Asus Striker / Striker Extreme (775, nF680i SLI)

Základní desky firmy Asus.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
Jumbik
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jumbik »

Oi!@n píše:Pro me absolutne nejhorsi zvukovka, jakou jsem kdy mel.
Můžeš upřesnit? V čem přesně, v nedostatku funkcí, nebo v kvalitě zvuku, podpoře? Díky.
Oi!@n
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Oi!@n »

Jumbik píše:
Oi!@n píše:Pro me absolutne nejhorsi zvukovka, jakou jsem kdy mel.
Můžeš upřesnit? V čem přesně, v nedostatku funkcí, nebo v kvalitě zvuku, podpoře? Díky.
Skoro vsechno. Zadni reproduktory vydavaj s touto "zvukovou kartou" uplne otresnej zvuk (neco jako kdyz mas 8 bit-rate MP3). Z dalky si toho asi obyc uzivatela ani poradne nevsimne, ale kdyz si k nim das ucho, tak je to fakt hruza. SW dost omezenej. Na predchozich integrovanejch realtek zvukovkach sem si vzdycky jednodusse nastavil, aby hralo vsechno 5.1, tady slozite nastavim muziku na 5.1 a systemovy zvuky jedou stereo. Nastavim filmy na 5.1 a hudba jede stereo. Takhle furt dokolecka (nastavovani je peklo). Na Vistach se mi zda, ze je vice moznosti nastaveni a celkove, ze to lip spolupracuje, nicmene mam problem s levym a pravym kanalem (jsou prohozeny). Jeste budu pristi tyden zkouset 64-bit verzi OS, tak uvidim. Jestli bude problem pretrvavat, budu muset zapojit repro opacne. Utesuju se tim, ze jsem halt neschopnej to nastavit, ale kvalitu proste neovlvnim a ta je fakt priserna. Kdyz uz si nekdo tuhle silenou desku kupuje, tak bych mu rovnou doporucil, koupit si k tomu kvalitni zvukovku a tuto v zajmu vlastniho (dusevniho i fyzickeho) zdravi radeji ani nezpojovat. Mikrofon je dobrej ;-)
Macbook Pro 13 2020 | i5 / 16 /512
Jumbik
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jumbik »

Měl jsem původně v plánu koupit si nějaké x-fi, ale chtěl jsem nejdříve vyzkoušet toto... dám tomu měsíc a pak uvidím :)
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Oi!@n píše:..Zadni reproduktory vydavaj s touto "zvukovou kartou" uplne otresnej zvuk (neco jako kdyz mas 8 bit-rate MP3). Z dalky si toho asi obyc uzivatela ani poradne nevsimne, ale kdyz si k nim das ucho, tak je to fakt hruza. SW dost omezenej...
Shit píše:No a něco pozitivního - nový audiodriver na AD1988 je ke stažení tady.
Jumbik píše:..koupit si nějaké x-fi...
Je to proklatě znát v pozitivním slova smyslu, ale i tak podle mně vychází bordový Realtek 880 & spol o něco lépe než AD 1988 (a o X-Fi pochopitelně ani nemluvím - to je úplně něco jiného). :)
Pinďoureček
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Pinďoureček »

Chci se zeptat majitelů, jak dlouho udrží prst na heat pipe trubicích nebo pasivu NB? Já snad ani tu vteřinu, to je tak kua vařicí a to mám desku mimo case položenou venku na krabici od MB. Hajsa :sad:

Jinak jsem si s fošnou taky pěkně užil. Sestavení, nastavení vše Ok, ale jak došlo na instalaci Vist, každou chvíli mi naskočila modrá smrt pokaždé s jinou chybou (IRQL, memory, pak obecné ohrožení, apod.). Přehazoval jsem X-krát paměti, zkoušel jiný zdroj, místo S-ATA mechaniky dal IDE, povypínal všechny ty blbý fičury v biosu a stále nic. Nemohl jsem se dokopat dál. Nakonec jako zákon schválnosti jsem tam přes USB flashdisk hodil poslední bios v1303 a zatím na první našlápnutí instaluju Visty, snad to nezakřiknu. Původní bios byl v903.

Jaký máte osvědčený, ideální bios? Že by ten poslední.

Dám té desce šanci, ale jakmile ji dám do skříně, tak si budu moct dělat topinky. Nedokážu si představit, že o běžným 2x výfukem 120mm z case + 1x 120mm cpu to dokáže nějak lépe chladit. Tak vařící pasivy jsem si ještě neokusil. Do pamětí 4x Corsair XMS2 DDR800 cpu 2.1V a když jsem je přehazoval, spálil jsem si prsty o jejich heatsinky. To je masakr. P965\P35 je v teplotách nebe a dudy.

