrychlit vyprazdňování Ramek(Latency) z 2,5 na 3, ale přesto to nechce makat. Nevíte čím bych to mohl změnit. Prosím poraďte někdo. Karel
Zdroj Eurocase 400W, MSI K8n Neo4-FI, AMD Opteron 144 1,8GHz @ 2,6GHz, AC Freezer 64 PRO, A-DATA DIMM 512MB DDR 400MHz, SEAGATE Barrracuda 160 GB Sata 2, Leadtek Ge Force7600GT, PIONEER DVR-111, Creative sound Blaster AUdigy SE, LEADTEK Winfast DTV 1800H, Microsoft Lifecam 1.3
Aros
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Aros »

No to je na 99% prostě marnou deskou. Každý béčkový motherboard zvládne FSB alespoň na 150%, ale chování systému bývá v různých chvílích podivné. Právě za stabilitu a jistotu si u těch dražších desek připlácíš. Tohle mi jeden komp dělal. Jinému zase nefungovala myš v PS2 - taky běžela jen na každý druhý pokus. To co tu mám teď(kromě svého hlavního PC) zase dělá to, že restart při FSB na 240 vypadá jako vypnutí a opětovné zapnutí asi po 5 sekundách. Tohle zrovna tak nevadí, ale taky to není normální. To co jsem psal s tou myší, to se například vyřešilo novým BIOSem. Některé věci, a bojím se, že ten tvůj problém se tam řadí taky, prostě vyřešíš jen kvalitní deskou. Takže se s tím buď smiř, nebo běž s FSB níž. Ten BIOS ale každopádně zkus, mohlo by to pomoct.

Morfeus: To jako není až tak směrodatná zpráva, že Everest něco řekne... Problém proč se nedostaneš víc je, že ta architektura tolik nezvládne při rozumném chlazení. Samozřejmě záleží, jestli nemáš v BIOSu nastavenou teplotní ochranu, kterou bys mohl posunout výše. I tak ale není vhodné jádru tak zatápět, nemluvě o tom, že to vyústí akorát v nestabilitu, obzvlášť potom u vysokých taktů FSB...
MORFEUS
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od MORFEUS »

Jako ty 3 Ghz bych viděl jako reálný strop,jelikož EVEREST to píše jako maximální takt který je schopná architektura jádra a nastavení Biosu mě nějak neomezuje. Jen teplota jader ale to je pochopitelné když sem tak blízko maximálního taktu jádra a tím pádem problém s chlazením :( musel bych to chladit asi dusíkem :)
MORFEUS
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od MORFEUS »

Karel z mb píše:Ahoj chlapi,
doufám, že vás nenaštvu s tím, že se míchám do tohoto fóra. Jsem nový uživatel a potřebuju poradit.
Přetaktoval jsem procesor AMD Opteron 1,8 na FSB 267, snížil RAMky na 166. Takže jsem získal z původních 1,8 GHz 2,4 GHz. Chová se to stabilně i při zatížení, ale při zapínání mi nenaběhne windows až po restartu. Kamarád mi dal tip, abych zkusil zrychlit vyprazdňování Ramek(Latency) z 2,5 na 3, ale přesto to nechce makat. Nevíte čím bych to mohl změnit. Prosím poraďte někdo. Karel
ještě zkus zapojit na desce konektor SATA z 1 na 4 nebo 3 konektor,prej to tam to dělá při přetaktování :) mě to taky dělalo ;) jinak Opteron X2 jde ještě více a lépe taktovat než Athlon :) je to přece jen procesor na servery ;)
Aros
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Aros »

No ano, to tak desky MSI pro s939 měli. Taky jsem s tím měl problém, ale to vypadá tak, že ti nenaběhne systém vůbec. Každopádně zkusit to může. S malou trochou štěstí nebude dělat ani problémy OS. Občas to chce reinstall, ale neměl by to být problém, pokud má v PC jen jeden disk.
MORFEUS
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od MORFEUS »

