Vyběr mobilního telefonu 10000 a vice

Mobilní telefony, PDA a MDA zařízení.

Moderátor: CageJ

Odpovědět
E1X
Začátečník
Začátečník

Re: Jaky "chytry" telefon.

Příspěvek od E1X »

Cet sem nejakou recenzi o ty nokii 5800 a ovladani se mi docela libilo. Jenom podle prispevku pod clankem je doce pomalej. To by mela obstarat N97, ktera ma oneco rychlejsi procesor (ale uz ted se pise jestli to vubec pomuze). TFO3D na HTC vypada taky pekne na ovladani. Vlastne je mi to nejak tak jedno jesti symbian nebo WM... Spis co se hodi vic a aby to splnovalo to co chci. Jeste by me zajimala vydrz baterky u HTC jestli by nekdo mohl postnout? :)
NoTHX
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od NoTHX »

Moje Touch HD vydrží obvykle několik dní, do chvíle než ho začnu trápit s wifi a gps :) S trochou snahy se dá plně nabité HD "vystřílet" i za několik hodin. V praxi ale málokdy chcípne za jeden den.

Všechny modely HTC cos tu vyjmenoval ti tvoje požadavky splní levou zadní, GPS mají pokud vím také všechny, nevím teda jak ty flash videa, kromě Youtube bude podpora jak u HTC nebo Nokie nejspíš bídná. Zatím z toho cos tu vyjmenoval by nejlépe vycházela asi ta Nokie 5800 (v ruce sem jí chvíli měl, nepřipadalo mi to pomalé, ale asi je to věc názoru), protože by měla být zaměřená "tvým směrem". HTC s WM jsou přecejen o něco mocnější, zase nemá cenu vyhazovat peníze za něco co využiješ sotva z poloviny, to si už ale musíš rozmyslet sám. iPhone mi zatím spíš připomíná malou herní konzoli ze které se dá volat nebo psát na icq, prostě hračka (nezaměňovat s Martinezovým "pro hračičky", to je zase něco jiného :) )

Spíš si rozmysli jestli opravdu chceš HW klávesnici, osobně mi sw klávesnice na 3.8" displeji bohatě stačí, je dost velká na to aby se na ní dalo celkem pohodlně psát, také dobré vyzkoušet předem co ti vyhovuje. Každopádně podle toho se dá už něco z toho výběru vyfiltrovat. Je důležité si uvědomit že hw klávesnice přístroj udělá tlustějším a těžším, tak aby ti to pak neutrhlo kapsu :) Hodil by se i plánovaný rozpočet, i když soudě podle kandidátů ti je to asi jedno.
Zivan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zivan »

2 E1X:
Kolin neni od Prahy moc daleko a zitra ma v Praze sraz ce4you. Tam si tech WM zarizeni prohlednes dost, staci tomu obetovat trochu casu :)
http://www.ce4you.cz/chats/view_topic.asp?t=33291
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP USB-C G5 Essential + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
E1X
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od E1X »

Kdybych v pondeli nematuroval urcite bych se tam jel podivat.. Dik :)
Urcite si to budu muset osahat, zatim sem mel v ruce jenom Iphona takze si umim predstavit 3,5" display oproti D2 3,2", HD 3,8" a PRO2 3,6". Zuzil sem to asi jenom na HTC D2/PRO2/HD. Sms skoro vubec nepisu takze bych o HW klavesnici uvazovaj jenom kvuli internetu a icq. Kdyz uz koukam po takovymhle zarizeni tak mi moc velikost a hmotnost nevadi. Kdyby se mi zalibil D2 tak ten ma fajnovy rozmery i hmotnost.

Urcite vim, ze neni WM pro kazdyho ale sem hracicka jenom se stim naucit a hrat si stim dokazu :)
Cenova relace je jak nato koukam do 15k cca .. Z jedny vyplaty bych to stejne nedal takze.. :)

Hlavni o co mi jde abych to porad nemusel nabijet. Ze zacatku stim urcite hodne zamavam ale wifi krom doma a hot spotu nevyuziju a bude perma vypnuty, to sami 3G sit a svetelny senzor. GPS jen obcasne.

