ATI/AMD R9xx informace, spekulace, novinky

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Zamčeno

O kolko percent bude Cayman vykonnejsi ako Cypress?

0 - 20 %
19
15%
21 - 30 %
36
28%
31 - 40 %
45
35%
41 - 50 %
18
14%
51+ %
9
7%

Celkem hlasů: 127
webwalker
Začátečník
Začátečník

Re: ATI/AMD R9xx informace, spekulace, novinky

Příspěvek od webwalker »

no-X píše: Co se ti vlastně nelíbí? Že Cayman nemá 5x vyšší výkon v teoretickém testu při úrovních, které se ve hrách nepoužívají, protože by na ATI daly výkon 1 FPS a na nVidii 5 FPS?
IMO on je tam rozdíl jiný: 90/17 fps, což je "hrateno"/"nehratelno", pokud se to dá takhle říct u benchmarku. Mě je to osobně jedno, vím jaká je realita, ale nVidia právě tento test SubD11 vyžívá při marketingu a prodeji svých karet.

Yuri.cs - díky za post. Je to zajímavý gf104 s dvojím enginem (jako kajman) a podobné výsledky ve vyšším levelu (mírně vyšší).
no.X píše:6 pixelové triangly jsou tam v průměru. To je první věc. Druhá věc je, že problém je ve způsobu adaptivní teselace, který navrhla nVidia a který je navržen tak, aby byla propast mezi GeForce a Radeony co největší. AMD prohlásila, že její způsob adaptivní teselace by byl rychlejší na Radeonech i na GeForce, jenže to z marketingového hlediska nVidia připustit nemůže.

V praxi to ale žádný problém není, když i karty jako HD5850 nebo 6850 dávají s 1920 s AA4x přes 60 FPS, tedy maximum, co dokážou LCD panely zobrazit.
Je mi to jasné, já jsem chtěl jenom vědět, jakým způsobem to může AMD řešit v driverech, protože v rámci TWIMTBP se určitě dočkáme podobných "vylepšení" v dalších hrách.
Chtěl bych se stát profesionálním pískačem. Už teď jsem v tom sice hvězda, ale chtěl bych se ještě zdokonalit a začít se tím živit.
GPUreport.cz
Dusan
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Dusan »

Zdarec,nevím co tady pořád řešíte,je to k pousmání,vyměnil jsem 5970 za dva kusy 6970 ,ovladače rc3,a co se týče výkonu nemám co řešit,spíš můžu rozdávat,škálování crossfire je užasné,plná spokojenost a žádné žabomyší války :-D
Pc- Intel- AMD
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

theedge píše:No a proč nám to sem píšeš ?
Možná proto, že jsme na diskusním fóru o zkušenostech s grafickými kartami ATI/AMD? :-)
Nejlepší moderátor ve výslužbě
nou
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od nou »

no ale viac by sa to hodilo do vlakna testy a recenzie. a nie spekulacie, novinky.
theedge
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od theedge »

no-X píše:
theedge píše:No a proč nám to sem píšeš ?
Možná proto, že jsme na diskusním fóru o zkušenostech s grafickými kartami ATI/AMD? :-)
OK ale já když si to "přeložím" do češtiny tak mi z toho vychází ->
"Je úsměvný jak se tu zabýváte problémy škodovek :-) Já jsem vyměnil Betleye za 2 Maserati a mám výkonu na rozdávání ... prostě na rozdíl od vás na to mám a nemusím řešit žabomyší války"

Z celého jeho příspěvku mám jen tu informaci že se chtěl pochlubit že na to má. Nebo někdo z Vás čekal že bude mít s 2x6970 nedostatek výkonu ? (samozřejmě nezapoměl zmínit že přecházel z 5970 která mu už evidentně nestačila) :-) Ale jak vidím Vše reakce tak to tak vnímám asi jen já ... takže tímto se omluvuju ;-)
Naposledy upravil(a) theedge dne pon 20. pro 2010, 11:15, celkem upraveno 1 x.
AMD Ryzen 7 5800X3D || Scythe Ninja 4 || ASUS Rog Strix B550-F Gaming || 32GB DDR4 Crucial Ballistix 3200@3600 CL16|| Gainward RTX 5080 Phoenix 16GB || SSD M.2 NVMe Samsung 980 PRO 2TB + Samsung 970 EVO 500GB || 3x HDD WD Red 3 TB || Creative X-Fi Titanium HD + Shure SRH840 || FRACTAL Define R4 + Corsair HX850 850W|| Razer DeathAdder 3500 || 27" Gigabyte Aorus FI27Q-P (1440p + 165 Hz)
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Má nový hardware, chce se pochlubit, proč mu to nedopřát :-) S trochou dobré vůle si člověk může všimnout, že má CrossFire, ale nenadává na problémy, takže by tam i nějaké zlepšení být mohlo :-)
Nejlepší moderátor ve výslužbě
arach
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od arach »