Díky :)

EDIT: Tak jsem to zakřikl, tu desku prokopnu. Doběhla instalace Vist a drc, modrá smrt ohledně pamětí. Už nevím co mám dál zkoušet. FSB mám na 1333MHz, paměti Linked na 800MHz (Auto). Zkoušel jsem i unlinked. Hodnoty 4-4-4-12 i 5-5-5-18. CPU 1.325V, DDR 2.10V, CPU fičury a SLI fičury vypnutý, IEE, Audio, SIL3132 také vypnuté. X-krát jsem přehazoval RAMky. Už nevím co dál. Bios je aktuální. Mám zapojen holý základ na zemi (MB+CPU+chladič+RAM+VGA+1x disk+SATA mechanika), nic extra víc.
7800X3D CO-30/PBO2 | Noctua NH-D15 ChBl | ASUS ROG B650E-F 1807 | 64GB Kingston Beast 6000 @CL30 | 2TB Samsung 990 Pro | MSI Suprim RTX 4080 0.925/2670 | Seasonic Vertex 850 | Fractal Torrent white | Legion 5 Pro i5-12500H, 16GB, RTX 3060 0.825/1800 | Logitech MX Keys | Logitech G305 | Synology DS220+ 2x4TB Evo 870 | PS5 Digital | LG OLED65C9 | OLED48CX
Pinďoureček
Začátečník
Začátečník

Tak po nočním bádání a zkoušení jsem překvapením zjistil, že mám časování pamětí 5-5-5-18, ale na P965 jsem vždycky jel 4-4-4-12 i se čtyřma modulama. NB jsem nastavil 1.45V, SB 1.5V. Najednou se instalace Visty podařila a systém se tváří stabilní. :)

Akorát mám problém s přetaktováním. Můžete mi někdo poradit, kde dělám chybu, nebo co bych mohl zkusit. Začal jsem trápit E6750. Jako první jsem nastavil FSB 1700 (425x8 ) 3400MHz, RAMky jsem ponechal Unlinked na svých 800MHz (2.10V) a přidal na CPU 1.35V, kdy bios ukazoval o zhruba 0.2V méně.
Do Windows jsem se ani nedostal. Přikouřil jsem CPU na 1.42, což podle biosu bylo 1.4V. Do Windows jsem se dostal, ale Orthos po 5min testu spadne. Nastavil jsem 1.475, bios ukazoval 1.45. Orthos vydržel pouhých 16min. Nemá smysl do něj pouštět. Zkusil jsem tedy dát paměti na Linked, ale i při 1.1, děličce 5:4 a 3:2 byla frekvence RAMek vysoká, to by podlě mě ani náhodou neutáhli, tak jsem dal poslední možnost "Sync", kde mi to hodilo 850MHz. Orthos po 10min zase šel ke dnu. Mám někde něco blbě? Asi na to jdu špatnou cestou :sad:
7800X3D CO-30/PBO2 | Noctua NH-D15 ChBl | ASUS ROG B650E-F 1807 | 64GB Kingston Beast 6000 @CL30 | 2TB Samsung 990 Pro | MSI Suprim RTX 4080 0.925/2670 | Seasonic Vertex 850 | Fractal Torrent white | Legion 5 Pro i5-12500H, 16GB, RTX 3060 0.825/1800 | Logitech MX Keys | Logitech G305 | Synology DS220+ 2x4TB Evo 870 | PS5 Digital | LG OLED65C9 | OLED48CX
Oi!@n
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Oi!@n »

Tezko u tyhle desky radit. Je to fakt alchymie. Musis proste zkouset, projizdet fora, clanky... (vsak to znas) jednou si to snad sedne. Jinak byt tebou, bych si tam hodil na testovani OC XPecka, jelikoz Visty delaji dost problemy. Nastaveni co mi na XP bezproblemu fungovalo s vistama ani nenajelo. I kdyz, s poslednim BIOSem jede vse v pohode. heatpipes mam taky horky jak svin, ale do pameti poustim temer 2,3V a ty mi teda zas tolik nehrejou (ve smyslu, ze na nich prst udrzim).
Macbook Pro 13 2020 | i5 / 16 /512
Jumbik
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jumbik »

