Intel Core 2 Duo E4x00 - rady, problemy, taktovanie
- Lukfi
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
- lukperry
- Nováček
-
Mam dalsi problem pri 2700?>>> 300x9 mi uz PC nenabehne musim ho vypnut a znova zapnut aby som sa dostal do biosu.... cim to moze byt? Male napatie??[1,3125V] Blby kus CPU?
Pokial sa jedna o zataz CPU ta je v pohode bezi kludne 5 hodin bez chyby, aj viac ale akonahle pridam zataz na pamate hodi mi chybu....
Inak mi z toho sibe dal som test gold memory, a naslo mi len jednu chybu v poslednom teste....
Pokial sa jedna o zataz CPU ta je v pohode bezi kludne 5 hodin bez chyby, aj viac ale akonahle pridam zataz na pamate hodi mi chybu....
Inak mi z toho sibe dal som test gold memory, a naslo mi len jednu chybu v poslednom teste....
- lukperry
- Nováček
-
Inak skusal som nastavenie aj 3:4 delicka, FSB 1000, pamate na 333 cize bezia teraz klasicky 667 cl5, takt 2.25GHz.. Kolko myslite ze by som mohol ist s pamatami nad deklarovanu frekvenciu, akoze kolko by asi mohli zvladnut? Mate s tym nejake skusenosti? Mozu sa mi pamate poskodit ak by som ich hodil na trebars 700?
- Maddogg
- Čestný člen
Většina 667Mhz pamětí zvládne 800Mhz při mírně zvýšeném napětí. Na 700Mhz paměti nepoškodíš .lukperry píše:Inak skusal som nastavenie aj 3:4 delicka, FSB 1000, pamate na 333 cize bezia teraz klasicky 667 cl5, takt 2.25GHz.. Kolko myslite ze by som mohol ist s pamatami nad deklarovanu frekvenciu, akoze kolko by asi mohli zvladnut? Mate s tym nejake skusenosti? Mozu sa mi pamate poskodit ak by som ich hodil na trebars 700?
Mainboard Asus P7P68 CPU Intel I5 2500k@4.2ghz+Xigmatek Achilles RAM Kingston 2x4GB 1333Mhz GPU Asus r7 370 1100/6000Mhz HDD Samsung F1 500GB DVD-RAM Samsung Case&PSU Fractal Desing Define R2+ Enermax PRO82+ 385W
- lukperry
- Nováček
-
Inak moze byt to ze mi nenabehlo nic po ulozeni v biose na 2.7GHz to ze treba CPU zvysit napetie? Nemam skusenosti s napetim staci ho mierne zvysit alebo by to mohol byt zly kus cpu ktory proste viac nejde?Maddogg píše:Většina 667Mhz pamětí zvládne 800Mhz při mírně zvýšeném napětí. Na 700Mhz paměti nepoškodíš .lukperry píše:Inak skusal som nastavenie aj 3:4 delicka, FSB 1000, pamate na 333 cize bezia teraz klasicky 667 cl5, takt 2.25GHz.. Kolko myslite ze by som mohol ist s pamatami nad deklarovanu frekvenciu, akoze kolko by asi mohli zvladnut? Mate s tym nejake skusenosti? Mozu sa mi pamate poskodit ak by som ich hodil na trebars 700?
- Lukfi
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
- Partyman
- Mírně pokročilý
-
Chladíš Freezerem? Jestli jo, tak je to celkem normální teplota. Ještě vyzkoušej vytížit obě jádra v TAT. Mě to topí v TAT víc jak v Orthosu. U Freezeru je naprd uchycení chladiče. Musel jsem ho nasazovat 2x než si dobře sedl. Teplota mi šla dolů o 9stupňů na 59 v burnu. Napětí mám 1,4V.
,,Vyhrát v internetové diskusi je jako vyhrát na paraolympiádě.Ať vyhraješ,nebo prohraješ pořád jsi mrzák''
- Lukfi
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
- godlike
- Středně pokročilý
-
- Partyman
- Mírně pokročilý
-
Běží ti Freezer v zátěži na plný otáčky? Jestli jo, tak zkus ještě zvětšit průvan ve skříni. Jinak teplota do 70 stupňů je naprosto v pohodě, protože v běžným provozu se skoro nemáš šanci dostat nad 60.
