DOPORUČTE 22" LCD
Moderátor: maXXmilian
- IkE Blaster
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- SNowie
- Začátečník

jen bych rád upozornil na to, že u nás prodávané 2232bw NEJSOU pouze typu "S" ... sám jsem (ne)šťastným majitelem "C"éčka z czc.cz
na druhou stranu to není zas takový rozdíl, jako v případě 226bw, jde jen o určitý nádech obrazu "domodra", který se právě u céček projevuje ... i tak je to super LCD, jen ne dokonalé (na TNko samozřejmě)
- IkE Blaster
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
CPT ze? jj prave to zkoumam taky, jediny rozdil podle testu je pry ale v podsviceni. ten nadech do vselijaka stejne koriguju sondou. v kanclu mam ale 100% S 2232bw, to je snad jeste pujdu porovnat pod sondou jednou. podle toho jak jsem je postupne videl bych rozdil asi moc nepoznal (mozna to podsviceni)
http://forum.hardware.fr/hfr/HardwarePe ... 6628_1.htm
vidite mam doma CPT a ani sem o tom nevedel
jenom sem na jednom webu nasel, ze se casto oznacuje i S i C, tak nevim co je na tom pravdy, proste CPT
http://forum.hardware.fr/hfr/HardwarePe ... 6628_1.htm
vidite mam doma CPT a ani sem o tom nevedel
jenom sem na jednom webu nasel, ze se casto oznacuje i S i C, tak nevim co je na tom pravdy, proste CPT
- SNowie
- Začátečník

- Ex
- Nováček

- G@SPi
- Začátečník

Staci troska prejst na predchadzajuce strany a dozvies saEx píše:Jsem čerstvý majitel Samsung 2232BW
Jsem s ním spokojen ,ale pro zajímavost by mě zajímalo jakou vetzi panelu vlastně mám.
Na štítku je: Made in Slovakia - November 2007
Jak zjistím jakou verzi panelu vlastně mám?
CPU: Intel Core i5-4670K (3,4GHz@???), CPU cooler: Cooler Master Hyper 212+ EVO, MB: ASUS Z87-A, GPU: MSi GTX 460 Hawk Talon Attack, DDRAM: 2x4GB Kingston DDR3 1600MHz CL9 HyperX X2 Grey Series, SSD: CRUCIAL M4 256GB, HDD: SAMSUNG HD501LJ 500GB SATA, DVD-RW: ASUS DRW-24B1ST, SOUND: SB Audigy 4 + Logitech Z-2300, CASE: Antec P183 black, PSU: Enermax EG495AX-VE(W)SFMA, MONITOR: LCD 22" LG W2220P
- paja13
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
tak musim rict ze mi dnees rano dosel konecne 226bw samsung a musim pet jen chvalu...vube mi neevadi ze se needa nejak moc nastavit ale ten obraz je super..nerovnomerny podsviceni je nejaky hype ci co ja nic takovyho nepozoruju a cerna je opravdu cerna...ve hrach neni videt zadny rozmaz ci neco..hral sem na tom crysis, hraju hodne cod4 online a je dost rychly, CoH:OF toho mista vsude
a HL2 lost coast a taky zadny problem..muzu jen a jen doporucit
P5B Deluxe, E6600 2.4@3.36GHZ 1.25V, 2GB ram Kingston HyperX DDR2 800@920MHZ CL5 FSB: Ati X1950pro, 320+80GB HDD, 2x dvd/rw, X-Fi eXtremee music, Corsair HX520W , case TT Armor Jr.
- Ex
- Nováček

Jak už jsem psal mám Samsung 2232BW
V tom servisním menu mám:
MONITOR ON TIME: 60Hz
PANEL Ch. No : 0
ON TIME : 60Hz
CYCLE : 61
AUTO AUTO : ON
PIXEL SHIFT : OFF
COUNTRY : ENGLISH
HDCP HOT PLUG : OFF
HOT PLUG TIME : 9
SCALER-MCU : MSTAR
version: M-PE22B0CDA-1002
checksum: 6DA4
Může mi prosím někdo říct jakou verzi panelu vlastně mám?
Ještě mám dotaz ohledně toho servisního menu.
Co konkrétně jednotlivé položky znamenají ?
A zda se zde dá něco nastavit případně mohu tam i něco pokazit?
- bhe
- Nováček