S tímto výkonem vydržím do příštího roku a pak si skládám new pc socket 775 s procesorem Intel Core 2 Duo E8500 3,2 Ghz :-P
Aros
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Aros »

Ufff. No to je něco vědět přesně jaký PC si koupíš za rok... Do té doby bude všechno jinak, budou nové modely v ceně dnešního 8500 a není vyloučeno ani to, že se 8500 už prodávat ani nebude :) Tou dobou, už budou šéfovat Nehalemy(v prodejnosti soudě podle předpokláídaných cen ale asi ne...) a C2D půjdou pomalu do důchodu :lol: No ale nějaký ten rok u ještě vydrží, to je pravda...
MORFEUS
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od MORFEUS »

Tak to jen obrazně co bych chtěl a do té doby kdo ví co bude na trhu ;)
Karel z mb
Nováček
Nováček

Příspěvek od Karel z mb »

Aros píše:No to je na 99% prostě marnou deskou. Každý béčkový motherboard zvládne FSB alespoň na 150%, ale chování systému bývá v různých chvílích podivné. Právě za stabilitu a jistotu si u těch dražších desek připlácíš. Tohle mi jeden komp dělal. Jinému zase nefungovala myš v PS2 - taky běžela jen na každý druhý pokus. To co tu mám teď(kromě svého hlavního PC) zase dělá to, že restart při FSB na 240 vypadá jako vypnutí a opětovné zapnutí asi po 5 sekundách. Tohle zrovna tak nevadí, ale taky to není normální. To co jsem psal s tou myší, to se například vyřešilo novým BIOSem. Některé věci, a bojím se, že ten tvůj problém se tam řadí taky, prostě vyřešíš jen kvalitní deskou. Takže se s tím buď smiř, nebo běž s FSB níž. Ten BIOS ale každopádně zkus, mohlo by to pomoct.

Morfeus: To jako není až tak směrodatná zpráva, že Everest něco řekne... Problém proč se nedostaneš víc je, že ta architektura tolik nezvládne při rozumném chlazení. Samozřejmě záleží, jestli nemáš v BIOSu nastavenou teplotní ochranu, kterou bys mohl posunout výše. I tak ale není vhodné jádru tak zatápět, nemluvě o tom, že to vyústí akorát v nestabilitu, obzvlášť potom u vysokých taktů FSB...
Díky Morfeovi a Arosovi za odpověď. Stabilně to běha na 2,5 GHz což je super, víc mi to nedovolí paměti - to bych je musel snížit na 133 a to se mi nechce. Mám je na 166 a běhají na 230. Procesor je v pohodě při hohně velikém zatížení teplota jádra vylítne na 55 stupňů. Bohužel windows mi stejně nenaběhne, takže to musím při každém spouštění restartovat. Nevíte jestli to má nějaký vliv na životnost hardware? Ještě se vás zeptám, napadlo mě snížit ty paměti na 150 , ale s tímhle BIOSEM to nejde, mám 7125, což by měl být ten poslední. Kde bych mohl sehnat tu starší verzi a jak ho nainstalovat. Jsem amatér, takže o tomhle nevím vůbec nic. Předem Vám díky za odpověď. S pozdravem Karel
Naposledy upravil(a) Karel z mb dne pát 18. črc 2008, 11:41, celkem upraveno 1 x.
Zdroj Eurocase 400W, MSI K8n Neo4-FI, AMD Opteron 144 1,8GHz @ 2,6GHz, AC Freezer 64 PRO, A-DATA DIMM 512MB DDR 400MHz, SEAGATE Barrracuda 160 GB Sata 2, Leadtek Ge Force7600GT, PIONEER DVR-111, Creative sound Blaster AUdigy SE, LEADTEK Winfast DTV 1800H, Microsoft Lifecam 1.3
Odpovědět

Zpět na „Socket 754, 939 a 940“