Asus Striker / Striker Extreme (775, nF680i SLI)

Základní desky firmy Asus.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Recon píše:...tak by mela byt funkcni ne ze 70% skonci na reklamaci....
Nějak tak...
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Highlander »

Lidi tak si kupte nejakej NV chipset od Gigabajtu....tam jsem myslel ze ty desky rozkopu a vyhodim rovnou z okna...
já asus desky taky nemam moc rad ale na trhu zase tak moc velkej vyber není no...
Recon
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Recon »

Highlander píše:Lidi tak si kupte nejakej NV chipset od Gigabajtu....tam jsem myslel ze ty desky rozkopu a vyhodim rovnou z okna...
já asus desky taky nemam moc rad ale na trhu zase tak moc velkej vyber není no...
ja jsem rozhodnut, jedine MSI, nic jineho nechci. Klidne si koupim P6N, je mi fuk co to stoji ale at to funguje. Konec koncu mi stejne nic jineho nezbyde nez P6N protoze jina deska neni s NV680.
Procesor: Intel C2D Conroe E6750 @ 2.66GHz, Motherboard: ASUS Striker, Memory: Corsair DIMM 4x1024MB DDRII 800MHz ,Graphic Card: Leadtek PX8800GTS 640mb
Source: Fortron Epsilon 700W, Hard-Disk: Samsung S-ATA 500GB + WD mybook 500GB ,Sound Card: Creative X-Fi XtremeGamer
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Na téma Asus: http://www.pctuning.cz/index.php?option ... mitstart=1
OBR píše:Takže všechny hráče našeho utkání znáte, pro úplnost jen uvedu že se ještě v testu měla objevit deska Asus P5K Deluxe osazená také novým čipsetem Intelu, P35 Express. Ale bohužel dorazila na test a byla ihned po vybalení nefunkční. Asi nefungoval PCI Express grafický slot..
Recon píše:.....
Mám P6N SLI Pt. (nF650i) a nestěžuji si. Uznávám, že nastavení OC by mohlo být v BIOSu lepší, ale postavil jsem na tomto prkně více sestav a všechny makají zcela korektně a hlavně bez reklamací. :)
Recon
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Recon »

OBR píše:Takže všechny hráče našeho utkání znáte, pro úplnost jen uvedu že se ještě v testu měla objevit deska Asus P5K Deluxe osazená také novým čipsetem Intelu, P35 Express. Ale bohužel dorazila na test a byla ihned po vybalení nefunkční. Asi nefungoval PCI Express grafický slot..
Dobra reklama pro asus :lol:
Recon píše:.....
Shit píše:Mám P6N SLI Pt. (nF650i) a nestěžuji si. Uznávám, že nastavení OC by mohlo být v BIOSu lepší, ale postavil jsem na tomto prkně více sestav a všechny makají zcela korektně a hlavně bez reklamací. :)
Za tu cenu bych ji bral, ale podporuje jen FSB 1066 jenze to me chce 1333 coz je jasne ze musim jit do tohodle.
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=42938
nebo do intelu coz jak jiz sem psal, nechci.
Procesor: Intel C2D Conroe E6750 @ 2.66GHz, Motherboard: ASUS Striker, Memory: Corsair DIMM 4x1024MB DDRII 800MHz ,Graphic Card: Leadtek PX8800GTS 640mb
Source: Fortron Epsilon 700W, Hard-Disk: Samsung S-ATA 500GB + WD mybook 500GB ,Sound Card: Creative X-Fi XtremeGamer
KnOx
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od KnOx »

Za tu cenu bych ji bral, ale podporuje jen FSB 1066 jenze to me chce 1333 coz je jasne ze musim jit do tohodle.
ses si tim tak jistej??
ze by ani prehrani BIOSu nepomohlo...
jinak chipsety nF 650i podporuji 1333Mhz tam neni co resit..
sam mam nF 650i a cpu E6750 1333Mhz...
Recon
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Recon »

KnOx píše:
ses si tim tak jistej??
ze by ani prehrani BIOSu nepomohlo...
jinak chipsety nF 650i podporuji 1333Mhz tam neni co resit..
sam mam nF 650i a cpu E6750 1333Mhz...
heh co ja vim :) a pomohlo? Kdyz jsem se dival na tu desku co mas tak u te je primo psano ze to podporuje. Tak jsem z toho trochu zmeteny 8-)
KnOx
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od KnOx »

Recon: no prehrani BIOSu pomohlo jinak bych nejel na E6750 :-D

jinak obe dve desky maj stejnej chipset tak nevidim duvod aby to te MSI nepomohlo a nerozjel si tam CPU s 1333Mhz :wink:
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

Po tom milionu OT ktery tu Reco a Shit ucinili (ja nemam s Asusama z 99 procent zadnej problem) reseni pro tvuj problem je samozrejme v BIOSu!

E6750 podporuje pouze BIOS 1301 BETA a ten tam z obchodu urcite neni! Dej ho tam a deska pojede, proto jsem se uz vcera ptal jakej mas procsor ...
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

OBR píše:....
Od kdy jsou zkušenosti brány jako OT?

