Poradte pekne RPG

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
spajdr
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: RPG

Příspěvek od spajdr »

Morrowind unudit? nesouhlasím, to spíš Oblivion unudí, bez módů :)
Ještě bych doporučil Titan Quest. Nebo i Torchlight, jsou to spíš diablovky, ale dobré.
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Re: Poradte pekne RPG

Příspěvek od Thellwin »

Sloučeno ze samostatného threadu
Goldnoob team proud member!
Spetsnaz
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Spetsnaz »

Spajdr: Mě Oblivion určitě nenudil. A to jsem ho hrál bez modů. Podle mě perfektní hra. Doporučuju.
Jinak já doporučuju tyto RPG: Fallout (celá série),Diablo, Gothic (hlavně první díl ten nemá chybu), Dungeon Siege , jsou určitě i další ale tyto jsou podle mě nejlepší.
Nordir
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nordir »

Tak hlavne Oblivion je ze hry tim ze bez modu to nebylo RPG ale FPS
Me nezajimaji zadny podmínky, jaky mel suvereni stat nekde za krale klacka
Spetsnaz
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Spetsnaz »

Je to RPG s pohledem první osoby.Myslím si , že jinej pohled by tam ani nepasoval.
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

Nordir píše:Tak hlavne Oblivion je ze hry tim ze bez modu to nebylo RPG ale FPS
no, tak to je jaksi hoooodně přehnané...

Nebo vidíš v běžném FPS nějaký podobný vývoj postavy, možnost alchymie, zlodějství, propracované vedlejší questy a další všemožné RPG prvky, které byly v Oblivionu samozřejmě zastoupeny, a to vrchovatou měrou?

Jinak, jak tadl padl Morrowind, tak podle mě je to ideální volba...

Jako já osobně nechápu ty lidi, kterým tyto hry od Bethesdy nesedly, že mají takovou snahu tyto hry shazovat jako "Ne RPG". Prostě stačí napsat, že to je RPG, které mi z těch a těch důvodů nesedlo a proto jej nedoporučuji a tečka.. přitom druhému naopak může ta hra naprosto sedět.. A pokud jde o nějaké malicherné spory, co ještě je a co už není RPG, mi nezbývá než odkázat například na poslední číslo LEVELu a tamní úvahu..
show must go on..
Nordir
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nordir »

no tak v puvodnim Oblivionu byl vyvoj atd. celkem na dve veci viz. autolevelovani takze si tam chodil a kosil jak v Hellgate London.
Me nezajimaji zadny podmínky, jaky mel suvereni stat nekde za krale klacka
Darsilius
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Darsilius »

Kdo nestrávil v Tamrielu aspon 400 hodin at už s plug-iny nebo bez, tak o tom nic neví ! :wink:
Motherboard: Gigabyte P35-DS3..F10
Procesor: C2D E6750 3,2 Ghz, cooler: cm gemin II
Vga: His Ati HD3870 854/2450, cooler: accelero S1
HDDs: samsung F1 640GB+ WD 250 GB,
Ram: A-data vitesta extreme edition 4GB cl4 800Mhz
Case: Sharkoon Rebel 9 (Ati casemod)
Tremor
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tremor »

Ahoj, sem naprostej zacatecnik ve stylu RPG a hledam neco podobnyho jako smates z prvniho prispevku. Presne vim co mel namysli. Chtel bych neco s izometrickym pohledem at uz 2D nebo 3D, to je fuk. Neco ve stylu Diabla 2. Ale de me hlavne o peknou grafiku. Peknou nemyslim super efekty ale barevne pohadkove prostredi. Nechci maltit kostlivce v dungeonech :(. Ja se pak moc bojim :-D
Neco kde budu moct sbirat spoustu predmetu, unikatnich zbrani, vylepsovat si je atd... Proste hezky fantasy. A samozrejme s cestinou. Prolez sem uz ledacos ale furt me nic nechytlo :(

Poradi nekdo prosim? :wink:

