NVIDIA Kepler - informace, spekulace
Moderátoři: Walker1134, Wilik
- Hladis
- Moderátor

Re: NVIDIA Kepler - informace, spekulace
No prave v Recku to asi taky nikdo nenaskladni a bude to na objednavku a jeste ve zdejsi situaci pochybuju ze to nekdo objedna 
- maltra
- Začátečník

Toho som sa obaval, aby to nebolo len marketingove vykreslovanie ruzovej reality. Recenziu som este necital, ale ak by to bolo tak skvele a funkcne, urcite by sa o tom v clanku zmienil. Skoda toho, bolo by to fakt prevratne riesenie a nieco, co by posunulo pouzitelnost dualiek do inych hladinHladis píše:Takze to na co jsem v recenzi cekal jsem se poradne nedozvedel. U Frame rate metering OBR jen opsal reklamni matros a rekl ze se to blbe meri a ani nevi zda a jak to funguje.......To je nejpodstatnejsi cast ,ktera dela dualku pouzitelnou nebo opet jen pro honice cehokoliv. I tak to vysvetleni......prida to lag a ubere shuttering me teda moc nepresvedcuje
DOCu prubni nejakou, tady v Recku nebudou a pochybuju ze to nekdo objedna.
Edit// Maltra+Cyber+Webwalker ja jen ze velky Kepler je blizko......ta karta me zajima a nejake informace o ni se daji vydolovat. Nekomu zachutnali po Bulldozeru ponozky k obedu ?Ale jo miluju porcovani medveda co jeste beha po lese.
P.S.: No a ak mas nejake info o velkom Keplerovi tak to sem daj, ja si to rad precitam. Thread ma v nazve "spekulace", tak som si len zaspekuloval
PC: 9800X3D | 64GB CL30 | X870E Aorus Pro | ZOTAC RTX 5070 Ti AMP | WD_BLACK SN850X 2TB & 4TB | Phanteks Enthoo Pro M Glass | RM1000e | Alienware AW3423DWF
Retro PC: PIII 650E Slot 1 | GA-6BXE Rev 1.9 | 128MB DDR | V4 4500 32MB AGP | SB 32 PnP CT3670 | SpinPoint 80GB>32GB
Retro PC: PIII 650E Slot 1 | GA-6BXE Rev 1.9 | 128MB DDR | V4 4500 32MB AGP | SB 32 PnP CT3670 | SpinPoint 80GB>32GB
- webwalker
- Začátečník

Hladis: Pokud vím, tak jsem nikdy neřekl, že velký Kepler nebude. Jen to, že má nVidia problémy s výrobou (návrhem a následnou výtěžností) v TSMC takže kdo ví kdy se objeví. Nasvědčuje tomu i zrušení původního názvu GK100.
Být ale musí, to je jasné, jinak by se nVidia dostala do velkých problémů s Teslou. GK104 je pro HPC naprosto mimózní karta (narozdíl od Tahiti i Pitcairn).
Být ale musí, to je jasné, jinak by se nVidia dostala do velkých problémů s Teslou. GK104 je pro HPC naprosto mimózní karta (narozdíl od Tahiti i Pitcairn).
Chtěl bych se stát profesionálním pískačem. Už teď jsem v tom sice hvězda, ale chtěl bych se ještě zdokonalit a začít se tím živit.
GPUreport.cz
GPUreport.cz
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

Nvidia nemá problémy s výtěžností, kdyby měla kde jsou odpadní jádra, proč by byla 670 na trhu až příští tejden, atd. Evidentně problémy s výtěžností nejsou, jsou problémy s množstvím. TSMC prostě nestíhá produkovat, proto obě firmy maj cenu 28nm prodfuktů v oblacích a snažej se co nejvíce produktů držet na staré 40nm jak jen dlouho to jde. Nvidia nechala i Tegru na 40nm a ta má výtěžnost obrovskou, prostě nechtěla nic co by ukrajovalo prostor pro čipy které nemaj alternativní zdroj výroby.
GK110 má Nvidia hotovou, neni tu prostože jej neni kde vyrábět. Nestíhaj se vyrábět ani GK104 natož toto. Ten velkej čip by zabral více prostoru a prodalo by se jich méně, a vydělalo by se méně.
GK110 má Nvidia hotovou, neni tu prostože jej neni kde vyrábět. Nestíhaj se vyrábět ani GK104 natož toto. Ten velkej čip by zabral více prostoru a prodalo by se jich méně, a vydělalo by se méně.
- Hladis
- Moderátor

