nVidia GF100 - spekulační thread
Moderátoři: Walker1134, Wilik
- smoula
- Mírně pokročilý

Re: nVidia G300 - spekulační thread
Jen-Hsun Huang plánuje čipy na 28nm,očividně měl no-X před pár dny pravdu.
- no-X
- Středně pokročilý

- smoula
- Mírně pokročilý

Zde,před pár dny to nebylo ale čas nehraje roli.no-X píše:Moc dobře to se 40nm nevypadá... bylo mi řečeno, že TSMC opravdu maximum svých zdrojů zaměřuje na 28nm. 40nm produkce má totiž dva problémy power-leakage (všechny verze 40nm využívající SiGe) a nízkou výtěžnost, která je momentálně problém č.1. Skoro to vypadá, jakoby se TSMC obávala, že ty problémy nebude schopna kompletně vyřešit a radši se bude snažit co nejdřív (do 12 měsíců?) protlačit jiný proces.
Uvidíme v září.
Naposledy upravil(a) smoula dne úte 18. srp 2009, 20:52, celkem upraveno 1 x.
- Krteq
- Středně pokročilý

-
O tom se na předchozí stránce zmiňoval Yuri.cs. Jako vždy by to chtělo před postnutím odkazu číst předchozí posty a aspoň trochu u toho myslet 
- no-X
- Středně pokročilý

smoula: Jo tohle, na to už jsem skoro zapomněl. 40nm mělo velký skluz, tak by nebylo divu, kdyby další proces přišel dříve, než se čeká.
Co se ale GT300 týče, proslýchá se, že nVidia objednala opravdu nemalé množství wafferů bez toho, aby čip mohla předem otestovat. Zřejmě chtějí i za cenu rizika $50 milionů mít GT300 na launch W7.
Co se ale GT300 týče, proslýchá se, že nVidia objednala opravdu nemalé množství wafferů bez toho, aby čip mohla předem otestovat. Zřejmě chtějí i za cenu rizika $50 milionů mít GT300 na launch W7.
Nejlepší moderátor ve výslužbě
- Kamikadze
- Redaktor PCT

- Kontaktovat uživatele:
ten launch jeste v rijnu spolecne s W7 mi nejak nesedi... Jednak si myslim, ze uz by bylo alespon nejake info (i kdyz o RV870 toho taky moc neni) a jednak mi nejak nejde do hlavy, co by pak delali s vykonnejsimi verzemi GT200 na 40nm (GT212 ci jak se to jmenuje, pokud vim, stale jsou v planu), ktere maji prijit taky v teto dobe. Spis jsem cekal nejakou GTX 287 na 40nm mozna jeste v zari jako okamzitou konkurenci pro RV870 a treba v listopadu velky launch uplne nove generace.
Vincent Vega v diskusi pod více než pozitivním testem Sapphire HD 5770 s oceněním poté, co byl autor lynčován za hanění dokonalé ATI, píše:Prosím autory PC Tuningu, aby zavedli novou hvězdu, třeba platinovou nebo diamantovou, a s tou odměňovali všechny ATi karty. Navíc také žádám, aby jste u karet této značky nepoužívali na závěr sloupeček s názvem "nevýhody", ale přeměnili ho na "nepodstatné drobnosti". Už mě totiž nebaví i potom, co danou kartu vychválíte do nebes, pročítat všechny ty komentáře od dětí, jak jste na jejich značku zlí. Děkuji
- no-X
- Středně pokročilý

Zmiňoval jsem launch W7, ne launch GT300. Ten by nestihli - vidím to spíš tak, že chtějí mít pár karet, aby mohli o sobě během vydání W7 dát vědět a možná poslat pár kusů na nějaký papereview, přičemž prodej by začal třeba až kolem Vánoc. Myslím, že budou ochotni udělat všechno proto, aby alespoň něco mohli ukázat, protože i když by byl hardware dostupný až později, určitý dopad na prodeje konkurenčních produktů by to mělo a lidí ochotných čekat by se našlo dost.
GT212, je-li skutečně ještě v plánu, bych viděl jako back-up plan pro případ, že by jim ten riskantní plán s GT300 nevyšel.
GT212, je-li skutečně ještě v plánu, bych viděl jako back-up plan pro případ, že by jim ten riskantní plán s GT300 nevyšel.
- Comby
- Začátečník

