Jaký vlastníte fotoaparát?
- crashPC
- Mírně pokročilý
Re: Jaký vlastníte fotoaparát?
Za mě tedy ne....
Stratos: jo, není to vůbec špatnej foťák. To, kdo ho drží, je podstatnější...
Lenovo ideapad 16“, Ryzen 5800H (8C/16T) 16GB DDR4 @ 3200MHz, 1TB M.2 SSD
We are not here because we're free, we are here because we're not free...
- Smith
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Vědět o tom dřív, tak bych o tom přemýšlel, ale tak to ne. Škoda, že to není ve Zlíně.Suke001 píše:Dneska naleštit lens a zítra do Pražské Zoo na Canon Zoom, asi se nikdo nechystá že ?:-)
# Desktop [Ryzen 9 7950X, 128 GB RAM, GeForce GTX 1660 Ti, 4x SSD, 3x Dell UP2716D(A), W11 Pro]
# Notebook Dell XPS 13 [i7-7500U, 16 GB RAM, 512 GB SSD, W11 Pro], Apple MacBook Air 13" [M2, 16 GB RAM, 512 GB SSD]
# Home Server [2x E5-2630 v3, 128 GB RAM, WS2019] # Storage Synology DS1815+ [24 TB RAID6], Synology DS1819+ [24 TB RAID6, 10 GbE]
# Samsung Galaxy S23 Ultra # Canon EOS R5, Canon EOS 3, Canonet QL17 G-III, Bronica SQ-A # www.photosmith.cz
# Notebook Dell XPS 13 [i7-7500U, 16 GB RAM, 512 GB SSD, W11 Pro], Apple MacBook Air 13" [M2, 16 GB RAM, 512 GB SSD]
# Home Server [2x E5-2630 v3, 128 GB RAM, WS2019] # Storage Synology DS1815+ [24 TB RAID6], Synology DS1819+ [24 TB RAID6, 10 GbE]
# Samsung Galaxy S23 Ultra # Canon EOS R5, Canon EOS 3, Canonet QL17 G-III, Bronica SQ-A # www.photosmith.cz
- Stratos
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
nj stale se s tim ucimcrashPC píše:Za mě tedy ne....
- Suke001
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Ono to bývalo i ve Zlíně, ale tento rok jen v Praze, no udělám si pěkný výletSmith píše:Vědět o tom dřív, tak bych o tom přemýšlel, ale tak to ne. Škoda, že to není ve Zlíně.Suke001 píše:Dneska naleštit lens a zítra do Pražské Zoo na Canon Zoom, asi se nikdo nechystá že ?:-)
- Woyta
- Středně pokročilý
Do Zoo fotit se chystam az 14 ve Dvore Kralove. Mame tam firemni akci.
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 550W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25
Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W
It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W
It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
- crashPC
- Mírně pokročilý
Asi si zejtra dojedu pro Canon EOS M. Na zrcadle ten focus peaking a další hračky docela chyběj... S pevným pancake bych to i nosil v kapse, snímač jako na zrcadlech. Tělo za hubičku. Má někdo osobní zkušenost?
- Pr3d1t0r
- Začátečník
-
Dost lidí říkalo že má hooodně pomalý ostření. Přeci jenom do csc fotoaparátů přišel canon nejpozději.
