AMD Polaris - Info, spekulace

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět

Co bude Polaris?

Kulervoucí nová architektura, trhající rudou hvězdu nad Kremlem.
61
31%
Meh Fiji na steroidech s pár zlepšováky s adekvátním výkonem.
70
35%
Naprosto nezajímavý výkonostní průměr a nuda.
9
5%
Bude to Fail a nVidia to vydrtí jak ledoborec arkticky led.
15
8%
Od AMD bych si nekoupil ani plakát nahý Ruby.
11
6%
Je mi to úplně jedno, chleba se tím nezlevní.
33
17%

Celkem hlasů: 199
ArgCZ
Začátečník
Začátečník

Re: AMD Polaris - Info, spekulace

Příspěvek od ArgCZ »

Zumpar: Rozhodně, tolik trpelivosti co jsem s tebou mel je mi potřeba omlátit o hubu
PS5 Pro, LG OLED65BX, Samsung HW-Q700A + SWA-9500S = 5.1.4 Dolby Atmos, DTS:X
kocourmikes1
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kocourmikes1 »

ja zas nevidim nic divneho na tom, kdyz nekdo za 6k nabidne kartu s vykonem 970/980, proste doba pokrocila a co pred rokem stalo 10-12tis., tak dneska stoji polovinu, nic nenormalniho...holt cas aby si majitele tehle karet priznali, ze z highendu spadli do mainstremu :-D

vsechny predchozi dve generace byly mainstrem 280/380, a prodavali se za cenu 760/960...neni jediny duvod myslet si, ze na tom 480 bude jinak
CPU: Intel core i7-4790@3.6GHz│ CPU Cooler: GELID Solution Tranquillo rev. 3│ MB: Gigabyte B85m-D3H rev 1.1│ RAM: Crucial Ballistix Sport 2x8GB DDR3│ GPU: ASUS STRIX GTX980Ti 6GB DDR5| HDD: WD Blue - 1TB│ SSD: Samsung 860 EVO - 250GB│ PSU: Enermax Platimax 600W│ Case: In-Win 303│ OS: Win 10 64-bit│ Keybord: CORSAIR STRAFE RGB LED Cherry MX SILENT│ Mouse: CORSAIR Gaming Sabre RGB Optical
bounty[cz]
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od bounty[cz] »

Doufám, že se někde objeví i VR testy. Přeci jenom, koupit si grafiku a na podzim zjistit, že je pod HTC Vive líná jak prase, nebude to pravé. To už aby člověk počkal na Vegu .. =/
Obrázek
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

kocourmikes1 píše:ja zas nevidim nic divneho na tom, kdyz nekdo za 6k nabidne kartu s vykonem 970/980, proste doba pokrocila a co pred rokem stalo 10-12tis., tak dneska stoji polovinu,
10-12 stoji GTX980 cca mesic, celou dobu predtim stala cca 14-15k. Navic 200USD casto bejva 200E coz je cca 5500. Plus marze DPH a jsme na 7000. Nekdo tady daval otisk z Alzy, kde 4GB 480 stala 6999Kc a 8GB 7999Kc. Ale mohl to bejt nakej nastrel, Alza bejva drahej. Osobne bych jednu 480 do mATX vzal hned, jen porad neverim tomu vykonu...
Mac...
PaulCZE
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od PaulCZE »

Dovolil bych si jeden oosobní odhad výkonu RX 480: zřejmě nejpřesnější bude odhad ze základu R9 380X. S plnou Tongou sdílí počet rasterizačních i geometrických jednotek. Dispoziční rozdíly jsou v počtu SP (2048 vs 2304, + 12.5%) a TMU (128 vs 144, + 12.5%). Frekvenční rozdíly jádra (970MHz vs 1266MHz, + cca. 30.5%) a pamětí (5700MHz vs 8000MHz, + cca. 40%). Výkonnostní nárůst vůči 380X by měl být kolem 40%.
AllowedCry
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od AllowedCry »

proc ma karta jen 32rops?
Ryzen 9800X3D || Asrock X870 Pro || 64GB @ 6000Mhz cl30 || AMD RX 7900 XTX @ UV-OC || M2 VP4300 4TB || HDD RED+ 4TB || Fractal R5 + Corsair HX850 || [4K] Philips 32M2N8900 240Hz + Philips 48OLED707.
icebosss
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od icebosss »

to se ještě neví přesně ne?
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

Fottemberg z Bits and Chips píše:From our OC early tests: the PCB and the new tools are very good, and the Polaris 10 overclocks very well even at stock voltage. The problem is the reference cooler (it's very good just at stock frequencies or a little bit over). With a 3rd party cooler (Sapphire Nitro?) Polaris 10 will be a best buy, IMHO.
S|A forums
del42sa
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od del42sa »

"The more you buy, the more you save" AI everywhere - Nvidia CEO at Computex 2023 https://www.youtube.com/watch?v=FhlE3m1trM4
Vega Primitive Shader combines the functions of vertex and geometry shader and with the right knowledge you can discard game based primitives at an incredible rate" https://pcper.com/2017/01/amd-vega-gpu- ... tecture/2/

