AMD Pirate Islands (R9 300) - informace, spekulace

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
Krteq
Čestný člen
Čestný člen

Re: AMD Pirate Islands (R9 300) - informace, spekulace

Příspěvek od Krteq »

No, porád je to dvojnásobek oproti 1/32 u Maxwella :mrgreen:
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Dá se říci konečně, ono kdyby Tonga neměla pro ní zbytečné DP tak by dnes AMD v mainstreamu kralovalo... ale tím že ho má zbytečně ztloustla a stala se nenažranou.

Naví hráči to nevyužijou, DD si mohl všimnou že poslední full DP čip co AMd prodávalo byl Tahiti. Hawai a vše po něm je SW lock na 1/8, pokud by člověk chtěl plnej výkon musí koupit Firepro, stejně jako u NV Quadro nebo Teslu.

Já ve své herní kartě DP nechci, chci veškerej křemík použít pro herní výkon, nepotřebuju ssebou tahat závaží v podobě výpočetních bloků co nikdy nevyužiju a dělaj mi kartu větší, drašší a žravější.
havli
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od havli »

Tonga je taky 1/16... pokud se da verit wikipedii https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_A ... 200_Series
Ryzen 7 7700 ; Asus B650E-F Gaming Wifi ; 64 GB DDR5 6000 ; Inno3D RTX 4070 Super ; Samsung 990 Pro 4 TB, MX500 4 TB ; Corsair RM850i ; Dell G3223Q
Retro PC: Core i3-3250, Quadro 5000, 4 GB DDR3, X-Fi, WinXP + 7 x64; Pentium 4 3.06 @ 3.33 GHz, Voodoo5 5500 AGP, 512MB DDR, Audigy, Win98SE; VIA C3 1000, 512MB DDR, ESS Solo-1 + DreamBlaster X2 GS, Win98SE & DOS
Retro PC: Celeron 220, Voodoo4 4500 PCI, 512MB DDR2, Win98SE; 2× Pentium Pro 233/256, Voodoo Graphics, 1024MB EDO, AWE32 28MB (CT3980), Win98SE & DOS
Retro NTB: IBM ThinkPad 600, ThinkPad T20; Toshiba Satellite Pro 430CDT, 460CDT, Portege 3010CT
HW museum.cz - muzeum grafických karet a procesorů
Krteq
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Krteq »

Jop, Tonga taky
Obrázek

Tady je celkem podrobná tabulka - AMD Radeon and NVIDIA GeForce FP32/FP64 GFLOPS Table
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Máte pravdu, Tonga based Firepro je jen 1/8:

http://www.amd.com/en-us/products/graph ... ro-3d/7100#

Tak tenhle čip byl fakt ještě větší fail než jsem si doteď myslel. Je to nejhorší GPU AMD za hoodně dlouhou dobu, já myslel že je tak velké protože mělo nahradit Tahiti i v GPGPU, ale ne, ono od něj dostane výprask, ugh...
Octopuss
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Octopuss »

Krteq píše:
Driver Update Brings New Use Cases & Value
Whenever a company like AMD launches a new series of graphics cards like the Radeon 300 series, they usually accompany it with a new graphics driver. However, AMD is not simply updating their drivers to support the R9 Fury X, they are completely overhauling their drivers across the board.

AMD is releasing a two-phase driver release with Catalyst 15.15 and 15.20
  • The 15.15 drivers are available immediately,and the 15.20 drivers are coming a few weeks later.

The Catalyst 15.15 drivers bring new features like:
  • FPS Targeting - The ability to save power by setting a maximum FPS target
  • Virtual Super Resolution - The ability to down scale a game from a high resolution to a lower resolution, giving a user higher-quality textures in game (also known as supersampling)
  • Performance optimizations:
    • Adding game performance optimizations to AMD R9 Fury Xand other graphics cards.
Although Catalyst 15.15 drivers will not be available for Windows 10, Catalyst 15.20 will be.

The Catalyst 15.20 drivers will bring features like:
  • Catalyst Uninstaller:Allows users to uninstall their AMD catalyst drivers cleanly, so new drivers can be installed without incident.
  • OpenCL 2.0 optional features.
  • Multiple performance and feature additions
  • FreeSync + CrossFire:The ability to run FreeSync dynamic screen refresh technology with multiple GPUs in CrossFire mode.
Catalyst 15.20 divers will also have Windows 10 specific features like:
  • HEVC(High Efficiency Video Codec):Enables quality streaming and 4K
    experiences
  • DirectX 12:Support for the low-level efficient graphics API for Windows 10
    Windows 10 WHQL(Windows Hardware Quality Lab)
AMD’s latest driver release (15.20) will be WHQL and WHQL for Windows 10 as well
Tohle je odkud?
ArgCZ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ArgCZ »

DOC_ZENITH píše: Tak tenhle čip byl fakt ještě větší fail než jsem si doteď myslel. Je to nejhorší GPU AMD za hoodně dlouhou dobu, já myslel že je tak velké protože mělo nahradit Tahiti i v GPGPU, ale ne, ono od něj dostane výprask, ugh...
Tonga ale na trhu nikdy nebyla, jen její ořezanina, nebo nevim co je pravdy na tom že pro Apple ji AMD vydala
PS5 Pro, LG OLED65BX, Samsung HW-Q700A + SWA-9500S = 5.1.4 Dolby Atmos, DTS:X
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Tak DP je vesmes pro beznyho usera, ale i pro usery Quadra a jinych podobných karet na render, k prdu. To ma plny kotlik az specializovana vypocetni Tesla, která ani není grafickou kartou. Takze proc by mainstream cipy vůbec měli mit zbytecny DP ze.
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