-
Tohle bude asi CMO panel, cili ten horsi :/Ex píše:Jak už jsem psal mám Samsung 2232BW
mrkni sam: http://www.behardware.com/articles/689- ... -wave.html
EDIT: tak ja mam asi taky CMO (CDA-1002). Takze to ze se k nam vozi jen samsungy bude asi fama, ted mam 14 dni se rozhodnout co s nim.
- IkE Blaster
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
pixel shift fakt nechapu, mel jsem ho chvili zaply a posouval se mi sam obcas obraz o par pixelu
takze jsem vypnul, netusim. auto je nejaky serizovani, radsi nechavam byt. jinak je to klasicky C, myslim ze to bude podobny tomu CPT a myslim ze tady nejsou nejak vyrazen pokazeny zadny (jako zadny druh)
- G@SPi
- Začátečník

Normalne mam strach zistit aky mam ja panel
....ale asi to bude tiez C-kovy
...som sklamany, ze aj na SR sa vyrabaju aj z inych panelov ako original Samsung 
CPU: Intel Core i5-4670K (3,4GHz@???), CPU cooler: Cooler Master Hyper 212+ EVO, MB: ASUS Z87-A, GPU: MSi GTX 460 Hawk Talon Attack, DDRAM: 2x4GB Kingston DDR3 1600MHz CL9 HyperX X2 Grey Series, SSD: CRUCIAL M4 256GB, HDD: SAMSUNG HD501LJ 500GB SATA, DVD-RW: ASUS DRW-24B1ST, SOUND: SB Audigy 4 + Logitech Z-2300, CASE: Antec P183 black, PSU: Enermax EG495AX-VE(W)SFMA, MONITOR: LCD 22" LG W2220P
- Baneshee
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
Chlapi tak jak je to s tema Samsungama, nekdo tu tvrdil ze 226BW muze mit lepsi i horsi typ panelu, ale 2232BW ma vzdy ten lepsi. Ja jsem ted mel v rukach oba a oba maj v servisnim menu CDA-XXXX, z toho me plyne ze jsouto oba stejny a maj ten horsi typ panelu.
Pritom jsou podle stitku oba vyrobeny na slovensku. To me nepotesilo, asi svuj zajem presunu k HP 2207. Tam jsou doufam vsechny panely v pohode
Ryzen 7800X3D | Noctua C12P SE14 | 2x32GB Kingston Fury 6000MHz | Sapphire Pulse 9070XT 16GB | ASRock X870 Pro RS | Micron 2TB NVMe & Kingston KC3000 4TB | FD North Black TG | Seasonic GX 750W | Dell G3223Q
- bhe
- Nováček