MSI MPG GUNGNIR 110R White | CPU AMD Ryzen 7 9700X Granite Ridge | DeepCool AK500 White | GPU Sapphire Pure RX 9070 XT 16GB plus UV | MB MSI MAG X670E GAMING PLUS WIFI | 32GB DDR5 A-DATA XPG LANCER RGB Dual KIT 7200 MHz | system HDD SSD M.2 Kingston FURY Renegade NVMe 1TB | Seagate Baracuda HDD 1TB SATA III | data HDD WD RED 1TB SATA III | Quad HD VA monitor 27" MSI Optix G27CQ4 Free Sync 165 Hz 10bit HDR | Soud Blaster Audigy Fx | PSU MSI MAG A850GL 850 W 80 PLUS Gold PCIe 5 II | Win 10-64 bit Pro
Dusan
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Dusan »

Krteq píše:
Fottemberg z Bits and Chips píše:From our OC early tests: the PCB and the new tools are very good, and the Polaris 10 overclocks very well even at stock voltage. The problem is the reference cooler (it's very good just at stock frequencies or a little bit over). With a 3rd party cooler (Sapphire Nitro?) Polaris 10 will be a best buy, IMHO.
S|A forums
PCB vypadá slušně vč napájecí kaskády to je fakt, další věc je kvalita použitých součástek, ten chladič je opravdu ale špatný a asi znehodnocuje možnosti lepšího provozu karty, teď záleží čemu říkaji dobré OC možnosti. Každopádně to chce vynikající nereferenční provedení chlazení aby karta ukázala svůj potenciál. Nejlépe to co teď předvedl Palit/Gainward na GTX 1080/1070, lepší vzduchové chlazení jsem dlouho neviděl.
Pc- Intel- AMD
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

Dusan píše:PCB vypadá slušně vč napájecí kaskády to je fakt, další věc je kvalita použitých součástek, ten chladič je opravdu ale špatný a asi znehodnocuje možnosti lepšího provozu karty, teď záleží čemu říkaji dobré OC možnosti. Každopádně to chce vynikající nereferenční provedení chlazení aby karta ukázala svůj potenciál. Nejlépe to co teď předvedl Palit/Gainward na GTX 1080/1070, lepší vzduchové chlazení jsem dlouho neviděl.
Ref, chladič pro non-OC provoz plně vyhovuje. Pro OC bude nejlepší nějaký 3rd party chladič, uvidíme s čím příjdou AiBs.
-Vladimir-
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od -Vladimir- »

A i kdyby, tak místo referáku by mělo jít Accerelo S1/S3 nebo Mono Plus.

//edit morke - promaz OT, úprava příspěvků.

Toto téma je jedno z nejvolnějších, ale je vidět, že to asi není dobře.

/// morke: Bohužel, trollové si nedají pokoj...
ignorelist: Stratos (již trvale)
icebosss
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od icebosss »

v kolik přesně končí NDA našeho času ve středu? Neboli, kdy mám refrešovat stránku czc pro objednávku? :D
VeCkO
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od VeCkO »

:lol:
No já pevně doufám, že už budou rdy i nějaké nerefky.. Sapphire by mohl být připravený :twisted: ať můžu objednat taky.
Ryzen 7 9800X3D -|- ASUS ROG Strix B650E-F Gaming WIFI -|- RX 9070XT Pulse -|- ADATA XPG 48GB CL30
5120x1440 UltraWide Samsung G9

>>>>INSTAGRAM<<<<
>>>>CBR1000RR / GoPro / POV / YOUTUBE<<<<
Azentar
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Azentar »

Já jsem zvědav jestli u Sapphire bude konečně ta tříletá záruka, konečně si je budu moc pořídit, nebudilo ve mě důvěru to, že snad jako jediní nedávají záruku na produkt tři roky (jako kdyby tomu nevěřili) i když chladiče umí dobré.
ArgCZ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ArgCZ »

3letá záruka u Sapphire bude prý jen pro nereference, referenčky od Sapphire opět nebrat, já jsem zvědavej jestli na launch někde seženu tu referenční XFX black s tím backplatem, já těm neferefencím moc nevěřím, jsem přesvědčenej že sám si můžu koupit lepší chlazení a právě chladiče třetích stran se dělají hlavně s ohledem na referenčky, pokud bude referenčka škrcená nějakým omezením v BIOSu, tak to půjde obejít... jen otázka času
PS5 Pro, LG OLED65BX, Samsung HW-Q700A + SWA-9500S = 5.1.4 Dolby Atmos, DTS:X
Azentar
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Azentar »

Tak tak, ale počítám, že lidi co sem chodí moc referenční karty nekupují, já si určitě počkám na nereferenční provedení. Jinak XFX jsem našel jen na tiphardware.
VeCkO
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od VeCkO »

Tu XFX bych typl jedině do Mironetu.. oni tam prodávají různé karty co jinde neseženeš.
Ryzen 7 9800X3D -|- ASUS ROG Strix B650E-F Gaming WIFI -|- RX 9070XT Pulse -|- ADATA XPG 48GB CL30
5120x1440 UltraWide Samsung G9

>>>>INSTAGRAM<<<<
>>>>CBR1000RR / GoPro / POV / YOUTUBE<<<<
Azentar
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Azentar »

Tam XFX nevedou (respektive žádnou jsem nenašel).
Kaco
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Kaco »

Kdysi v Mironet.cz měli v nabídce XFX RADEON R9 380X DD XXX OC,jinak bych si třeba jěště ohlídal K24.cz tam ji prodávají do dnes.

AMD Radeon RX 480 Teaser Video:
https://www.youtube.com/watch?v=AUG6Ae10yOQ
Naposledy upravil(a) Kaco dne pon 27. čer 2016, 06:28, celkem upraveno 1 x.
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“