Sestavy od 12.000,- do 20.000,-

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
Hladis
Moderátor
Moderátor

Re: Sestavy od 12.000,- do 20.000,-

Příspěvek od Hladis »

Jakykoliv zdejsi prispevovatel ti da kvalitni rady. Nemusi to byt ode me.

Kosik je prazdny.

Musis si byt jist ,ze taktovat nechces se zvysovanim napeti. Pak ti staci ta Z77 G43, jinak G45 ,ale spis bych bral robnou G45.
Tenhle zdroj nebrat. Seasonic F3, Seasonic S12II, OCZ ZS........
Ta GPU je nova nebo bazar ? Nova je dobra GTX560 od Gigabyte.
Sypat dalsi penize do RAM cenu nema.
REMi
Nováček
Nováček

Příspěvek od REMi »

Omlouvam se zde je odkaz ktery uz snad bude fungovat:

http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... 7V011KPI01

Nikdy jsem moc napeti nezvysoval max o nejake 3%. Drive jsem cetl ze to z dlouhodobeho hlediska procesoru nebo gpu skodi (nevim co je na tom pravdy) ale na mem "stroji" az donedavna takove takty vyhovaly i bez zvyseni napet.

Pokud bych se dostal na 4-4,2GHz bez pridaneho napeti tak by mi to urcite stacilo.

Tenhle zdroj pouzivam uz asi rok a pul a zatim snim zadny problem nebyl. Dneska vim ze pristi by byl Seasonic nebo Fortron bohuzel jsem se o PC v te dobe jeste tak moc nezajimal a znacka CoolerMaster mi pripadla znama = tudiz dobra.

Byla koupena hned v den vydani GTX4xx serie tudiz mam MSi Cyclone :) vsechno na ni zatim bezi. Kamarad ma i7 (tu starsi) + GTX460 1gb a nemuze si stezovat (Battlefield 3 na max s 40+ FPS). Ale jak rikam o grafiku tady dnes nejde tu upgraduji docela casto a podle potreby. Procesor je na tom hure ten nechavam dojet skoro az na okraj a pote kupuji novy.

Jdou potom specialne tyto RAM pote overclocknout s deskou Z77 G43?

Podle tve dalsi odpovedi se rozmyslim jestli budu zvysovat napeti nebo ne. Stejne si ale myslim ze prvni rok (mozna 2?) nebude treba stimto CPU nic delat. Hraji na tom jen hry.

Jde pouze o upgrade 3 komponentu a to CPU/Motherboard/RAM.

Otazky:

1. i5 3570K bezi na 3,4GHz na kolik bych se posunul bez pridani napeti a potom na kolik bych se ponusul kdybych napeti pridal?

2. Vzit HZ77 G43 a 3570 (jde to pak alespon trosku taktovat?) | Z77 G43 a 3570K |

Jde mi o to jestli brat verzi s K kdyz napeti asi pridavat nebudu (Turbo vyzene takty na 3,8 odhadem alespon 4GHz bez pridaneho napeti z toho musi jit vyzdimat tudiz by stacila G43)?
Naposledy upravil(a) REMi dne úte 17. črc 2012, 15:55, celkem upraveno 1 x.
maXXmilian
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od maXXmilian »

Ja bych si jen dovolil upravit jeden vyrok.
Tak to teda ANI omylem, na to pozor, mame tu jisty vetrackovy system, ale ani ten vzdy nezarucuje kvalitu umernou poctu vetraku (byt se snazime o poctive udelovani).

CPU: Ryzen 5900x + Thermalright Phantom Spirit SE, MB: MSI Tmahawk MAX B450 , GPU: MSI RTX 3070 Gaming X Trio , RAM: DDR IV - 2x 16 GB HyperX Fury RGB 3200MHz, HDD: Samsng Evo PRO 258 GB + Crucial MX500 - 500GB + WD BLUE 4GB + WD RED 10GB, AUDIO: ASUS Xonar Phoebus , POWER: SEASONIC 650 Platinum, CASE: Fractal define R6 black window , MONITOR: Eizo Flexscan EV2436WFS + BenQ XL2546, Periferie: Logitech g400+Icemat 2nd edition + Rapture Delta Stealth
Suke001
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Suke001 »

Na to že dáš 700mhz navrch bez zvýšení napětí bych nespoléhal, já nedám ani 500mhz...

1) ber g45 desku zvednutí napětí se ti bude hodit, a cenový rozdíl není tak velký.
2) pokud chceš taktovat, tak je to snad jasné 3570K
3) nemá
REMi
Nováček
Nováček

Příspěvek od REMi »

To bylo mysleno na to ze jsem E4500 dal o 700Mhz nahoru bez zvyseni napeti tak jsem tipoval ze by to mohlo jit i u 3570K.

