AMD do sc. AM2

Vše o procesorech Advanced Micro Devices.

Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee

Odpovědět
t0m4s3
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od t0m4s3 »

takze v podstate cele AM2 je iba snaha o sposobenie masoveho prechodu a nasledneho naplnenia rozpoctu, ak nepocitam pripravu na prechod 65nm ktore uz snad prinesie nieco rozumne. No kazdopadne pockajme na pondelok a mozme robit predcasne zavery ;-)
AMD X2 4200+ (2530MHz) ■ GIGABYTE K8NS-939 ■ A-DATA 2x1024MB DDR400 3-4-4-8 ■ Leadtek A7600GS @ 485/470 ■ WD2500KS + Seagate 120 + Seagate 80 ■ Enermax Noisetaker 420W ■ NEC 3520A ■ Coolermaster Centurion 5 + Scythe KAMABAY + Akasa AK-FC-03 ■ Logitech MX510 ■ Logitech UltraX ■ Logitech Formula Vibration Feedback ■ LG L1740BQ ■ Creative Inspire T5900 ■ watercooled by eRty & Eheim Compact 150 & NexXxoS HC 240-LE & Glacial 120mm Duo & Krabica od vlasskeho salatu (special thx to MadCap)
rochne
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rochne »

AM2 je snaha pripravit socket pro 65nm procaky, ktere budou podporovat DDR3 ... :)
Nanestesti u procaku od AMD je treba nizka latence pameti, ktere DDR2 bohuzel nemaji... :oops:. Musime pockat na DDR3 pameti, kez by mely vyssi frekvence nez DDR1 a nizsi latence nez DDR2 :roll:
OCZ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od OCZ »

rochne píše:AM2 je snaha pripravit socket pro 65nm procaky, ktere budou podporovat DDR3 ... :)
Nanestesti u procaku od AMD je treba nizka latence pameti, ktere DDR2 bohuzel nemaji... :oops:. Musime pockat na DDR3 pameti, kez by mely vyssi frekvence nez DDR1 a nizsi latence nez DDR2 :roll:
rek bych ze s prichodem ddr3 latence zustanou jenom frekvence pudou nahoru
Rentigo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Rentigo »

t0m4s3 píše:takze v podstate cele AM2 je iba snaha o sposobenie masoveho prechodu a nasledneho naplnenia rozpoctu, ak nepocitam pripravu na prechod 65nm ktore uz snad prinesie nieco rozumne. No kazdopadne pockajme na pondelok a mozme robit predcasne zavery ;-)
Ne, AM2 je jen socket, který je určen pro Athlon 64 s paměťovým řadičem pro DDR 2 paměti. Teoreticky by tedy bylo možné vyrábět tyto procesory i do s939, kde by souběžně existovali s Athlonama 64 jenž obsahují paměťový řadič pro DDR paměti. V tomto případě by ale nastal chaos – spoluexistovaly by pro s939 dva druhy základních desek (pro DDR a DDR 2 paměti) a všechny Athlony 64 by šly osadit do jakékoliv z nich. Už bych viděl ty zmatené zákazníky, kteří nechápu proč existují dva úplně stejné procesory do jednoho socketu. Těch zmatených lidí, co by si např. koupili DDR 2 paměti a i odpovídající desku, ale pouze procesor s řadičem pro DDR. Proto je vydání nového socketu naprosto logické záležitost, a to i přes to, že nárůst výkonu bude minimální. Zřetelně se oddělí dvě platformy.
rochne píše:AM2 je snaha pripravit socket pro 65nm procaky, ktere budou podporovat DDR3 ... Smile
Nikoliv, 65nm procesory by bylo možné osazovat i do s939. Jak jsem psal výše, AM2 je tu pouze z důvodů DDR 2 pamětí. S příchodem DDR 3 AMD vydá opět nový socket a pravděpodobně již 45nm procesory.
kingie
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kingie »

