@PET5 šel by ještě nějakej herní benchmark?
Dělal jsem AF testy v unigine heaven na svojí GTX780, a nvidia v tom musí mít nějakej lehčí bug - pro ujasnění - rozdíl mezi "AF vypnuto" (=trilinear na vysoký výkon) a 16x AF (vysoký výkon) je 0.5FPS - konrétně mi to skáče jednou 60 fps, jednou 59.5 fps, s AF off to bylo 61 - 60fps, 16x AF(vysoká kvalita) bylo 59.5 - 59fps a pro změnu s 8x HQAF +/- 58.3 fps
Hlavně co je podstatný - v unigine heaven dává nejlepší výsledky
první spuštění benchmarku hned po načtení (a to platí i po vypnutí a opětovnym zapnutí), zatimco když to necháte projet delší čas, nebo ten benchmark projet víckrát, výsledek akorát tak klesá, až se zastaví na nějaký stálý hodnotě...čili jsem dneska probencmarkoval celý odpoledne.
Proto by mě opravdu velmi zajímalo, jestli se tohle děje i na AMD kartách, nebo je tohle jen záležitost NV (a patrně jejich super über nových anti-mantle driverů).
V Unigine Valley jsem tento problém neměl - a tam potvrzuju, že
nastavení AF se víc projeví na výkonu = pravděpodobně to asi bdue hlavně tim, že v Heavenu toho není tolik na filtrování asi, jedná se o pár "nebeských ostrůvků", zatimco valley je široká plocha s větší rozlohou.
Takže na testování výkonu v AF je unigine valley rozhodně lepší.
Moje výsledky pro porovnání:
AF vypnuto = 62fps
8x HQAF = 59fps
16x LQAF = 60fps
16x HQAF = 59fps
testoval sem to víckrát a tohle je takovej "průměr", v praxi se každý projetí benchmarku liší o tak +/- 0.2fps.
A když už jste u těch teplot, VRM, chladičů atd. tak pro porovnání dodám, že moje referenční karta při tomto nastavení, ve kterym s
PETem testuju, se v celym tom protestovanym odpoledni zahřála maximálně na 69°C (3000rpm).
K tomu používám OCN group bios + jejich LLC tool, bios má mít limit 500W (posuvník PL v AB až 150% -> 500 = 150%), a power ukazatel při těch testech byl tak 50%.
To znamená, že ta karta má při takovym nastavení (a výkonu) odběr 167W, referenčně chlazená do 70°C.
Tolik k HEADovejm sekačkám na trávu
.