MSI K8N Neo4 F /FI /Platinum (939, nF4 /Ultra) - tipy a rady

Pro procesory AMD Athlon 64, Athlon 64 X2, Athlon FX, Opteron, Sempron a další.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
Karel z mb
Nováček
Nováček

Příspěvek od Karel z mb »

MORFEUS píše:
Karel z mb píše:Ahoj chlapi,
doufám, že vás nenaštvu s tím, že se míchám do tohoto fóra. Jsem nový uživatel a potřebuju poradit.
Přetaktoval jsem procesor AMD Opteron 1,8 na FSB 267, snížil RAMky na 166. Takže jsem získal z původních 1,8 GHz 2,4 GHz. Chová se to stabilně i při zatížení, ale při zapínání mi nenaběhne windows až po restartu. Kamarád mi dal tip, abych zkusil zrychlit vyprazdňování Ramek(Latency) z 2,5 na 3, ale přesto to nechce makat. Nevíte čím bych to mohl změnit. Prosím poraďte někdo. Karel
ještě zkus zapojit na desce konektor SATA z 1 na 4 nebo 3 konektor,prej to tam to dělá při přetaktování :) mě to taky dělalo ;) jinak Opteron X2 jde ještě více a lépe taktovat než Athlon :) je to přece jen procesor na servery ;)

Zapojil jsem to na SATA 3 i 4, ale nemá to na to vliv, přemýšlel jsem jestli by to nevyřešili rychlejší RAMKY a hlavně jestli by tam 500ky šli. Co myslíš? Spozdravem Karel
Zdroj Eurocase 400W, MSI K8n Neo4-FI, AMD Opteron 144 1,8GHz @ 2,6GHz, AC Freezer 64 PRO, A-DATA DIMM 512MB DDR 400MHz, SEAGATE Barrracuda 160 GB Sata 2, Leadtek Ge Force7600GT, PIONEER DVR-111, Creative sound Blaster AUdigy SE, LEADTEK Winfast DTV 1800H, Microsoft Lifecam 1.3
MORFEUS
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od MORFEUS »

Čau,no kapl si na to :) problém jsou tvoje RAMky ;) ale stejně ti nové nepomůžou i kdyby měli 500 Mhz problém je v tom že tato deska podporuje do 400 Mhz a ty je máš na 166 a po přetaktování cca 233 což ti efektivně dává 466 Mhz ! Padá ti to skrs frekvenci RAM ;) sníž to na 133 Mhz a to FSB ti půjde dál nahorů a nebude to nestabilní :) já to mám taky tak a sem z mým Athlonem 4200+ X2 z 2,2 Ghz na 2,75 Ghz STABILNĚ :)
Home PC CPU-Intel Core i5 750@4 Ghz, RAM-Corsair XMS3 (4X 2GB) 8 GB, 1600 Mhz DDR3, MB-MSI P55 - GD80@200 Mhz BCLK,VGA-GTX 460 2GB ,HDD-Seagate Baracuda 500 GB SATA-2
NoteBook Lenovo IdeaPad G780 Dark Metal
Karel z mb
Nováček
Nováček

MORFEUS píše:Čau,no kapl si na to :) problém jsou tvoje RAMky ;) ale stejně ti nové nepomůžou i kdyby měli 500 Mhz problém je v tom že tato deska podporuje do 400 Mhz a ty je máš na 166 a po přetaktování cca 233 což ti efektivně dává 466 Mhz ! Padá ti to skrs frekvenci RAM ;) sníž to na 133 Mhz a to FSB ti půjde dál nahorů a nebude to nestabilní :) já to mám taky tak a sem z mým Athlonem 4200+ X2 z 2,2 Ghz na 2,75 Ghz STABILNĚ :)
JOjo to mě taky napadlo, ale pak jsou ty paměti poměrně hodně zatížený, nebo ne?
Zdroj Eurocase 400W, MSI K8n Neo4-FI, AMD Opteron 144 1,8GHz @ 2,6GHz, AC Freezer 64 PRO, A-DATA DIMM 512MB DDR 400MHz, SEAGATE Barrracuda 160 GB Sata 2, Leadtek Ge Force7600GT, PIONEER DVR-111, Creative sound Blaster AUdigy SE, LEADTEK Winfast DTV 1800H, Microsoft Lifecam 1.3
MORFEUS
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od MORFEUS »

No momentálně tvoje ano :) když je tak smažíš :-D
Home PC CPU-Intel Core i5 750@4 Ghz, RAM-Corsair XMS3 (4X 2GB) 8 GB, 1600 Mhz DDR3, MB-MSI P55 - GD80@200 Mhz BCLK,VGA-GTX 460 2GB ,HDD-Seagate Baracuda 500 GB SATA-2
STANIK#007
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: MSI K8N Neo4 F /FI /Platinum (939, nF4 /Ultra) - tipy a rady

Příspěvek od STANIK#007 »