Edit: muze to bejt i klidne narocnejsi nez Diablo II ale aby me to fachalo i na notesu. GF 8400GS 2,4Ghz C2d. Diky!
Tak jde čas...
386/40Mhz>486/100Mhz>486/133Mhz>AMDK5/150Mhz>AMDK6II/266Mhz>AMDK6II/450Mhz>AMDK6III/500Mhz>
AMDduron750Mhz>AMDDuron933Mhz>AMDDuron1000Mhz>AMDAthlon/1800+>AMDAthlon/2500+
AMD Rulezz
sheriff.wiggum
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sheriff.wiggum »

fable 2 bys nemel vynechat, izometricky rpg icewind dale 2 pokud jsi nehral

//hra uplne spickova, nenapadlo me ze je to jen na xbox, coz muze byt problem :)) sry
Naposledy upravil(a) sheriff.wiggum dne stř 23. pro 2009, 11:53, celkem upraveno 1 x.
barco
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od barco »

Fable 2 je čisto X360 záležitosť, takže na notebooku si asi nezahrá. :roll:

V rýchlosti čo ma napadá, tak: Sacred, Titan Quest, Torchlight (v podstate jeden veľký dungeon, ale zasa splňuje podmienku rozprákvovej štylizácie grafiky).
.
Tremor
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tremor »

Panove, dekuji za napady. Omrk sem vse na Youtube a nejvic me zatim laka Torchlight :D
Takze se do toho du pustit a uvidim, snad me to bude bavit.
Tak jde čas...
386/40Mhz>486/100Mhz>486/133Mhz>AMDK5/150Mhz>AMDK6II/266Mhz>AMDK6II/450Mhz>AMDK6III/500Mhz>
AMDduron750Mhz>AMDDuron933Mhz>AMDDuron1000Mhz>AMDAthlon/1800+>AMDAthlon/2500+
AMD Rulezz
Logue
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Logue »

Nazdar,

Chcem si zahrat nejake kvalitne RPG. Ide mi hlavne o dobry pribeh, charaktery postav a tak. Lebo vecsina hier je dnes trapna a povrchna, nie ? Napr. rozhovory v Mass Effecte sa mi zdali nerealne a povrchne, ale napr Planescape Torment malo nieco do seba. Gothic seria a Risen je ako podla tej istej generickej sablony - myslim zapletka a questy... Stacilo mi raz, prvy Gothic ma bavil, aj Morrowind. Chcem nieco viac :twisted: teda ak nieco take medzi hrami existuje.

Pocul som ze The Witcher je dobre napisany, co vy na to ?

Ak mi chce niekto poradit, tak moze.
Atapi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Atapi »

Mě bavilo Icewind Dale 2, jen je to teda trošku starší...
Obrázek
Weslo
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Weslo »

Witcher je výborný, taktéž pokud si nehrál Baldurs Gate (oba díly+datadisky), tak doporučuju, je to sice starý ale je to hodně dobrý. Dále Neverwinters Nights (oba díly) Dragon Age 1 a datadisk. Tohle by ti měla na cca. 2 roky stačit :D
AMD Ryzen 7 8700F 4100Mhz| XPG Levante X 240 | ASUS TUF GAMING B650M |64GB Corsair DDR5 5000Mhz | Gigabyte Radeon RX7600 16GB OC | 2x Samsung 980PRO 512GB + 2x2TB WDC WD20EZFX | Lian-Li O11 Dynamic Mini | Corsair SF-450 | 32" Dell S3222DGM | Synology DS223j + 2x6TB WD Red RAID1
Paul
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paul »

Jednoznačně Zaklínače oba díly, jsou boží a obzvlášť dvojka je napsána úžasně.
Pak Fallout New Vegas, paráda, Alpha Protocol taky dobrej.
Hodně vtipná a zábavná je Divinity 2 Dragon Knight Saga.