,,Vyhrát v internetové diskusi je jako vyhrát na paraolympiádě.Ať vyhraješ,nebo prohraješ pořád jsi mrzák''
- Lukfi
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
No při těch 67-68 stupních je to docela slyšet, takže asi jo... ale já to nijak neovlivnim, deska má hardware regulaci otáček která nejde nějak inteligentně vypnout. Průvan zvětšit nemůžu. Ale taky myslim že je to v pohodě... stejně to snížím na něco kolem 2,3GHz, protože se současnou grafikou je i to docela dost silně naddimenzovaný...Partyman píše:Běží ti Freezer v zátěži na plný otáčky? Jestli jo, tak zkus ještě zvětšit průvan ve skříni. Jinak teplota do 70 stupňů je naprosto v pohodě, protože v běžným provozu se skoro nemáš šanci dostat nad 60.
Výkaly prosím umisťujte do záchodové mísy a nikoliv diskuzního fóra.
- Partyman
- Mírně pokročilý
-
- Lukfi
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
- Profik123
- Nováček
-
Proč nejde vytaktovat víc?
C2D E4300 @ 2.4GHz | Asus P5N-E SLI | 2x1024 MB DDR2 Geil 800MHz | Gigabyte GeForce 7300GT | HDD Western Digital Caviar 320GB SATAII | Zdroj Fortron 350W | Cooler Arctic Cooling Freezer 7 Pro
Podařilo se mi FSB vytáhnout max. na 285 MHz. S tím, že to běželo stabilně. Na 300 MHz se to sice rozběhlo, ale spadlo to už při náběhu Windows. Se mi zdají docela malý hodnoty. Nevíte, čím to je? Zkoušel jsem i zvyšovat napětí (vcore, paměti, NB) a nic.
Podařilo se mi FSB vytáhnout max. na 285 MHz. S tím, že to běželo stabilně. Na 300 MHz se to sice rozběhlo, ale spadlo to už při náběhu Windows. Se mi zdají docela malý hodnoty. Nevíte, čím to je? Zkoušel jsem i zvyšovat napětí (vcore, paměti, NB) a nic.
- -melda-
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Proč nejde vytaktovat víc?
Obligátně... PCI lock máš? Paměti také nastavené ručně děličkou?Profik123 píše:C2D E4300 @ 2.4GHz | Asus P5N-E SLI | 2x1024 MB DDR2 Geil 800MHz | Gigabyte GeForce 7300GT | HDD Western Digital Caviar 320GB SATAII | Zdroj Fortron 350W | Cooler Arctic Cooling Freezer 7 Pro
EDIT: Ten zdroj teda žádná sláva, teoreticky to může být i zdrojem.
i7 2600K.:. GA-P67A-UD3P-B3 .:. 16 GB RAM .:. RX580 4GB .:. RM750x(2018)
- Profik123
- Nováček
-
PCI lock tam je defaultně ne? Paměti jsem zkoušel, jak linked, tak unlinked. Abych je udržel okolo těch 800 MHz.-melda- píše:Obligátně... PCI lock máš? Paměti také nastavené ručně děličkou?
Se zdrojem mě to taky napadlo. Ale zase tam není nic tak náročnýho. 1 disk, 1 mechanika, slabá grafická karta. By snad neměl být problém.
- -melda-
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
defaultně to standardně nebývá. zkus to podle tohoto:Profik123 píše:PCI lock tam je defaultně ne? Paměti jsem zkoušel, jak linked, tak unlinked. Abych je udržel okolo těch 800 MHz.-melda- píše:Obligátně... PCI lock máš? Paměti také nastavené ručně děličkou?
Se zdrojem mě to taky napadlo. Ale zase tam není nic tak náročnýho. 1 disk, 1 mechanika, slabá grafická karta. By snad neměl být problém.
http://www.cdrinfo.com/Sections/Reviews ... 7&PageId=2
- Profik123
- Nováček
-
Já tam teda o PCI lock nevidím ani zmínku...-melda- píše:defaultně to standardně nebývá. zkus to podle tohoto:
- -melda-
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
Nepřiznal ses, že že jsi úplný začátečník. Doslova to prostě nikde není. Musíš PCIex frekvence zamknout, tedy nastavit, na přesnou hodnotu, viz 3. obrazovka na tom linku...Profik123 píše:Já tam teda o PCI lock nevidím ani zmínku...-melda- píše:defaultně to standardně nebývá. zkus to podle tohoto: