Asus P5B Deluxe (775, P965 + ICH8R)

Základní desky firmy Asus.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
izerS18
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Asus P5B DELUXE - zkusenosti, rady, nazory ...

Příspěvek od izerS18 »

Maddogg píše:...
přesně tak. První slot je 16x a druhý, modrý, je vždy jen 4x. Jen ale ta 9800GTX+ bude žrát a výkon na nic.

to dubas_ GTX285 bude stači na vše bohatě. Tu 98 prodej, či nechej do rezervy
AsRock Z370 Taichi | 8700K @ 4,9GHz 1.28v @ Corsair 110i GT | Crucial Ballistix 2 x 16 GB 3200MHz CL 16 | Evga RTX 3080 Ti Ultra | Corsair MP510 1GB + 20TB Capacity | Seasonic Prime 1200 W Platinum | PHANTEKS Enthoo Elite
dubas_
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dubas_ »

ok dik za rady dam ji asi do toho druheho PC ktere chci postavit ze zbytku a strelim to

SRY za OT: delal jsem testy v 3DMarku 06 a Vantage a bodove to vyslo oboje kolem 11000 coz je hodne malo si myslim na dve grafiky je mi to divne
je pravda ze sem ty testy nadupal na max ale furt se mi to nezda

zkousel sem jeste L4D tam jsem to taky nadupal na max uplne vse a fps jen 70-60 to jsem mel i jen s 9800

nenastavuje se neco jeste v biosu pokud jedu se dvema GK nejake ladeni?

EDIT:
to: izerS18

hele ty rikas ze modrej slot je jen 4x to je ten uprostred desky tak v nem mam ted 285 a v tom cernym na kraji 9800 nemuze v tom byt problem ja gdyz jsem mel jen jednu kartu tak sem ji vzdy cpal do toho modryho pokud to je problem tak to sem dobry tele :-D
Odborník nemůže rozumět všemu je omezován svým oborem.
System: Windows 7 Ultimate 64bit, Fošna: ASUS P8P67 Deluxe, CPU: Intel Core i7 2600K No OC, RAM: Corsair 2x4GB DDR3 1600MHz CL9, GPU: Asus ENGTX580 DCII 1,53GB, HDD: SSD Kingston V+ Series, 2,5", SATA - 64GB + Samsung SpinPoint F1 SATA II 1TB + Samsung SpinPoint F3 SATA II 1TB + ShareDisk NDAS 250GB, DVD-RAM: Asus DRW-24B3ST, BEDNA: Fractal Design DEFINE R3, Zdroj: Enermax NAXN 80+ 750W, Periferie: Keyboard KME KX-7201 + PRG THERMALTAKE A2418 FlareBoard + Logitech G9x Laser, Monitor: Samsung - SM 226BW
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

dubas_ píše:je pravda ze sem ty testy nadupal na max ale furt se mi to nezda
relevantní výsledky jakéhokoli benchmarku lze získat jen výchozím nastavením, jakékoli jiné pak nelze srovnávat s ostatními výsledky
ignorelist: kremrole a dezoláti
izerS18
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od izerS18 »

dubas_ píše:...

EDIT:
to: izerS18

hele ty rikas ze modrej slot je jen 4x to je ten uprostred desky tak v nem mam ted 285 a v tom cernym na kraji 9800 nemuze v tom byt problem ja gdyz jsem mel jen jednu kartu tak sem ji vzdy cpal do toho modryho pokud to je problem tak to sem dobry tele :-D
sorry za omyl :oops: Horní je 16x, ten dolní slot na desce je 4x, nebo-li černý je 4x...
AsRock Z370 Taichi | 8700K @ 4,9GHz 1.28v @ Corsair 110i GT | Crucial Ballistix 2 x 16 GB 3200MHz CL 16 | Evga RTX 3080 Ti Ultra | Corsair MP510 1GB + 20TB Capacity | Seasonic Prime 1200 W Platinum | PHANTEKS Enthoo Elite
dubas_
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dubas_ »

podporuje tato deska (sitovky) Wake-On-LAN vzdaleny start PC na dalku?
System: Windows 7 Ultimate 64bit, Fošna: ASUS P8P67 Deluxe, CPU: Intel Core i7 2600K No OC, RAM: Corsair 2x4GB DDR3 1600MHz CL9, GPU: Asus ENGTX580 DCII 1,53GB, HDD: SSD Kingston V+ Series, 2,5", SATA - 64GB + Samsung SpinPoint F1 SATA II 1TB + Samsung SpinPoint F3 SATA II 1TB + ShareDisk NDAS 250GB, DVD-RAM: Asus DRW-24B3ST, BEDNA: Fractal Design DEFINE R3, Zdroj: Enermax NAXN 80+ 750W, Periferie: Keyboard KME KX-7201 + PRG THERMALTAKE A2418 FlareBoard + Logitech G9x Laser, Monitor: Samsung - SM 226BW
h4__
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od h4__ »