Dik
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Tak zrovna ten iPhone by byl dobra volba. Hlavne nový OS3 z nej udela velmi použitelný nástroj.
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
lord deathskull
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lord deathskull »

osobne bych volil TP2 (sam do nej pujdu, az trosku klesne:-) hh), jinak co se tyce iPhonu, telefon to neni spatny (sam sem ho mel cca kolem roku) a muzu rict, ze to co se o nem rika (nefunkcni BT, je to jenom cihla, nic neumi atd...) je pekna blbost, beru, ze clovek musi udelat JB, ale pak je to jako normalni "kominikator" (priznam se, ze nevim, jestli ho zaradit mezi komunikatory, ono se opravdu jedna spise o takovou radoby herni konzoly + volani, sms, atd...). Dalsi vec co me prijde na iP oproti HTC dobra je dotykac! Ten display to je proste.... ani nevim jaky slovo pouzit, muj prechod na iP z MDA Varia (HTC wizarda) byl proste neskutecnej. Na ovladani jsem cumel fakt jak pero z gauce:). Bohuzel ma iP i spatne stranky:) Nema XDA tym:-D - to je asi nejvetsi vyhoda HTC, GPS je dost naprd (nemel jsem 3G - vlastnil jsem stare dobre 2G:), nemohu moc soudit, pouze co jsem cetl + zkusenost od pujceneho 3G iP od kamarada), co vim, tak zatim neni zadny KLOUDNY program pro navigaci. Dalsi nevyhodou je asi iTunes (pro nekoho vyhoda, pro nekoho ne). To je asi tak z te obecne strany vse. Pokud ses zastance HTC, tak doporucuji TP2 - za 15k ho sezenes a dostames nadupanej stroj, pokud hledas neco pro MP3, VIDEO a nevadi ti, ze budes mit stejny kousek jako vsichni ostatni, tak jdi do iPhone (pripadne jeste pockat na model, ale je fakt, ze to muze jeste trvat dlouho:) HH). Jeste co se tyce nokie a podobnych kopii iP, nedoporucuji! Reknu na to jenom dve slova: NOKIE a SYMBIAN:) A uz vidim, jak se rozjede flame:-D
tak hodne zdaru pri nakupu.
ASUS x99 Deluxe, intel Xeon E5-2695 v3; 2x8GiB A-DATA XPG, AMD 7970 , SSD 120GB, HDD 2x1TB, 2x2TB, Vodní chlazení
Jarda.Omacka

Příspěvek od Jarda.Omacka »

Já osobně mířím na http://www.alza.cz/mda-htc-touch-diamon ... 121652.htm, což myslím že za tu cenu je celkem dobrá volba, MDAček jsem měl hafo, naposled jsem měl G1, není špatný ale potřebuju kvalitní navigaci
<big>lama
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od <big>lama »

Nevím ale jít do D2 je vcelku zbytečné když má prd navíc oproti diamondovi 1, jen má vyšší cenu ;) Taky bych to nehrotil a koupil nějaké jeté zařízení se zárukou, tím chybu neuděláš, zatím jsem všechny svoje 3 MDAčka kupoval starší a nikdy žádnej problém ;) A toho diamonda jsem koupil za 7500 na ebayi z francie :D

Ale pokud fakt plánuješ používat icq a net tak bych šel do touche pro kvůli té klávesnici, světelný senzor žere nula nic, takže ho mám zaplej, a s wifi mi ta 900mAh baterka letí dolů jak cyp, za pár hodin to je vybité, to samé GPSka, ikdyž právě ten touch pro má větší baterku v základu ;)
nejaky novejsi iPhone a novejsi Macbook
lord deathskull
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

<big>lama > tak nevim, ale rozdil mezi D1 a D2 je docela znacnej:) D2 ma vetsi display, ma lepsi ovladani a nemluvim ani o rychlosti + rozsireni MicroSDHC karet. Tak ze asi jenom v cene to nebude....:)
ASUS x99 Deluxe, intel Xeon E5-2695 v3; 2x8GiB A-DATA XPG, AMD 7970 , SSD 120GB, HDD 2x1TB, 2x2TB, Vodní chlazení
<big>lama
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od <big>lama »

Aaaa, tak jako větší displej tojo, to je pravda, i to větší rozlišení, to potěší na ten web a icq, ovládání má ale stejné, bo je to furt ten samej windows, a ta zoomovací lišta místo toho 5ti směrného ovladače co je na D1, s funkcí zoomu, je prej celkem dost naprd ;) Rychlej bude stejně když má stejný procesor, stejně ve finále to celé brzdí pomalé windows, akorát ta větší pamět, ale to je vcelku detail, páč i ta v D1 je dostatečně velká. No a rozšíření kartama třeba já bych ho už nevyužil, páč navigační soft a těch pár MP3 souborů mi zabírá tak 2GB a tímpádem mi zbývá skoro 2GB volné :P

