Výběr case

Cokoli okolo skříní, jejich výběru, doporučení a problémů. Úpravy se řeší v sekci Casemodding.

Moderátor: L4mka

Odpovědět
melandr
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od melandr »

Chang píše:Zdarec , potřebuji vědět jaky máte názor na tuhle middle case: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=48614
Díky :)
zdar dneska konecne dorazila a rovnou jsem do ni montoval pc. Prvni dojmy nic moc. Z vnejsku dobry ale spodni plechy jsou hrozne mekky bocnice je taky jak papir. Dily moc dobre nepasujou. System na tahani kabelu je sice hezkej ale celej jsem ho musel vyndat nez jsem dokazal nandat desku.

Mozntaz desky s noctuou peknej porod.
Vypada to ze kabely by se dali vest i za deskou diry tam na to jsou ale to nevim co bych musel mit za zdroj aby to tam dosahlo to reseni zdroje neni nejstastnejsi.

Po poskladani ale jinak celkem pohoda dostal jsem i plnou bocnici a vetracky nejsou uplne nejhorsi i kdyz tam pujdou za chvilku jiny ...

V dane cenove kategorii bych asi zase koupil tuhle. Mimochodem na JSComputer ji maji o 400 levnejs a jeste mi tam prihodili druhou bocnici zdarma
gonsa
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od gonsa »

No co se tyce vyberu CASE tak fakt nevim, ono moc recenzi neexistuje...
Mam pocit ze ten Antec ma jen dve mista na HDD (podle recenze na svetHW - coz je o nicem)..
Porad se hleda CASE okolo 4.000 z hliniku,tichy,aby se do neho co nejmene prasilo...
Fakt jsem z toho zoufaly...Clovek muze mit vybrane komponenty ale tak se na ne max.muze divat kdyz nevi do ceho je dat.. :(
owoce
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od owoce »

GONSA : Stacker 830 , to je hlinikovy luxus, popr. levnejsi 831 bez 4 fanu na boku, jinak to samé, luxusní skříň kolem 5200 kč pokud nakupuješ bez dph, imho si vyplatí tu tisicovku připlatit, proti armor swa8000 nebo co to znamy ma je to taky veliky rozdil, proste to neni tenky plech
Apple MacBook Pro Unibody | 2.4 GHz (@2.7 GHz Windows 7) | NViDIA 9400M/9600GT | 4 GB RAM | MyBook 750GB | Apple Numeric Keyboard | Apple Magic Mouse | Razer Copperhead | Razer ExactMat |vDell 2408WFP | Genius 5.1 ve dřevě
Apple iPhone 3G 8GB | Koss Porta/Pro
gonsa
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od gonsa »

Me osobnese libi Gigabyte 3D Aurora 570.Nekde ctu na tuto case super nazory,nekde si na ni stezujou...nevim...Me se osobne libi,ze je v ni hodne mista..Mel jsem Thermaltke Tsunami Dream a tam zrovna moc mista nebylo..
CASE a MB pro Intel mi delaji nejvetsi starosti,jinak vse ostatni uz mam vytipovane...
Holda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Holda »

Antec Solo nebo Antec P182
.
gonsa
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od gonsa »

Takze myslis,ze ten Antec je lepsi nez Gigabyte ??
faugusztin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od faugusztin »

gonsa píše:Takze myslis,ze ten Antec je lepsi nez Gigabyte ??
Antec je uplne ina kategoria ako akykolvek Gigabyte alebo Coolermaster.
Kym Aurora patri k extravagantnejsim skrinkam, tak skrinky Antec su skor decentne. Ja osobne by som bral vzdy Antec, pre brata som ale napr. v ramci setrenia kupil Coolermaster 534 (co je vlastne to iste ako Gigabyte Poseidon), nakolko Antec NSK4000 nebol dostupny :-(.