No mozna AM2 neni takova vyhra pro mainstream a highend, ale pro lowend je to rozhodne vyhra :D nejen DDR2 pameti, ale uz i dual, za penize srovnatelne se soucasnym lowendem. I kdyz rikam si jestli timhle neni AMD kapku samo proti sobe.
rochne
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rochne »

Rentigo píše:Nikoliv, 65nm procesory by bylo možné osazovat i do s939. Jak jsem psal výše, AM2 je tu pouze z důvodů DDR 2 pamětí. S příchodem DDR 3 AMD vydá opět nový socket a pravděpodobně již 45nm procesory.
To je pravda, ale nikdo nemuze znat plany AMD predem :) Z toho cos napsal je jasne, ze DDR3 pro AM2 uz bejt nemuzou z duvodu chaosu u "laiku a americanu" :oops:. AMD udelalo s AM2 chybu, pokud je to jen dalsi "prechodny" socket, jak rikas ty tak vybrat si mezi AM2 a 939 platformou neni tezke. Pokud budu chtit Mainstream dualcore, tak si koupim A64 X2 3800+ pro AM2, jinak A64 3800+ pro 939. Protoze AMD procaky jsou nachylne na vyssi latence, tak DDR2 jsou takrka nepouzitelne ... Je to videt zde:
Náhled na výkon AM2 procesorů

EDIT: Nahodil sem excell a podle ty tabulky sou procesory do AM2 (667MHz) o 4,7% pomalejsi, nez 939(400MHz)...
Rentigo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Rentigo »

rochne píše: To je pravda, ale nikdo nemuze znat plany AMD predem :)
Některé plány AMD na svých stránkách uvádí.
"DDR3 Memory
DDR3 is the next evolutionary step in DRAM technology. DDR3 is designed to offer users higher memory bandwidth compared to DDR2. Anticipated interface speeds are 1066MHz, 1333MHz and 1600MHz. DDR3 also operates at a lower voltage (1.5V) than DDR2 (1.8V), offering lower power. AMD, along with its infrastructure partners, plans to incorporate and support DDR3 technology in 2008."

Nedá se s tím moc přesně počítat, ale přibližně se z toho vycházet dá. Předpokládám, že by tu AM2 mohl vydržet tak dva roky.
Aros
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Aros »

No, já bych s Rentigem zas tak úplně nesouhlasil. Je sice pravda že DDR2 zní líp a marketingově zajímavěji(pro člověka který tomu vůbec nerozumí :) ...), ale to by potom ten nový socket celkem neměl smysl, když je slabší než ten první(alespoň při trochu srovnatelných cenách paměťových modulů), pokud to ovšem není jak už tady kdosi psal, takový tréninkový socket pro 65nm.

Já myslím, že se ještě časem od AMD něco dovíme...
Most people think time is like a river that flows swift and sure in one direction. But I have seen the face of time and I can tell you: They're wrong. Time is an ocean in a storm. You may wonder who I am and why I say this. Sit down, and I will tell you the tale like none, of which you have ever heard.
radekhulan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od radekhulan »

Aros píše:Já myslím, že se ještě časem od AMD něco dovíme...
Já se obávám, že 2x vyšší výkon Intel Conroe oproti AMD prostě není šance dotáhnout. A to není dobře, Intel dnes dělá procesory s nejlepším poměrem cena/výkon, a pokud bude 2x lepší než AMD, naprosto nic jej nebude nutit v této bohulibé politice pokračovat.

AM2 skutečně není změna, a nic dalšího v průběhu roku v plánu není. A frekvence také nepomůže, jak je vidět, ani 65nm AMD prostě běžně nepoběží na 4.2GHz..

