The Elder Scrolls V: Skyrim
Moderátor: Baneshee
- Octopuss
- Začátečník

Re: The Elder Scrolls V: Skyrim
To je divný. O tomhle jsem v životě neslyšel.
Můžeš sem hodit i enblocal.ini?
P.S. Nemáš Windows 10? Zaslechl jsem nějaký fámy o nějakých problémech s DirectX9. A celkově se to občas zdá se chová nevyzpytatelně.
Můžeš sem hodit i enblocal.ini?
P.S. Nemáš Windows 10? Zaslechl jsem nějaký fámy o nějakých problémech s DirectX9. A celkově se to občas zdá se chová nevyzpytatelně.
- Dithius
- Pokročilý

ja jsem měl SKSE ale bez editovaneho ini file a použival jsem SSME a nebyl žadný problem. Je třeba čist na SSME jak ho nastavit spolu s SKSE aby se nehadali
potom to jede no problem.
zde je z nexusu přímo odstavec co to vysvětluje:
This implements Sheson's memory allocation patch. If you're using one of the unofficial modified SKSE DLL files, you need to revert back to the official SKSE files otherwise SSME won't do anything. If you're using the new build of SKSE that has support for changing the memory allocation values, you don't need SSME.
pokud tedy použiješ SKSE bez modifikaci (ini file) měl by SSME běžet bez problemu
ja problemy neměl a to jsem měl 300 modů .) pak už sem byl omezen slabou HD 7970 na 1300 MHz core.... neměla ale spíš dost Vram
Jinak jestli maš hodně modů musíš použivat Loot a to nutně! a i to samo o sobě nestačí pak je tady TES5EDIT kde si mužeš pěkně vyčistit hru je na to navod ale teď ho nebudu hledat jsem v práci... jinak s TES5EDIT jde udělat bohužel více neplechy než užitku, pokud člověk uděla nějaký nepatřičný krok, nicmeně je nutný pokud člověk má opravdu velký počet modů.
jinak ENB boost je velmi dobrý nastroj ale rovněž se musí nastavit správně
zde je z nexusu přímo odstavec co to vysvětluje:
This implements Sheson's memory allocation patch. If you're using one of the unofficial modified SKSE DLL files, you need to revert back to the official SKSE files otherwise SSME won't do anything. If you're using the new build of SKSE that has support for changing the memory allocation values, you don't need SSME.
pokud tedy použiješ SKSE bez modifikaci (ini file) měl by SSME běžet bez problemu
Jinak jestli maš hodně modů musíš použivat Loot a to nutně! a i to samo o sobě nestačí pak je tady TES5EDIT kde si mužeš pěkně vyčistit hru je na to navod ale teď ho nebudu hledat jsem v práci... jinak s TES5EDIT jde udělat bohužel více neplechy než užitku, pokud člověk uděla nějaký nepatřičný krok, nicmeně je nutný pokud člověk má opravdu velký počet modů.
jinak ENB boost je velmi dobrý nastroj ale rovněž se musí nastavit správně
CPU: AMD Ryzen 9 9950X, IF 2066 MHz; MB: ASROCK B650E TAICHI Lite; RAM: Kingstone Fury Beast 2x64GB 5600MT/s @6000MT/s; GK: AMD Radeon RX 6950 XT; SSD#1: Kingstone KC3000 2048 GB; SSD#2: Seagate Firecuda 530R 2000GB; PSU: Corsair RM1000; Case: Phanteks Enthoo PRO 2; Rad: Alphacool NexXxoS HPE-45 Full Copper 420mm; Block: EKWTB Quantum Velocity (Fully black Nickel base); Pump: EK-DDC + Alphacool Rise Flat; OS: Custom Fedora 43 (installed ground UP from cmd nonGUI).
- Xnovic
- Začátečník

