Antiviraky

Problematika virů a antivirů, zabezpečení PC - firewall, spyware, atd.
Odpovědět
hook
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hook »

ja psal z vlastni zkusenosti ;) fakt si nemyslim, ze nod je dokonalej.......
MB: Asus P5WD2 CPU: Intel Pentium D 920 2.8GHz@3976MHz RAM: Corsair DDR II 667@757MHz 2048MB VGA: Leadtek 7900GT HDD: WD2500KS 250 GB, 16 MB Mon.:Samsung SyncMaster 19´ DVD: LG GSA-5160D Myš: Logitech MX510 Keyboard: Chicony šmejd Repro: Genius HT 5.1 Gamepad: Genius MaxFire G08
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

hook píše:ja psal z vlastni zkusenosti
Já taky :)
Lemra
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Lemra »

Luk píše:Zkouším,ani jsem nic tady odtud z ,,odchovu,, virů nestahoval a jen klikl a už byly v pc.
Jde o rar archív, takže "jen kliknout" nejde - buď jsi archív stáhl, nebo rovnou rozbalil. V každým případě dokud některej z infikovanejch souborů nerozbalíš a nespustíš, existuje "v pc" jen jako neškodnej binární (zpravidla) soubor. V každým případě to vypadá, že Ti aspoň funguje rezidentní štít.
Luk píše: Windows mě fungujou,ale nemám je po těch zkouškách smazat?
...
Co mě na toto odpovíš?Mám dát raději bolestivě format a vše znovu nainstalovat ať jsou windows,ovladače a vše v pořádkua nic nechybí?
Netuším, co jsi všechno prováděl, a nejsem Sibylla. Ale nemyslím, že by cokoliv z výše uvedeného bylo potřeba.
Luk píše: A na původní otázku mě odpověz prosím Lemro... :oops:
Který antivir:
1.nejlepší bez ohlednu na cenu pro moje computery
2.nejlepší za málo korunek pro moje computery.

Díkys :oops: :)
Tady nelze odpovědět, otázka postrádá smysl. Můžu doporučit KAV v obou případech, protože mě vyhovuje, funguje cca tak, jak si představuji, že by měl antivir fungovat a není drahej. Ale netuším, co znamená "moje computery" - pokud např. jedeš na MacOS, nemám s AV produkty na téhle platformě žádné zkušenosti.
Luk
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Test dopadl docela drsně pro mě snad mě to vše přežilo

Příspěvek od Luk »

