ASUS A6T-AMD Turion™ 64 X2

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Odpovědět
mrlicker
Nováček
Nováček

Příspěvek od mrlicker »

a co teda ten chipset?, :-D
IntEx
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od IntEx »

mrlicker píše:a co teda ten chipset?, :-D
Stek zavistivych do vetru :roll:
fanatic1
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fanatic1 »

Zdravim, tiez ma tento NB zaujal a asi tak za dva tyzdne by som si ho chcel kupit. Cital som ze jeden majitel nebol spokojny s DVD mechanikou. Tak by som sa chcel opytat ake mate s nou skusenosti. Zaujima ma najme kvalita vypalenych DVD pri rychlosti zapisu 4x a taktiez schopnost citania poskodenych medii. Dakujem.
A este pre istotu ci sa jedna o tento model: ASUS A6T-AP017

Kód: Vybrat vše

http://www.alza.sk/notebook-asus-a6t-ap017-d64937.htm
Naposledy upravil(a) fanatic1 dne pon 28. srp 2006, 16:39, celkem upraveno 2 x.
fanatic1
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fanatic1 »

mrlicker píše:a co teda ten chipset?, :-D
Pokial ja viem tak tam je Čipová sada nVIDIA GeForce Go6100 + nVIDIA nForce Go 430 a to by nemal byt ziadny problem, praveze si myslim ze je to dobry chipset.
mrlicker
Nováček
Nováček

Příspěvek od mrlicker »

tak to jste me uklidnili s tim chipsetem :roll:
Budulman
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Budulman »

jaké používáte ovladače na gr. kartu?
Tubarog
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Tubarog »

Budulman píše:jaké používáte ovladače na gr. kartu?
původní z instalacniho CD. Jine me nejdou nainstalovat
IntEx
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od IntEx »

Mohli byste sem nekdo hodit vypis S.M.A.R.T.u ze SpeedFanu? Zjistil jsem, ze mam vykyv v Seek Error Rate (Worst = 60, Data = 00000023924D) a v Hardware ECC Recovered (Worst = 49, Data = 00000D9DBF14). Doufam, ze uz novej disk nejde do kopru :evil:

EDIT: A jeste jedna zajimavost, uz jen pri refreshi hodnot ve vypisu se RAW (Data) hodnota meni-stoupa. Taky jsem si vsimnul, ze LEDka disku (asi nejspis, kdyz disk prejde do klidoveho stavu, protoze nasledujici pozadavek po necinnosti trochu dele trva) stale sviti. Projevuje se to jen ve Windows, v BIOSu, nebo po bootu treba v DOSu se tohle nedeje - LEDka normalne zhasne.

EDIT 2: Tak co jsem prosel par vypisu S.M.A.R.T.u na internetu, tak vsechny Seagaty maji tyto hodnoty nenulove.
Josef Kyrian
Nováček
Nováček

Příspěvek od Josef Kyrian »

Potvrzuji, me to dela to same....tak bud nam odejde disk na stejne nebo to je jen planej poplach :roll:
MiHl
Nováček
Nováček

Příspěvek od MiHl »

Zkoušel na tom někdo rozchodit Linux?
Budulman
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Budulman »

IntEx píše:Mohli byste sem nekdo hodit vypis S.M.A.R.T.u ze SpeedFanu? Zjistil jsem, ze mam vykyv v Seek Error Rate (Worst = 60, Data = 00000023924D) a v Hardware ECC Recovered (Worst = 49, Data = 00000D9DBF14). Doufam, ze uz novej disk nejde do kopru :evil:

EDIT: A jeste jedna zajimavost, uz jen pri refreshi hodnot ve vypisu se RAW (Data) hodnota meni-stoupa. Taky jsem si vsimnul, ze LEDka disku (asi nejspis, kdyz disk prejde do klidoveho stavu, protoze nasledujici pozadavek po necinnosti trochu dele trva) stale sviti. Projevuje se to jen ve Windows, v BIOSu, nebo po bootu treba v DOSu se tohle nedeje - LEDka normalne zhasne.

EDIT 2: Tak co jsem prosel par vypisu S.M.A.R.T.u na internetu, tak vsechny Seagaty maji tyto hodnoty nenulove.

Attribute Current Raw Overall
Raw Read Error Rate 114 79350209 Normal
Spin Up Time 96 0 Very good
Start/Stop Count 100 16 Very good
Reallocated Sector Count 100 0 Very good
Seek Error Rate 100 868984 Very good
Power On Hours Count 100 76 Very good
Spin Retry Count 100 0 Very good
Power Cycle Count 100 18 Very good
Unknown attribute 187 100 0 Very good
Unknown attribute 189 100 0 Very good
Unknown attribute 190 51 823525425 Watch
Warning: Unknown attribute 190 is below the average limits (63-100).
Power Off Retract Count 100 15 Very good
Load Cycle Count 99 2119 Very good
Hardware ECC Recovered 61 77061951 Good
Current Pending Sector 100 0 Very good
Offline Uncorrectable Sector Count 100 0 Very good
Ultra DMA CRC Error Rate 200 0 Very good
Write Error Rate 100 0 Very good
TA Increase Count 100 0 Very good
IntEx
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od IntEx »

