A64 Venice, SanDiego

Vše o procesorech Advanced Micro Devices.

Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee

Odpovědět
Smith
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smith »

Digitaldoom píše:...
nesouhlasím, ale nebudu se rozepisovat, protože by tady vzniknul flame :wink:

--

Takže hulana už nekomentujte a nesnažte se založit flame, nebo tu to budu muset trochu promazat. :devil:
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Digitaldoom »

Smith píše:
Digitaldoom píše:...
nesouhlasím, ale nebudu se rozepisovat, protože by tady vzniknul flame :wink:

--

Takže hulana už nekomentujte a nesnažte se založit flame, nebo tu to budu muset trochu promazat. :devil:
rozhodně jsem nechtěl flamovat jen jsem popisoval zkušenosti :)

BTW: tak co už je někdo majitelem X2 ??? :oops: zajímali by mě zkušenosti a dojmy jak se na něj tváří WIn XP :)
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

Ted jsem si objednal dalsi 4000+ za tu cenu bych mel X2 v pohode ale nechci ho,zadny prinos vykonu to neprinasi ani v nejmensim.
Infernal
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Infernal »

OBR píše:Ted jsem si objednal dalsi 4000+ za tu cenu bych mel X2 v pohode ale nechci ho,zadny prinos vykonu to neprinasi ani v nejmensim.
a co tym chces povedat?
Core 2 Quad Q9550, 4 GB Kingston HyperX DDR2 1066 MHZ, ASUS GTX275, Xaser VI MX, Samsung spinpoint 1000 GB, Audigy extreme music
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

Chci tym povedat, ze jsem si objednal za 15000 cpu a za tu cenu jsem si klidne mohl koupit dvoujadrovej cpu ale ten NIKDY nebudu chtit protoze je to uplne na nic! Vykonove koupi X2 neziskas nic,vykon neni nikde poznat,proste je to na nic.
miho
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od miho »

OBR píše:Chci tym povedat, ze jsem si objednal za 15000 cpu a za tu cenu jsem si klidne mohl koupit dvoujadrovej cpu ale ten NIKDY nebudu chtit protoze je to uplne na nic! Vykonove koupi X2 neziskas nic,vykon neni nikde poznat,proste je to na nic.
Obre ja mam nekdy pocit ze nasazujes ruzove a nekdy cerne bryle dle pro mne nepochopitelnych kriterii (no offense). Tve hodnoceni SanDiega oproti Venice bylo IMO silne nadhodnocene a X2 zase podhodnocujes. Vzdyt tam jsou 50% rusty v mnoha aplikacich (nekde i 90% ale to jsou hodne specificke veci). A je to skutecnych 50% a ne 50% pres ruzove bryle (narazim tady na to, ze narust v 3dm z 14k na 15k <> 10% nybrz 7%).

Ale jinak souhlasim, ze ve hrach to nema vyznam pokud ti jde o to.
127.0.0.1, sweet 127.0.0.1
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

Mozna ano, ale podle testu co jsem videl me vykonove X2 neoslovil,zajimalo by me v jakych aplikacich jsi videl takovy narust? Asi v nejakem 3D rendereru ne? Ten me netrapi,ja chci vykon v gamesach a obcas encodovani dvd do xvid,nic jineho me nezajima.Proto je pro me dulezita Realna frekvence CPU,realna propustnost pameti a pretaktovatelnost grafiky, cekat az budu mit vyssi vykon ve vice vlaknech? Kravovina az to bude mozne, budu mit doma misto pocitace tryskac(tim chci rict ze to bude trvat 100let) :lol:
miho
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od miho »

OBR píše:ja chci vykon v gamesach a obcas encodovani dvd do xvid
V hrach je zatim narust opravdu o nicem a ani neni prilis velka nadeje ze se to brzy zlepsi :-(

Komprese videa se naopak paraelizuje docela dobre a jsou tam narusty viz napr.
http://www.tomshardware.com/cpu/2005050 ... on-15.html

Pozitivni take je, ze X2 2.4MHz zere jen o 10W vice pri plne zatezi nez stejne taktovany Claw coz se myslim da snest.

