NVIDIA Ampere - Info a spekulace

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Odpovědět

Koupíte Ampere ?

PC master race, chci best a jdu do Ampere high-endu.
45
23%
Prachy budou, my nebudem, jdu do mainstream Ampere.
23
12%
Nejsem prachatej a nepotřebuju moc, beru nižší Ampere.
12
6%
Ampere je nový Antikrist, plačte a bědujte. The end is near.
5
3%
Nebudu tu hloupě exhibovat nad JPP, čekám jak se věci vyvrbí.
24
12%
Jsem socka, nekoupím nic.
18
9%
Jsem console peasant, asi jsem sem omylem zabloudil.
4
2%
Jsem AMD fan, ale v AMD je mrtvo, tak oxiduju tady.
24
12%
Jen si tu dávám popcorn, klidně dál pokračujte.
42
21%

Celkem hlasů: 197
Sobo
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: NVIDIA Ampere - Info a spekulace

Příspěvek od Sobo »

No ty kraso... A mame nejake info ohledne rozlozeni jednotlivych modelu? Je vetsi sanci jit pres NV do FE karty, anebo radeji objednat nejakou AiB kartu u CZC / Alzy / TSBohemie etc?
So, Lone Star, now you see that the Evil will always triumph, because Good is dumb! - Lord Dark Helmet @ Spaceballs
marek16
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od marek16 »

RTX Ampere: NVIDIA's gift to AMD? https://www.youtube.com/watch?v=Q6MfU9UicD8
Ryzen 9800X3D | RTX 5080 16GB | 64GB DDR5 6000 CL30 | Gigabyte B650 Aero G | Samsung 990 PRO 2TB | LG BX 4K

Quis custodiet ipsos custodes?
Ache
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Ache »

Sobo píše:No ty kraso... A mame nejake info ohledne rozlozeni jednotlivych modelu? Je vetsi sanci jit pres NV do FE karty, anebo radeji objednat nejakou AiB kartu u CZC / Alzy / TSBohemie etc?
Já bych si tipoval, že ty kvalitní FE edice dostupné nebudou (nebo hodně blbě) a budeme nakonec kupovat dražší AIB karty s kdoví jestli lepším chlazením a za ceny FE budou tam maximálně ty sociální verze (Kentus, Dual, Windforce...) s mizerným chlazením. Navíc Nvidia si to jistě zase bude binovat, a nejlepší čipy schová své FE edice jako u Turinga.
AMD Ryzen 7 9800X3D | MSI X670 Tomahawk | 64GB DDR5 6000 cl30 | ASUS RTX 5070Ti prime | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
Hikorust
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Hikorust »

Přesně to jsem čekal. To se všude tady u nás vykládalo, že je to zbytečný hype a že to nebude tak horký s tou dostupností, ale co zatím čtu na zahraničních forech, tak to má být opravdu bída.

Viděl bych to tak, že po skončení odpočtu na stránkých např. takové Alzy se ihned po refreshu stránky ukáže, že je vše prodané :D
To je moje zkušenost, když jsem chtěl kupovat dvakrát věc o kterou byl větší zájem.
Leon_
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Leon_ »

zhor píše:Zkus si tam po registraci udelat zkusebni nakup treba na 2080S kterou maj na sklade (pochopitelne bez zaplaceni) a uvidis to nejlip sam. Je taky mozny zadat jinou dodaci adresu nez platebni a poslat to treba na druhej konec zemekoule.
tak si to chod vyškúšať ty ešte raz.
KarlosK
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KarlosK »

dle mě to s tou dostupností tak horký nebude. možná je to jen obyčejné strašení za účelem bezhlavého nákupu. :)
MB - MSI MPG Z490 Gaming Plus, CPU - Intel I7 10700K + Noctua NH-D15 chromax, RAM - HyperX Fury RGB 32GB (2x 16GB) DDR4 3200MHz
GPU - čekám na 3080. PSU - EVGA SuperNOVA 750 G2
durod
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od durod »

Ache píše:Já bych si tipoval, že ty kvalitní FE edice dostupné nebudou (nebo hodně blbě) a budeme nakonec kupovat dražší AIB karty s kdoví jestli lepším chlazením ...
Ucel to splni, ne? V recenzich bude dobry pomer vykon/cena FE modelu , z ktereho se stane pani Colombova, ale ty ten vykon budes mit o 3 litry drazsi :P
i5 2500K, 16GB RAM, HD7750
Mike123
Červená karta
Červená karta

Příspěvek od Mike123 »

Recenzentům je fakt úplně buřt, kolik se toho prodá, ti nemají žádný důvod k tomu lidi takto bezdůvodně strašit. Určitě nemají žádnou potřebu lidem navodit dojem, že na ně nic nezbyde a čekat, že díky tomu začnou zběsile ve velkém nakupovat, k čemu by jim to jako mělo být?
Ache
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Ache »

durod píše:Ucel to splni, ne? V recenzich bude dobry pomer vykon/cena FE modelu , z ktereho se stane pani Colombova, ale ty ten vykon budes mit o 3 litry drazsi :P
Tak ono už něco takovýho naznačil i flanker... že od hodného ASUSu máme čekat ceny o 10-20% vyšší, než jsou ty ovedené FE (499 / 699$). Jo, když ptáčka lapají... :twisted:
AMD Ryzen 7 9800X3D | MSI X670 Tomahawk | 64GB DDR5 6000 cl30 | ASUS RTX 5070Ti prime | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
spajdr
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spajdr »