Ano.. Windows 10 mám.. Už jsem přemýšlel o tom, že bych zkusil o víkendu nahodit Windows7 a vyzkoušet, co to dělá tam..
V tuto chvíli mám jen enboost, bez Ssme a skse.ini..
Enblocal.ini jsem ráno nahodil do defaultu, respektive jsem použil ten, co je na nexusu u enboostu..
Zkoušel jsem několik savů a pobíhat po různých lokacích se třema followerama za zadkem a bez pádu..
Jen občas lehčí zaškubnutí ve větších lokacích (hádám, že je to naráz do stropu - i podle logu to tak je)
TES5Edit byla první věc, co jsem zkoušel (ještě před novou instalací hry) - kvůli tomuto jsem koukal na několik videí na netu a prokousal jsem se tunama návodů.. Loot jsem zkoušel taky.. (o tom jsem již psalna ppředchozí stránce)..
Jinak modů mám asi 25 celkem.. (textury, stromy, tráva, enb lucerne, hezčí Whiterun, Smim + hezčí prsteny a náhrdelníky, unp body + vlasy a oči, dva followery, skyui, skse, enhanced blood )..
Názvy kdyžtak hodím večer (nejsem doma), ale nemám nic komplexního, co by nějak narušilo hru, jako takovou..
A když jsem něco přepisoval, tak třeba na 2k textury jsem přidal hezčí kmeny stromů a podobně..
V tuto chvíli mám jen enboost, bez Ssme a skse.ini..
Enblocal.ini jsem ráno nahodil do defaultu, respektive jsem použil ten, co je na nexusu u enboostu..
Zkoušel jsem několik savů a pobíhat po různých lokacích se třema followerama za zadkem a bez pádu..
Jen občas lehčí zaškubnutí ve větších lokacích (hádám, že je to naráz do stropu - i podle logu to tak je)
TES5Edit byla první věc, co jsem zkoušel (ještě před novou instalací hry) - kvůli tomuto jsem koukal na několik videí na netu a prokousal jsem se tunama návodů.. Loot jsem zkoušel taky.. (o tom jsem již psalna ppředchozí stránce)..
Jinak modů mám asi 25 celkem.. (textury, stromy, tráva, enb lucerne, hezčí Whiterun, Smim + hezčí prsteny a náhrdelníky, unp body + vlasy a oči, dva followery, skyui, skse, enhanced blood )..
Názvy kdyžtak hodím večer (nejsem doma), ale nemám nic komplexního, co by nějak narušilo hru, jako takovou..
A když jsem něco přepisoval, tak třeba na 2k textury jsem přidal hezčí kmeny stromů a podobně..
CPU:Ryzen 7 9700xMB:ASUS TUF B850-PlusChladič:ARCTIC Liquid Freezer III - 360 A-RGBRAM:Kingston HyperX Black 2x16Gb 6400MHzVGA:RX 9070 XT Sapphire Nitro+Case:ASUS ROG Strix HeliosHDD:Samsung 960 Evo 500GB+2TB WD Red+2TB SSD AData+4TB Seagate Zdroj:EVGA Supernova P2 1000W
- Octopuss
- Začátečník

ENBoost si musíš nastavit, žádný co někde stáhneš neexistuje. Je to dost důležitý.
Ale pokud ti to jakože funguje...
Ale pokud ti to jakože funguje...
- Xnovic
- Začátečník