Zkoušeli jste někdo jak tahle deska zvládne obsloužit 4 x 1GB CL4 800Mhz moduly?
radikator
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od radikator »

Jumbik píše:Zkoušeli jste někdo jak tahle deska zvládne obsloužit 4 x 1GB CL4 800Mhz moduly?
4x 1GB A-DATA 825Mhz 4.4.4.12 1T me jede na XP prof v pohodě.
CPU:E8600 4.41Ghz (465 x 9.5) D-Tek FuZion V2 Deska: Asus Striker Extreme Paměť: 4x1GB DDR2 PC8500 A-DATA Extreme Edition Vitesta 1066+ VGA: 2 x BFG GTX280 OC2 SLI Aqua AquaGraFX - GTX 280 Zvuk:SOUND BLASTER X-Fi XtremeGamer HDD: 2x WESTERN DIGITAL Raptor 150GB RAID0 2 x SEAGATE Barracuda 320GB RAID1, Case: CoolerMaster Cosmos S Zdroj: CoolerMaster Real Power M1000W
Gerimo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Gerimo »

Pinďoureček píše:...Jako první jsem nastavil FSB 1700 (425x8 ) 3400MHz, RAMky jsem ponechal Unlinked na svých 800MHz (2.10V) a přidal na CPU 1.35V, kdy bios ukazoval o zhruba 0.2V méně.
prosim, kdyz zacinas taktovat, tak si o tom neco aspon precti!
Ja daval u meho cpu fsb 425 az jako predposledni...!! Preskakovanim hodnot u OC nic neresi, natoz u teto desky! To ze je tato deska kvalitni, neznamena, ze muzes s ni taktovat jak se ti zachce, ale naopak, musis byt jeste vice trpelivy a snazivy...
Úspěch je často dítětem odvahy. - Voltaire
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

Prave ze u teto desky preskakovani hodnot MA SAKRA SMYSL! Treba muj kus neni stabilni na frekvenci 450FSB, za zadnych okolnosti (casovani RAM, napeti uplne vseho ...) ale na 500MHz jede vsechno naramne dobre a suprove ... je to zpusobeno FSB holes a spatnou implementaci divideru v NB od Asusu ... hodne doporucuju bios 1303, s nim jedu stabilne na 520FSB a je to stable ...
Gerimo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Gerimo »

OBR píše:Prave ze u teto desky preskakovani hodnot MA SAKRA SMYSL! Treba muj kus neni stabilni na frekvenci 450FSB, za zadnych okolnosti (casovani RAM, napeti uplne vseho ...) ale na 500MHz jede vsechno naramne dobre a suprove ... je to zpusobeno FSB holes a spatnou implementaci divideru v NB od Asusu ... hodne doporucuju bios 1303, s nim jedu stabilne na 520FSB a je to stable ...
jasne, ja mel taky fsb 410mhz nestabilni, ze nenajel ani pc, ale to neznamena, ze hned hodim 1700 a vic... to je proste nesmysl a neuznavam... Kdyz se chodi po postupnych krocich, tak clovek ma sanci vice to odladit a tim mam na mysli predevsim napeti.. protoze pretaktovani neni jen o zvyseni napeti procesoru...
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

Tonu tehle desky NEPLATI (u jinych ano), proste nelze jit v postupnych krocich pochop to ... pri urcitych spatne prepnutych delickach v NB to proste nefunguje a tim ze poskocis o 10MHz se prepne jina delicka ... pokud mozno nastavujte u teto desky po 10MHz , mene nema smysl furt se to bude sekat a srat ...
Gerimo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Gerimo »

OBR píše:Tonu tehle desky NEPLATI (u jinych ano), proste nelze jit v postupnych krocich pochop to ... pri urcitych spatne prepnutych delickach v NB to proste nefunguje a tim ze poskocis o 10MHz se prepne jina delicka ... pokud mozno nastavujte u teto desky po 10MHz , mene nema smysl furt se to bude sekat a srat ...
jezismarja!! A kdo rika ze ma jit po 10mhz!? Ja sem sel po 100MHz krocich a kdyz pc nenajizdelo, tak jsem zkusil bud zvysit napeti a nebo jsem dal vyssi fsb...
MK
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MK »

Gerimo píše:jezismarja!! A kdo rika ze ma jit po 10mhz!? Ja sem sel po 100MHz krocich a kdyz pc nenajizdelo, tak jsem zkusil bud zvysit napeti a nebo jsem dal vyssi fsb...
OBR?