-
Nojo ja na zaklade toho tvrzeni ten samsung koupil a mam taky CDA-XXXX, co se tyce rozdilu mas to vsechno popsany v tom odkazu kterej uz tu nekolikrat padl, da se to shrnout tak ze sou si ty dva typy panelu vic podobny nez v pripade 226BW. Lisi se jen barevnym podanim, ale to docela vyrazne. Na druhe strane si muzes stahnout barevny profil, kterym ty barvy vyrazne priblizis typu S.Baneshee píše:Chlapi tak jak je to s tema Samsungama, nekdo tu tvrdil ze 226BW muze mit lepsi i horsi typ panelu, ale 2232BW ma vzdy ten lepsi. Ja jsem ted mel v rukach oba a oba maj v servisnim menu CDA-XXXX, z toho me plyne ze jsouto oba stejny a maj ten horsi typ panelu.Pritom jsou podle stitku oba vyrobeny na slovensku. To me nepotesilo, asi svuj zajem presunu k HP 2207. Tam jsou doufam vsechny panely v pohode
Jestli vemes to HP tak pak napis jake z nej mas dojmy, barvy budou lepsi, ale muze se projevit horsi odezva a hlavne bych mel strach z leskleho povrchu. Celkove bych ale rekl ze to je vyborna alternativa.
EDIT: btw. obraz mi naskoci az s prihlasovaci obrazovkou windows, do te doby nic nevidim, nemuzu treba ani do BIOSu, nevite nekdo co s tim? Snad to umi textovy rezim....
- Baneshee
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
Resim ted dilema jestli vzit HP nebo Samsung. HP stoji pres 8k, 2032BW muzu mit o 1500 levneji. U HP se mi libi polohovatelnost, PIVOT a to ze je leskly je pro me vyhoda (lepsi barvy, odrazu se nebojim, doted se mi na CRT taky nic nelesklo). HP ma k tomu zaruku jen 2 roky, Samsung 3. Kdyby byla ta 2032 s tim lepsim panelem, tak bych bral asi ten, ale kdyz ma ten horsi tak se bojim ze obraz bude slabsi jak u HPcka.
Ryzen 7800X3D | Noctua C12P SE14 | 2x32GB Kingston Fury 6000MHz | Sapphire Pulse 9070XT 16GB | ASRock X870 Pro RS | Micron 2TB NVMe & Kingston KC3000 4TB | FD North Black TG | Seasonic GX 750W | Dell G3223Q
- IkE Blaster
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Baneshee
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
Tak mam prave doma 2232BW a neni to spatny. Barvy mi prijdou perfektni, ale par veci mi na nem vadi. Predne to ze se neda vyskove nastavit. Je dost nizkej a chtelo by to hodit ho o cca 5cm vys. Taky na cernym pozadi je videt u horniho a dolniho okraje prosvitaji lampy. Tak premyslim ze bych to jeste vymenil za HP, vyresil by se minimalne ten problem s vyskou. Lampy budou nejspis videt trochu i u toho HP, jsem zvyklej na CRT, kde nic takovyho nebylo. Ale sere me tech 1500 navic za HP, kratsi zaruka a taky bych musel pouzit nejakou redukci DVI-HDMI, protoze tahle verze uz nema vubec DVI vstup (jen HDMI).
- Tonyno
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Na "jistých" stránkách dnes vyšel test na LG a myslím že výsledek není tak špatný s ohledem na cenu.
[url]http://www.sveth_____e.cz/art_doc-3D4646D24B664BDCC12573940036D3B8.html[/url]
[url]http://www.sveth_____e.cz/art_doc-3D4646D24B664BDCC12573940036D3B8.html[/url]
Intel Core 2 Duo E8400@3600 + Zerotherm BTF90/Abit IP35PRO/2x 2GB PC1066 Corsair Twinx Dominator/Sapphire ATI HD5770/Asus DX/Pro-Ject Head Box SE II + AKG K240monitor, AKG K242HD, Shure SRH440/panel Zalman ZM-MFC1/Seasonic S12II-500 500W/BIGTOWER SHARKOON Rebel 12 Economy Edition/Logitech G15,mx518/Logitech z640/Lenovo T61(T7500,4GB,nVidia Quadro,2x HDD) + NuForce uDac2/Sansa e260 + Etymotic Research ER-6i/HTC HD2 Android
- SNowie
- Začátečník

našel jsem docela dobré porovnání obou verzí:
http://www.digitalversus.com/duels.php? ... =2683&ph=1
každopádně po vyladění barev je gamut téměř stejný u obou monitorů, jen to chce u C verze trochu práce
http://www.digitalversus.com/duels.php? ... =2683&ph=1
každopádně po vyladění barev je gamut téměř stejný u obou monitorů, jen to chce u C verze trochu práce
- Baneshee
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
Tak nakonec zustavam u HP w2207h, vyhovuje mi vic jak Samsung.
Da se pefrektne vyskove nastavit, nema u horni a dolni hrany prosvitajici lampy. Barvy mi prijdou skoro stejny u obou, jen trochu jinak nastaveny. Vetsi odezvu u HP jsem nijak nepozoroval. Taky se mi vic libi designove, ma USB hub a primo v OSD se da nastavit scaling obrazu (nesirokouhly rozliseni muzou mit na krajich cernej pruh misto roztazeni a zdeformovani).
Takze ja muzu HP jen doporucit, kazdymu ale vyhovuje neco jinyho
Da se pefrektne vyskove nastavit, nema u horni a dolni hrany prosvitajici lampy. Barvy mi prijdou skoro stejny u obou, jen trochu jinak nastaveny. Vetsi odezvu u HP jsem nijak nepozoroval. Taky se mi vic libi designove, ma USB hub a primo v OSD se da nastavit scaling obrazu (nesirokouhly rozliseni muzou mit na krajich cernej pruh misto roztazeni a zdeformovani).
Takze ja muzu HP jen doporucit, kazdymu ale vyhovuje neco jinyho
- Ex
- Nováček

U mé 2232 jsem si všiml že při nastavení Brightness pod 80% se ozívá z monitoru jemné pískání.Když je ticho je to celkem dost slyšet.
A při vyplém monitoru je ze zadu při přiblížení slyšet takový bzučivý zvuk zřejmě od napájecího zdroje.
Dělá to i někomu jinému?
A při vyplém monitoru je ze zadu při přiblížení slyšet takový bzučivý zvuk zřejmě od napájecího zdroje.
Dělá to i někomu jinému?
Naposledy upravil(a) Ex dne sob 5. led 2008, 16:06, celkem upraveno 1 x.