AMD Polaris - Info, spekulace
Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik
- Michal86
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Re: AMD Polaris - Info, spekulace
Jestli tedy ta grafika dává 5200 v extreme fire strike, tak je o 40% nad mou gtx 960 (1520/7900) což je good. Ještě by to chtělo v testu nějakou nataktovanou nereferencni. Pokud budou kolem těch 7k 8gb neref verze, tak se to fakt bude prodávat jak rohlíky.
- ArgCZ
- Začátečník

ty budou až v druhý půlce července, teď budou recenze z OC modelů asi jen na XFX Black (1328Mz) s refer. chlazením, víc asi neuvidímeMichal86 píše:Jestli tedy ta grafika dává 5200 v extreme fire strike, tak je o 40% nad mou gtx 960 (1520/7900) což je good. Ještě by to chtělo v testu nějakou nataktovanou nereferencni.
Naposledy upravil(a) ArgCZ dne pon 27. čer 2016, 13:45, celkem upraveno 1 x.
PS5 Pro, LG OLED65BX, Samsung HW-Q700A + SWA-9500S = 5.1.4 Dolby Atmos, DTS:X
- Ache
- Pokročilý

Jak tohle můžeš porovnávat?PET5 píše:Ještě k tomu TDP. Zatím to vypadá tak, že limitem taktování je právě TDP nastavené na 150 W. S vyššími takty u Polarisu zřejmě nelineárně stoupá spotřeba, takže limit TDP se dosáhne docela brzo.
V testu při taktech 1266 MHz grafika dosáhla 113 W při zatížení 94 %.
http://videocardz.com/61422/amd-radeon- ... ors-part-6
Při taktech 1323 MHz grafika dosáhla 147 W při zatížení 100 %.
http://videocardz.com/61456/video-prese ... ire-leaked
A také spotřeba grafiky se výrazně liší podle aplikací - to má i vetší vliv než jaký získáš kus křemíku (protože i podle ASIC se může lišit spotřeba celkem výrazně).
Hladis// Promaz a uprava postu. Nereagujte nijak na vylozene trolly.
AMD Ryzen 7 9800X3D | MSI X670 Tomahawk | 64GB DDR5 6000 cl30 | ASUS RTX 5070Ti prime | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
- webwalker
- Začátečník

CF jsem si nevšiml, tak to už je pak věrohodné.HEAD píše:Vsak tam pouzivaj crossfire.webwalker píše:Takže z toho videa 32 ROPs (8xRBE) oficiálně potvrzeno, tam bude asi hodně vylepšení (Primitive Discard + Color komprese), ale i tak, to grafické skóre je tam nějaké až moc vysoké.
Jinak 32rops fakt nechapu pac 1060 bude mit pravdepodobne stejne jako 1070 48Rops(1060 vypada na 192bit)
32 ROPs asi stačí, ono vždy záleží na tom, kolik ti tam pixel shader přihraje pixelů a jaká je propustnost VRAM. Pokud ti pixel shader přihraje málo pixelů k ROPs, je prakticky jedno, kolik jich tam máš, no přenos do VRAM to zase musí stíhat rozumně přenést. Discard primitive ti zase zmenší počet vstupních primitiv a o to méně má zase pixel shader na práci. Je to trochu alchymie, ale zřejmě to mají otestováno
Chtěl bych se stát profesionálním pískačem. Už teď jsem v tom sice hvězda, ale chtěl bych se ještě zdokonalit a začít se tím živit.
GPUreport.cz
GPUreport.cz
- killerek
- Začátečník

-
Jen jsem si overoval dostupnost a ve stredu by meli byt dostupne dve 8 GB verze. Kdyz pocitate cenu, tak vychazejte z kurzu dolaru, protoze do CR putuji karty v dolarovych cenach.
- icebosss
- Začátečník

-
To znamena co 2 verze, 2x 8gb referencky od ruznych vyrobcu nebo jedna referecka a jedna nereferencni. Divil bych se, ze sapphire uz by nemela neref dostupny, kdyz uz tu kartu davno ukazala. Zadnej jinej vyrobce to neudělal
//morke - promaz
//morke - promaz
- killerek
- Začátečník

-
Jinak predavam, jak jsem nakoupil. Zminena byla referencka a nejaky OC model a jen 8 GB verze.
//Hladis Promaz.
//Hladis Promaz.
- fobos
- Začátečník

- HEAD
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
lol...nevim co to ti zlodeji v alze zkousej 
- Igoreso
- Moderátor

