Intel Core 2 Duo E4x00 - rady, problemy, taktovanie

Vše o procesorech Integrated Electronics.

Moderátoři: Eddward, Baneshee

Odpovědět
Partyman
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Partyman »

To Lukfi: Tady nejde o to na jak dlouho dokážeš vytížit obě jádra na 100%. Jde o to, že čím dýl necháš běžet orthos, tak tím víc se snižuje pravděpodobnost chybného výpočtu v realné aplikaci. Prostě, když orthos hodí chybu třeba po 5 hodinách ještě neznamená, že někdy jindy se to nemůže stát dřív.
,,Vyhrát v internetové diskusi je jako vyhrát na paraolympiádě.Ať vyhraješ,nebo prohraješ pořád jsi mrzák''
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Highlander »

Lukfi píše:
kupca píše:Ja chcu tim rict, ze je tu rada uzivatelu co to necha 2 hodky a pak, ok cpu je stabilni, nebo v jine diskuzi to nechal 20 minut borec a bez chyb 8-)
OT: a má to smysl nechávat běžet třeba 10 hodin, když nikdy tak dlouho v kuse nehraješ/nemáš zapnutýho klienta distribuovanejch výpočtů?
OT:
Bohuzel má protoze treba kdyz ti spadne orthos po 15 hodinach,tak v realu to muze mit dopad na pády ruznych programů,aplikací atd....
Treba stary Athlony XP se chovali nestabilne tak , ze v prime95 spadli po 10 hodinach a ve Windowsech padal často IE.

U C2D pozoruju v posledni době to stejný a je to možná tisickrat horsi,Když přetaktuju procák na xx mhz a pustim Orthos, tak me třeba po 21 hodinách hodí chybu.V praxi mě občas spadne IE/Firefox nebo jednou za par dnu modrá smrt.Kdyz mě jede Orthos aspon 40 hodin bez chyby,tak je PC na 100% stable.
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

Jak dlouho vůbec trvá cyklus Prime95 nebo Orthos , než to začne počítat ty samý výpočty znova?

//
OBR píše:Podle rychlosti CPU, v radu hodiny ...
Já jsem se ptal kvůli tomu, jak je možný, že pokud je cyklus řekněme 6 hodin, jakto že se někdy chyba objeví po 9 a někdy po 20 hodinách když jsou to ty stejný výpočty?
Naposledy upravil(a) Lukfi dne sob 24. úno 2007, 15:37, celkem upraveno 1 x.
Výkaly prosím umisťujte do záchodové mísy a nikoliv diskuzního fóra.
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

Lukfi píše:Jak dlouho vůbec trvá cyklus Prime95 nebo Orthos , než to začne počítat ty samý výpočty znova?
Podle rychlosti CPU, v radu hodiny ...
pista6104
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od pista6104 »

IMHO ten cyklus muze byt vacsi
a mozna ten procesor pocita treba i 50x stejny vypocet a jen 1 v nem udela chybu :?
:devil: :devil: : :devil:
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

pista6104 píše:IMHO ten cyklus muze byt vacsi
a mozna ten procesor pocita treba i 50x stejny vypocet a jen 1 v nem udela chybu :?
to by ale neměl, pokud je teplota a napětí procesoru konstantní.
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Highlander »

Lukfi píše:
pista6104 píše:IMHO ten cyklus muze byt vacsi
to by ale neměl, pokud je teplota a napětí procesoru konstantní.
to mas pravdu no to by nemel,ale bohuzel to tak je....bohuzel elektronicky soucastky nejsou dokonaly a ani tranzistory v procesoru.
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

Tedy nikdy nemáš zaručeno, že procesor je 100% stabilní a někde se může projevit chyba, která by se při Prime95 testu objevila po několika desítkách hodin testu. Víš, mě by teda docela zajímalo, jak při výrobě ty procesory testujou, hlavně ty vyšší verze, kde už není moc velká rezerva pro přetaktování. Nemyslím si, že by každý procesor testoval minimálně 24 hodin Orthos testem :huh:
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

Ona neni chyba jako chyba ... nekdy pady systemu zavini zcela podivne veci ... treba chybne preruseni PCI sbernice u vypalovacky, jindy zase prehrati jizniho mustku a odpadnuti/odpojeni IDE zarizeni ...

Udelal jsem pokus, a testoval Orthos s jiznim mustkem bez chladice, a Orthos spadl do 2 minut ... s aktivnim chlazenim ta stejna konfigurace je stabilni v othos cely den ...

Proto se s rostouci delkou spusteni Orthosem proveruje celkova stabilita systemu, ktery nemusi tohle zatizeni snest ... a po 10-ti hodinach spadne ... ale nemusi to byt pouze chybou CPU a nebo RAM, proste se po deseti hodinach spatne zachova IDE radic nebo PCI a konec Orthos spadne ...