Jop, v biosu podobná možnost je, nezkoušel jsem.
dubas_
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dubas_ »

minulej tejden jsem koupil desku ASUS P5B Premium na prvni pohled je ta deska stejna s Deluxkou nebo se pletu
u toho bych potreboval vzdaleny start WoL
fue
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od fue »

skladal som teraz pc z nejakych mojich starych komponentov a dokupoval som k nim maticnu a cpu, presne gigabyte ep43 ds3 a intel e5200. nakolko sa jedna o novsi chipset P43, tak som skusil vymenit moju p5b deluxe za vyssie zmienenu gigabyte k procesoru 6750, ved novsie = lepsie, nie? :) otras, nevedel som sa dostat na take takty ako s p5b deluxe, drbal som sa s tym cely vikend! a ked uz som sa niekam dopracoval, tak to padalo.. na druhej strane musim uznat, ze pamate isli trochu lepsie na p43, co bude ale asi moznostou jedneho nastavenia pamati na hodnotu vyssiu ako 42 na gigabyte (asus ma max 42) - neviem presne ake tRxxx to je, to pozriem este dnes. v kazdom pripade som rad z nasej staruckej dosky, ktora je do dnes drziak ako to tak vidim :) ked budem chciet robit upgrade, tak jedine kvoli pamatiam a to sa mi teda neoplati, tak tuto dosku budem mat asi kym nebudem presedlavat na komplet inu paticu co je podla mna najskor za 2 roky, nakolko nove procesory su este stale na tuto... este raz, paradna doska
nejaky desktop
ASUS Z87-PLUS :: Intel Core i5-4670K :: SCYTHE Mugen 4 :: MSI GTX 1080 Armor OC :: CRUCIAL 16GB (Kit 2x 8GB) Ballistix Sport 1600MHz CL9 :: LiteOn IHAS124-19 :: Coirsair RM750X :: Samsung 960 EVO NVMe M.2 SSD 500GB :: Fractal Design DEFINE R4 :: Dell U2412M
basti
Nováček
Nováček

Příspěvek od basti »

panove mam jednu otazku ohladne teplot, aplikacia ai suite ukazuje teplotu systemu cize pod tym mam rozumiest chip set? a ked hej tak ktory?
basti
Nováček
Nováček

Příspěvek od basti »

hm ako pozeram tak nejak sa nikto nema k reci :( a este jedna vec pre majitelov tejto dosky aj vam tak hreje juzny most?!
Maddogg
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Maddogg »

Systém by měl být severní můsek, tedy ten pod cpu. Jinak ano na těchto deskách (p965) se hřeje i severní i jižní. Nikdy sem to ovšem neřešil (tedy dokud to bylo stabilní) a nikdy sem problém neměl ač na chipsetu nešel udržet prst.
Mainboard Asus P7P68 CPU Intel I5 2500k@4.2ghz+Xigmatek Achilles RAM Kingston 2x4GB 1333Mhz GPU Asus r7 370 1100/6000Mhz HDD Samsung F1 500GB DVD-RAM Samsung Case&PSU Fractal Desing Define R2+ Enermax PRO82+ 385W
izerS18
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od izerS18 »

I 70C v zátěži jsem měl a deska jela. Takže jak výše píše Maddogg, nemusíš to řešit :wink:
I když samozřejmě ideálně by se lehký ofuk hodil...
basti
Nováček
Nováček

Příspěvek od basti »

severny ma az tak netrapi ten je vpohode len tej juzny dost hreje ale ako pisete je to aj napriek tomu stabilne.pytam sa len preto lebo pred nedavnom som cistil pc a vtedy som nahodou chytil juzny most a ze juj nejak to hreje tak preto to riesim :) vy ho nechladite nijak?
izerS18
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od izerS18 »

Nikdy jsem nechladil a cpal do něj docela dost. I hodně věcí jsem měl v PC, takže obsluhoval spousty disků, karet.

Ale pokud máš strach, sežen tichý, malootáčkový 80mm ventilátor a teplota půjde rapidně dolu :wink:
basti
Nováček
Nováček

Příspěvek od basti »

no ale ked mu ta teplota nevadi tak nevidim dovod ho chladit :) a este jedna vec pani ako by som ho dokazal zatazit? alebo pri zatazi cpu sa zatazi aj chipset? a mohli by ste mi hodit vase teploty len tak na porovnanie :)
izerS18
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od izerS18 »

Při zátěži CPU se zatíží NB...severní můstek...ten nahoře. SouthBridge dostává zabrat, když máš v pc hodně disků, mechanik, audio karet atd.

Jinak ani snad o žádné aplikaci netuším, která zatěžovala SB. Možná pustit HDTune na všechny disky, at se řadič stará :)

Teploty už nevím, desku už nemám
basti
Nováček
Nováček

Příspěvek od basti »

ok takze aspon viem co sa bude diat ked sa bude prehrievat, cize zatial nevidim dovod pre jeho hladenie teda ine okrem toho co je tam uz od vyroby :)

potrebujem helpnut este s jednym nastavenim v v biose, ale to hodim az zajtra

zatial vsetkym zucastnenym dakujem :P
basti
Nováček
Nováček

Příspěvek od basti »

oki, takze trochu z meskanim ale predsa.tu je ten spominany bios konkretne by ma zaujimalo co znamena toto nastavenie....

Kód: Vybrat vše

http://img19.imageshack.us/img19/8436/biosx.jpg
dik
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

To asi neví ani výrobce základní desky. obvykle se tady řeší jestli SATA emuluje jen standardní 2 IDE kanály nebo jich je víc, čert ví co to znamená zrovna u P5B. já mám nastaveno tuším taky takhle, a funguje to bez problémů, takže bych se v tom nevrtal...
ignorelist: kremrole a dezoláti
Mastodont
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od Mastodont »

nastavuje to SATA do režimu IDE (kompatibilita) nebo AHCI/RAID (potřeba ovladačů v zastaralých XP + podpora NCQ a hot swap).
Odpovědět

Zpět na „Asus“