DFI LP UT nF4 Ultra-D /SLI-D - tipy a triky, rady

Pro procesory AMD Athlon 64, Athlon 64 X2, Athlon FX, Opteron, Sempron a další.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Re: DFI LanParty - zkušenosti

Příspěvek od OBR »

Antonín Chromý píše:
miskoboss píše:a na jake strane v manualu je napsany 2x6600 a 3400+ ze staci 350W zdroj? :lol: :lol:
PS: omlouvam se moddovi, tohle me opravdu zajima!
Takže dnes mi přišla deska a chladič. Pokud tě opravdu zajímá, kde dfi radí, že na 2x6600GT + A64 3400+ potřebuješ 350W tak je to napsané na samolepce, která přelepuje ATX 24pin napájení a taky tady.
Moje první zkušenosti s deskou, opteronem a zalmanem. Instalace zalmana bezproblémová (je to ale pěkně těžkej macek). Instalace desky do case 3R system R700? Vzpomněl jsem si při ní na starou audio kazetu Vodňanského se Skoumalem, kde jako dva slovenští sportovní komentátoři komentovali operu. Bylo to něco ve smyslu "...Ka-ra-jan sa volá. Tak tento malučký, trochu sivučký Herbert Von dáva svojů taktouků taký vopred nacvičený signal..." a 12cm větrák vyfukující vzduch musí ven! Kuafix! Půl centimetrová kolize. To by mě zajímalo, co se stane, když bych větráku vybrousil (a přebrousil) rámeček - budu muset, takže to uvidím.

Jinak zdroj i paměti to pobralo, procesor to poznalo jako Opteron 144. Pro nějakýho človíčka, co se tu ptal (a poslali ho za OT na smeťák) - ano opravdu funguji na 20pin Eurocase 500W BEZ REDUKCE (zatím pouze v Memtestu+) a opravdu to nebouchlo (zatím :-) )!

TCASE nevím (ale tipuji 57 - mám to z obchod.cz), do win jsem se nedostal. Odvděčily se mi modrou obrazovkou - holt nevydejchaly, že už nemají intel 915p ale nvidia nforce4 ultra - Bille, Bille...
To spis nevydejchaly tvuj zdroj nebo nastaveni, ja NEMEL NIKDY zadny problem s nvidia4 (vsak jsem taky Hulanovi tenkrat vysvetlil ze je chyba v jeho rukach a ne v chipsetu) a to jsem na tehle deskach testoval desitky pameti grafik a procesoru. TAKZE KDO UMI TEN UMI a kdo neumi tomu to pada!
Branox
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Branox »

Prosim vas aky pouzivate Bios na DFI LP UT NF4 Ultra-D na Opterone.Proste mam taky problem ,procesor (Opteron144) mam nataktovany na 2610 mhz na 1,45 V,Prime mi ide v pohode 6 hodin bez chyb aj ostatne benchmarky,proste uplne stabilne ,a ked vypnem pocitac a za hodinu ho zapnem tak mi Windows nabehne na treti krat(dva restarty modra obrazovka),Cim to moze byt,mam niekde este pridat volty(chipset...) alebo mam dat iny Bios?Proste ktory je najlepsi na tento procesor aby som dosiahol najvyssi takt a bolo to stabilne,diki za odpovede.
Ansli
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ansli »

Branox píše:Prosim vas aky pouzivate Bios na DFI LP UT NF4 Ultra-D na Opterone.Proste mam taky problem ,procesor (Opteron144) mam nataktovany na 2610 mhz na 1,45 V,Prime mi ide v pohode 6 hodin bez chyb aj ostatne benchmarky,proste uplne stabilne ,a ked vypnem pocitac a za hodinu ho zapnem tak mi Windows nabehne na treti krat(dva restarty modra obrazovka),Cim to moze byt,mam niekde este pridat volty(chipset...) alebo mam dat iny Bios?Proste ktory je najlepsi na tento procesor aby som dosiahol najvyssi takt a bolo to stabilne,diki za odpovede.
Mel jsem stejny problem a to jsem to mel nastavene na default hodnotach!!! Proste jsem nainstaloval win a po prvnim restartu uz komp nenajel ani na bios. Ani restart nepomohl, jedine vymaz cmos a pak to najelo vzdy 1x. Nasel jsem manualu ze v tom pripade se ma pouzit safe boot. Provedeno a vse od te doby jede v poho. Problem byl asi v tom, ze jsem mel nastaveni pameti na auto. ted mam vse natvrdo a problemy nejsou. ale je fakt ze to zatim provozuji na 2250MHz misto 1800 a vyse jsem to jeste nezkousel, mam ho od vcerejska.
Stoobi
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

Tak jsem na to koukal a měl by být opravdu stejný. Pokud můžu doporušit po dnešním testování, tak tohle: N4D704-2BT (BigToe Mod)
Antonín Chromý
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Front audio na karajanu

Příspěvek od Antonín Chromý »

Nemáte někdo zapojené audio vpředu na case tak aby vám fungovaly i konektory vzadu? Podle manuálu i praktických pokusů to na LanParty nelze. V okamžiku, kdy odstraníte ty dva jumpery z karajanu přepnete standardní režim front audio off, rear on na front on a rear off. Neexistuje tedy režim front on a rear on. To je DEBILNÍ.

