DOPORUČTE 22" LCD

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Zamčeno
IkE Blaster
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od IkE Blaster »

2232bw su len S, tedy dobre panely. 226bw sa robi aj A aj S a castejsi su A, ktore su spatne. ked sa podari zohnat 226bw S (made in slovakia), tak mas vyhrano. inak ide o desing a 2232bw ma malinko lapsi display
SNowie
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od SNowie »

jen bych rád upozornil na to, že u nás prodávané 2232bw NEJSOU pouze typu "S" ... sám jsem (ne)šťastným majitelem "C"éčka z czc.cz :x na druhou stranu to není zas takový rozdíl, jako v případě 226bw, jde jen o určitý nádech obrazu "domodra", který se právě u céček projevuje ... i tak je to super LCD, jen ne dokonalé (na TNko samozřejmě)
IkE Blaster
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

CPT ze? jj prave to zkoumam taky, jediny rozdil podle testu je pry ale v podsviceni. ten nadech do vselijaka stejne koriguju sondou. v kanclu mam ale 100% S 2232bw, to je snad jeste pujdu porovnat pod sondou jednou. podle toho jak jsem je postupne videl bych rozdil asi moc nepoznal (mozna to podsviceni)

http://forum.hardware.fr/hfr/HardwarePe ... 6628_1.htm

vidite mam doma CPT a ani sem o tom nevedel :P

jenom sem na jednom webu nasel, ze se casto oznacuje i S i C, tak nevim co je na tom pravdy, proste CPT
SNowie
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od SNowie »

jojo je to o fous horší, ale není to taková hrůza, jako některé 226BW co se objevují po netu..
Ex
Nováček
Nováček

Příspěvek od Ex »

Jsem čerstvý majitel Samsung 2232BW

Jsem s ním spokojen ,ale pro zajímavost by mě zajímalo jakou vetzi panelu vlastně mám.

Na štítku je: Made in Slovakia - November 2007

Jak zjistím jakou verzi panelu vlastně mám?
G@SPi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od G@SPi »

Ex píše:Jsem čerstvý majitel Samsung 2232BW

Jsem s ním spokojen ,ale pro zajímavost by mě zajímalo jakou vetzi panelu vlastně mám.

Na štítku je: Made in Slovakia - November 2007

Jak zjistím jakou verzi panelu vlastně mám?
Staci troska prejst na predchadzajuce strany a dozvies sa :wink:
CPU: Intel Core i5-4670K (3,4GHz@???), CPU cooler: Cooler Master Hyper 212+ EVO, MB: ASUS Z87-A, GPU: MSi GTX 460 Hawk Talon Attack, DDRAM: 2x4GB Kingston DDR3 1600MHz CL9 HyperX X2 Grey Series, SSD: CRUCIAL M4 256GB, HDD: SAMSUNG HD501LJ 500GB SATA, DVD-RW: ASUS DRW-24B1ST, SOUND: SB Audigy 4 + Logitech Z-2300, CASE: Antec P183 black, PSU: Enermax EG495AX-VE(W)SFMA, MONITOR: LCD 22" LG W2220P
paja13
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od paja13 »

tak musim rict ze mi dnees rano dosel konecne 226bw samsung a musim pet jen chvalu...vube mi neevadi ze se needa nejak moc nastavit ale ten obraz je super..nerovnomerny podsviceni je nejaky hype ci co ja nic takovyho nepozoruju a cerna je opravdu cerna...ve hrach neni videt zadny rozmaz ci neco..hral sem na tom crysis, hraju hodne cod4 online a je dost rychly, CoH:OF toho mista vsude :) a HL2 lost coast a taky zadny problem..muzu jen a jen doporucit
P5B Deluxe, E6600 2.4@3.36GHZ 1.25V, 2GB ram Kingston HyperX DDR2 800@920MHZ CL5 FSB: Ati X1950pro, 320+80GB HDD, 2x dvd/rw, X-Fi eXtremee music, Corsair HX520W , case TT Armor Jr.
Ex
Nováček
Nováček

Příspěvek od Ex »

Jak už jsem psal mám Samsung 2232BW

V tom servisním menu mám:

MONITOR ON TIME: 60Hz
PANEL Ch. No : 0
ON TIME : 60Hz
CYCLE : 61

AUTO AUTO : ON
PIXEL SHIFT : OFF
COUNTRY : ENGLISH
HDCP HOT PLUG : OFF
HOT PLUG TIME : 9
SCALER-MCU : MSTAR

version: M-PE22B0CDA-1002
checksum: 6DA4

Může mi prosím někdo říct jakou verzi panelu vlastně mám?

Ještě mám dotaz ohledně toho servisního menu.

Co konkrétně jednotlivé položky znamenají ?

