Také jsem uvažoval o jednom větším SSD. Konkrétně takto:
120 GB - OS (chtěl bych ho mít zvlášť)
480 GB - user, data, hry...
200 GB - VM
To rozložení co jsem psal výše mě napadlo právě kvůli té ceně Intel 520. 480 GB verzi nemají a 2x 240 GB mě vyjde levněji než 512 GB Crucial.
Další věcí je, že je údajně lepší moc nekombinovat různé SSD do stejného řadiče, ale o nekompatibilitě Marvell a SandForce jsem nic nenašel, takže by to asi fungovalo.
SSD jako Intel S3700 jsou pro mě podle mě zbytečně moc, protože to není žádná profi virtualizace a nějaké odolnější consumer SSD by to mělo zvládnout. Asi by to zvládnul i M550, ale myslel jsem, že Intel 520 bude lepší.
V tom případě jsou teď asi dvě řešení:
1) 4x Intel jak jsem psal v předchozím příspěvku
2) 2x něco (prosím o nějaké doporučení - můj nápad byl M550) + Intel 520 jenom na tu virtualizaci
Z tvého příspěvku mi plyne, že lepší je varianta 2. Jenom aby nebyl problém s nekompatibilitou.
Zatím díky za radu
edit: ještě jsem teď koukal na OCZ Vector 150 a SanDisk Extreme PRO. Vector dostal ocenění na storagereviews a nevypadá vůbec špatně. Ještě je tu Samsung 840/850 Pro, ale ten mě moc nezaujal (teda kromě marketingu). Jediné, čeho bych se možná bál u OCZ je poruchovost, ale řada Vertex a Vector prý údajně špatná není.