Jo kdyz ptacka lapají, tak si do konce roku akorat tak na integrovane grafice zahrají :sad: :-D
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

ASUS je snad vzdy cenove prestreleny. Jinak dokud Ampere nebude v mych rukach, tak Turing do sveta nepujde. Pracovat na integrovany se mi opravdu nechce.
fmx rider
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od fmx rider »

Mě u těch karet hlavně zajímá jak to bude hlučné a na kolik to uchladí. Doufám, že ve středu budou recenze i jiných než FE karet, ale asi ne co... Nerad bych koupil spontálně GB/Palit/Asus/FE atd. a pak zjistil, že jsem vzal tu nejhlučnější s nejhorším chladičem. Beztak to skončí tak, že každý kdo chce RTX 3080, ve čtvrtek objedná 5 karet z různých obchodů a uvidí z kama příjde dřív.
Alphabet08
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Alphabet08 »

Já si hlavně myslím, že ten, kdo už byl tak nějak rozhodnutej pro koupi, tak ho už nějaká recenze neodradí. Úplně špatně to nedopadne a lidi ještě budou plakat, že se na ně nedostalo.
killerek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od killerek »

Pokud bude mala zasoba na launch, tak bude sranda sledovat brekot tech, co ted narychlo prodavali grafiky a nebudou mit co koupit :D
Delarge
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Delarge »

A já myslel, že 10 GB je málo a nikdo rozumnej to nekoupí :-D
Zofrenko
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od Zofrenko »

fmx rider píše:Mě u těch karet hlavně zajímá jak to bude hlučné a na kolik to uchladí. Doufám, že ve středu budou recenze i jiných než FE karet, ale asi ne co... Nerad bych koupil spontálně GB/Palit/Asus/FE atd. a pak zjistil, že jsem vzal tu nejhlučnější s nejhorším chladičem. Beztak to skončí tak, že každý kdo chce RTX 3080, ve čtvrtek objedná 5 karet z různých obchodů a uvidí z kama příjde dřív.
To spravia akurát tak hovada co by si zaslúžili zlomit ruky.

Čiže hosi to nieje žiaden iný spôsob ako si objednat z nvidie grafiku? Jedine aby to neaky Čech kúpil k sebe domov a následne mi to poslal? Oficiálne na sk si FE nekúpim?
Alphabet08
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Alphabet08 »

Nejde mi z tama nic objednat ani do ČR. Ukazuje mi to chybné směrovací číslo.
satik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od satik »

Ja budu kupovat hned, jak to bude dostupny, kdyby big navi melo bejt dostatecne vykonny, tak uz to da AMD nejak vedet, minimalne nejakym benchmark leakem.
GPU GIGABYTE AORUS GeForce RTX 5090 XTREME WATERFORCE CPU AMD Ryzen 7 9800x3D MB ASUS Crosshair HERO, RAM Kingston Fury 96GB @6000MHz CL30
case Fractal Meshify XL PSU Seasonic Prime TX 1600W, M2 SSD 2+4+4+8TB
monitory Samsung Odyssey G9 Neo + 2x AOC AG271QG periferie Razer Deathadder, Ducky Shine7, Steelseries QcK+, Beyerdynamic MMX 300 VR Valve Index
Sobo
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Sobo »

Nekomu leaknulo mereni FE karty termokamerou, ale ve vysledku nam to nic moc nerekne:
https://videocardz.com/newz/nvidia-gefo ... tage-leaks

Hladis//Promaz OT.
So, Lone Star, now you see that the Evil will always triumph, because Good is dumb! - Lord Dark Helmet @ Spaceballs
Net
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Net »

Ta teplota dosť pripomína, usmažené vajička na GTX480 :lol:
S téme, čo ziskaju tým že posunuli prvé recky na 16tého ? :sleepy:
Procesor: Intel Core i5 13600k @ 5,1Ghz / Noctua NH-D15 G2 | Operačná Pamät: Corsair Vengeance LPX 2x16GB 3200MHz DDR4 15-17-17-35 1,35V CL15 | Matičná Doska: ASUS ROG STRIX Z690-A GAMING WIFI D4 | Grafická Karta: PALIT GeForce RTX 5070 Ti GamingPro-S 16G
Zdroj: EVGA SuperNOVA 750 G2 | Skrina: ColerMaster HAF X | Pevný Disk: Samsung 850 EVO 250GB | Samsung 860 EVO 1TB | 2xWD 4TB RED | Monitor:
32" ASUS ROG Swift PG329Q | Operačný systém: Windows® 10 PRO 64-bit CZ | Audio: YAMAHA Receiver RX-V367 Ti + Creative Sound BlasterX AE-5 + JAMO S606 + JAMO S602 + JAMO S60CEN

ASUS N61VN: Procesor: Intel Core Duo 2 T7450 2,13ghz / 1,125V | Operačná Pamät: 2x2 DDR3 1066Mhz | Čipová sada: Mobile Intel® PM45 Express Chipset +ICH9M | Displej: 16" HD (1366x768) | Pevný disk: SSD Crucial BX200 480GB | Grafická karta: Nvidia Geforce GT240M 1GB DDR3 | Operačny systém: Windows® 10 Home 64-bit CZ
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“