AMD Polaris - Info, spekulace

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět

Co bude Polaris?

Kulervoucí nová architektura, trhající rudou hvězdu nad Kremlem.
61
31%
Meh Fiji na steroidech s pár zlepšováky s adekvátním výkonem.
70
35%
Naprosto nezajímavý výkonostní průměr a nuda.
9
5%
Bude to Fail a nVidia to vydrtí jak ledoborec arkticky led.
15
8%
Od AMD bych si nekoupil ani plakát nahý Ruby.
11
6%
Je mi to úplně jedno, chleba se tím nezlevní.
33
17%

Celkem hlasů: 199
icebosss
Začátečník
Začátečník

Re: AMD Polaris - Info, spekulace

Příspěvek od icebosss »

Tady jde vidět, proč jde tenhle stát do kytek, vždyť je to tady samý IQ tykve který nechápe souvislosti a takový lidi mají na 1070/1080, to by mě zajímalo, kde na to berou, protože s takovou inteligencí si nikde na takovou kartu vydělat nemohou :D
maltra
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od maltra »

zumpar1234 píše:
protože v mainstreamu tu výkon nových karet byl vždy před tím, jde o to za jakou cenu
Predtym, rozumies? Akoze casovo v minulosti. Ma asi je*ne z niektorych :-D
PC: 9800X3D | 64GB CL30 | X870E Aorus Pro | ZOTAC RTX 5070 Ti AMP | WD_BLACK SN850X 2TB & 4TB | Phanteks Enthoo Pro M Glass | RM1000e | Alienware AW3423DWF
Retro PC: PIII 650E Slot 1 | GA-6BXE Rev 1.9 | 128MB DDR | V4 4500 32MB AGP | SB 32 PnP CT3670 | SpinPoint 80GB>32GB
blaho
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od blaho »

no toto tu nema chybu :D
ArgCZ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ArgCZ »

obr napíše že karta nepřináší výkon který tu ještě nebyl a já chtěl jen říct že nikdy mainstreamové karty nenabízejí výkon který tu ještě nebyl ale většinou přinášejí výkon který byl do doby uvedení nového mainstreamu za více peněz, u toho mainstreamu jde spíše o to jak moc velký výkon minulé generace a za jakou cenu nabídne... uf doufám že to je pochopitelný, asi čeština nebyla srozumitelná
PS5 Pro, LG OLED65BX, Samsung HW-Q700A + SWA-9500S = 5.1.4 Dolby Atmos, DTS:X
-Vladimir-
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od -Vladimir- »

ArgCZ píše:já to blahovi zkusím přiblížit

GTX660 a jeho nástupce GTX760 +30% výkonu
GTX760 a jeho nástupce GTX960 +25% výkonu

R9 380 a jeho nástupce RX 480 +60% výkonu, proto jsme velmi spokojení, máme posun co tu od nástupu 28nm nebyl a docela se nám líbí

zumpar1234: proč se mě na to teda ptáš? Mě fakt tohle nebaví a už vůbec mě nebaví se tu snažit vysvětlit jednoduchou věc proč tahle karta pro někoho jako jsem já co kupuje v segmentu 6-7k je po dlouhý době velmi dobrá volba, nadprůměrně dobrá
To tě asi baví porovnávat jabka s hruškami, ne? :lol: ono ty NVidie jsou na 28nm, kdežto RX 480 na 14 nm.
ignorelist: Stratos (již trvale)
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Rx480 je rozhodne zajimavejsi nez GTX1070
RX480 prinasi vykon 390-GTX980 za cenu 6tisic.
1070 neprinasi nic.Vykon 980TI za cenu 980TI.
-Vladimir-
Začátečník
Začátečník

A spotřebou GTX 970 8)
maltra
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od maltra »

VladimirS píše:To tě asi baví porovnávat jabka s hruškami, ne? :lol: ono ty NVidie jsou na 28nm, kdežto RX 480 na 14 nm.
Pockajme na GTX 1060 ked vyjde co to bude prinasat oproti predchadzajucej karte z rovnakeho segmentu. Bude to osekane ako somalec po verejnom lyncovani, tak som zvedavy co na to budes hovorit.
PC: 9800X3D | 64GB CL30 | X870E Aorus Pro | ZOTAC RTX 5070 Ti AMP | WD_BLACK SN850X 2TB & 4TB | Phanteks Enthoo Pro M Glass | RM1000e | Alienware AW3423DWF
Retro PC: PIII 650E Slot 1 | GA-6BXE Rev 1.9 | 128MB DDR | V4 4500 32MB AGP | SB 32 PnP CT3670 | SpinPoint 80GB>32GB
-Vladimir-
Začátečník
Začátečník

Přesně tak, to se potom uvidí ;)
icebosss
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od icebosss »

a my řekneme, však ta karta nenabízí nic co by tu už nebylo s RX 480, takže vlastně úplně zbytečná karta na trhu ne? :D
PaulCZE
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od PaulCZE »

Polaris 10 je především fyzický nástupce Pitcairnu, i když nahrazuje předchozí mainstream s identifkačním dvojčíslím x80. Tonga vzešla z Tahiti, které bylo v době svého vydání highendovým čipem. Jelikož AMD konkurovalo resegmentací čipů, dostaly se do mainstreamu čipy s větší plochou, než bylo do té doby obvyklé. Pokud vezmu v potaz, že hypoteticky jde o shrinknuté a seříznuté jádro Hawaii (byť s několika dílčíma úpravama) na taktu až 1266MHz, i v nejlepším případě není možno očekávat vyšší výkon, než nabízí GTX980 (Firestrike 11.3k).
ArgCZ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ArgCZ »

a nikdo normální ho ani nečeká :wink:
-Vladimir-
Začátečník
Začátečník

icebosss: Zkusím si zahrát na věštce:
GTX 1060 bude ve hrách mezi GTX 970 a GTX 980. Nedávám žádnou záruku na svoji předpověď 8-)

A pak až vyjde napíšu buď vyšlo to, anebo to nevyšlo.
Naposledy upravil(a) -Vladimir- dne sob 25. čer 2016, 20:11, celkem upraveno 1 x.
VeCkO
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od VeCkO »

Ale musím uznat, že vydání RX480 je pro mě zajímavější a lákavější než když jsem čekal co předvede nV.. nevím proč.. ale je to tak.