-
- Kontaktovat uživatele:
hm.. doufal jsem v nižší cenu
AMD Ryzen 7 5800X / 32GB DDR4 3600MHz CL16 / RX 6700 10G / SSD FireCuda 530 2TB - PCI-E 4 / TUF GAMING B550-PLUS /
- HEAD
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Spis me desi tech 5 kusu na ceste 30.6... WTF...Jakto ze jich uz nemaj davno naskladnenych aspon nekolik desitek?
Naposledy upravil(a) HEAD dne pon 27. čer 2016, 19:10, celkem upraveno 2 x.
- -Vladimir-
- Začátečník

Igoreso: Alza se rozhodla vystoupit z Heureky relativně nedávno, holt zase ty zlodějský praktiky tam jedou jak píše HEAD...
HEAD: Dostatečně nezneužili hladu, co už s tím budem dělat...
Jinak já jsem taky zelený... ale umím uznat když se červenému vedení něco dobrýho povede...
HEAD: Dostatečně nezneužili hladu, co už s tím budem dělat...
Jinak já jsem taky zelený... ale umím uznat když se červenému vedení něco dobrýho povede...
ignorelist: Stratos (již trvale)
- HafanPetr
- Mírně pokročilý

Může to být zatím jen předběžná cena. Nebo se chtěji co nejdřív zbavit R-390. 
- -Vladimir-
- Začátečník

HafanPetr: No právě, nechcu ani domejšlet kolik vyšších Radeonů ještě zbylo...
- bibtnjj
- Nováček

-
Ahoj, utáhne Corsair CX Builder Series 430W tuto grafiku (RX 480)? Procesor je i5-4440 bez OC.
//morke - promaz
//morke - promaz
- Hladis
- Moderátor

Utahne to bez problemu.
- -Vladimir-
- Začátečník

bibtnjj: Ano, ale je to nekvalitní zdroj v tom smyslu, že mu pokulhává regulace napětí (3,3V). Navíc ten procesor ji bude mírně brzdit v tom smyslu, že v té hře máte o 5-10 FPS méně než třeba s i5-6500 (která se tu hojně doporučuje k lecčemu jako GTX 960 a GTX 970).
Hladis: Jedna věc je jestli to utáhne, a druhá věc je jak se s tím dlouhodobě popasuje.
Hladis: Jedna věc je jestli to utáhne, a druhá věc je jak se s tím dlouhodobě popasuje.
- Krteq
- Středně pokročilý

-
Utáhne dlouhodobě naprosto bez problémůVladimirS píše:Hladis: Jedna věc je jestli to utáhne, a druhá věc je jak se s tím dlouhodobě popasuje.
- -Vladimir-
- Začátečník

Mno ten 85 st.C kondík na PFC ve mě nevzbuzuje důvěru... tím dlouhodobým utáhnutím myslím ještě fungování po 2-3 letech...
/// Mnohé levnější zdroje s tím totiž mívají docela problém... přežít bez problémů 3 roky...
/// Mnohé levnější zdroje s tím totiž mívají docela problém... přežít bez problémů 3 roky...
Naposledy upravil(a) -Vladimir- dne pon 27. čer 2016, 19:54, celkem upraveno 2 x.
- VeCkO
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
No tu cenu alzy bych vůbec neřešil..
Ale myslel jsem si, že to bude tak 8,5K ale neref verze..
Kdo čekal 6k cenu je asi blázen.. u novinky.
Jinak kolem 7.200,-Kč by měla stát 8GB verze bez přirážky za novinku.. to že si tam alza zase dala +900,-Kč je normální.. alza byla vždy nejdražší takže tak.
Jinak pěkně padá cena Fury X kolem 13k v e-shopech.. jen škoda toho HBM1 s max 4GB ..
Ale myslel jsem si, že to bude tak 8,5K ale neref verze..
Kdo čekal 6k cenu je asi blázen.. u novinky.
Jinak kolem 7.200,-Kč by měla stát 8GB verze bez přirážky za novinku.. to že si tam alza zase dala +900,-Kč je normální.. alza byla vždy nejdražší takže tak.
Jinak pěkně padá cena Fury X kolem 13k v e-shopech.. jen škoda toho HBM1 s max 4GB ..
Ryzen 7 9800X3D -|- ASUS ROG Strix B650E-F Gaming WIFI -|- RX 9070XT Pulse -|- ADATA XPG 48GB CL30
5120x1440 UltraWide Samsung G9
>>>>INSTAGRAM<<<<
>>>>CBR1000RR / GoPro / POV / YOUTUBE<<<<
5120x1440 UltraWide Samsung G9
>>>>INSTAGRAM<<<<
>>>>CBR1000RR / GoPro / POV / YOUTUBE<<<<