1) U P5N32 SLI Plus je E6x50 také podporován až od verze 0801 a přitom mně to makalo v pohodě (sice pouze 2 hodiny) i na původní 0501. Pokud se podíváš na XS, tak zjistíš, že ta podpora tam byla (možná neoficiálně) i u nižších verzí BIOSu.
2) Podle informací z Asus-fóra by to i tak mělo najet, byť na 1066FSB.
3) PCB je u obou desek stejné, takže si myslím, že se nejedná o OT. Spíš to vypadá, že nemám "smůlu" pouze já a že se nejedná pouze o "náhodu"...
h4__
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od h4__ »

Shit píše:
h4__ píše:Zkus se podivat do threadu s ASUSama s Intel chipsetama...
Nj, ale tady je "řeč" na téma Asus a nV chipsety...
Věřím tomu, že kombinace Asus a "Intel pod Intel" nedělá Asusu problémy, ale kombinace Asus + nForce chipsety asi nepatří mezi nejspolehlivější řešení - ono to v éře nF3 a nF4 platilo také... Zejména v éře nF3 mělo MSI znatelně "navrch" před Asusem.
Netvrdím, že to není výkonné řešení, ale... :sad:

nf3 a nf4 je kapitola sama pro sebe, navíc ne u intelu, ale u amd. Jinak vím, že tu je řeč o nV, ale předpokládal jsem, že jste dost chytří na to, abyste si odvodili co tim míním - Intel chipset a ASUS desky jsou špička v kategorii. Navíc 680i jsou problémová téměř všechna.

Ale už dost OT. Tak stane se, máš smůlu na desky, ale nebreč, až ti začne zlobit i MSI.
Recon
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Recon »

OBR píše:Po tom milionu OT ktery tu Reco a Shit ucinili (ja nemam s Asusama z 99 procent zadnej problem) reseni pro tvuj problem je samozrejme v BIOSu!

E6750 podporuje pouze BIOS 1301 BETA a ten tam z obchodu urcite neni! Dej ho tam a deska pojede, proto jsem se uz vcera ptal jakej mas procsor ...
a nechces mi rict jak muzu flashnout bios kdyz se do nej ani nedostanu? Jak pise shit, ta deska by s tim proceorem mela normalne chodit byt na nizsi FSB, coz nechodi. Na druhou stranu, nechapu jak si vubec obchody muzou dovolit napsat, ze procesor je podporovan pritom kdyz to tam strcis nepojede na plny vykon bez flashnuti biosu (v pripade ze nedostanes death mobo jako ja). To je asi tak jako kdyby mi ve skodovce rekli se octavka pojede klidne 350km/h ale musim vymenit motor.
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

Flashnou ti to zdarma tam kdes koupil. Neni jina cesta a nebo si pujcit cpu klasik. Asus nove cpu proste bez noveho biosu neumi. Uz jsem to tu na foru rikal 100x v milionech tredu. Stejne na tom jsou asusy s p35 cipsety. Updatuj bios a neplacej ptakoviny.
Recon
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Recon »

OBR píše:Flashnou ti to zdarma tam kdes koupil. Neni jina cesta a nebo si pujcit cpu klasik. Asus nove cpu proste bez noveho biosu neumi. Uz jsem to tu na foru rikal 100x v milionech tredu. Stejne na tom jsou asusy s p35 cipsety. Updatuj bios a neplacej ptakoviny.
ok, doufam ze se snima domluvim a ze mi nereknou pockejte si 30 dni. dik
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

OBR píše:...Asus nove cpu proste bez noveho biosu neumi....
Tak mně vysvětli, jak je možné, že to moje P5N32 SLI Plus uměla i s BIOSem, který E6850 oficiálně nepodporuje. ;-)
Jumbik
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jumbik »

Zdravím všechny majitele této desky. V pátek jsem neodolal a objednal jsem ji také. Dle postřehů zde budu muset flashnout bios hned jak příjde (Core 2 6750) což by ještě tak nevadilo (pokud se něco nepokazí), ale chtěl bych se zeptat na jednu věcičku, co tahle deska má.

Jak jste spokojení s SupremeFX zvukovkou? Podává slušné výkony? Vyrovná se neintegrovaným? Nebo by jste doporučili jinou?
Gerimo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Gerimo »

No ja ji mam a mohu rict jen to, ze je lepsi nez SB PCI 128.
Úspěch je často dítětem odvahy. - Voltaire
Jumbik
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jumbik »

gerimo píše:No ja ji mam a mohu rict jen to, ze je lepsi nez SB PCI 128.
No jde mi o to, že jsem nikde nenašel porovnávací testy, tak bych potřeboval nějaké info od lidí co ji mají. Mám doma ještě starší Audigy SL a nevím jestli se vyplatí více SupremeFX či ne.
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Jumbik píše:No jde mi o to, že jsem nikde nenašel porovnávací testy, tak bych potřeboval nějaké info od lidí co ji mají. Mám doma ještě starší Audigy SL a nevím jestli se vyplatí více SupremeFX či ne.
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php? ... 55#7322055
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php? ... 14#7323314

No a něco pozitivního - nový audiodriver na AD1988 je ke stažení tady.
Oi!@n
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Oi!@n »

Pro me absolutne nejhorsi zvukovka, jakou jsem kdy mel.
Macbook Pro 13 2020 | i5 / 16 /512
Odpovědět

Zpět na „Asus“