Asus A8N-E /Deluxe (939, nF4 Ultra) - tipy a rady

Pro procesory AMD Athlon 64, Athlon 64 X2, Athlon FX, Opteron, Sempron a další.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
ktt0jirka
Nováček
Nováček

Příspěvek od ktt0jirka »

RainMakeR píše:neni lepší dneska stavět PC na socketu AM2 ? :)
to urcite je,ale byla to dobra koupe i s procikem a o proti tomu co jsem mel,je to zlepseni,za malej peniz,jen ty ddr-ka me trochu mrzi,ze tam nejdou 2-ky. ted me konkretne trapi zvuk,asi neco spatne v biosu....netusis,co bych mohl mit spatne? jo a jestli muzu byt zvedavej....jak dlouho mas tu desku?
RainMakeR
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RainMakeR »

v biosu těžko.
spiš si stahni nejnovější ovladače na chipset a i na zvuk.
zkus resetovat nastaveni, sound effect někdy zlobí tak si snim pohraj.

mam ji od listopadu 2005 a best of kauf :)
ktt0jirka
Nováček
Nováček

Příspěvek od ktt0jirka »

RainMakeR píše:mam ji od listopadu 2005 a best of kauf :)
no vidis a ja ji koupil skoro nepouzitou(mel ji kamos v reklamaci,nechtelo se mu cekat,tak koupil jinou a tahle se mu valela doma) s athlonem 64 3200+ box (pul roku jetej) za 1800,- .....co ty tam mas za procik? a na kolik takt. a chladis desku a procik necim jinym,nez je zaklad?
ktt0jirka
Nováček
Nováček

Příspěvek od ktt0jirka »

Tak zvuk uz jde,ale....pri pripojeni prostorovych sluchatek jdou jen zadni+centr a subw.(z testu) a pri pripojeni jen stereo rep. nejde nic,jako kdyby nesel jen ten jeden vystup...co by mohlo byt?
romankokk
Nováček
Nováček

Zkusenosti

Příspěvek od romankokk »

Tato doska je delobuch za svoju cenu, teraz na nej mam EN8800GTS 640MB X2_4600+ a 2x1GB 3200C2 Corsair, zatial som nenasiel nic co by som musel davat menej nez 1280x1024 4AA+16AF ___ beha to cerka od 7:00 do 23:00 a pecka jak blazen co sa teplot tyka, Stranglehold nema ani naznak dakej nizkej FPS,,, skoda len ze 939nka skoncila co sa CPU tyka, je to velka skoda, pretoze moznost dat tam tak X2 6000+ by som mal na cas este pekne vystarane, davat prec dosku_pamate_cpu sa mi moc neoplati, tak do Phenomu X8 sa urcite nato vykaslem
ASUS A8N-E nForce4 Ultra, AMD Athlon X2 4600+ Manchester, Zalman CNPS9700 NT, Corsair 3200C2 2GB, EN8800GTS 640MB, WD2500KS, Enermax Liberty 500W, COOLDRIVE 4
ktt0jirka
Nováček
Nováček

Příspěvek od ktt0jirka »

ktt0jirka píše:Tak zvuk uz jde,ale....pri pripojeni prostorovych sluchatek jdou jen zadni+centr
tak uz to maka a cim to bylo,sem radeji psat nebudu:-) ,ted bych se chtel zeptat na neco jineho...nechal jsem zatim na desce origo vetracek,jen jsem ho zapojil s odporem a bezi na 2800 otacek a teplota ukazuje pri zatezi kolem 44. kolik je jeste unosne?
Boin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Boin »

Nevíte co u týhle desky znamená 3× pípání hned po zapnutí a najede obraz...CMOS jsem zkoušel...v manuálu jsem to nějak nevyčetl...všechno jsem kontroloval a je zapojený dobře :(
Dithius
Pokročilý
Pokročilý

OC?

Příspěvek od Dithius »

Lidi nemám čas si přečíst vše jen by mě zajímalo jakou má možnost tato deska max. FSB sem z 200MHz fsb na 270 a když to dám viš tak mi to padá a nevim jestli to je procákem nebo zakladkou takže může mi někdo říct jestli +- 270 je strop??

děkuji za odpovcěď :razz:
CPU: AMD Ryzen 7 7800X3D, IF 2066 MHz; MB: ASROCK B650E TAICHI Lite; RAM: Trident Z5 Neo 32GB 6200MHz CL30-38-38-28-68-48-1T (GearDown Disabled); GK: AMD Radeon RX 6950 XT; SSD: Kingstone KC3000 2048 GB; PSU: Corsair RM1000; Case: Thermaltake Core P5; Rad: Alphacool NexXxoS Monsta 560mm; Block: EKWTB Quantum Velocity (Fully black Nickel base); Pump: EK-DDC + acetal top; No exp-reservoir; OS: Custom Fedora 41 (installed ground UP from cmd nonGUI).
ktt0jirka
Nováček
Nováček