Tak dneska mi přišla zvukovka - viz podpis z reklamace, nainstaloval jsem do case - centurion, zapnul jsem počítač, pustil foobar, hrálo to fakt dobře, měnil jsem signálový kabely k zesilovači, zatlačil jsem cinch do protikusu na kartě, ta se pohla a naskočila modrá obrazovka, reset, PC nereaguje, lcd černý. Tak jsem pc rozdělal na stůl, všechno kromě CPU a MB jsem zkoušel vyměnit s bráchou, pořád stejný výsledek, černá obrazovka. Takže deska bude asi dead, příští týden posílám na reklamaci MB i CPU, MB má záruku do října, obávám se, pokud reklamaci uznají, že stejnou/ekvivalentni desku nedostanu, protože se v shopech už dost dlouho neobjevuje. Nejspíš mi teda vrátí peníze??? A co pak? Mam sehnat stejnou v bazaru,nebo prodat zbytek, co bych nepoužil - ram, cpu,chladice a pořídit něco s LGA?

Nenapadá vás ještě něco k té desce? Po delší době odstávky s vyjmutou baterií a reset CMOS to samé. Musím ještě na desku nahodit původní chladič chipsetu.
MORFEUS
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od MORFEUS »

No to záleží kolík chceš do něj investovat :)
STANIK#007
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

uvidim jak to bude, ale co nejmin, stacila by me nejaka zbytecne ne moc vybavena deska, protoze to nevyuziju, rekneme za 1800 , 2GB ddr2 za 1000 a nejaky CPU za 2000,nejlip tray, protoze box na lga mam , kazdopadne by to bylo vykonejsi a rozsiritelnejsi nez 939, jde mi spis o co nejlevnejsi zmenu platformy, pokud nesezenou/ nesezenu odpovidajici desku k tomu co me zbylo, nejspis to bude opravdu deskou, kdyby odeslo cpu, by byla velka nahoda, po tom co jsem udelal respektive neudelal
MORFEUS
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od MORFEUS »

Tak druhou desku seženeš ale ty stojí i ve výprodeji stejně jako když se prodávali ale přes bazary nebo na aukci Aukro jich je fakt hodně ;) ale jestli chceš změnit socket na třeba AM2+ tak na něj se dá sehnat Athlon 5600+ X2 2,8 Ghz za 3300,- B-) já bych jinak asi šel do intelu ale asi až příští rok . . . . Seděl by my Intel Core 2 Duo E 8500 3,2 Ghz :-P
STANIK#007
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

tak AM2 urcite ne ! :P
LGA ma bratr, tak bych pripadne s nim pak mohl vymenovat komponenty, stejne stolni PC budu provozovat jeste asi rok, pak asi definitivně přejdu na NTB :(

desku jsem dneska ještě zkoušel, nefungovala, tak jim tam pošlu MB i CPU, fakt sem zvedavej jak to budou resit, jestli dostanu plnou cenu z5?

už nikoho nic k tý desce nenapadá ?
MORFEUS
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od MORFEUS »

A bez té zvukovky to jede ?
STANIK#007
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

bez zvukovky stejně jako s to nefunguje

Zvukovka by tentokrát zničená být neměla , u bratra hrála, ještě si ji přehodím k němu, ale nic jí nebylo, ani netuším, proč odešla předchozí totožná po půl roce :( kartou to asi nebude, vždycky byl problém, když jsem jí pohnul , takže asi přerušený/nalomený/potrhaný spoje na desce :|
MORFEUS
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od MORFEUS »

Hmm tak to bude asi deska death ale jinak dnes sem viděl jak se draži ta moje verze desky . . . Teď je cca za 500,- ale většinou to dráží do 1000,- :)
MORFEUS
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od MORFEUS »

MAJÍ TAM I ÚPLNĚ NOVÉ DESKY VÍZ LINK: http://www.aukro.cz/item404730373_msi_k ... tinum.html :oops:
Karel z mb
Nováček
Nováček

Re:

Karel z mb píše:
Aros píše:No to je na 99% prostě marnou deskou. Každý béčkový motherboard zvládne FSB alespoň na 150%, ale chování systému bývá v různých chvílích podivné. Právě za stabilitu a jistotu si u těch dražších desek připlácíš. Tohle mi jeden komp dělal. Jinému zase nefungovala myš v PS2 - taky běžela jen na každý druhý pokus. To co tu mám teď(kromě svého hlavního PC) zase dělá to, že restart při FSB na 240 vypadá jako vypnutí a opětovné zapnutí asi po 5 sekundách. Tohle zrovna tak nevadí, ale taky to není normální. To co jsem psal s tou myší, to se například vyřešilo novým BIOSem. Některé věci, a bojím se, že ten tvůj problém se tam řadí taky, prostě vyřešíš jen kvalitní deskou. Takže se s tím buď smiř, nebo běž s FSB níž. Ten BIOS ale každopádně zkus, mohlo by to pomoct.