Už aby byla středa a ideálně i recenze nějakých nereferenček..
Jsem zvědav, co předvede Sapphire, protože jej beru jako nejlepšího výrobce AMD karet.. jen ty 2 roky záruky byly dost blbé :sad:
Sapphire vždy předváděl jak nejlevnější provedení tak i nejlepší chladiče až po high-end provedení karty..
Taková R9 290x s modrým Vapor-X chladičem co jsem pár měsíců vlastnil byla topovní.. Ten chladič neměl chybu. na to že to byla R9 290x držel VRM teploty do 70st. tak samo jádro a za ticha.
Jediným konkurentem byla Lightning edice od MSI..

Takže jsem fakt na Sapphire zvědavý.
Ryzen 7 9800X3D -|- ASUS ROG Strix B650E-F Gaming WIFI -|- RX 9070XT Pulse -|- ADATA XPG 48GB CL30
5120x1440 UltraWide Samsung G9

>>>>INSTAGRAM<<<<
>>>>CBR1000RR / GoPro / POV / YOUTUBE<<<<
ArgCZ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ArgCZ »

o Sapphire kolujou nepotvrzený "pomluvy" že nereferenčky dostanou 3letou záruku
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

HEAD píše: RX480 prinasi vykon 390-GTX980 za cenu 6tisic.
Budu se mozna opakovat, ale tomu prece neveris. Proc by to AMD delali? Nejsou charita a nebudou nabizet vykon GTX 980 za 6000Kc. Navic co s tunama R390 co se vali na skladech a byly by totalne neprodejny. Pokud by mela rx480 stat hypotetickych 6000kc, bude jeji vykon mezi GTX960 a 970. Realne bude 4GB stat 7000 a 8GB 8000. V CR. To uz neni mainstream ale "vyssi" maintream. Vetsina lidi ma problem dat za grafiku vic jak 5000kc. Takze to neni karta pro beznyho cloveka ale pro nekoho, kdo uz o tom "neco" vi.
Mac...
VeCkO
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od VeCkO »

Taky jsem to slyšel a pokud je to pravda, tak pokud si Sapphire podrží svoje dlouholeté vlastnosti, tak nebude mít u výrobců AMD karet konkurenci jak v ceně tak provedení...

Když vezmu R9 390.. tak ASUS je úplná odpad.. mít 88st. na jádru bez OC fakt né díky..
Gigabyte taky odpad u AMD ( u nV je jedna z nej, ale AMD je to shit)

MSI už se svým Gaming chladičem byla slušná, ale Sapphire nemá konkurenci.
To samé se opakovalo u R9 290 řady..

R9 290 vedl Sapphire
R9 390 vedl taky Sapphire
takže předpokládám že u RX480 to nebude výjimka.. a pokud dají i 3 roky záruky tak je to jasná volba.
Ryzen 7 9800X3D -|- ASUS ROG Strix B650E-F Gaming WIFI -|- RX 9070XT Pulse -|- ADATA XPG 48GB CL30
5120x1440 UltraWide Samsung G9

>>>>INSTAGRAM<<<<
>>>>CBR1000RR / GoPro / POV / YOUTUBE<<<<
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

godlike píše: Budu se mozna opakovat, ale tomu prece neveris. Proc by to AMD delali? Nejsou charita a nebudou nabizet vykon GTX 980 za 6000Kc.
Protoze chtej ziskat podil na trhu?
MSRP je 200dolaru coz je cca 6tisic
zumpar1234

Příspěvek od zumpar1234 »

ArgCZ píše:obr napíše že karta nepřináší výkon který tu ještě nebyl a já chtěl jen říct že nikdy mainstreamové karty nenabízejí výkon který tu ještě nebyl ale většinou přinášejí výkon který byl do doby uvedení nového mainstreamu za více peněz, u toho mainstreamu jde spíše o to jak moc velký výkon minulé generace a za jakou cenu nabídne... uf doufám že to je pochopitelný, asi čeština nebyla srozumitelná

No vidis ze vies pisat aj vecne a zrozumitelne. Este by si mohol popracovat na tom naozaj dehonestujucom postoji ktory vzdy zaujmes k ludom ktory maju opacny nazor ako mas ty je to vyslovene buranske niekomu nadavat za iny nazor.
Azentar
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Azentar »

HEAD píše:
godlike píše: Budu se mozna opakovat, ale tomu prece neveris. Proc by to AMD delali? Nejsou charita a nebudou nabizet vykon GTX 980 za 6000Kc.
Protoze chtej ziskat podil na trhu?
MSRP je 200dolaru coz je cca 6tisic
S tímhle souhlasím, potřebují podíl na trhu a pokud jsou schopni "dodat" výkon za rozumnou cenu a mít na tom pořád zisk tak jim to může pomoci a myslím, že na skladové zásoby 390tek se ohlížet nepotřebují.
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“