A zda se zde dá něco nastavit případně mohu tam i něco pokazit? :D
bhe
Nováček
Nováček

Příspěvek od bhe »

Ex píše:Jak už jsem psal mám Samsung 2232BW

V tom servisním menu mám:

MONITOR ON TIME: 60Hz
PANEL Ch. No : 0
ON TIME : 60Hz
CYCLE : 61

AUTO AUTO : ON
PIXEL SHIFT : OFF
COUNTRY : ENGLISH
HDCP HOT PLUG : OFF
HOT PLUG TIME : 9
SCALER-MCU : MSTAR

version: M-PE22B0CDA-1002
checksum: 6DA4

Může mi prosím někdo říct jakou verzi panelu vlastně mám?

Ještě mám dotaz ohledně toho servisního menu.

Co konkrétně jednotlivé položky znamenají ?

A zda se zde dá něco nastavit případně mohu tam i něco pokazit? :D
Tohle bude asi CMO panel, cili ten horsi :/
mrkni sam: http://www.behardware.com/articles/689- ... -wave.html

EDIT: tak ja mam asi taky CMO (CDA-1002). Takze to ze se k nam vozi jen samsungy bude asi fama, ted mam 14 dni se rozhodnout co s nim.
IkE Blaster
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

pixel shift fakt nechapu, mel jsem ho chvili zaply a posouval se mi sam obcas obraz o par pixelu :-D takze jsem vypnul, netusim. auto je nejaky serizovani, radsi nechavam byt. jinak je to klasicky C, myslim ze to bude podobny tomu CPT a myslim ze tady nejsou nejak vyrazen pokazeny zadny (jako zadny druh)
G@SPi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od G@SPi »

Normalne mam strach zistit aky mam ja panel :D ....ale asi to bude tiez C-kovy :( ...som sklamany, ze aj na SR sa vyrabaju aj z inych panelov ako original Samsung :sad:
CPU: Intel Core i5-4670K (3,4GHz@???), CPU cooler: Cooler Master Hyper 212+ EVO, MB: ASUS Z87-A, GPU: MSi GTX 460 Hawk Talon Attack, DDRAM: 2x4GB Kingston DDR3 1600MHz CL9 HyperX X2 Grey Series, SSD: CRUCIAL M4 256GB, HDD: SAMSUNG HD501LJ 500GB SATA, DVD-RW: ASUS DRW-24B1ST, SOUND: SB Audigy 4 + Logitech Z-2300, CASE: Antec P183 black, PSU: Enermax EG495AX-VE(W)SFMA, MONITOR: LCD 22" LG W2220P
Baneshee
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Baneshee »

Chlapi tak jak je to s tema Samsungama, nekdo tu tvrdil ze 226BW muze mit lepsi i horsi typ panelu, ale 2232BW ma vzdy ten lepsi. Ja jsem ted mel v rukach oba a oba maj v servisnim menu CDA-XXXX, z toho me plyne ze jsouto oba stejny a maj ten horsi typ panelu. :huh: Pritom jsou podle stitku oba vyrobeny na slovensku. To me nepotesilo, asi svuj zajem presunu k HP 2207. Tam jsou doufam vsechny panely v pohode
Ryzen 7800X3D | Noctua C12P SE14 | 2x32GB Kingston Fury 6000MHz | Sapphire Pulse 9070XT 16GB | ASRock X870 Pro RS | Micron 2TB NVMe & Kingston KC3000 4TB | FD North Black TG | Seasonic GX 750W | Dell G3223Q
bhe
Nováček
Nováček

Příspěvek od bhe »

Baneshee píše:Chlapi tak jak je to s tema Samsungama, nekdo tu tvrdil ze 226BW muze mit lepsi i horsi typ panelu, ale 2232BW ma vzdy ten lepsi. Ja jsem ted mel v rukach oba a oba maj v servisnim menu CDA-XXXX, z toho me plyne ze jsouto oba stejny a maj ten horsi typ panelu. :huh: Pritom jsou podle stitku oba vyrobeny na slovensku. To me nepotesilo, asi svuj zajem presunu k HP 2207. Tam jsou doufam vsechny panely v pohode
Nojo ja na zaklade toho tvrzeni ten samsung koupil a mam taky CDA-XXXX, co se tyce rozdilu mas to vsechno popsany v tom odkazu kterej uz tu nekolikrat padl, da se to shrnout tak ze sou si ty dva typy panelu vic podobny nez v pripade 226BW. Lisi se jen barevnym podanim, ale to docela vyrazne. Na druhe strane si muzes stahnout barevny profil, kterym ty barvy vyrazne priblizis typu S.

Jestli vemes to HP tak pak napis jake z nej mas dojmy, barvy budou lepsi, ale muze se projevit horsi odezva a hlavne bych mel strach z leskleho povrchu. Celkove bych ale rekl ze to je vyborna alternativa.