Antec Solo ma vyhodu i co sa tyka systemu instalacie diskov a mechanik, to je uplna parada. Nepacil sa mi dodany zadny 12cm 3-speed ventilator (trochu hlucny imho) a to, ze dopredu ako intake mozes dat iba 9,2cm ventilatory (ale zato 2, takze mozu ist na nizsej rychlosti). Pri pouziti tower chladica ako napr. Ninja musis tiez brat do uvahy, ze vymena zdroja = odmontovanie chladica procesora.
owoce
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od owoce »

u antecu se ne zrovna dobre chladi prave disky! a celkem prenasi vibrace disku,i kdyz instalace je hracka,ja doporucuju new stackera,je to luxus,otoceni desky alias btx,vysunuti tray na instalaci mb..pokud ty penizky navic prisetris,je to super volba,mista je tam VICE nez v antecu,jinak ta aurora je taky super
Apple MacBook Pro Unibody | 2.4 GHz (@2.7 GHz Windows 7) | NViDIA 9400M/9600GT | 4 GB RAM | MyBook 750GB | Apple Numeric Keyboard | Apple Magic Mouse | Razer Copperhead | Razer ExactMat |vDell 2408WFP | Genius 5.1 ve dřevě
Apple iPhone 3G 8GB | Koss Porta/Pro
faugusztin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od faugusztin »

owoce píše:u antecu se ne zrovna dobre chladi prave disky! a celkem prenasi vibrace disku,i kdyz instalace je hracka,ja doporucuju new stackera,je to luxus,otoceni desky alias btx,vysunuti tray na instalaci mb..pokud ty penizky navic prisetris,je to super volba,mista je tam VICE nez v antecu,jinak ta aurora je taky super
Preto treba dat dopredu ventilator. 40 stupnov pri pouziti jedneho 9,2cm ventilatora u WD5000YS neratam ako vysoku teplotu.

Vibracie disku ? A ty si pozeral aky Antec ? Pri zaveseni diskov na tie pruzky nemas ziadnu moznost prenosu vibracii, a v pripade instalacie na tu podlozku na kolajnickach, tak tam mas zase silikonove antivibracne podlozky. Vibracie sa samozrejme trochu prenasaju (ako u vsetkych priskrutkovanych diskov s badatelnymi vibraciami), ale u mna to bolo problemove iba so Seagate, ktory ale vibroval tak, ze mi vibroval dokonca i ked som ho po nainstalovani v skrinke drzal rukou.

Edit: A co sa tyka designu Stackera 830 - niekomu sa moze pacit, podla mna je to ale vizualne uplne nechutna skrinka.
Holda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Holda »

nemuzes preci porovnavat Antec a Coolermaster, to je nemozny, jak uz bylo receno, Antec je z jiny dimenze, design na urovni, zadna extravagance, presto dokonale optimalizovany thermaldesign od lidi z SPCR. Coolermaster se vydal cestou designu asi atraktivniho pro teenagery honosici se tim na lankach. To me ale uz nebere 8)
Ohledne vibraci se musim smat, videl si ho nekdy v akci? System uchyni disku + trojvrstene bocnice opravdu vibracim udelali za dost. Hrejici disky :roll: Dokud na nich neni 50°C jsem v klidu. U Sola nemuze s timhle byt problem a u P-182 pri pouziti fanu do stredu dolni komory taky ne
.
gonsa
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od gonsa »

Tak nakonec jsem si teda objednal cerny Antec P182,takze doufam ze nebudu zklamany a ze skrin bude stat za to.Akorat mi trochu vadi ze pres ten vrchni ventilator na kejsu se mi bude do kompu nejspise prasit.A taky nemam zkusenosti s tim ze budu mit zdroj ve skrini dole,bude blize zemi a tudiz opet mozno vice prachu...
Holda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Holda »

vsak tam jsou filtry. Muzes mi po SZ napsat kde si ho bral?
.
Tomy
Nováček
Nováček

Příspěvek od Tomy »

