Cus borci.. mám taký malý dotaz.. určite mate nejaké informácie co ma prist ,ide o to ze potrebujem kupit grafickú kartu zvazujem 1080 no neviem ci mam pockat na 2080 ci to bude úplne nová architektúra alebo len refresh na rovnakom procese.ak sa jedna len o refresh tak sa cakat neoplati.co mi doporucujete?
Jen bych chtěl přiložit svůj názor.. Já skončil po aktuální zkušenosti s ASUSem - stavěl jsem PC na vodě a pořizoval si dopředu blok pro STRIXe, takže jsem byl vázanej tím, co za kartu k tomu vezmu.. měl jsem jich dohromady v ruce 5 kusů od doby, kdy šly na trh s cenou 22k a všechny pištěly (coil whine) jak prase. Nezávisle na desce, nezávisle na zdroji.. ten poslední kus po půlroční řešení celé věci a zkoušení jinejch kusů, kdy už jsem to vzdal, mi tu žije doteď a když si chci zahrát něco u teď už jinak nehlučnýho PC po vyházení disků a přechodu na full SSD stroj, tak musím tu svou krásnou bedýnku protkanou moc pěknym vodním chlazením obrovnat něčím, co ten pískot aspoň trochu zmírní, takže z case nemám nic a stejně mě to neskutečně štve.. je to neštěstí a věřím, že bych měl u jiného výrobce větší šanci nedopadnout takhle. Ale to už je teď jedno Když bude mít někdo zájem, rozpovídám se víc.
Mohl by mi někdo prosím vysvětlit, co se to s těma 1080kama děje? Zas tak moc to nesleduju, ale jak to, že najednou 1080 je na ceně Ti a Ti je skoro za 30 litrů? Vůbec tomu nerozumím... Ještě loni byly Ti 20-22 tisíc, jestli se nepletu??
Plus ta dostupnost? Proč nejsou a kde jsou, když jich ještě loni byly plný eshopy?
MB: Asrock Z370 Extreme4, CPU: Intel Core i5-8600K@5 GHz (SilentiumPC Navis PRO 240 AiO), RAM: 2x8 GB G.Skill DDR4 3200 MHz, GPU: Gigabyte RTX 2080 Gaming OC, HDD: SSD WD Blue 3D 1TB, Seagate IronWolf 6TB, DVD: Asus, PSU: Seasonic Focus Plus 850 Gold, CASE: Corsair T600 Graphite White Edition, MONITOR: BenQ XR3501, TV: 55" Samsung Q6FN
Hm... Já si to myslel, že to bude spojený s miningem. A pak že lidi nemaj prachy, co? Karty za takový prachy a oni jsou vyprodaný. Jde mi o to, že chci upgrade (po přechodu na novou platformu), ale 30 za Ti dávat nebudu, když vím, kolik stála loni...
MB: Asrock Z370 Extreme4, CPU: Intel Core i5-8600K@5 GHz (SilentiumPC Navis PRO 240 AiO), RAM: 2x8 GB G.Skill DDR4 3200 MHz, GPU: Gigabyte RTX 2080 Gaming OC, HDD: SSD WD Blue 3D 1TB, Seagate IronWolf 6TB, DVD: Asus, PSU: Seasonic Focus Plus 850 Gold, CASE: Corsair T600 Graphite White Edition, MONITOR: BenQ XR3501, TV: 55" Samsung Q6FN
Ale to je cisto tvoj problem ze si ku karte mal SLIM 240mm radiator. Pride mi to ako zavadzanie. Mohol si ju zapnut bez vody a dat 0% ze sa karta prehrieva...
"Nepochválím-li se sám, nikdo jiný to za mě neudělá."
@racecar: A takovéto nesmyslné měření by byl jako objektivnější? To bych pak klidně mohl z obyčejných karet také sundavat ventilátory a chlubit se jejich nehlučností
V recenzi je to jasně napsané, že za tyto provozní vlastnosti má zásluhu EKWB. Pokud se ti to z nějakých důvodů nelíbí, klidně si tam doplň k hlučnosti 100%, k teplotě 0% a je to
Chtěl bych se stát profesionálním pískačem. Už teď jsem v tom sice hvězda, ale chtěl bych se ještě zdokonalit a začít se tím živit. GPUreport.cz
Viete o nejakom chladeni ktore mozem pouzit na GIGABYTE GTX1080 G1 Gaming to co tam je dost hlucne,ale vzduch ziaden blok a okrem Accelero IV ten ma hore pasov a nezmesti sa mi tam.
Nemáte někdo otestvovanou svou 1080 s undervoltem? Vedle ve vlákně je krásně popsáno u 1080Ti a já jsem sám línej laborovat a testovat, tak že bych zkusil nějakej osvědčenej settup? Né že bych nějak potřeboval šetřit na spotřebě, spíše mi jde o teplo z GK. Mám to nastavené, aby byla grafika tichá a moc netopila.. defakto přes zimu 60°C, maximálně sem tam to skočilo na 65°C. Jak je dnes celkem teplo, grafika mi jede až na 72°C. Vím že to není nic dramatického, ale rád bych udržel teplotu níže i s ohledem na odpadní teplo. CPU se mi drží +- na stejných teplotách jako v zimě.
Michal86 píše:Nemáte někdo otestvovanou svou 1080 s undervoltem? Vedle ve vlákně je krásně popsáno u 1080Ti a já jsem sám línej laborovat a testovat, tak že bych zkusil nějakej osvědčenej settup?
Každý kus křemíku je originál ( i základní takt - maximální GPU BOOST se může lišit o 100MHz), takže univerzální postup není, ale určitě to, co funguje na vetším čipu bude fungovat i na menším. Takže třeba odhadem těch 0,85V @ 1709MHz zvládne většina kusů (ale může se to klidně lišit +- 100MHz při stejném napětí podle kusu), takže hledání stability se nevyhneš.