Morfeus: To jako není až tak směrodatná zpráva, že Everest něco řekne... Problém proč se nedostaneš víc je, že ta architektura tolik nezvládne při rozumném chlazení. Samozřejmě záleží, jestli nemáš v BIOSu nastavenou teplotní ochranu, kterou bys mohl posunout výše. I tak ale není vhodné jádru tak zatápět, nemluvě o tom, že to vyústí akorát v nestabilitu, obzvlášť potom u vysokých taktů FSB...
Díky Morfeovi a Arosovi za odpověď. Stabilně to běha na 2,5 GHz což je super, víc mi to nedovolí paměti - to bych je musel snížit na 133 a to se mi nechce. Mám je na 166 a běhají na 230. Procesor je v pohodě při hohně velikém zatížení teplota jádra vylítne na 55 stupňů. Bohužel windows mi stejně nenaběhne, takže to musím při každém spouštění restartovat. Nevíte jestli to má nějaký vliv na životnost hardware? Ještě se vás zeptám, napadlo mě snížit ty paměti na 150 , ale s tímhle BIOSEM to nejde, mám 7125, což by měl být ten poslední. Kde bych mohl sehnat tu starší verzi a jak ho nainstalovat. Jsem amatér, takže o tomhle nevím vůbec nic. Předem Vám díky za odpověď. S pozdravem Karel

Ještě se zeptám jednou. Přetaktoval jsem procesor z 1,8 na 2,6 Ghz, chová se to stabilně i to uchladim, ale jak jsem psal výše , pokaždě když zapnu počítač, tak musím restartovat. Neničí se tím hardware? Přepínám
MORFEUS
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od MORFEUS »

A kde se ti to přesně sekne,nebo co máš v tu chvíli na monitoru ?
STANIK#007
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

dneska přišla deska z reklamace, je to novější revize, červená, netuší někdo, jaký má změny po technický stránce? já sem si všimnul jenom pcie 1x místo delšího (4x ?) co byl na předchozí
MORFEUS
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od MORFEUS »

STANIK#007 píše:dneska přišla deska z reklamace, je to novější revize, červená, netuší někdo, jaký má změny po technický stránce? já sem si všimnul jenom pcie 1x místo delšího (4x ?) co byl na předchozí
Hmm to netuším v čem se liší barevně ?!? Já mám desku v červené barvě . :)
STANIK#007
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

tak předpokládám, že o rozdílu v barvě každej ví :) starší je černá a nová červená
Slavomir9
Nováček
Nováček

Příspěvek od Slavomir9 »

PROBLEM S DDR RAMKAMI
2 x 1GB RAM Corsair XMS 3200C2 TwinX Platinum Series CL2, 2.6V ,400 Mhz, timings 3,3,6

AHOJ, mám taký problém tiež s touto matičnou MSI K8N Neo4-F,
staré ramky Kingston 2 x 512MB, CL2.5,3,3,6, 2.6V sú plne funkčné v DUAL DDR, žaiden problém.
Akonáhle dám Corsair ramky do slotov, akokoľvek ich skombinujem tak nejdú, ide iba každá samostatne a nie je s nimi žiaden problém aj na extrémnom časovaní. Nejde ani kombinácia Corsair 1GB + Kingston 512MB.
Nechápem prečo nejdú spolu, keď samostatne tie ramky nemajú problém, s časovaniami som sa vyhral toľko že už mi je z toho blbo.
Windows padne niekedy po 5 minútach, a niekedy po 4 hodinách. Práve to je zaujímavé že idú ale len na neurčitú dobu. V čom môže byť problém ?
Kingstony idú stabilne aj celý deň.
Corsair som skúšal aj na najnižšie MHz, aj najnižšie časovania, aj tak to blbne.

POMOOOOC !!!!
MORFEUS
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od MORFEUS »

Slavomir9 píše:PROBLEM S DDR RAMKAMI
2 x 1GB RAM Corsair XMS 3200C2 TwinX Platinum Series CL2, 2.6V ,400 Mhz, timings 3,3,6

AHOJ, mám taký problém tiež s touto matičnou MSI K8N Neo4-F,
staré ramky Kingston 2 x 512MB, CL2.5,3,3,6, 2.6V sú plne funkčné v DUAL DDR, žaiden problém.
Akonáhle dám Corsair ramky do slotov, akokoľvek ich skombinujem tak nejdú, ide iba každá samostatne a nie je s nimi žiaden problém aj na extrémnom časovaní. Nejde ani kombinácia Corsair 1GB + Kingston 512MB.
Nechápem prečo nejdú spolu, keď samostatne tie ramky nemajú problém, s časovaniami som sa vyhral toľko že už mi je z toho blbo.
Windows padne niekedy po 5 minútach, a niekedy po 4 hodinách. Práve to je zaujímavé že idú ale len na neurčitú dobu. V čom môže byť problém ?
Kingstony idú stabilne aj celý deň.
Corsair som skúšal aj na najnižšie MHz, aj najnižšie časovania, aj tak to blbne.

POMOOOOC !!!!
Čau,mám taky paměti Corsair a nemám žádné problémy s časováním ani s frekvencí . . . Otestuj ty RAMky v jiném compu jestli jedou v dualu :-) mě jedou ;)
Odpovědět

Zpět na „Socket 754, 939 a 940“