Vyber sestavy pro praci/hry [50k<]

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
Magicie
Začátečník
Začátečník

Re: Vyber sestavy pro praci/hry [50k<]

Příspěvek od Magicie »

Tak mne docela vypekl Mironet s GPU. Dostupnost az v rozmezi 1-3 tydnu.

http://www.czc.cz/evga-geforce-gtx-980- ... 54/produkt

Vidim, ze nakonec budu cekat na grafiku, nez-li vubec budu moci sestavu dokoncit.

Zrejme to vezmu od CZC, tam meli vcera dostupnost 2.7, ale dnes se to zmenilo, coz mne docela desi.
Magicie
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Magicie »

CZC - take nema skladem a 2.7 uz zda se neplati. Novy termin doruceni je v rozmezi 1 az 3 tydny.
Alza - predobjednavky

Temer vsechny ostatni male e-shopy (Zbozi/Heureka), co maji dostupnost 30.6 vlastne klamou a po provereni to skladem neni.
Naposledy upravil(a) Magicie dne pát 26. čer 2015, 13:19, celkem upraveno 1 x.
Magicie
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Magicie »

Tak jsem nakonec nasel kartu v jednom z malych e-shopu, kde meli uz 3/5 rezervovane k naskladneni do 30.6.2015 a dodani do 2.7.2015.
Bendrr
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Bendrr »

Hmm, vypadá to že když někam nějaký kousek přijde, už má předem svého majitele. Nezbývá než objednat aspoň u dvou, tří prodejců a čekat...
PC I mATX: RYZEN 7 7700X, MSI MAG B650M MORTAR WIFI, Kingston DDR5 6000MHz CL36 FURY Beast Black 16GB, Solidigm P44 Pro NVMe 2TB, Kingston KC3000 NVMe 1TB, Palit GeForce RTX 4070 Dual, Seasonic Focus PX 750 Platinum, Cooler Master Silencio S400 TG, NZXT Kraken X53, 2560×1440 32" Philips
PC II mini-ITX: RYZEN 7 3700X, MSI B450I Gaming Plus AC, Corsair VENGEANCE RGB PRO Black 16GB 3200MHz@3600MHz CL 16, ASUS DUAL GeForce RTX 3070 V2 O8G, Samsung SSD 960 PRO NVMe 1TB, WD Blue 3D NAND SSD 500GB 2.5", Seasonic M12II EVO SS-620GM F3 620W, NZXT H200, 2560×1440 32" Philips
Magicie
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Magicie »

Tak dobra zprava. Dnes se naskladnily EVGA karty a 980 Ti SC+ ke mne putuje uz dnes a mam ji tady v pondeli.

Jestli se nekde nezasekne neco jineho u dalsich e-shopu, tak v utery budu moci skladat :-).
blaho
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od blaho »

aleluja :)

tak potom postni jak to dopadlo
Magicie
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Magicie »

Magicie
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Magicie »

Dnes mi dorazila GPU, MB a pameti. Nakonec to, co jsem cekal, ze bude trvat nejdele bylo nejrychlejsi.

Na CPU budu urcite aplikovat tuhle pastu:
http://www.coollaboratory.com/en/products/liquid-ultra/

Mam s ni naprosto excelentni zkusenosti a zbyla mi zde jeste temer cela strikacka (kdyby ho nekdo chtel tak pozor - nesmi prijit do kontaktu s hlinikem, protoze to pak koroduje).

GPU, ktera uz bude mit chladice na sobe kvuli tomu asi rozebirat radeji nebudu. Budu doufat, ze EVGA do 980 Ti SC+ uz neco alespom minimalne obdobne dobreho pouzila.
Azentar
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Azentar »

Tak s tím nepočítej, tam bude úplně običejná pasta, co dají všude.
Magicie
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Magicie »

Takze doporucujes radeji rozebrat i chladic od GPU - 980 Ti , opatrne utrit alkoholem a nanest collaboratory liquid?
Azentar
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Azentar »

To bych si popravdě netroufnoul, pokud bych měnil pastu u GPU tak za MX4, u Collaboratory s tím nemám zkušenosti a je podle mě lepší se vyvarovat problémům při reklamaci, navíc jsem někde četl zmínky o poškození.
Natural
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Natural »

Menit pastu na nove graficke karte? To neni dobry napad, dost mozna tim prijdes o zaruku, navic je vcelku jedno, jaka pasta pod chladicem je. Teda pokud neni deset let stara a neni tvrda jako beton.
Jinak jsi asi mel chvili pockat s tou GK, uz je skladem i MSI Gaming na alfe a ma vcelku pekne takty uz od vyroby.
Magicie
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Magicie »

Taky predciva Titan X v testech jako EVGA SC+? :-) Ja si myslim, ze ty rozdily uz nebudou tak zasadni.

Pastu na GPU budu menit az kdyby se to prehrivalo a nepomohly reklamace, coz se snad nestane.

Nesouhlasim ale uplne s tim, ze je jedno jaka pasta tam je. Resp. taky jsem si to myslel, ale potom, co jsem vyzkousel Collaboratory Liquid jsem velice rychle zmenil nazor.
Azentar
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Azentar »

Zase souhlasím s Natural(em), pokud nemáš GK, kup to MSI, má v současnosti podle mě úplně nejlepší a nejtišší chlazení a hlavně je konečně k dispozici, když jsme to řešili tak se o dostupnosti nic nevědělo.
Magicie
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Magicie »

GK uz od vcerejska mam.
Azentar
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Azentar »

Tak potom to neřeš.
Natural
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Natural »

Chladič na grafice bude velmi těsně dosedat na základnu, takže té pasty pod ním bude minimum. Kdyby s ní byl nějaký problém tak bys to poznal těžce na teplotách a na hlučnosti. Hlavně bys ji ale mohl reklamovat, což s nějakým zásahem by nemuselo vyjít.
Jinak když už tu kartu máš, tak není důvod ji měnit. Já jen jestli ti náhodou ještě nedorazila :-)
Magicie
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Magicie »

Dorazila prave jako uplne prvni ze vseho :) (viz. vyse).

Nejprve to zkusim s default pastou at neprijdu o zaruku.
Magicie
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Magicie »

Muzete mi prosim nekdo poslat foto, nebo alespon radu kam nejlepe dat pridavny chladic Noctua P14S (https://www.alza.cz/noctua-nf-p14s-redu ... 146225.htm) do Fractal R5 case?

Edit:
Nasel jsem tohle http://www.overclock.net/content/type/6 ... 0/flags/LL , ale budu muset zkusit jestli se mi to tam dospod ke zdroji vleze (http://prntscr.com/7n5st4) .

https://www.google.cz/search?q=Noctua+P ... CAYQ_AUoAQ
Magicie
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Magicie »

Doporucujete pouzit dodavane low noise kabely u Noctua chladice na CPU? Co se tak na to divam spise prevazuji obavy a zrejme to necham na software.
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“