Prostě ve finále má hlavně ten větší displej, a pak odost větší cenu. Takže záleží no, pro mě D2 nepřinesl v podstatě nic nového ;)
nejaky novejsi iPhone a novejsi Macbook
lord deathskull
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

tak myslim, ze display, je hlavni vec, co se taky pameti D1 (4GB) je na dnesni dobu dost malo! Uz i 8GB prestava dotacovat, tak ze moznost rozsireni je velike plus.
Holda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Holda »

To teda nevím, co na 8GB chcete proboha cpát, HD ripy? :lol: Vždyť já mám 2GB kartu, která je věčně z poloviny prázdná a to tam je navigace, mp3 i pár dílů seriálu...
.
lord deathskull
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

tak ja nevim, ja jsem mel 16GB iPhona a tedka mam uz jenom 8GB pametovku v kaiseroj a prijde mi to docela malo:( neco si veme turisticka mapa, neco mp3 a neco dalsi hry a programy a mam tak 100MB volneho a to jenom co kdyby nahodou:)
tnema
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od tnema »

Jsem na tom stejně, taky pokukuji po něčem novém. Diamonda1 jsem měl měsíc než se "sám" :-D rozflákal,
a tak stojím před stejným problémem.
Jsem hodně nakloněn k diamondu2, pro verze je dle mě k ničemu, jak už někdo napsal, jedná se pouze o HW klávesnici, ale na diamondu je soft dostatečně velká, hlavně je D2 pěkně tenký a elegantní, to mě láká nejvíce.
Ale dost problém je vybrta mezi D2 a HD Touch - tj docela k zamyšlení.
Jinak další kandidát může být E75, nebo starší E71, ovšem bez dotykáče.
E1X - asi bych šel do D2
ntb alzabook/rtx3070
lord deathskull
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

rozdil mezi HDckem a D2 neni skoro zadny (az na cenu, no), tak ze je relativne fuk co poridis, osobne bych to ale asi videl spise na D2, ale jak rikam, co se tyce parametru, tak to mas skoro jedno.
Zivan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zivan »

HD ma vyhodu pro me ve sluchatkovem konektoru bez redukce. Ale za poradny priplatek :)
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP USB-C G5 Essential + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
lord deathskull
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

tto je fakt, to je asi jedina vyhoda no:) ale tak redukce neni zase tak draha a ani nezabira tolik mista - ale je to holt uz redukce, no
OndraSter
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OndraSter »

Z ebaye za 3$ vč. pošty k nám jsem koupil kabel extUSB -> HF mikrofon+3.5" jack na sluchátka, to je daleko lepší než jen sluchátka :).
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32

Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
E1X
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od E1X »

Uz setrim :D

Zatim se mi ale dost zalibil D2. Jde oto ho videt jenom na zivo jestli mi bude dostacovat display... Ikdyz sem zvyklej z kamaradovyho Iphona na 3,5", kterej mi prijede dost velkej, tak uvidime...

Jinak ta redukce je fakt zanedbatelna (3,5 mm jack).. Bal sem se ty krabice od HTC co ma primo ale pak sem videl ten mini kablik tak v tomhle nevidim problem zadny..

O HD uz neuvazju vubec to bych raci za ty penize sel opravdu do HW klavesnice.. Takovej rozdil v proporcich by me uz nerozhazel. U D2 se mi libi velikost neni to zadna placka jenom mi ten display pripada dost uzkej ale to bude tema fotkama jenom.

K pametovce... Mam SE K800i a jelikoz mam praci ve ktery sem tam celou smenu nic neudelam tak filmu projedu dost a na 2gb kartu se toho moc nevejde a sem linej (:D) porad kopirovat sem a tam abych tam mel neco novyho.

Jinak docela se tesim na WM 6.5, ktery vypadaj dost touch frendly.. D1 se mi taky libil ale kupovat neco od ceny 5k az k 8k a malym displayem kdyz chci dotykac se mi moc nelibi.
Zivan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zivan »

20. cervna mas dalsi sraz ce4you v Praze :D

Jinak u te redukce nejde o velikost, ale o to, ze ji musis porad nosit. Jak ji zapomenes, tak sluchatka nepripojis :(
Odpovědět

Zpět na „Mobilní telefony a PDA/MDA“