Intel Conroe @ 3.9GHz: SuperPI 1M za 12.984s
http://www.xtremesystems.org/forums/sho ... hp?t=99980

AMD FX-57 @ 4.2GHz: SuperPI 1M za 21.992s
http://www.xtremesystems.org/forums/sho ... p?t=100101

Na AM2 nebude nikdo rozumný přecházet, pokud už upgrade, rozhodně to bude supervýkonný Conroe. AMD bude žít jen z podstaty a fanatiků, které si získalo za rok 2005, kdy bylo (minimálně na hry) lepší.

AMD má relativně málo peněz, jeho zisk je 100x nižší než u Intelu, pořád vlastně představují jen mírné modifikace K7 (Athlon XP), a nic jiného... Rok 2005 se jim poprvé zadařil, ale tipoval bych si, že na dalších 5 let mají zase utrum..
xaero
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xaero »

Hmm moc jsem vyvoj AM2 nesledoval, ale v AM2 nevidim moc vyhod :( (spis skoro zadne :( ), ddr2 a buh vi co jeste mi moc nenadchlo a kdyz jsem videl testy tak ve vsem je AM2 se soucasnymi 64kami nastejno. A nejsem si jist jestli, az vyjdou nake mainstreamove conroe (jestli nake budou), s AMD zustanu. :evil:. Ale verim, ze AMD jiz planuje intelu skrtnout plany, a vyviji nove technologie :)
CPU: AMD Athlon 64 3000+ (2480Mhz Venice) MB: DFI LP UT NF4 Ultra-D RAM: 768 MB (333Mhz :( ) HDD: Maxtor DiamondMax 10 200GB GFX: Sapphire ATI Radeon X800GTO Fireblade 256MB (400/490@520/600) Klávesnice: Genius Comfy KB-21e Scroll Myš: Logitech MX 1000
Gerimo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Gerimo »

5 let je prehnana doba...vem si NW a po nem...Zas tak blede bych to s AMD nevidel.Ale AMD tento rok uz velmi tezko odpovi Intelu na Conroe.Doufejme, ze se zase chytnou pristi generaci, bylo by to jen dobre z pohledu zakaznika. :)
Úspěch je často dítětem odvahy. - Voltaire
Gerimo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Gerimo »

xaero píše:Hmm moc jsem vyvoj AM2 nesledoval, ale v AM2 nevidim moc vyhod :( (spis skoro zadne :( ), ddr2 a buh vi co jeste mi moc nenadchlo a kdyz jsem videl testy tak ve vsem je AM2 se soucasnymi 64kami nastejno. A nejsem si jist jestli, az vyjdou nake mainstreamove conroe (jestli nake budou), s AMD zustanu. :evil:. Ale verim, ze AMD jiz planuje intelu skrtnout plany, a vyviji nove technologie :)
Nevyrabet Conroe pro mainstream?? :-D :-D To by Intel prisel hooodne rychle na buben.
xaero
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xaero »

nejsem si jist :) slyšel jsem fámy že bude conroe jen high-end :)
CPU: AMD Athlon 64 3000+ (2480Mhz Venice) MB: DFI LP UT NF4 Ultra-D RAM: 768 MB (333Mhz :( ) HDD: Maxtor DiamondMax 10 200GB GFX: Sapphire ATI Radeon X800GTO Fireblade 256MB (400/490@520/600) Klávesnice: Genius Comfy KB-21e Scroll Myš: Logitech MX 1000
Rentigo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Rentigo »

Aros píše:No, já bych s Rentigem zas tak úplně nesouhlasil. Je sice pravda že DDR2 zní líp a marketingově zajímavěji(pro člověka který tomu vůbec nerozumí :) ...), ale to by potom ten nový socket celkem neměl smysl, když je slabší než ten první(alespoň při trochu srovnatelných cenách paměťových modulů), pokud to ovšem není jak už tady kdosi psal, takový tréninkový socket pro 65nm.