ArgCZ píše:
DOC_ZENITH píše: Tak tenhle čip byl fakt ještě větší fail než jsem si doteď myslel. Je to nejhorší GPU AMD za hoodně dlouhou dobu, já myslel že je tak velké protože mělo nahradit Tahiti i v GPGPU, ale ne, ono od něj dostane výprask, ugh...
Tonga ale na trhu nikdy nebyla, jen její ořezanina, nebo nevim co je pravdy na tom že pro Apple ji AMD vydala
Ořezanina nebo ne, všechny produkty co vyšla na bázi tongy jsou fail, provozní vlastnosti vs výkon je trága, a to to ještě nemá DP (což jsem si myslel že má). Krom podpory VSR je defakto ve všem horší jak o 2 roky starší Tahiti. Čekal jsem že full vydaj nyní s R300 ale ee. I to Firepro je jen 256, tzn budťo je doměnka o 384-bit milná, nebo je ten čip ňák šíleně zabugovanej že to tak ani provozovat nejde a musí jen jako 256-bit.

Hladis - Žádnej čip by neměl mít DP, nemá to v grafikách co dělat, na výpočetní karty stylu Tesla by měly bejt eparé čipy co za nebudou zatížené TMU, rops a pod, jednoho dne tam dojdem. Univerzální čipy budoucnost nejsou a čím dál více se to ukazuje.
flyer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od flyer »

Q6600, DFI Lanparty ICFX3200-T2R/G, GEIL Black Dragon 8GB DDR2 800MHz CL4, Radeon 4870 512MB, WD 80GB+160GB+500GB, Benq E2200HDA
PhenomII_X4_955, ASUS M4A785TD-V EVO, Zeppelin 4GB DDR3 1600MHz CL9, GTX260 896MB, WD 500GB, Acer X243H
Krteq
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Krteq »

Díky

//128 ROPs? Zřejmě chyba v GPU-Z db

Obrázek
ArgCZ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ArgCZ »

tak přeci jen Scythe typhoon, někde jsem viděl i jiný, ale tohle vypadá že jsou karty na recenze
PS5 Pro, LG OLED65BX, Samsung HW-Q700A + SWA-9500S = 5.1.4 Dolby Atmos, DTS:X
blekota je boss
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od blekota je boss »

to by mě zajímalo, čím je teda ta Fiji vycpaná... ořezaná v DP, menší řadič, 64 ROPs a macek s 8,9 miliardama tranďáků... přece to nemůže bejt jen tim počtem SPs a TMUs..

//EDIT: DOC - nj, na tu zvětšenou kešovicu sem zapomněl..
Naposledy upravil(a) blekota je boss dne pát 19. čer 2015, 19:37, celkem upraveno 1 x.
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Ano bude, a možná to rozhraní pro HBM nebude tak malé jak se zdá, žádnej dieshot zatím nemáme, také má mnohem větší shader cache, takže nabyde s počtem SP hodně.
Blue Storm
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Blue Storm »

ArgCZ píše:tak přeci jen Scythe typhoon, někde jsem viděl i jiný, ale tohle vypadá že jsou karty na recenze
No spíš Nidec Servo, jak je i sám označený štítkem. Scythe je jen pouhý rebrand, ale aspoň ten větrák přinesli mezi běžné lidi, protože má hodně dobré ložiska, tichý motorek a aerodynamického hluku vydává také minimum.
PC: AMD Ryzen 7 9700X | Asus Prime B650-Plus WiFi | GTX 980 Ti | Kingston Fury 64 GB 5600MHz | Samsung 990 Evo Plus 1 TB | ADATA XPG GAMMIX S11 Pro 1 TB | Samsung 870 Evo 2 TB | Corsair RM550 | Fractal Design Define R5 | Dell U2515H
NTB: Apple MacBook Air M1 | Phone: Apple iPhone 15 Pro
RAD-x
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RAD-x »

flyer píše:Detailnější fotky bestie:
http://videocardz.com/56795/first-amd-r ... n-the-wild
Já jen doufám, že nějak lidsky vymysleli napojení tý vody, jelikož fakt nemám v ůmyslu tu jejich atrapu nechat chladit tu kartu, když mám high end vodu. Budu se modlit ať u toho někdo použil mozek.
Krteq
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Krteq »

Je to AiO, takže čerpadlo je na kartě :(

Obrázek
flyer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od flyer »

Krteq rychlejší - další fotky v článku:
http://www.legitreviews.com/amd-fiji-ar ... Lt9ajjt.99

Jinak je to dost na pytel, pořád sem najivně doufal, že to pude napojit do okruhu :( tohle je k prdu, takže vzduhová varianta a blok.
Q6600, DFI Lanparty ICFX3200-T2R/G, GEIL Black Dragon 8GB DDR2 800MHz CL4, Radeon 4870 512MB, WD 80GB+160GB+500GB, Benq E2200HDA
PhenomII_X4_955, ASUS M4A785TD-V EVO, Zeppelin 4GB DDR3 1600MHz CL9, GTX260 896MB, WD 500GB, Acer X243H
Krteq
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Krteq »

:? Normální uzavřenej okruh (radiátor tam vidět není). Problem?
RAD-x
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RAD-x »

Krteq píše:Je to AiO, takže čerpadlo je na kartě :(

Obrázek
To se pos*ali ne? co s timhle mám jako dělat? Tohle jako fakt budou prodávat?
EDIT: Celý to vývojový oddělení bych okamžitě poslal do gulagu!
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“