Orthos testuje chlazeni a nastaveni celeho systemu ne jenom RAM+CPU ...!
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

Založil jsem nám na to samostatný téma: http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=89107
(tady to může moderátor sekce promazat, jsme tady OT)
Mirek Koci
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mirek Koci »

TO KUPCA!!!-Víš pročítal jsem si zde diskuzi a došel jsem k závěru ,že jsi idiot...s tím testem v Orthosu cca 20 minut jsi narážel na mě..kdyby jsi aspoň trošku přemýšlel a pořádně četl,pochopil by jsi ,že jsem chtěl jen otestovat teplotu mého CPU při O.C...zájímalo mě jak si s tím poradí BoX od Intelu...tudíž mi těch 22 minut v Orthosu na 100pct využití cpu stačilo..tak příště pořádně čti a nemistifikuj...tvým radám zdar
---------------------------------------------------------------------------------------
C2DUO e6300@1.86Ghz,chladic Box intel,deska- Asus P5B,1024mb ram PC2(6400)A-Data 800mhz 5-5-5-5-18,GF 7950GT 512mb OC:605@1610
kupca
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kupca »

mokrejbandita píše:TO KUPCA!!!.....
Chlapce(Dite), podivam se, jak dlouho tu na foru si, tak ti muzu tve narazky odpustit, nez zacnes nekoho urazet, tak si uvedom, ze sam si ....., jelikoz kdo si precte tvou diskuzi pochopi.... Jinak mas supr podpis, ale mel by si ho vytvorit a ne si ho davat do kazdeho prispevku Ctrl+c a Ctrl+v :)
Mirek Koci
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mirek Koci »

TTO KUPCA:Maminka mi radila ,že na blbce se reagovat nemá.. :-D :-D 8) :P
cubes
Nováček
Nováček

Příspěvek od cubes »

Sorry, nechci se vám do toho motat, ale právě si reagoval
kupca
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kupca »

No nic jdem k zpatky k tematu(nektere lidi je lepsi ignorovat), dneska jsem se dostal na 380x9(pri 400 se dostanu do biosu, ale do systemu uz ne a veci napeti se mi do neho prozatim nechce davat) pri 1.5V v biosu takze real 1.48 zatim jsem to na rychlo projel 3h orthosem[vic casu jsem nemel], a vypada to stabilne, ale teplota v TAT byla uz kolem 65 stupnu, pri vodnikovi
-melda-
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -melda- »

kupca píše:No nic jdem k zpatky k tematu(nektere lidi je lepsi ignorovat), dneska jsem se dostal na 380x9(pri 400 se dostanu do biosu, ale do systemu uz ne a veci napeti se mi do neho prozatim nechce davat) pri 1.5V v biosu takze real 1.48 zatim jsem to na rychlo projel 3h orthosem[vic casu jsem nemel], a vypada to stabilne, ale teplota v TAT byla uz kolem 65 stupnu, pri vodnikovi
Osobně taky začínám u E4300 brát vážně spíš TAT. Rozdíl proti CoreTemp je +12/13°C
Jako idle 22°C s CoreTemp je legračních mno....

i7 2600K.:. GA-P67A-UD3P-B3 .:. 16 GB RAM .:. RX580 4GB .:. RM750x(2018)
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

jj TAT meri realneji...ono me to mate pac Infinity je vlastne studenej .neni to jako AMD..60st a chladic zhavej jak topeni :)..ja mel v iddle i 18 coz je kravina...ale zas ty teploty ukazuje bios/everest/coretemperature +- stejne..
bulo
Nováček
Nováček

Příspěvek od bulo »

Ludia kolko je vhodne napetie Vcore pre c2d e4300?? nechce sa mi to skusat kolko to znesie... pretoze ja ho mam na auto v biose a everest i cpu-z ukazuju 1,30/1,33 a zda sa mi to nejak moc v netaktovanom stave??
lukperry
Nováček
Nováček

Příspěvek od lukperry »

Hosi, mam taky problem s mojov e4300, small FFTS stres CPU v orthose prebehne v pohode... ale pri dalsich testoch uz nachadza po pol hodine chyby vzdy vsak ide o testy kde je uz aj zataz na pamat...
Tak isto vyhadzuje po pol hodine error aj MEMTEST

poslem vam sem stav mojho CPU, v biose som podtaktoval pamate[Kingstone 667] na synchronny takt s FSB 200, potom som zvysol FSB a dostal som sa na 289x9=2600 MHz tak isto pamate idu na 578DDR2

Nepaci sa mi to zvlastne casovanie v cpu-z pri tejto frekvencii, nemam ho v biose manualne zmenit na nejake ine??

Neviete cim by to mohlo byt? vdaka
ten memtest obrazok je pri nizsom takte 2.4 , tam to robilo este castejsie ked som isel na 2.6 nevyhadzuje chyby tak casto..

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
socket
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od socket »

vyskusaj dat pamete na 533MHz, budes mat casovanie o nieco lepsie, neviem ci tvoja doska podporuje aj menenie casovani.
"Život je ťažký.. jeden z najťažších" Ľ.M.
ignore list: Syntex, Airm@n64, gejmer, Jarysmen, Maranov, Ssnake, jakubom, tielka
Odpovědět

Zpět na „Procesory Intel“