Prosim o pomoc pri vybere case do 5000,- Sk (cca 4000,- Kč). Antec P182 nie z toho dôvodu, pretože je momentálne nedostupný. Čo trebárs Antec P180 alebo Thermaltake Armor Junior? Zmesti sa tam vôbec 8800GT + nejake pridavne chladice napr. GeminII? Dik za radu.
Holda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Holda »

TT Armor Jr mam ted vedle sebe a v nem mam GeminII, vse bez problemu. Co bys od ty skrine chtel?
.
Tomy
Nováček
Nováček

Příspěvek od Tomy »

Holda píše:TT Armor Jr mam ted vedle sebe a v nem mam GeminII, vse bez problemu. Co bys od ty skrine chtel?
Chcel by som dobre chladenie, ticho, priestor a usporiadanie vnutra. Je na nu dost dobra recenzia tu http://www.pctuning.cz/index.php?option ... mitstart=2
gonsa
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od gonsa »

Tak mam doma ten Antec P182 a vypada moc hezky,opravdu decentni...Zatim jelioz jeste nemam poskladany PC sem si ho tak prohlizel a uz red vim co mi bude vadit...Kazdopadne ten vrchni otvor na ventilator...Nechc videt kolik prachu se dostane dovnitr...Nevite jestli treba neexistuje nejaky originalni kryt od Antecu ze by to clovek strcil jen do tech der,ktere jsou tam pripraveny pro to sito nebo co to je...a aby se tam nemel jak dostat prach (popr. tekutina) ??Ocekaval bych ze za ty penize mi da firma na vyber, bud z vetrakem a nebo bez vetraku s nejakou krytkou ci materialem abych to "zalepil"....A dale jak jsou ty zaslepky misto kterych se davaji pridavne karty, ze jsou z dirkama a nejsou tedy plne...(vim da se to dokoupit,je to otazka par korun ale prece jenom chtel jsem case s minimalni moznosti dostani se prachu dovnitr....)Asi zadny takovy neexistuje...
Tomy
Nováček
Nováček

Příspěvek od Tomy »

Neviem sa rozhodnut pre skrinku. Citam rozne recenzie a som z toho trochu mimo. Povodne som chcel nieco okolo dvoch tisic Sk ale potom som si povedal ze dam kludne aj do 5000,- za kvalitny case. Ked ale citam recenzie tak som z toho znechuteny. Ocakaval by som ze takato skrinka bude skoro dokonala a namiesto toho sa dozviem ze napr. vetraky hucia a treba ich menit (priklad TT Tsunami). Tak by mala mat aspon bocnice kt. nevibruju ale tak to nie je (priklad TT Armor jr. Black). Ina case v tejto cene ma zablokovany prisun vzduch spredu alebo nema prachovy filter. Tak naco ku.va tie casy stoja tak vela ked je tam vsetko na ho.no. Neoplati sa radsej kupit "obycajnu" skrinku, a dokupit dva super vetraky trebars kazdy za 1000,-, kt. nebudu hucat ani pri max. otackach? Ved vnutri su aj tak konstruovane vsetky rovnako a na dizajn sa mozem ...
gonsa
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od gonsa »

Situace s Casema me s.re tak jak tebe, opravdu clovek pri vyberu Case prijde o nervy a Case neni zrovna caxsto recenzovanym zbozim...
Holda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Holda »

chce to koukat po renomovanych vyrobcich jako Chieftec, Antec, Lian-Li, Silverstone a pod.
Pravdou je, ze cena uz prizniva nebyva, Tohle resi par modelu od TT, ale neni to buhvi jaka kvalita
.
Mirkana
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Mirkana »

Já jsem pořídil toto a jsem velmi spokojenej

Thermaltake Armor VA8004BWS Extreme
MB: GIGABYTE B550 AORUS ELITE V2,CPU: Ryzen 7 5700x, GPU: Palit RTX 4070ti 12GB, Ram: Corsair 32GB KIT DDR4 3600MHz CL 18 RGB, SSD:Kingston NV2 500GB, SSD 2TB,HDD 4TB, SSD 500G Zdroj: Corsair 850W
Odpovědět

Zpět na „Počítačové skříně“