Vím.. Jen zkouším různé možnosti.. Pak už nebyl čas..
Večer zas k tomu zasednu a zkusím znovu řádně nastavit podle step guide..
Jen mi pořád nejde do hlavy, proč je hra se skse, nebo Ssme více nestabilní, než bez nich a proč s enboost, to funguje se všemi mody...
EDIT : já měl těch enblocal.ini asi tři kousky.. Každý trochu jinak upravený.. Zkoušel jsem stability, využití paměti a tak.. Jenže pak jsem se do toho trochu zamotal, tak mě chytil rapl, všechny jsem smazal, s tím, že začnu znovu..
Takže ráno jsem nahodil needitovaný enblocal, chvíli zkoušel stabilitu a pak sem šel ven dělat auto a pak hurá do práce..
Večer zas k tomu zasednu a zkusím znovu řádně nastavit podle step guide..
Jen mi pořád nejde do hlavy, proč je hra se skse, nebo Ssme více nestabilní, než bez nich a proč s enboost, to funguje se všemi mody...
EDIT : já měl těch enblocal.ini asi tři kousky.. Každý trochu jinak upravený.. Zkoušel jsem stability, využití paměti a tak.. Jenže pak jsem se do toho trochu zamotal, tak mě chytil rapl, všechny jsem smazal, s tím, že začnu znovu..
Takže ráno jsem nahodil needitovaný enblocal, chvíli zkoušel stabilitu a pak sem šel ven dělat auto a pak hurá do práce..
CPU:Ryzen 7 9700xMB:ASUS TUF B850-PlusChladič:ARCTIC Liquid Freezer III - 360 A-RGBRAM:Kingston HyperX Black 2x16Gb 6400MHzVGA:RX 9070 XT Sapphire Nitro+Case:ASUS ROG Strix HeliosHDD:Samsung 960 Evo 500GB+2TB WD Red+2TB SSD AData+4TB Seagate Zdroj:EVGA Supernova P2 1000W
- Xnovic
- Začátečník

Tak jsem asi blbej, nebo co... Fakt nevím...
Hru jsem kompletně odinstaloval, smazal zbytkové soubory vč konfiguračních souboru v dokumentech. Všechny mody odinstaloval a začal znovu přidávat.. (viz sceen)..
Nejdřív bez ssme, skse.ini, enboostu...
A stejně CTD
.. Modů mám jen pár.. Pak jsem zkusil nahodit bitovou zálohu win7 a CTD úplně stejně, jako ve win10...
Pak jsem zkusil znovu skse.ini a pak ssme a stejně CTD... Už nevím..
Přihodím screen s nainstalovanými mody...
Využití paměti je 276/79 při 512/256
S load orderem jsem si taky hrál..
Hru spouštím jako správce i režimy kompatibility jsem zkusíl...

Hru jsem kompletně odinstaloval, smazal zbytkové soubory vč konfiguračních souboru v dokumentech. Všechny mody odinstaloval a začal znovu přidávat.. (viz sceen)..
Nejdřív bez ssme, skse.ini, enboostu...
A stejně CTD
Pak jsem zkusil znovu skse.ini a pak ssme a stejně CTD... Už nevím..
Přihodím screen s nainstalovanými mody...
Využití paměti je 276/79 při 512/256
S load orderem jsem si taky hrál..
Hru spouštím jako správce i režimy kompatibility jsem zkusíl...

- Octopuss
- Začátečník

Ve který fázi ti to po reinstalaci poprvý spadlo?
Podle mě to děláš zase špatně.
1) reinstaluju hru
2) spustím naprosto bez ničeho, to znamená ani SKSE ani nic jinýho.
3) pokud to nepadá, přidám SKSE
4) spustím hru, otestuju
5) opakuju body 3 a 4
P.S. Jestli máš přetaktovanej počítač tak to vrať do výchozího nastavení.
Podle mě to děláš zase špatně.
1) reinstaluju hru
2) spustím naprosto bez ničeho, to znamená ani SKSE ani nic jinýho.
3) pokud to nepadá, přidám SKSE
4) spustím hru, otestuju
5) opakuju body 3 a 4
P.S. Jestli máš přetaktovanej počítač tak to vrať do výchozího nastavení.
- Xnovic
- Začátečník