DOC: Asi tak.
Maltra:.....vis ja nespekuluju a na tenky led jako jini nevstupuju. Nemuze se mi pak stat ,aby mi to pak nekdo omlatil o hlavu ,kdyby to nakonec dopadlo jinak. Drzim se zasady ,ze dokud to nebude fyzicky v ruce ,tak se nevyjadruju.
Maltra:.....vis ja nespekuluju a na tenky led jako jini nevstupuju. Nemuze se mi pak stat ,aby mi to pak nekdo omlatil o hlavu ,kdyby to nakonec dopadlo jinak. Drzim se zasady ,ze dokud to nebude fyzicky v ruce ,tak se nevyjadruju.
- maltra
- Začátečník

Tak ano, da sa ja tak, sledovat z povzdiali a komentovat az ked uz je to bezpecne, aby ti niekto nedaj boze nieco neotrepal o hlavu. Ako keby na tom zalezalo, su horsie veci na svete ako nejaka virtualna hanbaHladis píše:Maltra:.....vis ja nespekuluju a na tenky led jako jini nevstupuju. Nemuze se mi pak stat ,aby mi to pak nekdo omlatil o hlavu ,kdyby to nakonec dopadlo jinak. Drzim se zasady ,ze dokud to nebude fyzicky v ruce ,tak se nevyjadruju.
PC: 9800X3D | 64GB CL30 | X870E Aorus Pro | ZOTAC RTX 5070 Ti AMP | WD_BLACK SN850X 2TB & 4TB | Phanteks Enthoo Pro M Glass | RM1000e | Alienware AW3423DWF
- Hladis
- Moderátor

Pokud o necem nic nevim ,tak se snad nevyjadruju (mysleno obecne) a bohuzel se tohohle nedrzi opravdu hodne lidi i v jinych oblastech
. Myslim ze u Bulldozeru jsem to komentoval hodne daleko pred vydanim
,ale tam se to proste uz nedalo cist. Jinak moc se k produktum zde ve spekulacnich threadech nevyjadruju a prenecham to milerad jinym. Tuna stranek spekulaci ,hype a ruznych polopravd ,flamu a osobnich invektiv me nechava chladnym ,dokud to neprekroci nejakou mez. A uz je to OT.
- maltra
- Začátečník

Ak mas nejake info o "Velkým Káčku", daj to sem - je to tvoja moderatorska povinnost! 
- webwalker
- Začátečník

DOC_ZENITH: Myslím, že se mýlíš. NVidia měla problémy s výrobou u Fermi po celou dobu jeho výroby, takže by nebylo žádným překvapením, že problémy jsou také u Keplera (u velkého obzvlášť). Dnes se dokonce mluví o chybném designu a nové redesignované revizi gk114. Je-li to pravda nevím, ale zmatené a rozporuplné zprávy přímo z nVidie tomu nasvědčují.
PS: kde bereš myšlenku, že ze všech vadných čipů se můžou dělat nižší varianty čipů a nekončí v koši?
PS: kde bereš myšlenku, že ze všech vadných čipů se můžou dělat nižší varianty čipů a nekončí v koši?
Chtěl bych se stát profesionálním pískačem. Už teď jsem v tom sice hvězda, ale chtěl bych se ještě zdokonalit a začít se tím živit.
GPUreport.cz
GPUreport.cz
- maltra
- Začátečník

Webwalker: presne tak, nikto nevie ako to je. Napriklad kludne mohli aj cakat kym sa im tych vadnych cipov nazbiera dostatocne mnozstvo na bezproblemovy launch GTX 670.
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

Nvidia měla problémy s první revizí GF100, jinak nevym o jakejch problémech s výrobou je řeč... A to je asi tak vše. AMd měla zase problémy s 80nm předtím, nemůžeš podle jedné řady soudit vše, Fermi, velkej čip na naprosto neodzkoušeny a ze začátku šíleně problémovym procesu měl problémy... a mnohem menší čip na procesu co nemá takové problémy má mít slabou výtěžnost? Je to tvůj názor a tím to asi tak končí. Znovu opakuji 28nm nemá problémy, jen je předražený a funkčních výrobních linek je málo.webwalker píše:DOC_ZENITH: Myslím, že se mýlíš. NVidia měla problémy s výrobou u Fermi po celou dobu jeho výroby, takže by nebylo žádným překvapením, že problémy jsou také u Keplera (u velkého obzvlášť). Dnes se dokonce mluví o chybném designu a nové redesignované revizi gk114. Je-li to pravda nevím, ale zmatené a rozporuplné zprávy přímo z nVidie tomu nasvědčují.
- marek p
- Začátečník