Příspěvek od ktt0jirka »

ahoj, nemáte někdo náhodou v této desce SkyStar_2 ?? jestli ano, jsou s ní nějaké problémy, nebo vše v poho....
dík
ktt0jirka
Nováček
Nováček

Příspěvek od ktt0jirka »

ktt0jirka píše:ahoj, nemáte někdo náhodou v této desce SkyStar_2 ?? jestli ano, jsou s ní nějaké problémy, nebo vše v poho....
dík
odpovim si sam :-) .mam ji uz asi tri tydny a vse v poho...
ktt0jirka
Nováček
Nováček

Příspěvek od ktt0jirka »

neporadil by mi nekdo,jestli se da nekde koupit kablik k teto desce na propojeni karty se vstupem 1394 a desky? páč tu kartu mam zasunutou v PCI a nefunguje mi to,tak si myslim,ze ji musim propojit s deskou, nebo to jde i jinak? potreboval bych pripojit kameru...
kasip
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kasip »

Tato deska si myslím,že nepodporuje IEEE1394,musíš mít kartu do PCI.
ktt0jirka
Nováček
Nováček

Příspěvek od ktt0jirka »

kasip píše:Tato deska si myslím,že nepodporuje IEEE1394,musíš mít kartu do PCI.
tak tu kartu tam mam danou a prave ze mi to nefunguje a nevim co s tim....potreboval bych nekoho kdo to u teto desky pouziva...
kasip
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kasip »

Používám IEEE1394 na kartě PCI,karta ja typu pluing play,čili ovladače si instaloval systém sám a nastavil mi to jako síťové připojení.Funguje to naprosto OK,používám to na tahání kamery do PC.
xJirikx
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xJirikx »

Mám dotaz, tuhle desku mám 2 roky, super věc. dal jsem si na ní pasiv
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=32076, v casu mam vepředu dva 80 větráčky Xcilence a vzadu taky dva(úžasně tichý větráčky btw.), takže pasiv je celkem v pohodě, po celodenim zatížení na něm v klidu udržim ruku... doteď jsem tam měl GF6600 128MB od Gigabyte, pasivně chlazenou....procák mam Athlon 64 3700+ http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=39317 chlazený Freezerem Pro 64.
No k Vánocům jsem dostal GF8800GT 512MB od Gainwarduhttp://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=51711, jenže ta má dvouslotový chladič, takže zasahuje do toho pasivního chlazení chipsetu.
Chtěl bych vědět než rozeberu celej počítač, abych zkusil origoš hlučnej aktiv, jestli máte někdo taky nějakou 8800 grafiku (myslím, že maj všechny aspoň 23cm) chlazenou dvouslotově a jaký chladič chipsetu tam máte...
dík za každou odpověď :)
Hazik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hazik »

Mam Asus A8N-E grafiku Ati x1900xtx a chladic na chipset pouzivam Thermalright HR-05 SLI a mista je tam dostatek
CPU: Intel Core i5 2500 , MB: Asus P8H67-M EVO, RAM: Kingston HyperX Blu 4GB 1600MHz, GPU: ATI 4870 512mb, HDD: Samsung SpinPoint T HD501LJ, PSU:CoolerMaster Real Power M620 620W,

xJirikx
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xJirikx »

řeším nemilý problém: Včera se mi kousnul počítač, totální záškub při opouštění CoD4. Musel jsem na to jít přs tvrdej restart a najednou jsem tam neviděl systémovej disk...celej včer neběhal, disk nebyl ani v BIOSu. Ráno jsem to chtěl rozebrata zkusit disk na druhym PC, ale to už se "umoudřil" a disk nadetekoval, sice na něm byly porouchaný widle, ale tváří se už zase jako že ok. Jenže už mi od tý doby dvakrát zatuhnul. Nevíte někdo čím by to mohlo být? Mam tu desku ještě v záruce, disk je samsung 320GB asi tři měsíce starej. Řikám si, že to vypadá na problémy s deskou, ale nevim jestli mi tohle vyreklamujou(CZC), tak bych se rád poradil se zkušenějšíma, než dam na měsíc desku z domu, aby mi pak řekli, že v servisu se chovala normálně...
faugusztin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od faugusztin »

[quote="xJirikx"][/quote]

Pravdepodobnost, ze je to chyba dosky je relativne mala, skor ti odchadza/odisiel disk.
reifik
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

vadný HDD

Příspěvek od reifik »

Být tebou,tak si honem zazálohuji data/dokud to jde/ a pak bych zkusil na ten HDD nainstalovat Wokna.Uvidíš,že budou potíže,pakliže se ti vůbec instalaci povede spustit.Podle mne ten HDD bude v háji.Reklamace. 8-)
xJirikx
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xJirikx »

njn s woknama je potíž bootujou jen s win cd jinak píšou že soubor hal.dll je buď smazán nebo poškozen a to jsem je smazal a znova nahrál...holt asi reklamačka :(
Odpovědět

Zpět na „Socket 754, 939 a 940“