Hru jsem zkoušel prvně bez modů a SKSE.. Bez problémů stabilní.. Přidání SKSE (pouštím přes skse_loader.exe)..
Pak jsem začal přidávat mody.. Je to jen pár jednodušších modů, který jsem měl předtím..
Jenže mám takový dojem, že v určitém bodě, hra začíná být nestabilní, jen bych musel hru hrát delší dobu, takže to já zjistím až době, kdy je hra nestabilní víc...
Navíc z toho, co mám nainstalováno jsou jen textury, UNP a oblečení pro UNP..
S oc problémy určitě nejsou.. Pro klid duše vyzkouším.. Jo a drivery pro vga jsem taky zkoušel...
Pak jsem začal přidávat mody.. Je to jen pár jednodušších modů, který jsem měl předtím..
Jenže mám takový dojem, že v určitém bodě, hra začíná být nestabilní, jen bych musel hru hrát delší dobu, takže to já zjistím až době, kdy je hra nestabilní víc...
Navíc z toho, co mám nainstalováno jsou jen textury, UNP a oblečení pro UNP..
S oc problémy určitě nejsou.. Pro klid duše vyzkouším.. Jo a drivery pro vga jsem taky zkoušel...
- Hladis
- Moderátor

Co v tom seznamu vidim co muze způsobovat pady je UFO a HDT.
- Xnovic
- Začátečník

Takže..
Znovu čistá instalace...
První, co jsem přidal byl Skse, UFO, hdt, x32, enb lucerne .. Vše stabilní a jelo, jak má..
Pak jsem začal přidávat 2k textury, Smim, blond a ostatní vizuální věci, opět vše jede bez problémů..
Jako předposlední jsem dal Dimonized unp body a opět v pohodě a na konec jsem přidal Fair Skin Complexion a hra jela pár minut a nakonec crash, takže jsem si myslel, že je to tím, proto jsem tento mod odstranil (což mě štve, protože díky tomuto modu jsem docílil nejhezčích obličejů). A než jsem šel do práce zkusil jsem přidat followera a opět crash.. Kromě výše uvedených modů nemůžu přidat žádný navíc.. Kromě toho, tak třeba Monika je komplexní follower, co kromě x32 nepotřebuje nic navíc, dokonce funguje jakéhokoliv body základu..
Další, co jsem ještě zkusil bylo místo Fair Skin dat jinou unp náhradu a opět crash..
(nahozen mám ssme)
Take buď nahodit enboost a hrát se všema modama, nebo bez něj s omezeným počtem..
Až dorazím domů, zkusím znovu čištění, ale nevím, jestli to pomůže..
Znovu čistá instalace...
První, co jsem přidal byl Skse, UFO, hdt, x32, enb lucerne .. Vše stabilní a jelo, jak má..
Pak jsem začal přidávat 2k textury, Smim, blond a ostatní vizuální věci, opět vše jede bez problémů..
Jako předposlední jsem dal Dimonized unp body a opět v pohodě a na konec jsem přidal Fair Skin Complexion a hra jela pár minut a nakonec crash, takže jsem si myslel, že je to tím, proto jsem tento mod odstranil (což mě štve, protože díky tomuto modu jsem docílil nejhezčích obličejů). A než jsem šel do práce zkusil jsem přidat followera a opět crash.. Kromě výše uvedených modů nemůžu přidat žádný navíc.. Kromě toho, tak třeba Monika je komplexní follower, co kromě x32 nepotřebuje nic navíc, dokonce funguje jakéhokoliv body základu..
Další, co jsem ještě zkusil bylo místo Fair Skin dat jinou unp náhradu a opět crash..
(nahozen mám ssme)
Take buď nahodit enboost a hrát se všema modama, nebo bez něj s omezeným počtem..
Až dorazím domů, zkusím znovu čištění, ale nevím, jestli to pomůže..
- Octopuss
- Začátečník