Jinak dvouprocesorak jsem uz jednou mel (2x Celer 366@500) a doted na to v dobrem vzpominam. Interaktivita prostredi byla pri bezne praci naprosto vytecna. Pro vyvojovou stanici taktez dobra vec.
127.0.0.1, sweet 127.0.0.1
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

osobně bych dvoujádro uvítal.... dělám v CADech apod :) a v pozadí mi beží další aplikace takže dvoujádro bych zaměstnal ...ale ta cena je prostě příšerná .... kdybych ale (to je na OBRA) měl na 4000+ tak už bych tu x2 4200+ koupil :) zrovna ve videu by to mělo mít nad 1jádrem navrh :) ...

já osbně dvoujádro využiji ale nemám na něj .... zatim :);) ...nemůžu se dočkat X2 :);)
Infernal
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Infernal »

ja s tym suhlasim...no teraz sa skor oplat kupa Athlon64 3700 SD oprot 4000 SD ked sa tam da ussetrit 6000 Kc....kupit SD4000 len za to, ze da o 150 MHZ viac, to je blbost, nie? :)

a este som chcel....ake pamate sa oplatia k taktovaniu tychto procikov kupit? nie je jedno ci mam dobre DDR400 alebo DDR500 s vyssou latenciou, prejavi sa mi vyssi takt pamati v hracH?
Core 2 Quad Q9550, 4 GB Kingston HyperX DDR2 1066 MHZ, ASUS GTX275, Xaser VI MX, Samsung spinpoint 1000 GB, Audigy extreme music
Smith
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smith »

OBR píše:Chci tym povedat, ze jsem si objednal za 15000 cpu a za tu cenu jsem si klidne mohl koupit dvoujadrovej cpu ale ten NIKDY nebudu chtit protoze je to uplne na nic! Vykonove koupi X2 neziskas nic,vykon neni nikde poznat,proste je to na nic.
Nikdy neříkej nikdy :wink: Pokud vím, tak pro socket M2 budou jen dualcore :)

S tím, že je to na nic nesouhlasím, něco už tady napsal miho, např. mě by se X2 hodila kvůli výkonu při kompresi výkonu.

pokud někdo chcete dualcore, tak si počkejte na socket M2 :wink:

Infernal píše:ja s tym suhlasim...no teraz sa skor oplat kupa Athlon64 3700 SD oprot 4000 SD ked sa tam da ussetrit 6000 Kc....kupit SD4000 len za to, ze da o 150 MHZ viac, to je blbost, nie? :)
Když na to někdo má, tak ať si 4000+ kvůli těm 150MHz navíc při OC koupí, ono 3GHz je pěkná hranice :)
Já osobně bych do toho nešel asi ani kdybych na to měl, ani teď nejedu na maximum. Nyní jedu na 250x9 = 2250MHz, maximum mam 2700MHz, ale těch 2250MHz mě teď bohatě stačí.
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Smith píše: Nyní jedu na 250x9 = 2250MHz, maximum mam 2700MHz, ale těch 2250MHz mě teď bohatě stačí.
pžesně tak jedu i já :oops: mám stabilní maximum 2730Mhz :) s DDR500 :)

ale těch 2250Mhz je plně dostatečných alespoň netopim a povětšinou mě muj AC 64 Ultra TC jede pasivně ...větrák stojí ! :)

ale na M2 se těšim ...... ale opět tro nebudu kupovat hned jak to vyjde :) počkam nějaký ten měsíc až co a jak a pak rozhodně :)
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

ja uz take mel dvojprocesorove pentium a zklamalo me to, cekal jsem vic, jinak ohledne te komprese videa, me zase tak netrapi ze se dvd pres 2pass do xvidu bude delat kolem 2hodin, nebo o 10 minut driv to me nezabije.4000+ ma daleko vyssi potencial nez jsou 3000, ja to mam skoro na DEFAULTU! ! ! videl jsem maniky co maji 3300Mhz a podobne,az budu vic casu tipuju ten 4000, tak na 3100Mhz pri vzduchovym chlazeni, delam ted test 3700 a 4000 SD a zkusim ho nabidnout pctuningu ke zverejneni.
Crempa
Nováček
Nováček

Venice X Winchester

Příspěvek od Crempa »

Tak se ted rozhoduju mezi temahle jadrama a podle drivejsich postu sem byl rozhodnut pro Winchester ale tohle nahlodalo muj nazor http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/di ... ce_14.html z grafu je jasne videt ze Venice ma vsude o par % navrch takze v realu je ta nizsi pametova propustnost asi stejne prd poznat, nebo se pletu, poradte.
xsuchy09
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Venice X Winchester

