Textový LCD displej

Nevizuální úpravy HW, elektronika - Voltage-mody, regulace otáček, schémata... nejde o přetaktovávání.
Odpovědět
Dj´ Frodo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dj´ Frodo »

a nemel by ste nekdo navod v cz anglictinu nevzladam. a pokud nekdo ma na to sw tak taky prosim.
PC: CPU: AMD Sempron64bit 2600+ (1,6Ghz@2Ghz) MB: MSI K8N Neo GPU: Ati Radeon 9200 128Mb RAM: 256Mb DDR 333Mhz HDD: WD-20Gb, Seagate Baracunda 80Gb OS: Windows XP prof.
Lubitel
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lubitel »

no tak pokial ma nejaky SW pre ovladanie LCD moznost ovladat nieco pomocou klavesnice, tak si jednoducho nieco navolis na nejake zbitocne tlacitko na klavesnici a mas to.
Mr.Peacemaster
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

omg

Příspěvek od Mr.Peacemaster »

Zdravim, nenasla by se nejaka dobra duse co by mi prodala jen desku s tema radicema displeje mc2004SYL/H ???? omylem jsem ho pripojil na 12V misto tech 5ti a tak mi ta zakladovka odesla........Tazkze shanim nekoho kdom ma treba prasklou sklenenou matrici toho displeje, tak jestli mi treba neproda tu zakladku :----((((
Fido-Member of united alliance of PC tune In
Mr.Peacemaster
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Mazec

Příspěvek od Mr.Peacemaster »

Fido-Member of united alliance of PC tune In
Dj´ Frodo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dj´ Frodo »

tak mam zde dalsi problem asi mi nejspis odesla ledka na podsviceni. nevite nekdo cim to muze bejt??? bylo to napojene jen na 5V!!! takze upalit sem ji snad nemoh!!!! sviti ted strasne malo. neni mozny ze odesel ten odpor co je pred ni????
PC: CPU: AMD Sempron64bit 2600+ (1,6Ghz@2Ghz) MB: MSI K8N Neo GPU: Ati Radeon 9200 128Mb RAM: 256Mb DDR 333Mhz HDD: WD-20Gb, Seagate Baracunda 80Gb OS: Windows XP prof.
Trinom
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trinom »

Dj´ Frodo píše:tak mam zde dalsi problem asi mi nejspis odesla ledka na podsviceni. nevite nekdo cim to muze bejt??? bylo to napojene jen na 5V!!! takze upalit sem ji snad nemoh!!!! sviti ted strasne malo. neni mozny ze odesel ten odpor co je pred ni????
Možný je všechno ... mohla odejít sama - všechno má jen omezenou životnost :sad: :wink:
Obrázek Measure With Micrometer, Mark With Chalk, Cut With Ax.....................TDI = Ten Dým Ignoruj
Dj´ Frodo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dj´ Frodo »

no dneska sem zjistil ze odesel ten odpor dal sem tam jinou diodu a ta behem peti minut shorela!!!! takze odesel odpor. tak sem vymenil a uz to bezi.
st.slama
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od st.slama »

Zohnal som display 2x40. Problem je v tom že ide len s Smartie 5,1 a keď dam 5,3 tak nie a s nastavenim kontrastu dam ho na maximum (5V z USB) a stale sa mi zda ze to neni ono v datasheete jo uvedene napetie na kontrast až do 13,5V je to možne ??????
Pred tym som mal 2x16 a tam to bolo normalne.
jerzy
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jerzy »

Zdarec, prolezl jsem to tady skoro celé, ale můj problém sem nevyřešil. Po zapnutí compu se displej inicializuje, po najetí win se zapnou oba řádky, svítí trochu méně než ten řádek při inicializaci. Dál se na displeji už nic neobjeví, používám jaLCD, mám vytvořený i profil.

Taky se mi povedl menší skrat (špatná izolace :-( ) a odešel mi disk(naštěstí už starší záložní), takže bych to rád dal dohromady. Díky za každou radu.

//edit, jde o toto: http://www.pctuning.cz/index.php?option ... &Itemid=60
Mám doma Suzku :-)
st.slama
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od st.slama »

Skus smartie 5,1 a 5,3 a potom uvidis :o
jerzy
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jerzy »

tak se musím opravit, svítí mi jenom ten 1. řádek, což je inicializace jestli se nepletu, pak se už nestane nic, pořád svítí... Software šel nainstalovat v pohodě, akorát u DLPortIO (port95nt) mám nastavený port 768 a nejde změnit, neuloží se. Přitom v biosu i JaLCD je port 378.

LPTport by měl být taky v pohodě když na něm funguje tiskárna, takže jsem ho snad neodpálil.

