Chladič Scythe Ninja!

Vše co se týká chlazení vzduchem - větráčky, ventilátory, žebrované pasivy, atp.

Moderátor: morke

Odpovědět
Maňo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maňo »

Ma niekto s týmto chladičom aj Scythe SCURK01 Universal Retention Kit. Má s tým niekto skúsenosti? Robí to vyšší prítlak? A na soc. 775 to ide pravdepodobne tak že si na chladič dám montážnu sadu na soc. AM2
http://www.scythe-eu.com/en/products/pc ... n-kit.html
CPU: Intel Corei7-4930K + Noctua NH-D14 SE2011, MB: Asus P9X79 PRO, GPU: EVGA GeForce GTX 1070 Ti SC GAMING, RAM: Corsair Vengeance 4x4GB DDR3 1600 , SSD/HDD: Samsung 950PRO M2-PCI-E 256GB, Seagate BarraCuda - 4TB, WD Caviar Black 640GB, PSU: Enermax REVOLUTION87+ 650W, Sound: Asus Xonar DX, Case: Corsair Carbridge 500R-black,Headphones: Audio-Technica ATH-T500, Mouse: Logitech G400, Keybord: Logitech K520, Wheel: Logitech Driving Force™ GT, BLU-ray: Plextor PX-LB950UE, LCD: 24" BenQ BL2400PTd
DSLR: Nikon D3100+Tamron 18-270mm
tx3rf
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od tx3rf »

moje reseni, imbus srouby a za stovku backplate od primecooleru z TNtrade. Funguje vyborne, teploty sly dolu, ale jde o to jak to utahnes. Musis si s tim hrat. Treba se ti taky muze povidst ze budes mit teploty horsi nez s tema plastovejma blbkama. Ja je odstrihal...
Maňo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maňo »

Ale toto origo riešenie by bolo lepšie nie? len tam nevieš nastaviť prítlak cez skruty a pružiny, ale ten prítlak by mal byť už lepší ako s pôvodným uchytením
CPU: Intel Corei7-4930K + Noctua NH-D14 SE2011, MB: Asus P9X79 PRO, GPU: EVGA GeForce GTX 1070 Ti SC GAMING, RAM: Corsair Vengeance 4x4GB DDR3 1600 , SSD/HDD: Samsung 950PRO M2-PCI-E 256GB, Seagate BarraCuda - 4TB, WD Caviar Black 640GB, PSU: Enermax REVOLUTION87+ 650W, Sound: Asus Xonar DX, Case: Corsair Carbridge 500R-black,Headphones: Audio-Technica ATH-T500, Mouse: Logitech G400, Keybord: Logitech K520, Wheel: Logitech Driving Force™ GT, BLU-ray: Plextor PX-LB950UE, LCD: 24" BenQ BL2400PTd
Maňo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maňo »

Takže kúpil som si ten Scythe SCURK01 Universal Retention a s Ninjou na soc. 775 je to úplne nanič. Namontoval som si to, aj som si kúpil MX-2 a skúsil som to ako sa to bude správať. Na moje prekvapenie keď som procák zaťažil tak teploty jadier my za sekundu vyskočili o 20°C!, tak som ninju dal dole a vôbec na ňom nebola pasta čiže bol úplne vo vzduchu. Aspoň viem že môj procák ide uchladiť aj bez chladiča a to aj v záťaži.
Teraz si môžem kúpiť skrutky a použiť aspoň ten spodný kríž.
P.S: Procák som si predtým vylapoval tak aj to môže byť dôsledok toho ale zas pochybujem žeby som toľko z procáku zbrúsil.
tx3rf
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od tx3rf »

Maňo píše:Takže kúpil som si ten Scythe SCURK01 Universal Retention a s Ninjou na soc. 775 je to úplne nanič. Namontoval som si to, aj som si kúpil MX-2 a skúsil som to ako sa to bude správať. Na moje prekvapenie keď som procák zaťažil tak teploty jadier my za sekundu vyskočili o 20°C!, tak som ninju dal dole a vôbec na ňom nebola pasta čiže bol úplne vo vzduchu. Aspoň viem že môj procák ide uchladiť aj bez chladiča a to aj v záťaži.
Teraz si môžem kúpiť skrutky a použiť aspoň ten spodný kríž.
P.S: Procák som si predtým vylapoval tak aj to môže byť dôsledok toho ale zas pochybujem žeby som toľko z procáku zbrúsil.
fakt jde hodne o to, jak to utahnes. On ten driz co croubujes na dosedaci plochu ninji taky neni moc pevnej takze se rad ohne. Musis to tema sroubama dotahnout tak, aby nebyl moc povolenej, ale aby zaroven nebyl sehlej k desce. Musi to bejt optimalni...
Maňo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maňo »

Neviem čo myslíš, ale montoval som ten úchyt čo sa dáva na soc. 478 iný tam ani nejde a ten pevne priskrutkujem k chladiču. Ohnúť ide ale len kúsok a hneď sa vracia do svojej polohy neviem čo je to za materiál ale je fakt pevný a ak by som ho väčšou silou ohýnal tak by asi praskol ale ohnúť proste nešiel. A skúšal som tam dať tú medenú platničku čo tam je, ale to je už príliš hrubé a ten chladič nasadiť nejde. Proste tento výrobok nie je dobrý na Ninju a soc. 775. Možno na AM2 by to bolo OK.
Maňo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Chladič Scythe Ninja!