EDIT: btw. obraz mi naskoci az s prihlasovaci obrazovkou windows, do te doby nic nevidim, nemuzu treba ani do BIOSu, nevite nekdo co s tim? Snad to umi textovy rezim....
Baneshee
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Baneshee »

Resim ted dilema jestli vzit HP nebo Samsung. HP stoji pres 8k, 2032BW muzu mit o 1500 levneji. U HP se mi libi polohovatelnost, PIVOT a to ze je leskly je pro me vyhoda (lepsi barvy, odrazu se nebojim, doted se mi na CRT taky nic nelesklo). HP ma k tomu zaruku jen 2 roky, Samsung 3. Kdyby byla ta 2032 s tim lepsim panelem, tak bych bral asi ten, ale kdyz ma ten horsi tak se bojim ze obraz bude slabsi jak u HPcka.
Ryzen 7800X3D | Noctua C12P SE14 | 2x32GB Kingston Fury 6000MHz | Sapphire Pulse 9070XT 16GB | ASRock X870 Pro RS | Micron 2TB NVMe & Kingston KC3000 4TB | FD North Black TG | Seasonic GX 750W | Dell G3223Q
IkE Blaster
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

jak bylo zminene, ten horsi neni tak spatny, ja bych se toho nebal. mel jsem v ruce oba a velke rozdily nejsou. vcera jsem delal test na 2232bw S, zitra udelam znovu na 2032bw CPT=C/S (jak jsem psal, nekde znaci tak, nekde jinak). uvidim, kazdopadne s odezvou jsou na tom oba vyborne, to vim najisto
Baneshee
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Baneshee »

Tak mam prave doma 2232BW a neni to spatny. Barvy mi prijdou perfektni, ale par veci mi na nem vadi. Predne to ze se neda vyskove nastavit. Je dost nizkej a chtelo by to hodit ho o cca 5cm vys. Taky na cernym pozadi je videt u horniho a dolniho okraje prosvitaji lampy. Tak premyslim ze bych to jeste vymenil za HP, vyresil by se minimalne ten problem s vyskou. Lampy budou nejspis videt trochu i u toho HP, jsem zvyklej na CRT, kde nic takovyho nebylo. Ale sere me tech 1500 navic za HP, kratsi zaruka a taky bych musel pouzit nejakou redukci DVI-HDMI, protoze tahle verze uz nema vubec DVI vstup (jen HDMI).
Tonyno
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tonyno »

Na "jistých" stránkách dnes vyšel test na LG a myslím že výsledek není tak špatný s ohledem na cenu.
[url]http://www.sveth_____e.cz/art_doc-3D4646D24B664BDCC12573940036D3B8.html[/url]
Intel Core 2 Duo E8400@3600 + Zerotherm BTF90/Abit IP35PRO/2x 2GB PC1066 Corsair Twinx Dominator/Sapphire ATI HD5770/Asus DX/Pro-Ject Head Box SE II + AKG K240monitor, AKG K242HD, Shure SRH440/panel Zalman ZM-MFC1/Seasonic S12II-500 500W/BIGTOWER SHARKOON Rebel 12 Economy Edition/Logitech G15,mx518/Logitech z640/Lenovo T61(T7500,4GB,nVidia Quadro,2x HDD) + NuForce uDac2/Sansa e260 + Etymotic Research ER-6i/HTC HD2 Android
SNowie
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od SNowie »

našel jsem docela dobré porovnání obou verzí:
http://www.digitalversus.com/duels.php? ... =2683&ph=1
každopádně po vyladění barev je gamut téměř stejný u obou monitorů, jen to chce u C verze trochu práce :wink:
Baneshee
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Baneshee »

Tak nakonec zustavam u HP w2207h, vyhovuje mi vic jak Samsung.
Da se pefrektne vyskove nastavit, nema u horni a dolni hrany prosvitajici lampy. Barvy mi prijdou skoro stejny u obou, jen trochu jinak nastaveny. Vetsi odezvu u HP jsem nijak nepozoroval. Taky se mi vic libi designove, ma USB hub a primo v OSD se da nastavit scaling obrazu (nesirokouhly rozliseni muzou mit na krajich cernej pruh misto roztazeni a zdeformovani).

Takze ja muzu HP jen doporucit, kazdymu ale vyhovuje neco jinyho
Ex
Nováček
Nováček

Příspěvek od Ex »

U mé 2232 jsem si všiml že při nastavení Brightness pod 80% se ozívá z monitoru jemné pískání.Když je ticho je to celkem dost slyšet.
A při vyplém monitoru je ze zadu při přiblížení slyšet takový bzučivý zvuk zřejmě od napájecího zdroje.

Dělá to i někomu jinému?
Naposledy upravil(a) Ex dne sob 5. led 2008, 16:06, celkem upraveno 1 x.
Zamčeno

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“