theedge: napis rovnou ze tady se chvala radeonu nenosi a nemusis to takhle zbytecne okecavat
theedge
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od theedge »

arach píše:theedge: napis rovnou ze tady se chvala radeonu nenosi a nemusis to takhle zbytecne okecavat
PLS nevyvolávej flame. To co jsem psal vůbec není o radeonu ... příměr na ty automobilky jsem dal schválně. BTW sám si chci HD6950 koupit. Teď mi ještě někdo napíše že jsem looser a že mu to závidím a já nevím co .... no prostě jsem jen alergický na chlubílky kteří "vlítnou" do dizkuze a napíše tam > nevím co tady řešíte za problémy ... já jsem si koupil to nejdražší a jsem v pohodě :-) "

PLS promaz mého OT.
AMD Ryzen 7 5800X3D || Scythe Ninja 4 || ASUS Rog Strix B550-F Gaming || 32GB DDR4 Crucial Ballistix 3200@3600 CL16|| Gainward RTX 5080 Phoenix 16GB || SSD M.2 NVMe Samsung 980 PRO 2TB + Samsung 970 EVO 500GB || 3x HDD WD Red 3 TB || Creative X-Fi Titanium HD + Shure SRH840 || FRACTAL Define R4 + Corsair HX850 850W|| Razer DeathAdder 3500 || 27" Gigabyte Aorus FI27Q-P (1440p + 165 Hz)
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Tak co jineho by mel delat s grafikama za 20litru, nez se s nima chlubit?Nic jineho se s nima stejne neda delat.Je to stejne strasne overkill na vsechno.
BTW jestli to provozuje na tom phenomu2 v podpisu, tak gratuluju k vyhozeni 20litru do kanalu. :)
Ty karty budou stezi vytizene na 50%...Spis jeste min...
Dusan
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Dusan »

Ano , jede to na šestijádru taktovanem 3,8 Ghz,dle porovnání testu P.Obermaiera mě to dělá rozdíl u her v pár procentech,můj článek není o tom abych se pochválil,jsem zvyklí na lepší hardware,šlo uplně o něco jiného,jinak co se týče procesoru za 3 týdny vyzkouším Sandy Bridge,ale určitě jdu potom do buldozeru,má dobrý předpoklad,,,zatím,,,

Věřte mi ale jedno,nové ovladače AMD ten výkon hodně otočí,protože stávající ovladače jsou absolutně k ničemu,za to by si AMD zasloužilo pořádnou facku,,,
Posuzuji to na základě prvních a RC3,,,a RC3 vůbec ještě není to pravé ořechové,,,
Pc- Intel- AMD
richie08
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od richie08 »

Naopak sem příspěvek od Dušana patří, protože ještě čekáme na dvoučipovou Antilles. A podle toho jak na tom bude Cayman v Crossfire nám hodně napoví jak na tom bude i Antilles. Takže by jsme měli být rádi, že se tu takový uživatel vůbec objevil a může nám poskytnout vlastní zkušenosti.

Osobně bych se naopak obešel bez tuny nesmyslných příspěvků o filtraci textur, které jsou strašně vidět v té jedné hře jistými lidmi, kteří je tam chtějí vidět. Trochu víc k tématu R9xx a méně těch žabomyších válek.

2 theedge: Tvoje vniřní rozpoložení tady nikoho zase tak moc nezajímá, takže se uklidni. Tohle je Ati fórum a tak nějak se předpokládá, že sem budou psát čerství majitelé těchto karet.
yuri.cs
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yuri.cs »

Obrázek
Obrazek jasne rika, ze se karta da unest v jedne ruce.
http://it.oc.com.tw/ocitview.asp?gitid=1554722
It will be amazing in case after 10GHz we will see 20GHz, 30GHz and so on, just like we witnessed the thorny way from 10MHz to 33MHz in the eighties. -xbitlabs.com
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

A další obrázek "mluví" o 6-pin + 8-pin :)

Obrázek
sam_217
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sam_217 »

richie08 píše:Naopak sem příspěvek od Dušana patří, protože ještě čekáme na dvoučipovou Antilles. A podle toho jak na tom bude Cayman v Crossfire nám hodně napoví jak na tom bude i Antilles. Takže by jsme měli být rádi, že se tu takový uživatel vůbec objevil a může nám poskytnout vlastní zkušenosti.

Osobně bych se naopak obešel bez tuny nesmyslných příspěvků o filtraci textur, které jsou strašně vidět v té jedné hře jistými lidmi, kteří je tam chtějí vidět. Trochu víc k tématu R9xx a méně těch žabomyších válek.

2 theedge: Tvoje vniřní rozpoložení tady nikoho zase tak moc nezajímá, takže se uklidni. Tohle je Ati fórum a tak nějak se předpokládá, že sem budou psát čerství majitelé těchto karet.
Jenže příspěvek od Dusana zní "nechápu co tady řešíte, je to úsměvné, hah, já sem si koupil 2x HD6970 a nemusim řešit nic"...