Zkus JEN s skse (se 768/256 blokama) a ENBoostem. Žádný mody. A zkus to hodinu hrát. Když to nespadne, je to problém modů. Když jo, máš "něco někde" blbě nastavený (a klidně to může být přetaktování - mně se třeba onehdá všechno chovalo normálně jen do chvíle, než jsem pustil nějakej konkrétní program).
Máš zhruba srovnatelnou sestavu (16GB paměti, 4GB karta).
Zkus v enblocal.ini nastavit tohle
Mimochodem, z ENB archivu ti pro potřeby ENBoostu stačí jen soubory d3d9.dll a enbhost.exe (a samozřejmě ini). Ne že by to na něco mělo vliv, ale aspoň není v adresáři se hrou takovej bordel.
Máš zhruba srovnatelnou sestavu (16GB paměti, 4GB karta).
Zkus v enblocal.ini nastavit tohle
Kód: Vybrat vše
[MEMORY]
ExpandSystemMemoryX64=false
ReduceSystemMemoryUsage=true
DisableDriverMemoryManager=false
DisablePreloadToVRAM=false
EnableUnsafeMemoryHacks=false
ReservedMemorySizeMb=128
VideoMemorySizeMb=8192
EnableCompression=false
AutodetectVideoMemorySize=false- Hladis
- Moderátor

Xnovic: Co takhle místo UFO pouzit AFT a vůbec prvne zkusit hru bez UFO. x32 taky muze haprovat s jinými mody. Tam muze byt x situaci, kdy se ti tam něco tluce.
- Xnovic
- Začátečník

Díky kluci za rady..
Až bude čas, tak vyzkouším..
Hra bez modů (bez enb, Ssme, skse) funguje a je plně stabilní..
Bloky mám nyní nastavený na 768/256..
X32 je třeba pro většinu followerů založených na unp základu, možná bych pak zkusil místo unp cbbe, ten X32 nepotřebuje..
No během víkendu vyzkouším vaše rady a uvidíme, v čem je chyba..
Ještě takový dodatek.. Když jsem měl včera namódováno, tak jsem si všiml, že chvíli před ctd začnou mizet, nebo modrat textury.. I když jsem měl nahozený ssme.. Podle logu jsem so stropu nevrazil..
Až bude čas, tak vyzkouším..
Hra bez modů (bez enb, Ssme, skse) funguje a je plně stabilní..
Bloky mám nyní nastavený na 768/256..
X32 je třeba pro většinu followerů založených na unp základu, možná bych pak zkusil místo unp cbbe, ten X32 nepotřebuje..
No během víkendu vyzkouším vaše rady a uvidíme, v čem je chyba..
Ještě takový dodatek.. Když jsem měl včera namódováno, tak jsem si všiml, že chvíli před ctd začnou mizet, nebo modrat textury.. I když jsem měl nahozený ssme.. Podle logu jsem so stropu nevrazil..
- Hladis
- Moderátor

Ja pouzivam CBBE. Je s tim min srani.
To modrani je divny. Pokud dochazi pamet, tak to většinou zaclo cukat a cernat textury, který se uz nevmestnali do pameti. Zkus tam nasázet prvne texture mody a poradne tomu naloz. Schvalne co to udela.
Edit// Ještě jedna věc. To zkousis s clean save, nebo to je save i s modama ?
To modrani je divny. Pokud dochazi pamet, tak to většinou zaclo cukat a cernat textury, který se uz nevmestnali do pameti. Zkus tam nasázet prvne texture mody a poradne tomu naloz. Schvalne co to udela.
Edit// Ještě jedna věc. To zkousis s clean save, nebo to je save i s modama ?
- Xnovic
- Začátečník

Někdy to bylo modrání někdy chybějící textury(respektive černé, jak píšeš)..
Savy mám dva vyčištěné, ty používám na testování hry bez modů, protože ostatní moje savy zase bez modů už nefungujou..
Pokud zapnu čistou hru jen s texture mody (bez unp), tak hra běží v poho...
A to podle logu mám bez ssme a skse jen 256/256 bloky..
Nu mám co zkoušet..
Savy mám dva vyčištěné, ty používám na testování hry bez modů, protože ostatní moje savy zase bez modů už nefungujou..
Pokud zapnu čistou hru jen s texture mody (bez unp), tak hra běží v poho...
A to podle logu mám bez ssme a skse jen 256/256 bloky..
Nu mám co zkoušet..
- Octopuss
- Začátečník