To znamená, že budu muset nějak připájet na kablíky k front panelu jacky, protáhnout to skrz case a přes rozdvojku zapojit do zadních konektorů abych dostal zvuk současně dopředu i dozadu?

Kruci taková volovina, vzhledem k tomu, že to u mé předchozí desky fungovalo (tam bylo nějaký CMI na Intel HD audio), tak jsem tomu nevěnoval pozornost. Tohle je standardní chování Realteka? Opravdu to nejde jinak, než úpravou kablíků na jacky?
Antonín Chromý
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Audio driver

Pokud je tu někdo kdo používá integrovanou zvukovku - jaké používáte ovladače? Instalujete ovladač z nforce ovladačů nebo tam dáváte realteka?
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Audio driver

Příspěvek od Digitaldoom »

Antonín Chromý píše:Pokud je tu někdo kdo používá integrovanou zvukovku - jaké používáte ovladače? Instalujete ovladač z nforce ovladačů nebo tam dáváte realteka?
jedině realtek ...NV ovladače stojí za prd
Antonín Chromý
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Audio driver

Digitaldoom píše:
Antonín Chromý píše:Pokud je tu někdo kdo používá integrovanou zvukovku - jaké používáte ovladače? Instalujete ovladač z nforce ovladačů nebo tam dáváte realteka?
jedině realtek ...NV ovladače stojí za prd
Hmm - mám nvidii (odinstalovat a nainstalovat nforce bez zvuku a pak realtek - kruci :cry: ) ale řeším ještě jeden zajímavej problém s ovladači na zvuk a Gigabyte - tady na fóru
kvoco
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kvoco »

Nabu píše:kdyz mi smartguardian pri probihajicim Prime ukazuje 11.64V je to spatny na ty +12V vetvi?
No mne na 2700mhz 1.58v s Enermax EG495AX-VE(W)SFMA 485W ukazuje 12.09V. tak myslim ze ty mas dost malo
AMD Ryzen 7 9800X3D+ARCTIC Liquid Freezer III 280 A-RGB, ASUS TUF GAMING B650-E WiFi, KINGSTON Fury Beast 64GB 6000 MHz CL30 RGB EXPO, GIGABYTE GeForce RTX 5070Ti GAMING OC 16G, Patriot VIPER VP4300 Lite 2 TB, NZXT H5 Flow RGB, GIGABYTE AORUS Elite P850W, GIGABYTE AORUS FI32Q
zdeneksoft
Nováček
Nováček

4x 512MB Kingmax Hardcore 500MHz

Příspěvek od zdeneksoft »

OBR píše:Je to takhle:

oficialne podle vyrobce jsou DUAL pouze ty oranzove sloty, zlute jsou tam tak trochu na nic, to meni az BETA bios 316 kdyz ho nahrajes mely by fungovat v dualu i ty zlute ale neni to vyzkousene na 100% a hlavne je to BETA bios takze zadna zaruka funkcnosti.

Dle vyrobce i zkusenosti uzivatelu je to takhle kdyz das 4xRAM tak pameti jedou POUZE na 333 a 2T jestli pojedou vubec coz plno lidem nefunguje.To stejne kdyz je das do tech zlutych slotu,je to jakoby 2xsingle a deska ti automaticky nastavi 333 a 2T.
Potřeboval bych poradit, s osazením 4x 512MB Kingmax Hardcore 500MHz na tuto desku. Jak moc veliký vliv bude mít command rate 2T? A zda budou tyto paměti na desce vůbec pracovat? Bude možno 4 moduly dostat na plnou frekvenci 500Mhz? Předpokladam, že nyní již bios bez problemů podporuje 4 moduly v dual.
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

myslim ze by to melo s patricnym biosem fungovat.
Antonín Chromý
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Trapný dotaz

Ehm...trapný dotaz, ale kde vyčtu jaký mám vlastně na LanParty bios? Oháníte se tu čísly 613 a 623-3 (to za pomlčkou je podle čipů na RAM - to vím), ale kde vlastně zjistím, co už na desce mám?

Chápu-li to dobře podle FAQ na DFI, tak jediným vodítkem je datum vlevo dole na úvodní obrazovce POSTu - tudíž - já tam mám 06/23/2005 a to znamená, že jsem koupil desku vybavenou biosem 623-3, což je poslední verze na DFI?

A označení biosu 623 nebo 613 vzniká z data biosu nebo je to náhoda, že 623 odpovídá 06/23/2005?