Na to je jen jedna odpověď: Řešíme tu tyhle věci pochopitelně právě proto, že je to diskuze o Ati kartách, kam řešení těhlech věcí patří ať je to AF filtering, nebo adaptivní tesselace...
kdyby si všichni koupili 2xHD6970 a s posměchem to sem řekli tak by ve vláknech spekulacích o nových grafických kartách nebylo co řešit.

btw fotka: takže na obrázku je HD6970?
PC1: AMD Ryzen 5800X3D@default Noctua NH-D15S // X570 AORUS MASTER (rev 1.0) // 64GB Patriot Viper Steel 3600MHz@CL18-22-22-42 // 9070XT Pulse // MSI Optix MAG274QRF-QD - 1mrtvý quantum dot pixel!!! // Samsung PM961 (1TB NVMe), Crucial M4 256GB, Micron enterprise SSD1920GB, Crucial MX500 2TB... // LianLi O11 XL // SSR-850FX

PC2: Lenovo Legion 5 17ACH6H - Ryzen 7 5800H / 16GB / RTX 3070 mobile 130W TDP
Smeli
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Smeli »

sam_217 píše:btw fotka: takže na obrázku je HD6970?
Na obrázku je HD6990... HD6970 nemá dvě GPU :wink:
Obrázek
sam_217
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sam_217 »

Ale kde máš potvrzeno, že je to HD6990? klidně by to mohla být HD6970, 8pin+6pin, ale zase sou tam otvory v backplatu na 2gpu a velikost karty...divim se ale že taková karta jako antilles vyžaduje stejný napájení jako HD6970, jeslti to spíš není ve skutečnosti 2xHD6950.
PC1: AMD Ryzen 5800X3D@default Noctua NH-D15S // X570 AORUS MASTER (rev 1.0) // 64GB Patriot Viper Steel 3600MHz@CL18-22-22-42 // 9070XT Pulse // MSI Optix MAG274QRF-QD - 1mrtvý quantum dot pixel!!! // Samsung PM961 (1TB NVMe), Crucial M4 256GB, Micron enterprise SSD1920GB, Crucial MX500 2TB... // LianLi O11 XL // SSR-850FX

PC2: Lenovo Legion 5 17ACH6H - Ryzen 7 5800H / 16GB / RTX 3070 mobile 130W TDP
ArgCZ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ArgCZ »

vzhledem k tomu, že HD6950 2GB@default je schopná ve hrách udržovat spotřebu někde mezi HD5850 a HD5870 je velmi pravděpodobné, že to bude mít výkon jako dvě HD6950 v CF ať už se stejně deaktivovanými jardy či s plnohodnotnými a podtaktovanými(jako u HD5970)
PS5 Pro, LG OLED65BX, Samsung HW-Q700A + SWA-9500S = 5.1.4 Dolby Atmos, DTS:X
anti.77
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od anti.77 »

No,zvrhle jsem zabrousil na DD server,trochu se pobavit a tam taky tato fotka a teda že už je nějakej čas hotová :-) a podobný moudra ..... osobně nevěřim,že 6+8pin kartu utáhnou navíc chlazení vypadá dost podivně ...... takže moc nevěřim ani tý fotce ...... m.j. kámoš má 6970 a ta jede jako hrom,nemá problém,tak si myslim,že podobný šumy jsou zbytečný....
Case: Fractal Design Meshify C - DarkTG ,MB:Asus Maximus VIII Gene,proc:i7 6700K(cooler: Corsair H80i v2 Extreme),GK: EVGA GeForce GTX1080Ti SC BE Gaming ICX,4x8GB ram: DDR4 Corsair Vengeance LPX Black,disky:SSD A-Data XPG SX900 128GB, HDD : Toshiba P300 3TB, Seagate Barracuda7200.14 -1TB,ext.WD Elements Portable 750GB USB 3.0,zdroj:Seasonic Focus Plus Gold 750W,monitor: Samsung C27H711,klávesnice:GIGABYTE Force K85,myš:Asus Echelon,Windows 10 Home 64bit
yuri.cs
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yuri.cs »

Se snizenejma taktama proc ne. Podivny chlazeni? http://xtreview.com/images/XFX%20Radeon ... d%2001.jpg
It will be amazing in case after 10GHz we will see 20GHz, 30GHz and so on, just like we witnessed the thorny way from 10MHz to 33MHz in the eighties. -xbitlabs.com
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

anti.77 píše:...osobně nevěřim,že 6+8pin kartu utáhnou...
Tak si znovu prohlídni tu fotku, je tam 6-pin (ten blíž, je kratší) + 8-pin (ten zadní, delší) :)
Zamčeno

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“