Uz jsem prehazoval z HZ77 na Z77 (400kc) pokud bych prehodil z g43 na g45 bude to navyseni o cca 1000kc. Vim ze je to smesna castka oproti tomu co to muze prinest do budoucna za vykon ale tento pc uz stal okolo 25 000kc (PSU/Grafika/Case/Monitor..) a o moc vice se mi do nej vrazet nechce dal jsem si maximalni hranici 9000kc za tyto 3 komponenty uz tak jsem ji prestrelil o 300kc.

Jde mi spise o to jestli toto CPU ma dostatecny potencial na dalsi 3-4 roky bez taktovani (Pokud ano sel bych do HZ77 G43 popr. Z77 G43 a 3570) Kdyz si vezmu jak bezi moje dvoujadro na 2,93GHz narust vykonu bude stejne astronomickej.

Pokud bych taktoval musel (vim ze nejste jasnovidci - ale hrube odhadem) o kolik bych ho nataktoval bez pridaneho napeti -> s deskou Z77 G43 ?

U 3570 bez K funguje turbo take a stejne bych nad 4,2GHz ani nesel (4-4,2GHz ideal) jak uz jsem psal vyse.

Jde uz tady spise jen o finance.
Suke001
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Suke001 »

Jestli nepůjdeš nad 4,2, tak ber h77/b75 popřípadně z77-g43 a 3570 bez K. :)
Výkon bych řekl, že bude dostatečný :)
REMi
Nováček
Nováček

Příspěvek od REMi »

Mohl bych do SZ na tebe dostat skype popr. ICQ/Facebook kde by jsi mi dokazal pomoct s vyberem na chatu da se rict ihned?

At uz na hladise nebo Sukeho
Naposledy upravil(a) REMi dne úte 17. črc 2012, 16:21, celkem upraveno 3 x.
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

No ten potencial bez taktovani.....ono se moc neda predpokladat co bude za 4 roky a jak se zmeni narocnost na CPU. Pokud stavis komp na tak dlouho ,tak bych spis ten OC potencial uvital ,zvlaste pokud na to mas.
maXXmilian píše:Ja bych si jen dovolil upravit jeden vyrok.
Tak to teda ANI omylem, na to pozor, mame tu jisty vetrackovy system, ale ani ten vzdy nezarucuje kvalitu umernou poctu vetraku (byt se snazime o poctive udelovani).
No myslel jsem ve zdejsi sekci z tech co tu pravidelne radi. Jako zase nechci ,aby tu nekdo ze me udelal vseveda a vyzadovaly se odpovedi jen ode me a i ja se normalne pletu :) Je to dost lidi ,kteri dokazi kvalitne poradit ci nahodit dobrou alternativu. Vylozene bludy a fanatismus tu je okamzite korigovan.
shelby_nr
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od shelby_nr »

Tie ram nie (Kingston T1), kvôli výške pasívu. Radšej Kingston Blu ...a čo chladič na cpu?
PC: Fractal R3+ Noiseblocker eLoop B12-PS, Noctua S12B FLX@ U.L.N.A + King Mod Premium, Seasonic X-560, G630 (dočasne) + Prolimatech Armageddon, MSI ZH77A-G43, 2x4 Kingston Blu, WD 6400AAKS. Monitor: Dell P2314H
NB: IBM/Lenovo T60 + 9 cell
REMi
Nováček
Nováček

Příspěvek od REMi »

O te vysce jsem taky premyslel jestli se mi to tam vleze :-D po blizsim prezkoumani by to bylo asi jen tak tak takze pujdu do tech co jsi posilal ty.

Chladic na CPU Noctua.

http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 1Y51SR192T

http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 1Y51SR192P

?
Suke001
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Suke001 »

REMi
Nováček
Nováček

Příspěvek od REMi »

Dobre, RAM vyresena.

Ale stale nevim co ten zbytek :(

Jestli ma cenu brat K kdyz to budu davat stejne "jen" na 4-4,2GHz (pokud takovy takt nebude stacit na budouci hry budu kupovat procesor novy.)

Do limitu bych se chtel vejit +/- 9000Kč.

Suke mi dal na sebe ICQ a domluvim se snim na detailech vecer. Poprosil bych ale ostatni jeste o vyjadreni finalni nazoru co bych tedy mel vzit s ohledem na tu cenu.
MIKECZ1
Nováček
Nováček

Příspěvek od MIKECZ1 »

Ahoj,

chystám se koupit nové PC v cenové relaci 12000-20000, čím méně tím lépe. Chtěl bych vás poprosit o názory jaké komponenty byste zvolili. Mé požadavky jsou:
-aby PC byl dostatečně výkonný na všechny novinky ze světa her

-a pak bych chtěl, aby byl co nejtišší - nepotřebuji, aby byl tichý při hraní her, ale zejména, když třeba budu večer koukat na film, nebo pracovat, tak abych o něm věděl co nejmíň. :)

-dále mám rád pěkný zvuk z reproduktorů - tak jestli se vyplatí koupit přídavnou zvukovou kartu anebo jestli je naprosto dostačující zvuk ze základní desky.