Příspěvek od xsuchy09 »

Crempa píše:Tak se ted rozhoduju mezi temahle jadrama a podle drivejsich postu sem byl rozhodnut pro Winchester ale tohle nahlodalo muj nazor http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/di ... ce_14.html z grafu je jasne videt ze Venice ma vsude o par % navrch takze v realu je ta nizsi pametova propustnost asi stejne prd poznat, nebo se pletu, poradte.
Já řeším podobné dilema a vzhledem k tomu, co jsem našel o těchto dvou technologiích, tak mě Venice nepřesvědčil těma pár procentama (někdy ani tím ne) na tolik, abych mu dal přednost ... raději koupím starší Winchester - beztak pochybuju o tom, že to poznáš ;-)
MSI K7T266 Pro2, AMD AthlonXP 1600+, Xilence CPU cooler K7, 512MB DDR, GeForce2 32MB MMX 400, Seagate Barracuda 40GB 7200 ot./min., Seagate Barracuda 80GB 7200 ot./min., Samsung SP2014N 200GB 7200 ot./min., Maxtor 2B020H1 20GB 5400 ot./min., SoundBlaster 5.1 Live!, Pioneer DVR-110BK, TEAC W540E, Silicon Image SiI 0680 Ultra-133 Medley ATA Raid Controller, Ovislink LFE 8139HTX, SMC1233A-TX, MSI PC2PC Bluetooth MS-6967, Fujitsu Siemens P19-2, Genius SW 5.1 Home Theater, Enermax Liberty 500W, Chieftec BA-01B-B-SL, Razor Diamondback
Studentský portál, Diskuze.cz
Crempa
Nováček
Nováček

Re: Venice X Winchester

Příspěvek od Crempa »

xsuchy09 píše: Já řeším podobné dilema a vzhledem k tomu, co jsem našel o těchto dvou technologiích, tak mě Venice nepřesvědčil těma pár procentama (někdy ani tím ne) na tolik, abych mu dal přednost ... raději koupím starší Winchester - beztak pochybuju o tom, že to poznáš ;-)
Co teda mluvi proti Venice krom ty nepoznatelny propustnosti? Prece jen se me nechce kupovat "starsi" technologii. Kdo vi co vsechno je vylepseny. :?
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

Podle toho testu, je venice 3500+ oproti winchester 3500+ opravdu rychlejsi, ale v syntetickych testech jsou to 0.5% az 4%, coz je absolutne zanedbatelne(a hlavne tam nepisou jestli mely nastaveny stejne pamet) jinak v hrach a encodovani to je naprosto stejny vykon.Zalezi jen na tobe, je to ale jak jsem rekl uz driv, pokud chces 4 moduly RAM ber venice, pokud ale budes mit moznost koupit winchester s dobrym taktovanim ber winchester.
JanHavlicek
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od JanHavlicek »

Už se tu toho napsalo dost, projděte si celé téma :x
Dell Inspiron 6400, HP mini 5103, Nokia E71, Nokia E75, HTC HD2
Crempa
Nováček
Nováček

Příspěvek od Crempa »

JanHavlicek píše:Už se tu toho napsalo dost, projděte si celé téma :x
Prosel sem to cely ale mam pocit ze tu kazdej resi jesli mu k tomu pujdou tyhel a tyhle kombinace pameti a jakej ma OC ale konkretni info zadny :sad:
JanHavlicek
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od JanHavlicek »

No dobře, takže Venice má oproti Winchesteru přepracovaný paměťový řadič, který umožňuje bezproblémový chod 4 modulů RAMek (jak ostatně napsal OBR), avšak na úkor paměťové propustnosti + ještě podporu SSE3 instrukcí, které ti ovšem přinesou zvýšení výkonu jen v několika málo aplikacích. Proto jestli nevyužiješ 4 paměťové sloty, vem Winchester, který mí větší paměťovou propustnost, i když se mi v poslední době zdá, že už je to úplně jedno, co vezmeš (opět jak píše OBR)
Dell Inspiron 6400, HP mini 5103, Nokia E71, Nokia E75, HTC HD2
Odpovědět

Zpět na „Procesory AMD“