Každopádně primárně bych se vrhnul na oba díly Zaklínače, postupně. Mazej na www.gog.com a kup si je tam.
Ryzen 5800X3D, Gigabyte Aorus X470 Gaming, 2*8GB FlareX@3200, nVidia RTX 3080Ti, 500GB SSD Evo 970, 2TB Crucial MX500, 120GB M4 SSD, 2 * Samsung F1 1TB SATAII, A4-Tech A7, Panasonic ST50 55" Plasma, NEC 24WMGX3 24", Win10 64bit Home, Steam Deck

If you have been voting for politicians who promise to give you goodies at someone else's expense, then you have no right to complain when they take your money and give it to someone else, including themselves.
dexterav
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dexterav »

osobne si myslím že hlavne 1 zaklínač je paráda
takže zaklínač I/II
dragon age
fallouty
Divinity II - Dragon Knight Saga
Intel Ultra 7 265k 5,6/4,9GHz,Apex Z890, 2X24GB 8,73GHz CL40 Corsair, Asus TUF 5090 3.2/34GHz , H2O + Carbide 600Q,SS Noctua Edition, 10TB 850X, Topping D50s + Tilia + T5, StrixPG32UCDP, Fold7, ITX 13700k + 5070Ti + Audinst Hud-Mx2 + THX-M50X
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

A ted si neodpustim post.. :)

Zaklinac - totalni opruz pro konzolove negramoty.. utikej sem, utikej tam.. utikej zpatky sem.. a zase tam.. na kazde lokaci to cloveka automaticky navede kam je treba.. ani manualne promluvit s lidma tady pomalu nejde.. proste katastrofa modernich RPG.. ono to hlavne neni RPG ale akcni hra.. :oops:
Dragon Age - Znam par lidi co hralo.. ja osobni nikdy.. vysledkem bylo ale vzdy to, ze se na to po case vsichni vykaslali.. porad dokola.. a po case proste nuda.. to jsem o tom slysel.. dvojka pro zmenu mela uplne nesmyslnou obtiznost
Fallouty - 1 a 2 nezapomenutelna vec.. jedny z nejlepsich RPG vubec.. 3 docela trapas.. po zjisteni ze herni kampan ma (kdyz to vezmu hodne obecne) 3 dejove questy.. nemam co dodat.. hru jsem si uzil.. jako jo.. proste pro me nutnost si to zahrat ale uz to nechci nikdy videt.. po uzasnem zacatku se dostavi pustina kterou neni duvod objevovat a po chvili bloudeni cca 5h herni kampan, kterou clovek radeji dojede, nez aby se dal placal v te krajine nikoho, kde se nic nedeje.. pro me zklamani roku.. New Vegas je na tom jeste o radny kus hure..
Divinity II - Pokukoval jsem po tom.. nakonec jsem se k tomu nedostal, ale co jsem videl, jde taky asi spise o akcnejsi hru.. rozhodne to ale vypadalo uzasne..

No a ted neco za me..

Two Worlds 2 - RPG jako remen.. uzasne vsechno.. konec trochu uspechany, ale mozna dobre, alespon to nezacalo nudit.. osobne nevim co tehle hre vytknout.. po dlouhe dobe fakt sakra poctive odvedena prace se vsim vsudy.. release data se sice v ruznych castech lisily (EU loni, NA letos), ale reknu to takhle - prozatim nejlepsi hra roku a v zanru RPG jednoznacne nejlepsi hra poslednich nekolika let..

Asi jsem uz starej, ale ja na tyhle vase gamepadovy jednoduchy mlaticky, ktery vyvojari drze nazyvaji RPGckama uz fakt nejak nemam naladu.. :)
Still.Lord
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Still.Lord »

Divinity, TW2 a s Fallouty souhlasím. DA jsem nehrál (to mě narozdíl od Zaklínače děsně nudilo po chvíli). Zaklínač je špička a II díl kvalitu povytáhl ještě výše.
Wuuduu
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wuuduu »

nie si stary, ale si hrac, ktory hral aj normalne hry, nie tieto sucasne konzolove easy mode akozeRPG-cky s peknou grafikou, milion lesklymi efektami a ceckatymi NPC pre potesenie teenagerov.

Zaklinac neni zla hra, ale nie je to RPG. Je to konzolove, behackove, ale dejovo a hraficky pekne urobene akcne RPG. Bavit ta bude, ale je to strasne lahucka hra.

Sice stary, ale vynimocny Baldur's Gate kupis kompletku za 450Kč... a to je RPG, ake vidis raz za 50 rokov.
Ale neverim, ze si BG nehral.

A nikde nevidim spomenuty Drakensang. Poctive RPG, ako zo starej skoly.
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM uubuuW ... EVE Online H00d

MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“