Jeden můj známej byl z té desky taky celkem nešťastnej, než všechno vyladil. Taky po čase zjistil, že některé frekvence prostě nelze.
Gerimo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Gerimo »

taktovat jde na teto desce jednoduse (nebo lespon me to slo), jen se clovek nesmi zastrasit neuspechama a hrat si s tim. Jinak deska je proste prfektni a penez nelituji.
Pinďoureček
Začátečník
Začátečník

Gerimo: :lol: co ti na to mám říct, no snad jen, že poučovat mě až tak nemusíš, nebo máš slabou chvíli a představíš si pod Pinďourečkem něco jinýho? Neboj, nesedim u toho poprvý :) Vím co si můžu dovolit a nastavit zprvu 425MHz mi přijde poslední dobou i docela běžný. 680i mám porvý, ale to samé dělám na P965 i P35. Pokud to zkurvim, tak koupim hold novou, ale abych trpělivě zkoušel taktovat po nějakých skocích, tak na to nejsem. Na první P965 co jsem měl jsem si taky dával pozor a šel na to opatrně. Jedu od začátku na 425 :) už jsem to poladil a zatím mi Orthos běží 4 hodiny a ráno uvidím jestli to nespadlo. Problémy s padáním Orthose je na straně CPU, mám hold horší kousek a ani se nedivím, nejsem jak koukám sám, komu jentak nejde přes 3400. A jestli se ti líbí nebo ne, že tam hodím 1700, tak to je pouze tvoje starost. Já jsem většinu času v práci, takže nemám čas X hodin strávit testováním nad X frekvencema. Stejně to pak hodím pevně na 3GHz, mimo testů to není stejně potřeba.

EDIT:
deska je perfektní, proto jsem to taky po těch X-hodinách nevzdal a zkoušel vše možný. Prošel jsem si X různých smrtí od S-ATA mechaniky až po paměti a selhání systému. Něco vyřešil bios, něco jsem upravil v nastavení biosu, přehazoval RAMky, apod. Šel jsem spát ve tři ráno a vstával v šest do práce, koukal jsem jak králík :sad:
Ale jediný co mě na ní sere, jsou ty teploty. Desku mám zatím zapojenou venku na krabici a Everest na NB 59C. Na ty heatpipe a pasivy na NB a mosfetech se není možný ani dotknout. To je vařicí fest.
Jumbik
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jumbik »

Pinďoureček píše:Na ty heatpipe a pasivy na NB a mosfetech se není možný ani dotknout. To je vařicí fest.

I při default nastavení? Přemýšlím jak dimenzovat chlazení v case.
Teffel
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Teffel »

Jumbik píše:
Pinďoureček píše:Na ty heatpipe a pasivy na NB a mosfetech se není možný ani dotknout. To je vařicí fest.

I při default nastavení? Přemýšlím jak dimenzovat chlazení v case.
mne to kvôli teplotam čipsetu stale padalo aj pri hrani hier.a to nehovorim o orthose.uvažoval som o vodnom chladeni čipsetu.nakoniec som vyskušal toto (pozri link)a už to ide stabilne.vyzera to sice hrozne ale je to 100% funkčne a ušetril som na vodnych blokoch :)

inak, ja som si tiež užil s mojou doskou.modre sloty mi vôbec nejdu stabilne takže možem isť len s 2G Ram.pribalenu zvukovku som vyhodil-strašny šmejd.
Naposledy upravil(a) Teffel dne čtv 9. srp 2007, 11:10, celkem upraveno 1 x.
Case Thermaltake VD4000BWS,E6600 3.70 Ghz,Asus Striker Extreme,4x 1GB A-DATA 930Mhz, 8800GTX,2xRAID-0 4x Barracuda ES 250GB 16MB,Creative X-FI Fatal1ty,Enermax Galaxy 1000W, BenQ FP241W,Logitech Z-5500,Sharkoon X-Tatic 5.1,Key G 11,Razer Copperhead,
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

To je hroznej bastl ... a musi to delat hluk, nedej boze aby se ten vetrak utrhnul a spadnul nekam kam nema a neco posekal ...

Jinak teploty cipsetu jsou extremni, coz to je pravda a to HP chlazeni je vcelku nedostatecne, neni se totiz kam to teplo vyzarit, protoze mosfety pecou jeste vic a z nich se nic nevyzari ...

bohuzel nejlepsi je vodnik s nim mam teplotu SB i NB 35 stupnu at delam co delam ...
Odpovědět

Zpět na „Asus“