Je to moje první deska od DFI a tak neznám přesně zvyky výrobce. Na druhou stranu, všechno je lepší než Gigabyte...
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

Oznaceni biosu JE DLE DATUMU! To znamena BIOS 702 = Bios ze 02.07.2005! Takze tvoje deska ma bios 23.06.2005 = 623!
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

Jakou máte stabilní frekvenci HTT?

//edit: dost mě překvapilo, že teď jedu s 280*4 stabilně :shock:
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

280x4 jedu taky uplne v pohode. Rikal jsem to davno, nasobic HTT neni nutno snizovat!
Branox
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Branox »

Ako zistim aku mam reviziu dosky?
PC : MB:GA-Z87 HD3 CPU:i5 4670K+TRUE 120 RAM:16GB HyperX Genesis HDD : Samsung 850EVO 500GB GPU:MSI GTX670PE PSU:be quiet! DPPro10CASE:Raven RV02-E DVDRW:LG SoundCard:Audigy 2ZS Speaker:Logitech Z-2300 LCD:HP LP2475w Mouse:Logitech G9 Keyboard:MS Sculpt Ergonomic
NAS: MB:GA-H97N-WIFI CPU:i3 4360T RAM:8GB HyperX Genesis HDD : 5x3TB WD RED PSU:Corsair CX430M CASE:Fractal NODE 304
NB: HP 8460p: Core i5, 8GB RAM, 250GB SSD ...
UB: DELL Latitude E7440: Core i5, 8GB RAM, 500GB SSD ...
soundstorm
Začátečník
Začátečník

BIOS do novej DFI

Příspěvek od soundstorm »

Caute
No tak som si si precital cely thread..hehe dalo to zabrat :)
A tak sa xem opytat...za par dni mi pride doska a zaujima ma aky je teda najlepsi BIOS na taktovanie. konkretne budem mat Opterona 144.
A tak zatial som pochopil ze tento BIOS 704BT je asi najlepsi.
No a este otazka ci ho tam mam rovno nahrat alebo mam to najprv skusit s BIOSom co bdue na doske original. Dik za info
MB: LanParty UT nF4 Ultra-D CPU: Opteron 146@FX-57 + TT Big TyphoonRAM:2x512GB 500MHz ADATA VGA: Gainward Bliss 7900GT@640/1860 Volt mod +Zalman VF900 AUDIO: SB Audigy 2 Platinum EX + Logitech X-530 5.1 HDD: 2xHitachi SATA 160GB + Hitachi IDE 7K250 120GB & Barracuda 40GB CDROM: LG 4163B DVD-+RW TV Card: Aver Hybrid TV+FM Card Case: Thermaltake Armor Silver
matooo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od matooo »

ten bios je najnovsi a asi aj najlepsi cize ho tam nahraj rovno ale nemusis ked tak mozes vyskusat aj s povodnym a potom ho tam nahras neskour
i7-920 D0 | ASUS P6T6 WS Revolution | 12 GB Corsair Dominator DHX | Gainward 8800GTS 512MB | 30" DELL 3008WFP LCD | Adaptec 5805Z |
SAMSUNG 840 PRO 256GB & 5x WD2003FYYS RAID10 | CM Stacker 830 NVIDIA Edition | Enermax Infinity 720W | Logitech G11 & G9 |
AIRCooling – CPU: Noctua NH-D14 | VGA: AC Accelero S1 rev.2 + 2x Noctua NF-S12-1200 | HDD: 2x XILENCE | 4x Noctua NF-S12B FLX |
Zornicka
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Zornicka »

Čim to je že když mam 2x512 RAM A-DATA 500 mhz, tak me jdou v dual channel, ale napise mi to pri startu ze mam pameti 400 mhz?

Jaky bios je teda dobry a presne kde ho stahnu?

Cetl jsem cele forum,je možno to shrnout?
dík

krom toho, me to nejde dat vic jak 240 mhz x 9 nevim proc
matooo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od matooo »

tak napis aku mas zostavu

tie pamate ti pojdu na 500MHZ iba v tom pripade ze fsb bude 250 a ked mas cpu ktore ma nasobic 9x tak vysledna frekvencia bude 2250MHZ co by mal zvladnut no mozno bude treba zvysit napajanie

nenapisal si nic konkretne kolko davas do pamati a do cpu V
i7-920 D0 | ASUS P6T6 WS Revolution | 12 GB Corsair Dominator DHX | Gainward 8800GTS 512MB | 30" DELL 3008WFP LCD | Adaptec 5805Z |
SAMSUNG 840 PRO 256GB & 5x WD2003FYYS RAID10 | CM Stacker 830 NVIDIA Edition | Enermax Infinity 720W | Logitech G11 & G9 |
AIRCooling – CPU: Noctua NH-D14 | VGA: AC Accelero S1 rev.2 + 2x Noctua NF-S12-1200 | HDD: 2x XILENCE | 4x Noctua NF-S12B FLX |
Odpovědět

Zpět na „Socket 754, 939 a 940“