Čištění savů nefunguje, resp. nedává to žádnou jistotu.
Být tebou si udělám save na testování. Jak na to: spustíš hru bez modů (jen skse a enboost), v hlavním menu do konzole napíšeš "set mqquickstart to 3", pustíš novou hru, vybereš si jméno, vylezeš z jeskyně, uložíš hru, a při testování budeš nahrávat tenhle a žádnej jinej save. A ničím ho nepřepíšeš.
Být tebou si udělám save na testování. Jak na to: spustíš hru bez modů (jen skse a enboost), v hlavním menu do konzole napíšeš "set mqquickstart to 3", pustíš novou hru, vybereš si jméno, vylezeš z jeskyně, uložíš hru, a při testování budeš nahrávat tenhle a žádnej jinej save. A ničím ho nepřepíšeš.
- Xnovic
- Začátečník

Dobře.. Tak tím začnu.. Jen pak ještě mrknu na příkazy.. Bylo by fajn, kdybych se mohl rychle přemístit do jiné lokace.. Ideální je ta Samota, tam to dostávalo nejvíc zabrat..
- Hladis
- Moderátor

Staci si dat nesmrtelnost, litani a zrychleny pohyb a muzes litat po celym Skyrimu jak je libo. Uz to litani a rychly nacitani cellu dava systemu dost zabrat a nemelo by to spadnout. Ale jak rikam, prvne tam narvi texture mody. Pak zkus CBBE místo UNP, nedavej tam blbinky na PhysX a na skeletony jako x32 a místo UFO tam dej AFT. Ty memory hacky nech na defaultu, s tim vůbec nehejbej. Jediny co si nakonfiguruj je ENB. Ta hra musí ject jak vino.
- Octopuss
- Začátečník

Kdybych tak věděl, co to je v originálu... 
Přesouvání mezi lokacema je "coc jméno". Pro jednoduchost stačí vědět, že do města se dostaneš pomocí "coc <název>origin", tzn. např. "coc whiterunorigin". Obvykle bývá několik míst venku, třeba "morthalexterior01". Asi chápeš, jak to funguje.
Prostě jen hra s skse a enboostem, nahrát save viz nahoře, chvíli nudně chodit po mapě, a když to i po třeba 15 minutách a několika přesunech mezi zónama nespadne, MOŽNÁ je to přiměřeně stabilní. Pak přidáš jeden mod a znova. Docela opruz, ale asi jediná možnost, jak to alespoň částečně mít pod kontrolou. V dalším kromu můžeš zkusmo přidat všechny texture mody, jestli to třeba není problém plnění VRAM (i když by se to s ENBoostem v podstatě stát nemělo, protože si ty textury odloží do RAM, kde je pro to určenej proces).
Přesouvání mezi lokacema je "coc jméno". Pro jednoduchost stačí vědět, že do města se dostaneš pomocí "coc <název>origin", tzn. např. "coc whiterunorigin". Obvykle bývá několik míst venku, třeba "morthalexterior01". Asi chápeš, jak to funguje.
Prostě jen hra s skse a enboostem, nahrát save viz nahoře, chvíli nudně chodit po mapě, a když to i po třeba 15 minutách a několika přesunech mezi zónama nespadne, MOŽNÁ je to přiměřeně stabilní. Pak přidáš jeden mod a znova. Docela opruz, ale asi jediná možnost, jak to alespoň částečně mít pod kontrolou. V dalším kromu můžeš zkusmo přidat všechny texture mody, jestli to třeba není problém plnění VRAM (i když by se to s ENBoostem v podstatě stát nemělo, protože si ty textury odloží do RAM, kde je pro to určenej proces).
- Hladis
- Moderátor

Ted si vzpominam, doporucil bych moje texture mody na první strane tohohle tematu, ale Uloz.to nejaky odmazl