Displej by měl být taky zapojený dobře, to schéma je dost primitivní. Navíc je vidět celá matice-při max. kontrastu, svítí horní řádek (inicializace) a funguje i regulace kontrastu.

Chtěl bych to ale ještě proměřit, na to je třeba myslím nějaký multimetr, můžete mi trochu popsat jak se to dělá, nikdy jsem to neměl v ruce.

Co by mohlo ještě být příčinou toho že mi to nefunguje? zkoušel jsem i různé nastavení LPTportu v biosu, ale nic...

/edit, mohli by jste mi napsat jakou barvu má mít LPTport pin 1 a 25 abych věděl jestli se na ten port nedívám nějak z jiného pohledu, navíc se mi zdá že na některých fotkách jsou barvy jinak než mám já, je to možné?
jerzy
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jerzy »

Tak ještě jeden dotaz, podle schématu je LCDpin5 připojený na LPTpin16, ale v tabulce je pin5 z LCD připojený na GND, tak jsem to tak předělal a stalo se toto: zapnu PC, rozsvítí se první řádek, nastartuje se JaLCD a řádek se vypne, jenom se na něm pořád nic nezobrazí :-(

Můžete mi prosím pomoct, já vím že je toho tady 12 stran, ale to mi nepomohlo, a dost mě štve když se mi něco nedaří, čehož je poslední dobou nějak víc než se mi líbí.
Dj´ Frodo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dj´ Frodo »

a mas to opravdu nastaveny na dobry port a dobre nastaveny JaLCD???
jerzy
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jerzy »

Dj´ Frodo píše:a mas to opravdu nastaveny na dobry port a dobre nastaveny JaLCD???
port lpt1, zkoušel jsem i ostatní, JaLCD addres 378, více se tam asnad nenastavuje, kromě velikosti displeje.
JendaLinda
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JendaLinda »

Pomocí tiskárny (nejlépe jehličkové) můžeš zjistit, jestli ti vůbec z LPT lezou data.
Co můžeš odložit na zítřek, odlož na pozítří.
jerzy
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jerzy »

JendaLinda píše:Pomocí tiskárny (nejlépe jehličkové) můžeš zjistit, jestli ti vůbec z LPT lezou data.
Tak jehlilčkovou zrovna nemám, ale moje inkoustová tiskne bez problémů. Taky jsem zkoušel nějaký ovladač Ovladac_LCD13.zip ze stránky http://prochazka.d2.cz/download.php, ten mi vyhodí hlášku "problém s HW LCD dislpay v sekci power zapnout", ale display se rozsvítí.

Můžete mi ještě zodpovědět otázky z předchozích postů prosím.
€agle
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od €agle »

Jak si prisel na to, ze LCDpin5 jde na LPTpin16? Na tom schematu je LPT14->LCD5 a LPT16->LCD4
Eagle3D Engine under developement

Hledáme do firmy schopného ASP/VB.NET/C# programátora, více po SZ
jerzy
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jerzy »

€agle píše:Jak si prisel na to, ze LCDpin5 jde na LPTpin16? Na tom schematu je LPT14->LCD5 a LPT16->LCD4
máš pravdu, špatně jsem to napsal, ale zapojené jsem to měl dobře, ale vysvětli mi proč je v tabulce LCDpin5 na GND? čím se teda mám řídit? podobně je to u LCDpin1, v tabulce na 25, podle schématu 18-25.
€agle
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od €agle »

Osobne bych se ridil spis schematem. LCD1 je napojeny na napajeci zem, takze je jedno, jestli vede na GND zdroje, nebo na pin 25, jelikoz piny 18-25 na LPT by mely byt take uzemnene (rucne, propojenim se zemi zdroje). LCD5 je podle tabulky napojeny na zem, protoze se pocita pouze s modem zapisu dat a ne cteni. I v tomhle pripade bych se spis drzel schematu a napojil ho na LPT14.
Eagle3D Engine under developement

Hledáme do firmy schopného ASP/VB.NET/C# programátora, více po SZ
jerzy
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jerzy »

Tak děkuju za vysvětení, něco podobného jsem čekal, ale zajímá mě ještě jedna věc. Jsem k vyřešení problému blíž když mi pořád svítil inicializační řádek nebo teď, kdy se po nastartování JaLCD řádek vypne a je vidět jenom matice displeje (při vysokém kontrastu).

Které část schématu se stará o dopravu dat na lcd (abych to překontroloval)a jak je to s nastavením portu v port95nt? mám tam totiž addr: 768 a value: 0
Odpovědět

Zpět na „Modifikace hardware“