Kdyz uz chces davat screen, ktery zarucuje stabilitu, tak sem hod hodinu v Prime 95 na Blend a vedle toho CPU-Z a taky by si mohl rict, co ti pomohlo se dostat na 4GHz, ostatni by to asi zajimalo, kdyz uz ti radili .
Ja nemam dotaz, ale pouze konstatuji... ten tvuj screen vubec o nicem nevypovida. Kdyby si napsal, ze to je validace na 4GHz, tak budiz... ale forum je od toho aby se problem vyresil, ty si ho mozna vyresil, ale nenapsal si jak, takze tady ostatni budou cist 12 stranek hovadin a k vysledku se stejne nedostanou .
Zdravím,
mohu tady někoho zkušeného poprosit o to, aby mi pomohl v Biosu nastavit hodnoty tak, abych procesor přetaktoval na 3,6GHZ ?? Díval jsme se na plno zahraničních fór, avšak takovou sestavu jako mám ja moc lidí nemělo... a podrobnější návod jak dosáhli taktu napsán nebyl.
Frekvence většinou byly stejné, ale napětí měli pokaždé jiné. Také jsem vyzkoušel několik způsobů a počítač se mi po několika pokusů vypnul hned po zapnutí... Proto nechci zlikvidovat PC a raději se zeptám...
Navíc vůbec nevím, jak nastavím časování u pamětí (udajně se taky automaticky přetaktují)
Sestava: Operační systém - Microsoft Windows 7 Professional Typ CPU - DualCore Intel Core 2 Duo E8400, 1966 MHz (6 x 328) Název základní desky - Asus P5Q (3 PCI, 2 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM Typ BIOSu - AMI (03/11/10) Grafický adaptér - ATI Radeon HD 4800 Series (512 MB) Základní deska - ASUS P5Q DIMM1: A-Data EXTREME DDR2 800+ 2 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM (5-5-5-18 @ 400 MHz) (4-4- 4-12 @ 266 MHz) (3-3-3-9 @ 200 MHz) DIMM3: A-Data EXTREME DDR2 800+ [ TRIAL VERSION ] Chladič CPU - Artic-Cooling Freezer 7 Pro
Rád bych tento procesor přetaktoval z 3,0GHZ na 3,6-3,7 GHZ
Proto jsme našel na netu např toto nastavení... a počítač se nerozjede: BIOS: AI TWEAKER
- AI Overclock tuner: MANUAL
- CPU ratio frequency: 09,0
- FSB freq: 411 MHz
- PCIE freq: 100
- FSB Strap to north bridge: 400 MHz
- DRAM frequency: AUTO
- DRAM timing contr: AUTO
- DRAM static contr: AUTO
- DRAM read training: AUTO
- Mem OC charger: AUTO
- AI clock twister: AUTO
- AI transaction booster: AUTO
- CPU voltage: AUTO
- CPU PLL voltage: AUTO
- FSB termination voltage: AUTO
- DRAM voltage: AUTO
- NB voltage: AUTO
- SB voltage: AUTO
- PCIE sata: AUTO
- load line calibration: AUTO
- CPU spread spectrum: AUTO
- PCIE spread spectrum: AUTO
- CPU clock skew: AUTO
- NB clock skew: AUTO
- CPU margin enhancement: OPTIMIZED
BIOS: ADVANCED - CPU configuration
- CPU ratio setting: 09,0
- C1E support: ENABLED
- max cpuid value limit: DISABLED
- INTEL virtualization tech: ENABLED
- CPU TM function: ENABLED
- execute disable bit: ENABLED
Někteří psali, že na 3,6 GHZ postačí napětí na AUTO, bohužel u mne to tak není
AI Overclock tuner: MANUAL
- FSB freq: 400MHz
- PCIE freq: 101
- FSB Strap to north bridge: 400 MHz
- DRAM frequency: nastav na 800 mhz
zkus to možná to najede
Bohužel... jak jsem zapnul PC, tak se rozjel sice se nyvypnul (ale ani se nerozsvitil monitor)...
Dokonce ani ten větrák Freezer se nerozjel...
Nějaký jiný napad
No a ostatní komponenty, jestli máš víc disků a ta GK je 4870 + když zvedneš napětí na tom CPU, tak si myslím, že by to nemusel utáhnout zdroj, když se neroztočil ani ten větrák na cpu chladiči...
http://extrahardware.cnews.cz/asus-p5q- ... i?page=0,4
podívej se tu tady je vše popsané
AI Overclock tuner: MANUAL
- FSB freq: 400MHz
- PCIE freq: 101
- FSB Strap to north bridge: 333 MHz
- DRAM frequency: nastav na 800 mhz
To Frky: Nevím.., dá se přes nějaký program zjistit, kolik žere celá sestava PC ?
Mám pouze 1 Disk, 1DVDrommku, a Grafika je HD4850
To Tielk: článek jsem prolistoval, ale nic o přesných taktech jsme nenašel....
přidal jsem tam i - DRAM frequency: na 800 mhz jak jsi napsal, a stale nic pocitac se sice nevypne, ale ani nenajede... a kdyz hodim restart, tak se mi ukaze: Jestli chci dat defaultni nastaveni bios...
Hm, tak by to měl nejspíš utáhnout... Dá se to odhadnout podle parametrů, ale nejlepší by byl měřič do zásuvky, ale ten něco stojí. Těžko říct, divný je, že ani ten větrák se netočí...
Ted tento krok několikrát opakuji a asi jsem se špatně vyjádřil.... Když upravím v BIOSU třeba pouze větrák a dam uložit a ukončit, tak počitač poté nabíhá.... Ale pokud dělám to přetaktování na 3.6GHZ, tak po save and exit se počítač okamžitě vypne...
A až poté mi počítač nenabihá...
Což znamená, že po taktnutí mi se mi počítač po biosu okamžitě vypne... omlouvám se.