Ahoj Lemro,Shit a statní pc nadšenci.
Tak těmy computery myslým:
1stol pc: Athlon XP,Nforce2 atd
2stol pc: Pentium II 400,128Mb ram
3pc,notebook: Toshiba,PIIImobile 1,2GHz,512Mb Ram
Tím chci aby to na všech běželo svižně a moc nezpomalovalo pc.
Užívám Windows XP prof SP2.
Neškodné že jsou :-D ? Já jsem jen klikl na 3archiivy ani jsem je neotevíral ani nestahoval a Avast se mohl zbáznit.
Po té i zkoušené NOD32 a KAV5pro kteří našly infikované soubory na disku 18náct.Pc běželo dál. :sad: NOD32 pracoval rychleji mnohem rychleji než KAV5pro a zatěžoval méně pc jak když běžel na ,,pozadí,, tak i při skenování hardisku kde se u KAV5 skoro nedalo nic jiného dělat než nechat běžet KAV5,zatímco u NODU32 se dalo s minimálním spomalením dělat i něco jiného.Našly oba 18infikovaných souborů až na to že KAV5 je dokázal ,,vydezinfikovat,, a část vymazat, dal jsem na jeho kombo doporučení tedy část smazat a část dezinfikovat a vše bylo ok a NOD32 je našel také všechny ale všechny nevyléčil ani nevymyzal nechal tam 2soubory beze změny že s nimy nic neudělá.
Oba měly aktuální databázi.
NOD32 CZ verze,KAV5Pro ENG vše TRIAL z webu výrobců.
Pak potom jsem ještě archiv rozbalil ale v té složce co se mě ukázely špoustěče-viry jsem je nespouštěl.
Kdybych je spustil co by se stalo?
Klikl jsem tu na webu ve viráriu na Viry pod Windows,Trojské koně,makroviry toť snad vše.no a pak ale až ke konci jsem ty rary stáhla rozbalil ale nespustil-alespoń o tom nevim.
Je ne někde český web kde se zabývají viry,jsou tam vysvětleny co kteří dělají,co mohou způsobit,kde se uloží.kde na hdd,v oper.pamět nebo mohou se nahrát do biosu?Jak se s nimy tváří pc a tak?Docela by mě to zajímalo a možná se mě to i šiklo.Jinak ještě musím zdůraznit že Avast 4.6Home není tak špátný jak se tu referuje snažil se a většinu toho zablokoval na webu a furt řval.Pak jse jej vypl a šly na věc NOD32 a KAV5pro.Jinak menu a celkový vzhled NODu32 dost slabý Kasperský je hezčí a i snad přehlednější ale ty nároky na hw mě zklamaly nemluvě když skenuje pc.Je ale pravdou že poprvé ho skenuje bolestivě pomalu celý disk ale podruhé už je to o dost rychlejší ale i pak je o něco pomalejší než NOD32 ale už to ujde.Tak jsem si moc nepomohl,protože KAV5 by mě na PII běžel chabě a na PIII mobile by to taky nebyl taková sláva.jedině onen Athlon XP tam by to bylo svižný jak antivir tak isystém. :? :? nemluvě že jsem slyšel že některé antiviry si moc nerozumí s hw notebooků hlavně jejich chipsety pak ta kompatibilita a bezproblémový běh moc na to pc není tak i to by mě zajímalo.Nu nic dnes jsem kaput i mé Windows.nakonec jsem dal format a jedu na čisto i když tamty držely stejně mě něco blblo a teď už to neblbo takže se format a new install jakžatkš hodil.Díky bože za zálohy driverů a sw na dvdv a cd mediích :-D Jedině by se mě mohl virus držet v ramce a v biosu-někde jsem to slyšel nevím co je na tom pravdy do biosu by se snad musel flashnout ne a do ramky by se dostat mohl ale po resetu nebo vypnutí by zmizel protože ramka nemá mag.záznam ale elektrický a pak by byla bez štávy takže výmaz všeho co v ní je,ne???????? No nevím. :? :(
Top notebook: Toshiba,Dell,IBM!!!!!!!!!!!!
Luk
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Luk »

Dodám jen že text je to hrozný,ukamenujte mě za to zasloužím si to za ten text i test.Jinak dle této zkušenosti si myslým že Avast stačí pokuď člověk leze na oficiální weby nemluvě o webech kontrolavaných kde určitě nic není.Ale halvně jakékoly oficiální weby v poho.Ale všelijaké P-stránky nebo s cracky a crack full sw- tam už by obstál Avast web od webu.Neměl jsem žádný virus do dneška i NOD32 a KAV5 nic nenašly jo při testu to už bylo jiné kafe.
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Luk píše:Ale všelijaké P-stránky nebo s cracky a crack full sw- tam už by obstál Avast
Nesouhlasím, ale to je jedno... :oops: (třeba Avast a planý poplachy :sad: .....trojani :sad: .... - stačí hledat..) :wink: .. atd..
Luk
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Luk »