Příspěvek od Maňo »

Takto vypadá Ninja rev. B bez spodku:
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Je to riadna fuška to dať dole nikomu neodporúčam údery schytali aj heat-pipe. Mám v pláne vyplniť medzery medzi heat-pipe cínom alebo tekutým kovom a som zvedavý či to niečo spraví s teplotou či ešte zíde dole, len som ho riadne zničil no uvidím a ešte dám namiesto tých plastových úchytov skrutky s pružinami a backplate.

edit: Takže cín sa nekoná aj letovačka je na heat-pipe krátka ako náhle sa tam nejaký cín dostanem hneď to stuhne a potom je to už problém roztaviť znova, vidno heat-pipe naozaj funguje a dokáže riadne rýchlo odoberať teplo a ten tekutý kov tak to nedám pochybujem že to vedie teplo nejak extra dobre.

Teraz som aspoň zistil že Ninja nieje bohvie čo do kvality spracovania. O spodný diel je na 100% plochy prichytená len jedna heat-pipe zvyšné dve len z časti a tie ďalšie 3 čo sú pod nimi alebo nad nimi záleží kto sa nato ako pozerá, sú len do počtu aj keď sú nejakým lepidlom prilepené o tie 3. No ja by som si už Ninju nekúpil a to platí aj o Ninje 2, tá to má tiež tak sproste riešené. :(
kupco
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kupco »

Je mozne aby som s tymto chladicom mal na stock E6600 v idle teploty 40-45C a v zatazi okolo 65C? Teploty meriam prostrednictvom TAT od Intelu - zataz 100% zataz na obe jadra v TAT. Rovnake, resp. podobne teploty dosahujem aj so stock Intelackym chladicom... :(
Ninju som skusal niekolkokrat presadit, zmenit mnozstvo pasty a podobne, ale bez vysledku - bohuzial mam pocit, ze zle dosada na cpu - slaby pritlak. Mate s tym niekto nejake skusenosti?
Nemam problem investovat 800-1,000 Kc do ineho chladica (asi s backplate a srubkami, aby som mal istotu, ze dobre dosada na cpu), ale nechcem tieto peniaze vyhadzovat z okna, ak by to nepomohlo....
Dik za akekolvek rady.
CPU: Intel Core i7-13700K, CPU cooler: Noctua NH-D15S chromax.black, GPU: GAINWARD GeForce RTX 4090 Phantom 24GB, MB: ASUS ROG STRIX Z790-E GAMING WIFI, RAM: Kingston FURY 32GB KIT DDR5 6400MHz CL32, SSD: Crucial P5 Plus 2TB, CASE: Fractal Design Torrent Compact White TG Clear, PSU: ASUS ROG STRIX 1000W GOLD, LCD: ASUS 27" PG279Q, KB: Corsair K70 Cherry Brown, MOUSE: Logitech G502 Proteus Spectrum, NTB: ASUS Zephyrus G14 (RTX2060),
tx3rf
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od tx3rf »

Ano, je to úplně normální, měl sem tu samou kombinaci cpu a chladiče, sežeň si backplate a nějaký šroubky k chladiči, to pomáhá, ale né o moc :-)
kupco
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kupco »

Sa mi nechce verit, ze take teploty su normalne... Ako moze mat Ninja rovnake teploty ako stock chladic? Videl som ludi, co s E6600 a Ninjou mali v zatazi teploty max 45-50C... Takto je nemozne skusit CPU taktovat, sa upecie akonahle mu trochu zvysim napatie.
CPU: Intel Core i7-13700K, CPU cooler: Noctua NH-D15S chromax.black, GPU: GAINWARD GeForce RTX 4090 Phantom 24GB, MB: ASUS ROG STRIX Z790-E GAMING WIFI, RAM: Kingston FURY 32GB KIT DDR5 6400MHz CL32, SSD: Crucial P5 Plus 2TB, CASE: Fractal Design Torrent Compact White TG Clear, PSU: ASUS ROG STRIX 1000W GOLD, LCD: ASUS 27" PG279Q, KB: Corsair K70 Cherry Brown, MOUSE: Logitech G502 Proteus Spectrum, NTB: ASUS Zephyrus G14 (RTX2060),
Caderom
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Caderom »

Ninja je kus od kusu jiný, v tvém případě máš ještě štěstí, v mém nechladil vůbec, po pár sekundách v Orthosu jsem měl na E6600 default přes 80°C. (Původní instalaci provedli v CZC, pak jsem to přeinstalovával bezvýsledně několikrát já)
yNo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yNo »

Zdravim chcel by som Ninju rev. B alebo Ninja 2 este neviem ktora ma lepsie vysledky neviete proadit?:)
A ze ci by mi uchladila Q9300 (2,5GHz) keby som taktoval na 3,5GHz pasivne:) popr.aktivne..Alebo viete o niecom lepsom?:) Dosku mam GB P35 DS3R a case siroku 21CM
Nothin´
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

to seš tak retardovanej že se musíš ptát po pátý na to samý?
1) téma Scyte Ninja- který z nich, COŽ JE PŘESNĚ TO CO SE PTÁŠ TEĎ, ODPOVĚĎ TAM ALE UŽ MÁŠ! http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?f=88&t=127503
2) dvě zamčený témata kde jsem tě odkázali na FAQ: http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?f=88&t=128072
http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?f=88&t=128849
3) ve FAQ threadu se ptáš už podruhý, přitom ti bylo už alespoň dvakrát odpovězeno

to se nedokážeš rozhodnout co chceš nebo nám tu pořád musíš cpát že máš Q9300, nebo co?
yNo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yNo »

Pardon ale neumim se rozhodnout, protoze vzdy mi rekne neco jinyho no...
Nothin´
Sheppix
Začátečník
Začátečník

Re:

Příspěvek od Sheppix »

Bikermotyl píše:nie, kompatibilitu zo socketom AM2 pridáva verzia B
Plus v názve je práve pridaný ventilátor
len čisto pasív s označením Ninja SCNJ-1000 a balený v zelenej krabici sa prestal vyrábať už dávno a plne ho nahradila Plus verzia, takže zohnať ho možno už naozaj len z druhej ruky
Teďko mám socket 939 a Ninja SCNJ-1000, a budu si kupovat AM2, ale u tohodle chladiče se uvádí, že není pro socket AM2. Tak bych se chtěl zeptat, jestli stačí sehnat jen sponu pro AM2, a nebo to vůbec nejde, nechce se mi totiž kvůli tomu kupovat jinej chladič. Díky za rady.
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Re:

Příspěvek od Highlander »

Sheppy píše:
Bikermotyl píše:nie, kompatibilitu zo socketom AM2 pridáva verzia B
Plus v názve je práve pridaný ventilátor
len čisto pasív s označením Ninja SCNJ-1000 a balený v zelenej krabici sa prestal vyrábať už dávno a plne ho nahradila Plus verzia, takže zohnať ho možno už naozaj len z druhej ruky
Teďko mám socket 939 a Ninja SCNJ-1000, a budu si kupovat AM2, ale u tohodle chladiče se uvádí, že není pro socket AM2. Tak bych se chtěl zeptat, jestli stačí sehnat jen sponu pro AM2, a nebo to vůbec nejde, nechce se mi totiž kvůli tomu kupovat jinej chladič. Díky za rady.
Já si myslím, že to na AM2 dostaneš... sice to nebude uplně ideální, ale mělo by to tam jít stejně jako na 939...

Musíš zkusit;-)
Sheppix
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Sheppix »

Díky a ještě jeden dotaz, AM2 a AM2+ jsou stejný? V kompatibilitě mezi nima rozdíl není ne? Myslím tím že to co jde do AM2 tak jde i do + ne?
kul1k
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od kul1k »

Sheppy píše:Díky a ještě jeden dotaz, AM2 a AM2+ jsou stejný? V kompatibilitě mezi nima rozdíl není ne? Myslím tím že to co jde do AM2 tak jde i do + ne?
fyzicky jsou stejny, jedinym cim se lisej by mela byt maximalni propustnost sbernice
NB:Acer Aspire V3 571G
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Tak jsem po trech letech sundal chladic Scythe Ninja(puvodni verze o ktere je tohle tema), ocistil, znovu namazal, pridal druhy ventilator na 1200ot Revoltec, prvni je zepredu Ninjy a teploty v zalezi jsou o 8-12°C nizsi :-D

Q6600 G0

Nastaveni v Biosu vcore 1,4V a 9x378 tj 3,4Ghz

Asi realna voltaz(vsechny sw ji merej podobne) CPU-Z 1.264-1.280V Nekdy zase 1.296-1.312V, zalezi od testu, tak nevim cemu verit. Asi deska neni uplne OC friendly na drzeni voltaze.

Kazdopadne teplota nejteplejsich jader v Core tempu neprelezla 85°C, predtim to bylo i 92°C pri stejne frekvenci i voltazi.
Snizily se teploty i v defaultu v zatezi cca o 10°C.

Testoval jsem v programu Prime na nejvyssi zatizeni cpu a LinX

Tak jsem se rozhodl ze si jeste Ninju chvili necham a novy chladic poridim az s novym HW :-)

BTW:

Netusim kolik W odpadniho tepla dava do Ninjy pretoceny cpu Q6600, ale nad 1,4V uz Ninja CPU v zatezi neuchladi.
V CPU-Z mi to rika treba jen 1,3V. Kdyz jsem nastavil 1,5V v BIOSU, tak ve win pri zatezi 1,42V atd...
Ale v zatezi asi behem 10 sekund byla teplota jader pres 90°C.
Tak jsem shodil vcore v Biosu radsi na 1,4V a jedu na 3,2Ghz... a zatez nepresahne 82°C.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
Odpovědět

Zpět na „Vzduch“