Já myslím, že se ještě časem od AMD něco dovíme...
Může se dnes zdát, že nemá smysl, ale DDR 2 paměti budou slevnovat. Oproti tomu DDR nikoli, ty se budou přestávat vyrábět. AMD by si tak naběhlo kdyby nepřešli na DDR 2, protože třeba za rok budou ceny DDR 2 pamětí poloviční oproti DDR.
Jak jsem psal - na nenší výrobní proces není třeba nový socket.
Aros píše:Ale verim, ze AMD jiz planuje intelu skrtnout plany, a vyviji nove technologie
Vyvíjí, ale je to všechno dost vzdálená budoucnost. 65nm a K8L budou na přelomu roku 2006/2007 navíc není jasné jak hodně si tím vůbec pomohou. A K10 ješ jěště hódně daleko.
Aros píše:slyšel jsem fámy že bude conroe jen high-end
Co bude vydáno za modely a kolik budou stát se přece už ví :wink:
Conroe E6700 - Core 2.66 GHz, 4 MB cache
$ 530
Conroe E6600 - Core 2.40 GHz, 4 MB cache
$ 316
Conroe E6400 - Core 2.13 GHz, 2 MB cache
$ 241
Conroe E6300 - Core 1.86 GHz, 2 MB cache
$ 209

Jsou to úvodní modely. Časem jistě přibudou

Mluví se taky o tom, že Intel plánuje mimo jiné časem uvést ještě nižší modely s FSB800.
Gerimo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Gerimo »

xaero píše:nejsem si jist :) slyšel jsem fámy že bude conroe jen high-end :)
Neboj,byly to pouze famy...nebo cena $200 je high-endova?Tolik by mel stat totiz nejlevnejsi Conroe.
xaero
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xaero »

No 6000 je dost pres mainstream! ja jsem kupoval venice 3000+ tesne po vydani za 4700kc a to se mi zda dostatecne mainstreamove!
radekhulan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od radekhulan »

xaero píše:No 6000 je dost pres mainstream! ja jsem kupoval venice 3000+ tesne po vydani za 4700kc a to se mi zda dostatecne mainstreamove!
Venice je singlecore odpad, Conroe je dualcore špička, porovnáváš nesrovnatelné.. $200 za Conroe je velice levná věc, AMD bude muset drasticky slevnit zaostalé X2 3800+
Smith
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smith »

Smazáno OT od usera Dano007. Tímto takové varuji všechny před jakýmkoliv OT a zejména napadáním ostatních userů :wink:
xaero píše:No 6000 je dost pres mainstream! ja jsem kupoval venice 3000+ tesne po vydani za 4700kc a to se mi zda dostatecne mainstreamove!
Ano, 6000 Kč je ještě stále mainstream :wink:
# Desktop [Ryzen 9 7950X, 128 GB RAM, GeForce GTX 1660 Ti, 4x SSD, 3x Dell UP2716D(A), W11 Pro]
# Notebook Dell XPS 13 [i7-7500U, 16 GB RAM, 512 GB SSD, W11 Pro], Apple MacBook Air 13" [M2, 16 GB RAM, 512 GB SSD]
# Home Server [2x E5-2630 v3, 128 GB RAM, WS2019] # Storage Synology DS1815+ [24 TB RAID6], Synology DS1819+ [24 TB RAID6, 10 GbE]
# Samsung Galaxy S23 Ultra # Canon EOS R5, Canon EOS 3, Canonet QL17 G-III, Bronica SQ-A # www.photosmith.cz
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Ceny procesoru do AM2 :wink:
http://www.czechcomputer.cz/cat_tree.js ... th_start=0
Rek bych,ze pokud amd HOOODNe nezlevni nikdo jejich procaky nebude kupovat.
yepun
Nováček
Nováček

Příspěvek od yepun »

To by me zajimalo, kdy muj pritel OBR bude publikovat ten slibovany test AMD procesoru do socketu AM2. Snad tam uvede na zaver sve plne jmeno.

Nebo to je zavisle na casu uvedeni v USA, takze az nekdy odpoledne?
Odpovědět

Zpět na „Procesory AMD“