Vodní chlazení - obecná diskuze

Chlazení PC pomocí vody - vodní systémy, bloky, hadice, nádoby, kompresory, atd.

Moderátor: morke

Odpovědět

Jaké používáte čerpadlo?

Eheim 1046
8
3%
Eheim 1048
23
9%
Ponorný Eheim
10
4%
HPPS
8
3%
Ponorné ostatní (Sicce, a pod.)
12
5%
Laing D4
8
3%
Laing D5
72
27%
DDC 9W (s topem i bez)
27
10%
DDC 18W (s topem i bez)
48
18%
Jiné
48
18%

Celkem hlasů: 264
kreso
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kreso »

aha takze ked mam vela blokov radsej ddc ako d5?
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

pokud nechces DDC upravovat a nemas pasivni radiator, tak lepsi je D5. tu muzes taky upravit...
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom :-P
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*
kreso
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kreso »

ok takze berrem d5, a na xtremesystems vsada hovoria o apogee gtx nieco ze ´´bowing´´ a neviem co tym myslia mozete mi to objasnit?
wector
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wector »

O tom už taky byla řeč - speciální úprava uprostřed bloku k lepšímu dosednutí na HS CPU.
Kašpec
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Kašpec »

Je na to nějaký foto návod nebo tak... :?
PC: AMD Ryzen 7800X3D | Asus Ryujin 240 | Asus Strix B650E-E | G.Skill Z5 Neo 32GB 6000MHz CL30 | Gainward Phantom RTX 4080 | Solidigm P44 Pro 500GB | Solidigm P44 Pro 1TB | Seagate HDD 2TB | Asus Thor 850W | case CoolerMaster 932 | keyboard Asus Falchion | mouse Asus Keris | mousepad Razer Strider | headphones Beyerdynamic DT 770 PRO | monitors Asus PG27AQDM + XG27AQ
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Highlander »

lidi proč nepouzivate strycka googla ? je to tak slozity dvakrat kliknout ? :)
Kašpec
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Kašpec »

Oh bože Higlandere, jen aby si z výšin slávy nespadl když se někdo na něco zeptá... :|
PC: AMD Ryzen 7800X3D | Asus Ryujin 240 | Asus Strix B650E-E | G.Skill Z5 Neo 32GB 6000MHz CL30 | Gainward Phantom RTX 4080 | Solidigm P44 Pro 500GB | Solidigm P44 Pro 1TB | Seagate HDD 2TB | Asus Thor 850W | case CoolerMaster 932 | keyboard Asus Falchion | mouse Asus Keris | mousepad Razer Strider | headphones Beyerdynamic DT 770 PRO | monitors Asus PG27AQDM + XG27AQ
wector
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wector »

Kašpec píše:Oh bože Higlandere, jen aby si z výšin slávy nespadl když se někdo na něco zeptá... :|
Tak ono když se tady o tom mluvilo ( a to nedávno ), tak nemá nikdo chuť to zase opakovat...
Kašpec
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Kašpec »

Tak mi řekni kde se o tom mluvilo a bude to Ok :wink:

Omluvte moje chování, něco mě hafo nasralo :jaw:
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Kašpec píše:Tak mi řekni kde se o tom mluvilo a bude to Ok :wink:
Omluvte moje chování, něco mě hafo nasralo :jaw:
mno widis ,taxi to newyliwej na me ja ti jenom pekne rekl at pouzijes strycka googlika :oops:
aby jsi nerekl tak ti hodím jeden link...
http://www.xtremesystems.org/forums/sho ... p?t=142998
Jinak mluvilo se wo tom we starym dredu,ale hledat se me to vazne nechce ..rekl bych nekde na 120 strance..
kreso
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kreso »

chcel by som sa opytat co potrebujem aby som rozchodil tuto pumpu http://www.petrastechshop.com/iwrd24vdcinp.html ...pisu tam ze niaky zdroj...pohol by mi to tu pls niekto objasnit?
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

no tak potrebujes nejakej zdroj co ti dá 24V ...proste nejakej externi zdroj no....Imho tahle pumpa je uplne na howno,dalsi komplikace se zdrojem,to je jenom pro psycho magory jako jsou americani co potrebují mit prutok v okruhu 800l/h a mysli si ze jim to nejak pomuze k lepsim teplotam.
kreso
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kreso »

aha takze teplotam to nepomoze vobec?
kupca
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kupca »

[quote="Highlander"]no tak potrebujes nejakej zdroj co ti dá 24V/quote]

Ono jsou dulezite taky ty ampery, nejen 24V, ale 3.2A to mas necelych 80W, coz si myslim, ze to za to nestoji!
kreso
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kreso »

aha takze to niako teploty neovplivni? a neviete ako mam dat dva okruhy na chladenie? proste ze ake veci s ktorimi do akeho okruhu
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

80W jenom za tupy cerpadlo...omg to je jak muj procak v idlu :-D.Ne nevyplati se to,jelikoz ucinnost bloku se zvysujicim se prutokem klesa "exponencialne" (to jenom teoreticky,prakticky to je trosicku jinak,zalezi na konstrukci kazdyho bloku). a s obycejnym DDC2 nebo D5 se dostanes na hranici 1.5 GPL uplne v pohode, coz je u vetsiny bloku takova hranice ,kdy se moc uz ucinnost nezvysuje,tak nemá smysl dál nijak zvysovat rapidně prutok,kvuli tomu ze budes mit na cpu o 0.05C lepsi teplotu.
Naposledy upravil(a) Highlander dne ned 22. črc 2007, 23:13, celkem upraveno 1 x.
Kašpec
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Kašpec »

Higlandere, díky za link :wink:
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Ale jestli to budes cist,tak to co tam je vsechno napsany ber hodne s rezervou,protoze ja mam osobni zkusenosti trosku rozdilny a mam takovej pocit,že ti borecci na XS foru trosicku delaji reklamu swiftechu ( tak trosku jsem zaslech klepy na IRC).Takze to co tam pisou a ukazuji ruzny charakteristiky ,tak na to bych se dival hodne s nadhledem....
Všechny moje poznatky se dočtete v tom článku na PCT.
Kašpec
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Kašpec »

OK, snad tu na hotelu vydrží wifi, imho za jak dlouho vynde ten článek ?
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

doufam,že tento tyden,mozna zacatek pristiho.....tedka jak jsem prijel z dovolene tak jsem zjistil ,že mě moje mladá smazala nejaky fotky bloku z fotáku,taxem myslel ze ju pujdu zastrelit,takze musim jeste neco poshanet :E coz me hodne sere no ....
Odpovědět

Zpět na „Voda“