Sám mám Sony Nex-5n a za mě 100 spokojenost ( objektivy mám pevnou 50mm pevnou 19mm a seťák)
Sám mám Sony Nex-5n a za mě 100 spokojenost ( objektivy mám pevnou 50mm pevnou 19mm a seťák)
Amd R7 2700x, SilentiumPC Grandis,Gigabyte AX370 Gaming K7, G.Skill Tridentz F4-3600C16D, Samsung 960 PRO 512GB,Sapphire RX Vega 64 Nitro, Samsung F3 1tb, Seasonic Focus plus 750w, Fractal Design Define R5, Logitech G502, Microsof Sidewinder x6, Razer Manticor, Bowers and Wilkins P5, V-moda m100
NTB: Asus Zenbook UX32vd, 10gb ram, OCZ Vector 256 GB
NTB: Asus Zenbook UX32vd, 10gb ram, OCZ Vector 256 GB
- crashPC
- Mírně pokročilý
No, nakonec po diskusích s kolegy od fotografování mám trošku jiné myšlení. těla přicházej a odcházej, skla už toliko ne. Takže jsem to Mko vzal, a mám ho doma. Co můžu říct je, že krom pevného 22mm skla, které ještě nemám, mě moc EF-M skla nezajímaj, takže jsem s adaptérem nasadil to co mám, a ostření je svým způsobem tragicky pomalé. Na to co dělám (statická scéna a manuální ostření) je mi to ale vcelku buřt. Jistě by existoval výčet vlastností, které jsou horší než u zrcadla, ale to by platilo i obráceně. Asi jsem rozhodnutý pro ty kompromisy na Mku, tedy to vypadá, že 100D asi prodám. Ztráta entry-level OVF(hledáčku) je zároveň ta největší ztráta i největší úleva od problémů. Takže kdyby někdo měl zájem, zánovní stroj s necelými 3000 výcvaky nahodim v sobotu na aukro...
- Suke001
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Zrcadlo je zrcadlo, taky bych přešel na CSC s nějakým hledáčkem, ale nechce se mě řešit prodej věcí, je toho už povíc a bylo by to složité . Líbí se mi Fujifilm X-T1.
Tak ať slouží
Tak ať slouží
- crashPC
- Mírně pokročilý
No, zrcadlo má do sebe něco, ale to mají i jiné věci. On ten pentamirror hledáček s malým pokrytím a malou velikostí (takže je v něm beztak vidět prd) zas tak úžasnej na entry level tělech není. Něco jiného je pentaprism 100% s pořádnou velikostí, ale to jsem právě v těle neměl...
Jinak skla si můžu nechat, protože jsou kompatibilní. Jen doufám, že udělají v následujích letech lepší počiny než je EOS M. Vlastně u všech výrobců by některé aspekty potřebovaly popošoupnout ještě o kus dál. Ale je to jak říkáš - na světě už jsou zajímavá bezzrcadla, která by bez velkých výhrad pokryla všechny požadavky, ale ten přechod v současný době je nemyslitelnej...
Jinak slouží dobře. A bude tuplem, až budu mít to pancake sklo, takže se stroj opravdu vejde do kapsy. Na Fejsbůček a podobný weby s tím jde fotit do plnejch ISO12800. Zde velmi rychlej výcvak kamenný vázy na zahradě při této citlivosti
Jinak skla si můžu nechat, protože jsou kompatibilní. Jen doufám, že udělají v následujích letech lepší počiny než je EOS M. Vlastně u všech výrobců by některé aspekty potřebovaly popošoupnout ještě o kus dál. Ale je to jak říkáš - na světě už jsou zajímavá bezzrcadla, která by bez velkých výhrad pokryla všechny požadavky, ale ten přechod v současný době je nemyslitelnej...
Jinak slouží dobře. A bude tuplem, až budu mít to pancake sklo, takže se stroj opravdu vejde do kapsy. Na Fejsbůček a podobný weby s tím jde fotit do plnejch ISO12800. Zde velmi rychlej výcvak kamenný vázy na zahradě při této citlivosti
- Suke001
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Já jsem zvyklý na můj pentaprizmatický hledáček s 96% pokrytím, ale dnes jsem měl v ruce NIKON V1 a ten elektronický hledáček mě celkem překvapil. Čekal jsem větší odezvu.
Dneska jsem si pořidil za 900,- tuhle srandu na makro, tak uvidím jestli je to vůbec k něčemu
Dneska jsem si pořidil za 900,- tuhle srandu na makro, tak uvidím jestli je to vůbec k něčemu
- crashPC
- Mírně pokročilý
Jojo, s hledáčkama se to lepší. Snad si to uvědoměj i u produkce DSLR. Já se mohl u pokrytí 95% docela vzteknout. Někdy to při kompozici fakt hodně vadí. Člověk to pak musí definitivně uříznout.
Hledáčky jako příslušenství jsem ještě nezkoušel kvůli ceně. To si radši koupím další sklo, i když věřím, že to je super věc.
Ten udělátor na makra docela funguje, ale záleží jak blízko člověk opravdu fotí. Typické světlo "ze předu" už mě nějak omrzelo, už dělám na nějakém lightboxu, a venku si asi přisvítím něčím silnějším ze strany. Každopádně za ty peníze to asi stojí.
Hledáčky jako příslušenství jsem ještě nezkoušel kvůli ceně. To si radši koupím další sklo, i když věřím, že to je super věc.
Ten udělátor na makra docela funguje, ale záleží jak blízko člověk opravdu fotí. Typické světlo "ze předu" už mě nějak omrzelo, už dělám na nějakém lightboxu, a venku si asi přisvítím něčím silnějším ze strany. Každopádně za ty peníze to asi stojí.
- Woyta
- Středně pokročilý
Akorat to jde vyrobit za zlomkove naklady.
Par SMD diod a odporu, kus tistaku a redukcni adapter na objektiv.
Par SMD diod a odporu, kus tistaku a redukcni adapter na objektiv.
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 550W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25
- Suke001
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
- crashPC
- Mírně pokročilý
Ano, když člověk vydělává 200+ na hodinu a neni tak šikovnej na ruce, tak se to vyplatí radši koupit než udělat. Jinak souhlasím. Ale ještě v tom vězí to řízení blesku, najít jaký "protokol" to podporuje a udělat to obvodové zapojení. Další hodiny práce, a eagle, maštění se s chloridem, atd...
- Woyta
- Středně pokročilý
Tistak staci uverzal. Rizeni blesku nepotrebujes. Jen si nastavis intenzitu svitu jakou potrebujes. Proc to komplikovat?
//BTW s tou evoluci jsi mel asi pravdu.
http://youtu.be/eXBbZ46UoXM?t=11m14s
//BTW s tou evoluci jsi mel asi pravdu.
http://youtu.be/eXBbZ46UoXM?t=11m14s
- crashPC
- Mírně pokročilý
Ty RC jízdy se mi také líběj. Jo, evoluce se ukázala, ale asi by mohla pokračovat -s výklopnými displayi a dálkovým ovládáním
- Trinom
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
Jdu se bodnout ... ISO 800.
Kompozici neřešte; ten šum je vidět i v náhledu. Asi už budu muset taky obměnit techniku. Už mě to začíná štvát.
Measure With Micrometer, Mark With Chalk, Cut With Ax.....................TDI = Ten Dým Ignoruj
- crashPC
- Mírně pokročilý
No vidíš, těch 800 tam máme oba...
Technika pokročila. Ještě to tak nehroť, čeká nás Photokina, a jelikož většina foťáků Canon dosahuje na EOL, všichni očekávaj, že vydaj nějaké nové stroje, které budou znatelně lepší. Takže tak nebo tak bych počkal. Buď se dočkáš slev na to současné, nebo budeš mít možnost koupit mnohem lepší stroj. Zkrátka win/win.
Jen připomenu, že to původně nebyl snímek JPG uvařený přímo z foťáku. Trošku jsem tomu musel pomoci v PC. I tak je nářez kam ta technika jde. Jestli tohle dnes umí stroj za 8k nebo méně, co pak nadcházející mašiny s cenou o nulu víc
//edit Wilik - promaz OT, vyber fotaku viz sekce Digitalni foto a video
Technika pokročila. Ještě to tak nehroť, čeká nás Photokina, a jelikož většina foťáků Canon dosahuje na EOL, všichni očekávaj, že vydaj nějaké nové stroje, které budou znatelně lepší. Takže tak nebo tak bych počkal. Buď se dočkáš slev na to současné, nebo budeš mít možnost koupit mnohem lepší stroj. Zkrátka win/win.
Jen připomenu, že to původně nebyl snímek JPG uvařený přímo z foťáku. Trošku jsem tomu musel pomoci v PC. I tak je nářez kam ta technika jde. Jestli tohle dnes umí stroj za 8k nebo méně, co pak nadcházející mašiny s cenou o nulu víc
//edit Wilik - promaz OT, vyber fotaku viz sekce Digitalni foto a video
- Evok
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
iPhone 11 Pro 256GB / SONY Playstation 4 Pro/ Xbox One X 1TB