-
Myslím, že nVidia launch konkurenčných produktov nenechá len tak. Bolo to tak pri 4850 (9800GTX+) aj 4890 (GTX275). Nasvedčujú tomu aj Obermaierove tvrdenia.
- Krteq
- Středně pokročilý

-
Spekulovalo se o vypuštění G300 na GPU Technology Conference (30.9. - 2.10.), ale to asi nestihnou.
OBRovi výroky jsou občas hodně přehnané.
OBRovi výroky jsou občas hodně přehnané.
- no-X
- Středně pokročilý

Comby: Zase tak jednoduché to nebude, tehdy měla nVidia hotové produkty, kde jen stačilo lehce upravit specifikace, dát tomu nový název a konkurence byla na světě, ale teď nemá z čeho vyjít, jde o novou generaci. Teď to vypadá na velký risk: buď a nebo. Co mě ale zaráží, je množství... tolik waferů pro high-end produkt má smysl buďto když očekávají obrovský úspěch (a velké prodeje), nebo zoufale nízkou výtěžnost...
- smoula
- Mírně pokročilý

A není možné aby představili G300 i s GT212(a podobnými) v září.GT212(a jiné) by se dostali do prodeje hned po uvedení ale G300 až kolem vánoc,docela by tomu nasvědčovali poslední informace(teda pokud nejde zase o spiknutí)?
- Tomco
- Žlutá karta Bazar

-
- Kontaktovat uživatele:
OBR je hlavne pekne jelitoKrteq píše: OBRovi výroky jsou občas hodně přehnané.
- smoula
- Mírně pokročilý

Nechci list OBRovi do zad..(ku) ale má pravdu tuhle kartu příští rok budeš jen marně hledat kdežto Core i7 975 určitě koupíš a právě o jedinečnosti to je.Mars je experiment Asusu kterým chce zlikvidovat zbytky G200,otázka efektivnosti je na vedlejší koleji.
- crux2005
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
projekt GT212 je už imhlo dlhšie zrušenýno-X píše:GT212, je-li skutečně ještě v plánu, bych viděl jako back-up plan pro případ, že by jim ten riskantní plán s GT300 nevyšel.
//beardie: flame oddeleny tam kam patri => sem
s pozdravom, crux.
- no-X
- Středně pokročilý

To jsem si taky myslel, ale ruku do ohně za to nedám. Přecijen pánové odtud z redakce mají na rozdíl ode mě výborné vztahy s Igorem Staňkem, takže v tomhle ohledu jim bez diskuse nemůžu konkurovatcrux2005 píše:projekt GT212 je už imhlo dlhšie zrušený
- doktor1
- Začátečník

-
Kolem G300 je až podezřelé ticho...ale na druhou stranu velký hype provázejí zpravidla méně povedené věci. Myslíte, že stále platí představení nové generace 1.10.2009 jak tvrdil Obr?
- beardie
- Středně pokročilý

ak o mesiac budu fotky chladicov, PCB atd, tak je to pravdepodobne
¿ʇı ʇ,usı 'ƃuıʎouuɐ ʎʇʇǝɹd sı uʍop ǝpısdn ƃuıpɐǝɹ
- crux2005
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
nVidia začína pomaly písať o nedostatkoch G200, čo znamená, že "G300" by mohol byť predstavený ešte tento rok
s pozdravom, crux.
- no-X
- Středně pokročilý

Registroval jsem, že Jen Hsun o GT200 jako kroku vedle ("too much cuda") mluvil už na několika conference calls. Každopádně GT200 je první čip, který sama nVidia kritizuje ještě před vydáním nové generace - zřejmě jsou prodeje takové, že už je to stejně víc snížit nemůže, takže tím alespoň připraví živnou půdu pro GT300 
Zdravím Igora Staňka
Zdravím Igora Staňka

- Mirek Koci
- Redaktor PCT

- Kontaktovat uživatele:
no-X píše:To jsem si taky myslel, ale ruku do ohně za to nedám. Přecijen pánové odtud z redakce mají na rozdíl ode mě výborné vztahy s Igorem Staňkem, takže v tomhle ohledu jim bez diskuse nemůžu konkurovatcrux2005 píše:projekt GT212 je už imhlo dlhšie zrušený
Overeno u Igora, GT212 byla zrusena uz davno, nekdy na podzim minuly rok. Vse bylo smerovano k vydani nove generace.