Ahoj.Shit s tím Avastem jsem jen chtěl naznačit že pokuď člověk nemá peníze a nebo chce solidní ochranu a užívá alespoň Win firewall,tak pokuď leze na oiciální weby které jsou udržované kontrolované atd tak nic nechytne a i kdyby Avast to chytí.
Pokud by lezl na pofiderní weby typu-P,nebo s plnýmy hry,cracky,mp3 atd tak tam už je riziko znatelně vyšší a tam už by Avast obstál ale jen web od webu.Tedy někde by se udržel někde by se stejně virus dostal do pc.Toť můj názor.Jinak je pravdou že Kav5 a Kav5pro jsou užasné antiviry a řekl bych že co jsem psal výše-najde vše a se vším něco provede narozdíl od NODu32 který mě se dvěmy soubory nechtěl nic udělat až po delší době přemlouvání je dal do karantény.zatímco KAV5Pro mě doporučil akci-část smazat část ,,vydezinfikovat,, označil jsem vše a dal na jeho doporučení a pc bylo dokonale čisté bez jediného problému.Jinak oba našly všechny stejné soubory a NOD32 se všemy něco provedl s 16cti pouze 2nechtěl pak je ale uložil do kar.
Jinak jak jsem psal ač je KAV5 užasný, velmy mě zatěžoval pc hlavně při skenu disku a ač se mě menu a provední líbilo více jak u NODu32,tak svýmy hw nároky a pomalostí-i když tu bych ještě přežil tu pomalos skenu disku,tak jsem nakonec včera koupil NOD32.
Ale musím říci že KAV5 i PRO jsou skvělé AV a mít menší nároky hned bych jej koupil.Bohužel.Jinak skvělý antivir.
Avast -nevím,planý poplachy,ale je to možné mě to nikdy neudělal to co hlásil on mě pak potvrdil i KAv5Pro nebo NOD32.Jinak nikdy neřval když nic nebylo.Tak nevím.
Naposledy upravil(a) Luk dne čtv 31. bře 2005, 10:30, celkem upraveno 2 x.
Luk
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Luk »

PS:může se vir udržet v ramce,nebo se nahrát do biosu?
Jsou někde stránky kde je vysvětlo spoustu věcí o virech,pokud ano a jsou v cz-dejte mě tip :oops: :) .Díkys moocc
DareDevil
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od DareDevil »

Luk píše:PS:může se vir udržet v ramce,nebo se nahrát do biosu?
Jsou někde stránky kde je vysvětlo spoustu věcí o virech,pokud ano a jsou v cz-dejte mě tip :oops: :) .Díkys moocc
V ramkách zůstat může ale po vypnutí pc by se to mělo vymazat, do biosu se mylim vir dostat nemůže...
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

DareDevil píše:do biosu se mylim vir dostat nemůže...
A co třeba "Černobyl" a jeho mutace, worm "Magister" , trojan "FlashKiller" atd.... - ... a deska defakto kaput (nebo přehrát chrousta...) :oops:
Taky je mám ve svým skromným viráriu :roll: @ KAV :inlove: :worship:
Luk
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Luk »

A jak se dá zjistit,rozpoznat že je v biosu nebo v ramce?
Teď jak říkám užívám NOD32 novou verzi s aktuální vir.databází.
Kontroluje pokuď vím op.pamě´t a pak např: hardisky.
Teď už přesně nevím,ale jelikož se mě tam dostaly viry těmy testy,nakonec jsme nechal systém běžëta,ale pak pro jistotu když jsem zjistil že mám vše důležitější zálohované,dal jsem format disku.Pak nainstaloval KAV5pro trial verzi která mě projela tuším že Ram a hardisk no a pak trial verzi NODa32 oba nic nenašly,nebo o tom už nevím...
Pak jsem přemýšlel který koupím a jelikož KAV5 mě zatěžoval dosti pc i sken disku byl pomalá-i když to bych vážně řežil tu pomalost při skenu disku,tak jsem koupil full oficiálně NOD32.
Jaka dám v NODu32 komplet kontrolu RAM,např.paměti kde je nahrán bios-to nejde to je blbost,že?
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Luk píše:A jak se dá zjistit,rozpoznat že je v biosu nebo v ramce?
V BIOSu samozřejmě není, myslel jsem to tak, že některý mrchy přepíšou BIOS na samý "0" - a to je defakto pro hodně lidí konečná...... AV RAM samozřejmě testujou.... Do ramek se nasává syfl při startu systému, nejčastěji z registrů ze sekce run.... Ale jsou i boot. viry, kde pouze formát nepomůže....
DareDevil
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od DareDevil »