- ještě k hardisku, který mám teď nový, tak bych ho rád použil i do nového pc, ale chtěl bych se zeptat zda byste zvolili SSD disk třeba jen na systém :?:

Na nějaké komponenty jsem už koukal, ale rád si nechám poradit od vás. Děkuji vám za odpovědi. :D
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Kompu za 20k je tu kolem hromada ,tak se inspiruj a nejaky nastrel snad dokazes udelat.

Pekny zvuk z reproduktroru znamena z repraku za 1k nebo za 30K ? Na ty prvni staci zvukovka na desce.
Unreal
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od Unreal »

http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... MG011LEG01 Jste trochu zapoměli na mechaniku ne ?:D musim tu sestavu hodit do czc takže jsem tam musel něco málo pozměnit a to zdroj .. vzal jsem Eurocase SuperSilent (PFC) 450W za 578 ,- a pak ještě ramku : Kingmax 4GB (2x2GB) DDR3 1333 (ale nevim jestli 4 gb ram budou stačit na hry...) + teda tu mechaniku Samsung SH-118AB, černá, bulk za 405 ,- ale když se kouknu na skřín který je na tý alfě tak nevim kam by se vešla , díky za rady.
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Jak ti mam vlastne rikat ? Unreal ,Shock nebo Cryname ,uz se v tech nicich ztracim. Bude dobre kdyz ti dame takovou karticku a ostatni nicky odmazeme ,at si to nepletu. Co ty na to.
Unreal
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od Unreal »

Klidně , ale chtěl jsem něco jiného.. 8-)
Suke001
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Suke001 »

Unreal píše:http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... MG011LEG01 Jste trochu zapoměli na mechaniku ne ?:D musim tu sestavu hodit do czc takže jsem tam musel něco málo pozměnit a to zdroj .. vzal jsem Eurocase SuperSilent (PFC) 450W za 578 ,- a pak ještě ramku : Kingmax 4GB (2x2GB) DDR3 1333 (ale nevim jestli 4 gb ram budou stačit na hry...) + teda tu mechaniku Samsung SH-118AB, černá, bulk za 405 ,- ale když se kouknu na skřín který je na tý alfě tak nevim kam by se vešla , díky za rady.
To jsi udělal blbost, to se vůbec nemusíš ptát, když to zaplácněš Eurocasem.
werygood
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od werygood »

Zdravím, po 9 letech jsem si řekl, že nastal vhodný čas na koupi nového PC. Můj nynější PC je už tak trochu dědeček (nebo pán v letech? - Athlon XP, GF4Ti, 80 GB HDD ... atd.) Bohužel, už to není, co to bývalo, a tak si chci koupit něco nového.

Na CZC jsem vzal sestavu, kterou sestavili podle Světhardware.cz (nějaký ten jejich měsíční výběr) z měsíce června a provedl nějaké maličké úpravy.

Obrázek

Říkal jsem si, že bych se rád vlezl do 15 tis, ale láká mě tam ten 4-jádrový Core i5, tu tisícovku navíc bych investoval.
Jelikož se ale v PC už tak moc nevyznám, chtěl bych vás poprosit o radu.
Hry moc nehraju, proto nepotřebuju extra grafickou kartu, ta HD2500 mi (alespoň pro začátek) postačí. Nicméně bych si občas možná rád zahrál třeba Doom 3 (z nostalgie), možná i nějaké (starší) NFS - přemýšlel jsem, že bych celé PC postavil na AMD A8-3870K. Co vy na to? Nějak extra výkonné CPU asi taky nepotřebuju, HD video, a podobné - nejspíš by mi stačilo i Core i3, ale kvůli lepšímu grafickému čipu bych zvažoval i to A8-3870. Myslíte, že cpát do toho i5 je zbytečné? Chci aby to nějakou dobu vydrželo.

Další možnost je počkat na AMD Trinity, nějaké ty dva-tři měsíce na tomhle ještě určitě přežiju. Budu rád za jakkýkoliv názor :)
shelby_nr
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od shelby_nr »

Špatne...

Zober http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... RP01155I01 + http://www.czc.cz/nzxt-source-210-elite ... 23/produkt alebo http://www.czc.cz/nzxt-source-220-cerna/100411/produkt

Ak by náhodou nestačila igpu v i3 tak radšej neskôr dokúp nejakú lacnú dedikovanú (napr. HD 6670)
PC: Fractal R3+ Noiseblocker eLoop B12-PS, Noctua S12B FLX@ U.L.N.A + King Mod Premium, Seasonic X-560, G630 (dočasne) + Prolimatech Armageddon, MSI ZH77A-G43, 2x4 Kingston Blu, WD 6400AAKS. Monitor: Dell P2314H
NB: IBM/Lenovo T60 + 9 cell
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“