Diky za odpovedi, uz jsem klidnejsi :-)
Jeste sem tedy pro uplnost pastnu celej svuj vypis:

Attribute Current Raw Overall
Raw Read Error Rate 100 0 Very good
Spin Up Time 95 0 Very good
Start/Stop Count 100 34 Very good
Reallocated Sector Count 100 0 Very good
Seek Error Rate 65 3218357 Good
Power On Hours Count 100 48 Very good
Spin Retry Count 100 0 Very good
Power Cycle Count 100 35 Very good
Unknown attribute 187 100 0 Very good
Unknown attribute 189 100 0 Very good
Unknown attribute 190 67 938 8475 33 Normal
Power Off Retract Count 100 22 Very good
Load Cycle Count 100 939 Very good
Hardware ECC Recovered 68 7665100 Good
Current Pending Sector 100 0 Very good
Offline Uncorrectable Sector Count 100 0 Very good
Ultra DMA CRC Error Rate 200 0 Very good
Write Error Rate 100 0 Very good
TA Increase Count 100 0 Very good

Dokud budou nulove hodnoty Raw Read Error Rate a Reallocated Sectors Count, bude disk imho v poradku. Jakmile zacnou rust, znamena to, ze dochazi k problemum fyzickeho cteni dat z plotny a to uz je nabeh na pruser. Co asi znamena Unknown Attribute 190 kdovi, ale prelezani tresholdu bude asi take na dennim poradku.

Jinak, co vam dela ta LEDka ve Wokenicich? :-)
Budulman
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Budulman »

jakou máš nastavenou desku ve speedfanu?
IntEx
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od IntEx »

Budulman píše:jakou máš nastavenou desku ve speedfanu?
S.M.A.R.T. nema nic spolecneho s deskou. Je to ciste funkce disku. Pokud mas namysli desku na zalozce Clock, tak tam nemam nastaveneho nic, protoze to se tyka pouze zmeny frekvenci.
xplicit
Nováček
Nováček

Kua

Příspěvek od xplicit »

Hoši už mě fakt sere ten bluetooth zkoušel sem všecko ale nevím jak ho rozchodit.. :? :? :? :evil:
Alide Verči suchare
fanatic1
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fanatic1 »

Mozte mi prosim niekto z tych co uz tento NB vlastnia napisat ako ste spokojny s DVD mechanikou a aka je kvalita vypalenych DVD. A skusali ste niekto na nom napr. vkuse 4-5 hodin hrat nejaku narocnejsiu hru?
Budem velmi vdacny za odpoved. Totiz prave sa rozhodujem ci si kupit tento NB alebo este sa skusit porozhliadat po niecom inom.
Axa
Nováček
Nováček

Re: Kua

Příspěvek od Axa »

xplicit píše:Hoši už mě fakt sere ten bluetooth zkoušel sem všecko ale nevím jak ho rozchodit.. :? :? :? :evil:
A mas ho zaplej? Musis ho nejdriv zapnout, nez na nej nainstalujes ovladace. Zapina se Fn+F2
Budulman
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Budulman »

fanatic1 píše:Mozte mi prosim niekto z tych co uz tento NB vlastnia napisat ako ste spokojny s DVD mechanikou a aka je kvalita vypalenych DVD. A skusali ste niekto na nom napr. vkuse 4-5 hodin hrat nejaku narocnejsiu hru?
Budem velmi vdacny za odpoved. Totiz prave sa rozhodujem ci si kupit tento NB alebo este sa skusit porozhliadat po niecom inom.
Tak jsem si nainstaloval Toca Race Drive 3 a je to celkem katastrofa, pří 1280 x 800 se to cuká, teplota HDD je 52" a gr. karta 85" a to jsem to jel jenom 1/2 hodky
IntEx
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od IntEx »

fanatic1 píše:Mozte mi prosim niekto z tych co uz tento NB vlastnia napisat ako ste spokojny s DVD mechanikou a aka je kvalita vypalenych DVD. A skusali ste niekto na nom napr. vkuse 4-5 hodin hrat nejaku narocnejsiu hru?
S vypalovackou nemam sebemensi problem, pali a cte uplne v poradku. Nevidim duvod, proc by na tomhle NTB nesly hrat delsi dobu narocnejsi hry - myslis kvuli chlazeni?
fanatic1
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fanatic1 »

IntEx píše:S vypalovackou nemam sebemensi problem, pali a cte uplne v poradku. Nevidim duvod, proc by na tomhle NTB nesly hrat delsi dobu narocnejsi hry - myslis kvuli chlazeni?
No ano, ide mi najme o teplotu ci uz CPU, HDD alebo GPU. Ci sa nebude dako moc zahrievat.
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“