-
GTX690 microstuttering.
http://www.computerbase.de/artikel/graf ... kroruckler
- Hladis
- Moderátor

Dobra...........co jsem zaslech pri ptani se. Velky Kepler ja de sa rici hotov a mel by byt i snad brzo oznamen. Problem je jen s kapacitami a vyrobou v dostatecnem mnozstvi. Vykon bude prekonavat vyrazne GTX680 ,ale bude pod GTX690. Cena ma byt nizsi nez GTX690. Spokojen ? Nerikam ze je to pravda a klidne mi zastupce jen rekl nejaky drb ,kterych je na netu plno.maltra píše:Ak mas nejake info o "Velkým Káčku", daj to sem - je to tvoja moderatorska povinnost!
Jinak recenzi GTX690 jsem necet celou a jen mrknul na funkci ktera me zajimala (Frame rate metering) a po precteni jsem "knihu" zavrel ,takze ani jsem na vykonostni grafy nekoukal
Edit//aha marek P mi cetl myslenky a zkouseli to nemcouri
Edit2//jeste by tam mohl byt zmeren inputlag.......
- Shakall605
- Začátečník

Dle toho grafu to vypadá velmi luxusně.marek p píše:GTX690 microstuttering.
- marek p
- Začátečník

-
Naposledy upravil(a) marek p dne pát 4. kvě 2012, 09:26, celkem upraveno 1 x.
- maltra
- Začátečník

@marek p: takze na CB.de im to v Serious Samovi 3 vyslo tak, ze microstuttering bol na GTX 690 pomerne dobre eliminovany a CrossFire HD 7970 vyzeralo oproti tomu ako predpotopne riesenie. Na ht4u.net ale otestovali 5 hier, a vysledok vobec nie je taky optimisticky, tam snad okrem toho AvP (aj to s prizmurenymi ocami) je to vsetko take iste - cize silny microstuttering. Aj ked na druhej strane nie su tam uvedene hodnoty GTX 680 SLI a HD 7970 CFX pre porovnanie. Takze som coraz viac presvedceny o tom, ze je to len marketingova pasca na zakaznikov, co je skoda.
P.S.: v starsom teste je vidiet ze velkost microstutteringu je rozna v zavislosti od hry a pouziteho hardware: http://ht4u.net/reviews/2011/amd_radeon ... ndex14.php
P.S.: v starsom teste je vidiet ze velkost microstutteringu je rozna v zavislosti od hry a pouziteho hardware: http://ht4u.net/reviews/2011/amd_radeon ... ndex14.php
- Krteq
- Středně pokročilý

-
Promaz OT & Unlock
Zařazení karet do segmentu trhu nechte na marketingových odděleních, k tomu tohle vlákno neslouží
//@maltra: napraveno
Zařazení karet do segmentu trhu nechte na marketingových odděleních, k tomu tohle vlákno neslouží
//@maltra: napraveno
- CZ_viper
- Začátečník

Já tedy problém s hraním na GTX690 nemám, předtím jsem měl GTX295, SLI GTX 580 a je to bezproblémové. Otestováno na Metro 2033, AvP, BF3, COD MW2 a 3, SOSE, Deus EX HR, Flatout 3, Oblivion, Skyrim a pár dalších.
AMD 9800X3D PBO2e 80°C, 64 GB DDR5 6400 CLK 32, Gigabyte RTX 4090 OC, 3x 4 TB SSD, Acer Predator 43" 4k/120.
- Kyselinka
- Začátečník

Ono nejde ani tak o problemy, ale o to ci clovek vidi tie negativa, alebo nie 
- CZ_viper
- Začátečník

Tak v tom případě je nevidím a zdá se mi to stejné, jako když hraji na samostatné grafice.
AMD 9800X3D PBO2e 80°C, 64 GB DDR5 6400 CLK 32, Gigabyte RTX 4090 OC, 3x 4 TB SSD, Acer Predator 43" 4k/120.