Shit píše:V BIOSu samozřejmě není
Sem to řikal :D
Ale z ramek se vir při vypnutí kompu smaže,ne?!Pak se tam ale může při startu zase nahrát.Takhle se normálně přenášej viry z programu do programu-zůstane v ramkách a při spuštění další aplikace se do ní integruje a tak pořád dokola...
DELL XPS 1530 - 15.4" 1680x1050, 2.5 GHz, 4 GB RAM, nVidia M8600 GT, HDD 320GB 5400 rpm, Win7 Professional
Luk
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Luk »

Aha,to je zajímavé.Tak tedy vira tam nemám,tvrdí to nejaktuálnější Nod32.
A mám ten dojem že před ním nic nehlsil ani KAv5Pro trial.
TotalTrum
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TotalTrum »

Avg 7 je podle me uplnej shit, driv kdyz jsem chytil podle avg 7 ,2-3 trojany, pak prisel bracha, nahral mi NOD32(jen pucil) a ten jich nasel 15-17, tak jako to AVG 7 nic moc, ted se porad rozhoduju jakej antvivir free si mam poridit, de mi hlavne o to kterej antivir tich viru najde nejvic(nejlepe vsechny).
Tak avast home nebo norton antivirus 2003 nebo kaspersky antivirus ?
poradte pls, protoze ted sem chyt 1 trojana podle avg 7 ale podle jinyho jich tam muze nejt treba 5
Procesor: AMD Athlon 2000 XP +, Pamět: 512 MB ram DDR, Harddisk: 80gb seagate, Grafická karta: Geforce FX 5500 128 MB (nvidia) ovladače 56.72 WHQL, Základní deska: Kudoz KT/600. Win Xp proff. SP 2, +navíc Back-UPS CS 350
DareDevil
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od DareDevil »

To se tady už řešilo, některe AV najde 5 některej 10 to je relativní a podle toho se pořádně nedá soudit kterej AV je lepší a kterej ne, už se řešilo v jinym threadu že nej free AV je Avast Home...
DELL XPS 1530 - 15.4" 1680x1050, 2.5 GHz, 4 GB RAM, nVidia M8600 GT, HDD 320GB 5400 rpm, Win7 Professional
Skeeter
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Skeeter »

ja pouzivam NIS2005 a jsem jakz takz spokojenej,az na to ze si vzdycky jednou za cas vyhodi nejakou chybu a musim reinstal....Jinak uvital bych kdyby mi nekdo poradil nejakej free AV na winXP 64bit.Predem diky
CPU:Athlon64 3800+ -Venice- ,MB:EPoX 9NPA+,VGA:ATI Sapphire X700,RAM:4x 512Mb DDR400 A-Data,HDD:Maxtor 80Gb,200Gb + WD RE2 500gb
Slezman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Slezman »

Pouzivam NOD32 trial, vcera mi skocila lhůta, stahl jsem novej a jedu dál, takže asi tak, dokad to pujde, budu to takhle delat, ušetřil jsem 1800.
Doma: i5-10600K, 32GB RAM, RTX 3060 Ti ********* Chalupa: i7 920, 24GB RAM, RTX 3060 ********* Děti: Q6600, 8 GB RAM, GTX 1050Ti
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Slezman píše:Pouzivam NOD32 trial, vcera mi skocila lhůta, stahl jsem novej a jedu dál, takže asi tak, dokad to pujde, budu to takhle delat, ušetřil jsem 1800.
Zcela legální tento postup asi není... ale pokud to Eset mlčky toleruje....
Recon
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Recon »

Já mám verzi 2,5 beta a ta je zkušební, myslel jsem že je to trial ale mám ji už dlouho, aktualizace jedou a všechny rezidentní moduly taktéž. Asi je zdarma nejak jsem potom nepátral :-D
Odpovědět

Zpět na „Viry, antiviry a bezpečnost“